Koupě kočky ve 14 letech

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kočkofill

18.3.2015 20:51
Kočkofill

XXX.XXX.64.164

Ahoj :)
Chtěla bych se zeptat, myslíte že mi chovatel/ka prodá kočku ve 14ti ? Rodiče odmítli pro ni jet, řekli mi že pokud ji chci tak si pro ni zařídím všechno sama aby to nedopadlo tak že by se o ni starali nakonec oni. Ne že bych s tím měla problém vlastně by mi to tak vyhovovalo ale pak jsem četla že zvíře se nemůže prodat někomu komu je méně než 15 let. Myslíte že by stačil písemný souhlas ? Nebo kdybych tam přijela se starším sourozencem ? + jde o kočku s PP tak mám strach že mi nebude prodána :/.

18.3.2015 21:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Rodiče jsou proti ?

Kočkofill

18.3.2015 21:15
Kočkofill

XXX.XXX.64.164

Mamina ne, ta se vlastně i těší, kočička se ji moc líbí. Taťka ze začátku trošku proti byl ale ukecala jsem ho. Bohužel jsou toho názoru že když se jedná o věcí jako úklid, zvířata, vaření a koníčky je na mně abych si to všechno zařídila. Takže mě i napadlo, nestačil by písemný souhlas ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.3.2015 21:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zákon na ochranu zvířat proti týrání, paragraf 13

(4) Zvíře v zájmovém chovu nesmí být prodáno nebo darováno osobě

a) mladší 15 let bez souhlasu jejích rodičů nebo jiné osoby mající k uvedené osobě mladší 15 let rodičovskou odpovědnost,.

Kočkofill

18.3.2015 21:34
Kočkofill

XXX.XXX.64.164

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zákon na ochranu zvířat proti týrání, paragraf 13

(4) Zvíře v zájmovém chovu nesmí být prodáno nebo darováno osobě

a) mladší 15 let bez souhlasu jejích rodičů nebo jiné osoby mající k uvedené osobě mladší 15 let rodičovskou odpovědnost,.

A myslíš že kdybych tam přišla se sourozencem který má více jak 18 let + s podpisem rodičů mohlo by to jít ?

19.3.2015 11:37
tereza.128

XXX.XXX.32.3

Z uvedeného vyplývá, že v rozporu se zákonem to není, písemný souhlas rodičů by měl stačit. Otázka je, zda bude chovatel ochoten za takových okolností kočku prodat a pokud ne, máš smůlu.
Já za sebe Ti řeknu, že bych dítěti zvíře neprodala, kdyby mělo deset potvrzení. Kde mám jistotu, že souhlas je pravý? Že sis ho nenapsala někde za rohem sama? A i kdyby pravý byl, vůbec by se mi nelíbilo prodat kočku lidem, kterým je zatěžko si pro ni dojet a pošlou dítě s kusem papíru.
Píšeš, že máš dospělého sourozence. Nemůže kočku koupit on?

19.3.2015 15:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Tereza.128
Nemůže kočku koupit on?
- - - - - - - - - - - - -
A co dál ?

19.3.2015 17:12
tereza.128

XXX.XXX.32.3

rapotacka11 napsal(a):
Tereza.128
Nemůže kočku koupit on?
- - - - - - - - - - - - -
A co dál ?

Třeba to, že oficiálně bude majitelem on. Pokud rodina s koupí kočky souhlasí, je asi celkem jedno který z jejích členů ji reálně zakoupí. Určitě je lepší. když kočku koupí někdo dospělý, než když pro ni pošlou dítě, to je dost divný přístup ne?

19.3.2015 18:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

- pokud ji chci tak si pro ni zařídím všechno sama aby to nedopadlo tak že by se o ni starali nakonec oni.
- - - - - - - - - - - -
Rozumíte tomu ?

19.3.2015 18:43
pidla

XXX.XXX.106.11

rapotacka11 napsal(a):
- pokud ji chci tak si pro ni zařídím všechno sama aby to nedopadlo tak že by se o ni starali nakonec oni.
- - - - - - - - - - - -
Rozumíte tomu ?

Já ano. Vy ne?

19.3.2015 19:38
tereza.128

XXX.XXX.32.3

Já tomu taky rozumím, nevím, co je na tom tak složitého.
Rodiče nejsou proti, ale trvají na tom, že si dcerka koupi zařídí sama, zřejmě ji vedou k samostatnosti a nedochází jim, že na některé právní úkony je ještě moc mladá.
Peníze jí asi dají, málokteré dítě má v kasičce pár tisíc na čistokrevnou kočku. No a dcerka je natolik soudná, že tuší problém, až si coby nezletilá přijede k chovateli pro kotě a chce sebou vzít dospělého sourozence. Naprosto v pořádku a velmi rozumný přístup. No a než řešit nějaké souhlasy rodičů a vysvětlovat co, jak a proč, tak si myslím, že je schůdnější, když kotě prostě rovnou koupí dospělý sourozenec. Stejně nakonec bude kočka patřit celé rodině.

19.3.2015 22:11
lavacca

XXX.XXX.164.49

Taky se kloním k tomu, aby se smlouva napsala na dospělého sourozence a klid.

Přidejte reakci

Přidat smajlík