Kočičí svět

XXX.XXX.32.59
Mám takový srandovní dotaz Jak mám docílit toho, aby moje kočky celou noc spaly? Jdou spát v 10, v půlnoci se jedna probudí a začnou řádit, honí se po celém bytě. Musím tu jednu zavírat do koupelny, protože by jinak dováděly celou noc. Vím, že jsou to noční tvorové, mají na to právo, ale známí mi říkají, že jejich kočky v noci spí. Podotýkám, že ty moje si hrajou a honí se celé ráno i v podvečer a to hodně intenzivně. Proto se divím, že ještě nemají dost. Mám asi 6 měsíční kotě a 10 letou kočku. Samozřejmě, že ke hře vždy vyprovokuje to malé kotě a starka se pak hned s radostí zapojí. Je to úžasné to pozorovat, moc se mi to líbí, ale jak asi chápete ne v noci, musím se aspoň trochu vyspat do práce. Co mám udělat, aby se probouzely nejdříve alespoň ve 4 hod? Děkuji za rady a tipy
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naši kocouři spí do půl páté. Jsou tak zvyklí od mala, ale jak toho docílit, to Vám neporadím...

Musíte vydržet, až kotě dospěje.Náš Samík řádil šíleně asi do roku a půl.Teď dokážouv se mnou spát celou noc ale taky se stává, že většinou okolo druhé se jdou oba najíst, pak se chvíli prohánějí a za hodinu zase spí u mě.Já to řeším tím, že si dávám špunty do uší a ať se třeba u
zblázní.Samík je siamák a ten ještě ke všemu stršně rád mňouká.Mňouká pořád a mňouká rád, hajzlík jeden Ale určitě bych to neřešila tím, že bych jed nu kočku zavírala chudinku do koupelny.Ta vůbec nechápe, proč-Kočky by vyváděly jen tu hodinku a pak si jdou lehnout...kupte si špunty jako já.
Přesně tak - vydržet než kotě dospěje. Pak většinou vážně prospí celou noc. I když občas se v noci vzbudím a než zas usnu slyším, jak kočka jí granule či maso, apod. Ale vždy tu chodí jen 1 a ostatní pospávají jinde. Ani s hračkami si nikdo v noci nehraje. Max. pokud vylezu a jdu na záchod, tak mi přiběhnou naproti, abych je pomazlila a jde se zase spát.
napsal(a):
Musíte vydržet, až kotě dospěje.Náš Samík řádil šíleně asi do roku a půl.Teď dokážouv se mnou spát celou noc ale taky se stává, že většinou okolo druhé se jdou oba najíst, pak se chvíli prohánějí a za hodinu zase spí u mě.Já to řeším tím, že si dávám špunty do uší a ať se třeba u
zblázní.Samík je siamák a ten ještě ke všemu stršně rád mňouká.Mňouká pořád a mňouká rád, hajzlík jeden Ale určitě bych to neřešila tím, že bych jed nu kočku zavírala chudinku do koupelny.Ta vůbec nechápe, proč-Kočky by vyváděly jen tu hodinku a pak si jdou lehnout...kupte si špunty jako já.
Přesně tak, kočku bych rozhodně nezavírala... Shodou okolností píšu teď ten stejný problém myslím, že na diskusi "Povislé břicho kocoura". Ale ani by mě nenapadlo jednoho z kocourů zavřít...
No anebo se zavřete Vy v ložnici a kočkám nechte zbytek bytu . Já sice každé ráno tak asi půl hoďky nejméně uklízím, co kde napáchaly, ale co... Ale já je teda nemám oddělené ani od sebe.
Kočičí svět

XXX.XXX.32.59
fikovnice
napsal(a):
Přesně tak, kočku bych rozhodně nezavírala... Shodou okolností píšu teď ten stejný problém myslím, že na diskusi "Povislé břicho kocoura". Ale ani by mě nenapadlo jednoho z kocourů zavřít...
No anebo se zavřete Vy v ložnici a kočkám nechte zbytek bytu . Já sice každé ráno tak asi půl hoďky nejméně uklízím, co kde napáchaly, ale co... Ale já je teda nemám oddělené ani od sebe.
Já s vámi samozřejmě souhlasím, taky kočku nechci do koupelny zavírat. Jenže já bydlím v paneláku a když se ony honí, dělají velký hluk. Když se zavřu do pokoje a je nechám ve zbytku bytu, stejně chtějí jít za mnou a škrábou na dveře a mňoukají. Když je k sobě pustím, hrají si spolu ale právě že hlučně. Nevím, co dělat. Noční klid musím respektovat, vždyť by na mě někdo mohl zavolat i policii Kotě má v koupelně pelíšek u topení a zjistila jsem, že tam spinká. Možná se mu tam líbí, ale mě se nelíbí, že ho tam musím zavírat. Dělám to teprve první týden a v noci je klid. Jo a obě kočky jsou již kastrované a vůbec ne nezklidnily, spíše naopak, ta desetiletá se chová úplně jak malé hravé kotě. Asi máte pravdu, musím počkat, až bude kotě starší. Ta 10letá kočka spí celou noc u mě, když u ní kotě není. Jen bych ještě chtěla říct, že kotě není zavřené v koupelně celou noc, jen asi od 2-5 hod ráno. Předtím spí.

Prosím Vás určitě nedělají takový hluk, aby kvůli tomu někdo volal policii?Moje lítají jako rakety, někdy honí po plovoučce míčky mňoukají...to je přece normální a kdyby mi něco řekl soused, tak ho někam pošlu...takový hluk to zase není...A kočičky by měly být u sebe, stejně by řádily jenom tu hodinu, déle těžko...Nebo jim na noc dejte jejich oblíbené jídlo aby si nacpaly bříška a pak usnou jako miminka...to taky zabírá

Tak ta moje někdy v noci spinká a někdy taky začne řádit. Ale já to mám dobré, jelikož se můžu v pokoji zavřít.
Zkuste ty Vaše klubíčka nějak večer unavit. Prostě je nějak zabavit. Vyrobte si nějakou hračku, např. alobalový míček na provázku a hrajte si s nimi hooodně dlouho. U nás to zabíralo vždycky. Ale teď to už nedělám. Mě nevadí, když číče hrábne, chytne ji rapl a začne pobíhat po bytě. Jen ať se vyřádí, je to kočka..
Kočičí svět

XXX.XXX.32.59
Ale mně to taky nevadí, že běhají, já kočky miluju, snažím se jim přizpůsobit byt, klidně si dám sluchátka, o mě vůbec nejde. Jde mi o sousedy. Soused mi vyloženě řekl, že kočky nesnáší. Byla jsem se předem sousedům omlouvat, naštěstí všichni řekli, že prý nic neslyší a nebo že jim to nevadí. Ale nevím no, určitě to duní. V paneláku kde bydlím, je totiž v noci úplné ticho, jsou tam skoro samí důchodci, jen moje kočky třískají:-.) shazují, co jde, židle, žebřík, pověsí se na dveře... Je to roztomilé. Opravdu se hodně fyzicky vyřádí v podvečer, takže nějaké další hračky by nepomohly. Řádí i hned po jídle s plných břichem. Prostě mám hyperaktivní kotě. Běhají hodiny v kuse, ta jedna pak dýchá jak před infarktem. Na noc beru kuličky a dávám houbičky na nádobí, aby to nedělalo hluk a ten malý bobek s tím fakt chodí v puse po bytě. Jediná noc, kdy byl klid, byla noc, kdy byla kočka po kastraci, druhá noc po kastraci už zase byla katastrofa. Ta kočka mě v noci pozoruje a když otevřu oči, vpalí mi ránu tlapkou do oka. Už se mi to stalo několikrát. Ale je to fakt rána, bolelo to. Tak já si tedy pár měsíců počkám, až se z kotěte stane dospělý kliďas
Kočičí svět

XXX.XXX.32.59
No u mě to není ranní budíček, ale celonoční budík. ale je to milé, jsou to nádherné a zábavné potvůrky
Dobrý večer, já teda kočky taky miluju, ale aby nás budili v noci, to teda ne. Ideální je bydlet v baráku jako my, naše Micka má svou vlastní místnost, obrovskou, kde si může řádit jak chce, na noc ji tam zavíráme. Ale vždy předtím je třeba 3 hodiny venku, chodíme spát kolem půlnoci, takže se Micka venku pořádně večer vyřádí a pak ji vpustíme a spí do rána, teda asi, neslyšíme jí, je dole, my nahoře v patře a ráno v půl 8 si pro ni přijdeme a je s námi doma, leda, že chce jít ven, to pak jde ke dveřím a čeká, až ji vypustíme ven.
Já mám v noci ráda svůj klid a asi bych se nevyspala, kdybych věděla, že když otevřu oči, tak dostanu do oka .
A v paneláku narovinu chápu ty sousedy, že chtěj mít klid a Vy to řešíte, taky bych to řešila, mně by taky vadilo, kdyby v noci někdo dělal mejdan
To fackování je dobrý! To teda moji kocouři nedělají, přijde mi, že by si to nedovolili , aby vyloženě číhali, kdy otevřu oko a prásk bum! To v tomto jsou celkem trpěliví a většinou ráno spí, dokud se já neprobudím, anebo dokud nevstávám do práce. Ale v noci také dělají brajgl a také bydlím v paneláku. Sousedy neřeším. Ti pode mnou mi řekli, že spí jako zabití. A ti nade mnou mě možná přivedou do blázince jaký jsou schopni dělat bordel. Vím, že se nemají věci oplácet, ale zrovna v jejich případě jsem za kocouří řádění ráda (kdo nesouhlasí, tak bych přála vyzkoušet si tak cca týden bydlet pod těmito "takylidmi" a začínalo to celkem nevinně - když se nově nastěhovali, dávali svoji vzájemnou lásku tak na odiv hlasovými projevy, že jsem fakt málem volala Policii - myslela jsem totiž, že tam dochází ke znásilnění ).
Hm, tak to je síla, mít takové sousedy. V tom případě bych ty kočky budila, aby dělaly bengál
Já osobně si myslím, že bytové kočky prostě asi v noci spát nevydrží, protože nejsou vylítané, vydováděné. My jsme naši Micinku v zimě taky nepouštěli ven, jednak vůbec nechtěla, když jsem otevřela dveře a venku mrzlo a jednat to bylo kotě (teda ještě pořád je, je jí 8 měsíců) a večer řádila jak černá ruka, každý večer jsme se s manželem střídali s mávátkem a hodinu si s ní hráli, to milovala, teď ale, co je venku docela hezky, tak sama chce ven, má tu hromady koček, např. včera u nás na zahradě byli 3 a docela si rozuměli, žádné šarvátky, prostě za sebou utíkají a zkoumají se navzájem, a to se té naší treperendě líbí.
Teda z jednoho mám strach, zatím ještě neměla říji, chceme jí dát kastrovat, ale veterinářka řekla, že máme přijít po první říji, jenže já se bojím, že to nepoznám, že polovenkovní kočky ji tolik nedávají najevo (ale nevím, je to naše první kočička) a taky se bojím, že když je v okolí tolik koček a kocourů, abychom ji nepřehlídli. Proto se chci zeptat Vás zkušenějších, zda radši jít na kastraci hned a na říji nečekat? Koťátka nechceme.
jlem
napsal(a):
Hm, tak to je síla, mít takové sousedy. V tom případě bych ty kočky budila, aby dělaly bengál
Já osobně si myslím, že bytové kočky prostě asi v noci spát nevydrží, protože nejsou vylítané, vydováděné. My jsme naši Micinku v zimě taky nepouštěli ven, jednak vůbec nechtěla, když jsem otevřela dveře a venku mrzlo a jednat to bylo kotě (teda ještě pořád je, je jí 8 měsíců) a večer řádila jak černá ruka, každý večer jsme se s manželem střídali s mávátkem a hodinu si s ní hráli, to milovala, teď ale, co je venku docela hezky, tak sama chce ven, má tu hromady koček, např. včera u nás na zahradě byli 3 a docela si rozuměli, žádné šarvátky, prostě za sebou utíkají a zkoumají se navzájem, a to se té naší treperendě líbí.
Teda z jednoho mám strach, zatím ještě neměla říji, chceme jí dát kastrovat, ale veterinářka řekla, že máme přijít po první říji, jenže já se bojím, že to nepoznám, že polovenkovní kočky ji tolik nedávají najevo (ale nevím, je to naše první kočička) a taky se bojím, že když je v okolí tolik koček a kocourů, abychom ji nepřehlídli. Proto se chci zeptat Vás zkušenějších, zda radši jít na kastraci hned a na říji nečekat? Koťátka nechceme.
Proč se vlastně doporučuje u koček kastrovat až po prodělání 1. říje. Narovinu píšu, že to nevím. Mám 2 kocoury a už se pomalu blíží doba, kdy budu vážně uvažovat o kastraci nového - mladšího kocourka. Věk přesně není znám - cca 7 měsíců. Vím, že je to dokola omílané téma, ale pořád a pořád se setkávám s téměř o 180 stupňů odlišnými názory, a to i od vetů. Pokud je u koček tím časovým milníkem první říje, tak jak tedy s kocourem? Podotýkám, že zatím nesmrdí, nevolá kočky, neznačkuje...ALE - zdá se mi, že je více agresívní, že si mě uzurpuje teď už mnohem důrazněji vůči velkému kocourovi, navíc mu dělá mnou již zmiňované naschvály, že jej napadá, když kocour dřepí na záchodě a zrovna mu odpadá bobek - takže to se prostě bránit nemůže a ten malý vychc..ek to moc dobře vyčíhl... Doporučili byste kastraci třeba už teď v těch jeho přibližných 7 měsících? Omlouvám se tazatelce přede mnou, že jsem sem vložila také svůj dotaz - ale odpovědi mě zajímají, jak na můj dotaz, tak i na ten dotaz původní - kastrace vs. první říje. Děkuji.
Naše kočička je po kastraci. Minulé pondělí byla naše kočička tedy po té první říji na kastraci! Byli jsme objedaní na to pondělí předtím, ale v sobotu dostala říji, utekla nám na celou noc, což se ještě nikdy nestalo, vždy večer nejpozději kolem 11 hodiny jsme ji nahnali z venku domů a pohoda, celou noc pak spala na škrabadle. A tuto sobotu hrůza, utekla s kocourem na sousední zahradu a dál dolů, celou noc jsem ji volala, nemohla usnout a kočka nikde.
V neděli jsem ji šla hledat a nenašla, pak se kolem 11 h. vrátila s dvěma kocoury v patách.
Celou neděli měla říji jak blázen, hned jsem to poznala, kňourala, lehala si na zem a vystrkovala zadek. A samozřejmě, že došlo i na akci s těma dvěma kocoury.
Takže hned v neděli jsem volala na veterinu a musela kastraci zrušit, protože v době říje by mi ji nevzali a přesunula jsem to na další pondělí. V úterý doříjela, pak už byla normální.
V pondělí nám ji vykastrovali, ptala jsem se, jestli už neměla koťátka a prý ne .
Měla krásnou jizvu, jen 3 stehy a maličkou, hned jak jsem jí přivezla od veta, tak po 2 hodinách pohoda, dokonce loudila i ven, kam nesměla, ale k večeru mi utekla (děti zapomněli zavřít) a hned v den kastrace mi skočila ze zídky, ach jo, naštěstí pohoda, vůbec nic se nestalo, jizva perfetkní, ani si to nekouše, vet. jí žádný polštářek ani nedala. Dnes je to týden a už po 2 dnech lítá venku a řádí jako před kastrací.
V pátek půjdu na vyndání stehů, sice mi vet. řekla, že bych to mohla zvládnout sama, ale já si ji chci nechat zkontrolovat, že je vše OK.
Jaké Vy máte zkušenosti s kastracemi?
Musím sem dát i fotku, v přepravce se jí líbí
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!