Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Majka_13

19.3.2015 21:00
Majka_13

XXX.XXX.74.84

Zdravím, potřebovala bych poradit. Koupili jsme rodinný dům, který se zatím opravuje. Na půdě zůstala po předchozí majitelce domu kočka. Je plachá, když se rodiče byl podívat poprvé na dům, tak byla ve sklepě, jak je zahlédla, rychle utekla. Když mi řekli, že je tam kočka, začala jsem ji nosit kočičí paštiky na půdu, protože tam ji táta od té doby vdá. Ale k věci... Myslíte že by se dala ještě ochočit? Nevím jak je stará, ale kdyby to šlo, byla bych ráda. Dala bych ji přeočkovat, vykastrovat a odčervit, protože máme psa, tak aby ho nějak nenakazila. Poraďte mi prosím, jak ji mám ochočit :)
Předem děkuji :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2015 21:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Majka_13 napsal(a):
Zdravím, potřebovala bych poradit. Koupili jsme rodinný dům, který se zatím opravuje. Na půdě zůstala po předchozí majitelce domu kočka. Je plachá, když se rodiče byl podívat poprvé na dům, tak byla ve sklepě, jak je zahlédla, rychle utekla. Když mi řekli, že je tam kočka, začala jsem ji nosit kočičí paštiky na půdu, protože tam ji táta od té doby vdá. Ale k věci... Myslíte že by se dala ještě ochočit? Nevím jak je stará, ale kdyby to šlo, byla bych ráda. Dala bych ji přeočkovat, vykastrovat a odčervit, protože máme psa, tak aby ho nějak nenakazila. Poraďte mi prosím, jak ji mám ochočit :)

Možné to je, ale ne zaručené, některé kočky zůstanou už napořád plašanky. Ochočuje se krmením:) Přes plný žaludek se dá získat přízeň lecčeho. Jakmile vás kočka nechá při krmení přiblížit, je šance, že časem na ní budete moci i sáhnout. V této fázi se některé zaseknou, ale jiné se od prvního sáhnutí ochočí už docela rychle.

A i ty trvalé plašanky se dají obhospodařit - nejjednodušší je se domluvit s útulkem, jestli by vám půjčili sklopec. Tak se dá kočka aspoň prohlédnout, vykastrovat, případně ošetřit.

19.3.2015 22:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

Majka_13 napsal(a):

Určitě bych se o to minimálně pokusila. Ale většina koček se skrz jídlo nechá přesvědčit, že jim nic špatného nechcete udělat. Ideální je tam u krmení být někde v povzdálí a postupně tu vzdálenost zkracovat a na kočku klidně mluvit - já běžně na ochočování plašších zvířat používala vyprávění pohádek - to máte totiž takový uklidňovací hlas a zvíře to moc dobře pozná.

A nechat pak kočku, ať si o pohlazení řekne sama + se jí nekoukat nikdy zpříma do očí, to kočky nerady. A ideálně sedět na zemi či na bobku - aby proti kočce nebyl člověk tak vysoký a neměla pocit ohrožení.

Jinak odčervení by se jí dalo i propašovat do krmení - prášek rozdrtit a vmíchat do krmení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík