Májule
XXX.XXX.48.24
Dobrý den,
Přes půl roku mám svojí kočičku, před měsícem se mi ale přistěhovala spolubydlící s vlastním kocourem a já se od té doby nemůžu zbavit rýmy a otékání dutin. Nic jiného se v bytě nezměnilo.
Může vůbec existovat případ, že bych byla alergická na cizí kočku? Nějak si to neumím představit.
Děkuji za odpovědi.
Májule
napsal(a):
Dobrý den,
Přes půl roku mám svojí kočičku, před měsícem se mi ale přistěhovala spolubydlící s vlastním kocourem a já se od té doby nemůžu zbavit rýmy a otékání dutin. Nic jiného se v bytě nezměnilo.
Může vůbec existovat případ, že bych byla alergická na cizí kočku? Nějak si to neumím představit.
Děkuji za odpovědi.
Ano, je to možné...
Také se zeptám, jsou oba kastrovaní? Není třeba jen kocour nekastrovaný?
Májule
XXX.XXX.48.24
Kastrovaní jsou oba. Tedy alespoň spolubydlící tvrdí, že je kastrovaný, tak snad je...
Tak pokud nemá kuličky, tak určitě je. :) U kocoura byste to krásně viděla, u koček to člověk nezjistí na první pohled. (teda pokud mu nenechala spolubydlící dát gelové náhrady, což už jsem párkrát četla, že majitelé kocourů nechají dát, aby kocour vypadal dál jak chlap. )
Jinak ano, stává se to. Tělo si na domácí kočku zvykne a nedělá mu problémy, ale setká se s cizí kočkou a opravdu se projeví problémy. Mělo by se to časem srovnat, ale záruka bohužel není no.. leda počkat a tlumit případně léky projevy alergie..
Májule
XXX.XXX.48.24
Tak kuličky asi nemá :D
Doma jsme původně měli 4 kočky, jenže ty byly více méně venku a nebo dole o patro níž, tam jsem chodila v podstatě jen pro stravu. Teď je mám obě doma a asi je to moc. Vzala jsem si prášek a zatím pomohl, tak uvidíme
Snad se to tedy srovná ![]()
Děkuji.
Májule
napsal(a):
Tak kuličky asi nemá :D
Doma jsme původně měli 4 kočky, jenže ty byly více méně venku a nebo dole o patro níž, tam jsem chodila v podstatě jen pro stravu. Teď je mám obě doma a asi je to moc. Vzala jsem si prášek a zatím pomohl, tak uvidíme
Snad se to tedy srovná ![]()
Děkuji.
Event. mě ještě napadá zapátrat po jiném zdroji alergie (alergenu), tj. nechat si na alergologii provést alergologický screening. Dnes jsou alergie rozšířené na kde co, může to být třeba i na nějaký kosmetický přípravek, který spolubydlící používá, apod.
lavacca
napsal(a):
Tak pokud nemá kuličky, tak určitě je. :) U kocoura byste to krásně viděla, u koček to člověk nezjistí na první pohled. (teda pokud mu nenechala spolubydlící dát gelové náhrady, což už jsem párkrát četla, že majitelé kocourů nechají dát, aby kocour vypadal dál jak chlap. )
Jinak ano, stává se to. Tělo si na domácí kočku zvykne a nedělá mu problémy, ale setká se s cizí kočkou a opravdu se projeví problémy. Mělo by se to časem srovnat, ale záruka bohužel není no.. leda počkat a tlumit případně léky projevy alergie..
Jj, tady ty umělé náhrady varlat se dělají u výstavních kocourů - viděla jsem to, tedy ne naživo, ale na obrázcích. Přišlo mi to trochu legrační, co jsou chovatelé ochotni pro kočky (tedy kocoury) udělat, ale proti gustu žádný dišputát .
fikovnice
napsal(a):
Jj, tady ty umělé náhrady varlat se dělají u výstavních kocourů - viděla jsem to, tedy ne naživo, ale na obrázcích. Přišlo mi to trochu legrační, co jsou chovatelé ochotni pro kočky (tedy kocoury) udělat, ale proti gustu žádný dišputát .
Mně osobně to přijde ujetý...na výstavy můžou klidně i kastrovaní - mají přímo svou třídu, takže mi to spíš přijde rozmar paniček (zajímavostí je, že fakt většina majitelů takto "vylepšených" kocourů jsou ženské ?!?).
Uživatel s deaktivovaným účtem
Přesně tak, také nevěřím tomu, že na jednu kočku jste alergická a na druhou ne.To je totální blbost.Když si necháte dělat test na alergologii, jestli jste alergická na kočku, tak tam to poznáte.Buď jste nebo nejste na všechy druhy koček.Navíc je jaro, já jsem alergická na jívy, břízy atd...a kýchám pčíkám ikdyž mám léky...Ale vím, že mě to za 14 dní přejde...možná máte taky jarní alergii..