Hanka - Opočno

XXX.XXX.12.115
Zdravím všechny milovníky pejsků a kočiček!
Ráda bych se s Vámi poradila o tom, jaká používáte antiparazitika. Již jsem jich vyzkoušela mnoho, ale nic nefungovalo tak, jak bych si představovala. Nejlépe fungovaly obojky, ale jsou dost drahé a některé nepříjemně zapáchaly. Nemáte vyzkoušené nějaké levnější, které ale fungují?
Mám doma 2 pejsky - křížence střední velikosti a 3 kočičky. Většinu roku tráví na dvoře a nerada bych, aby se na ně přisávali nějací nepříjemní paraziti.
Děkuji za každou radu a přeji hezký jarní den!
Hanka.
Hanka - Opočno
napsal(a):
Zdravím všechny milovníky pejsků a kočiček!
Ráda bych se s Vámi poradila o tom, jaká používáte antiparazitika. Již jsem jich vyzkoušela mnoho, ale nic nefungovalo tak, jak bych si představovala. Nejlépe fungovaly obojky, ale jsou dost drahé a některé nepříjemně zapáchaly. Nemáte vyzkoušené nějaké levnější, které ale fungují?
Mám doma 2 pejsky - křížence střední velikosti a 3 kočičky. Většinu roku tráví na dvoře a nerada bych, aby se na ně přisávali nějací nepříjemní paraziti.
Děkuji za každou radu a přeji hezký jarní den!
Hanka.
Dobrý večer!
S obojky u koček mám opakovaně negativní zkušenosti - resp. u dvou kocourů - ani jeden obojek netoleroval. Mladší dokonce začal jančit a lítat po bytě jako by byl v nějakém amoku. Po sundání se IHNED uklidnil, takže příčina jednoznačně obojek. Navíc antiparazitární obojky, tuším ne všechny, neobsahují bezpečnostní sponu proti riziku oběšení nebo udušení kočky. Takže za mě antiparazitární obojky u koček NE! Nejjednodušší je samozřejmě aplikace nějakého antiparazitika ve formě "spot on", ale nevím, co všechno jste zkoušela. Obecně přímo zde na FAUNĚ najdete plno diskusí s tímto tématem i s informacemi, na které přípravky jsou již blechy, klíšťata apod. rezistentní.
Dobrý den, pokud jste ještě nezkoušela, můžete zkusit obojky Diaz a SOS od Beapharu, které se vyrábí pro psy i kočky. Nezapáchají, nejsou drahé a účinkují 6 měsíců (Diaz) a 4 měsíce (SOS) proti klíšťatům a až 8 měsíců proti blechám (SOS). Obojky jsou voděodolné a spona je bezpečnostního rázu, takže při zachycení se za obojek povolí. Obojky se liší v účinných látkách, které se obě šíří po těle v kožním mazu, takže parazit je zabit již při kontaktu s kůží a nemusí se napít krve, což významně snižuje riziko přenosu infekčních onemocnění přenášenými blechami a klíšťaty.
Pěkný den!
Bára.
Pavlína Z.

XXX.XXX.227.56
Naprosto souhlasím, obojky foresko mě nadchli, nepáchnou, jsou výborně snášeny, za 550kč máte na 9 měsíců vystaráno.Je to jen můj názor, ale podle mě jsou antipar.obojky jsou pro kočky nebezpečné, zahákne se a ještě se někde oběsí.