Anonym XXX
XXX.XXX.64.169
Dobrý den,
Máme doma čtyři kočky dva mladý kluky a dvě pětiletý holky a zhruba půlročního potkana(samici) je možné že si potkan na zakrslého beránka zvykne?
Předem děkuji za odpověď.
Omlouvám se za OT, ale koho máte na mysli tím pojmenováním "zakrslý beránek"?
To jako ty kočky? Spíš byste se asi měl/a ptát, jestli si kočka zvykne na potkana, ne?
Myslím, že se tady podobná témata už řešila, např. soužití koček a andulky; a vždy byla většina odpovědí, že ne, že takové soužití možné není. Pro kočky je potkan kořistí, i když ne každá kočka si na potkana troufne. Vzpomínám si, jak kdysi naše velikostně maličká venkovní kočka chytila potkana koťatům - našli jsme jej na půdě a vypadal jak po pitvě - otevřený hrudník, vyžrané vnitřnosti...
Můj názor je, že soužití je možné jen tehdy, pokud bude potkan důkladně oddělen od koček, nejlépe v úplně jiné místnosti. Ještě jedna historka - kdysi dávno jsem babičce pořídila kanárka. Velmi si jej oblíbila i ochočila, býval v kleci, ale i mimo klec. A stalo se to, že když byl v kleci, nějak se k babičce do RD vloudil kocour od sousedů, ihned jej zahnala, ale přesto kocour stačil přes ty tenké mezírky mezi mřížemi klece hrábnout tlapou. Kanárek do druhého dne zemřel, a dodnes nevíme, zda jej kocour nějak drápl, anebo zda třeba kanárek pošel utrpěným stresem (nevím, v opeřencích se nevyznám), viditelné zranění na sobě kanár neměl.
Kočičí svět
XXX.XXX.32.59
Taky jsem ten dotaz moc nepochopila. Máte namysli zakrslého králíka? Musela jsem si to přečíst 3x a stejně nevím, o koho vlastně jde