Kocour - vyškrábal si ránu na krku, antibiotika

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2015 21:02
berusska

XXX.XXX.138.63

Dobrý den, kocourek si vyškrábal na krku obrovskou ránu. Má to červené zarudlé. Nikde jinde po těle nic nemá. Navštívili jsem veterinářku a ta nám dala antibiotika na týden. Bohužel mi nedokázala říci z čeho to může mít. Mám podezření na kytky, často je okusoval a někdy se pouštěl i do hlíny. Všechny jsem vyházela, ale žádné zlepšení jsem nezaregistrovala. Doporučila nám nedávat syrové maso a nechat ho pouze na granulkách. Ale prášky s antibiotikem do něj nijak nedostanu kort 3 tabletky denně. Tak je rozmačkávám do kapsičky felix. Denně sní asi tak 1/2 kapsičku, granulek se ani nedotkne. Chtěla bych se zeptat zda máte někdo podobný problém. Je také možnost alergie na granulky, doposud 3 roky krmíme Chicopee. Hledala jsem různé složení granulek, ale příjde mi to neustále stejné.

30.3.2015 08:26
canis lupus

XXX.XXX.210.36

Zdar, nejdřív zkontrolujte, jestli nemá parazity. Nejčastěji to jsou blechy nebo svrab v uších. Moje kočka se drbala právě kvůli blechám, až tam měla strupy. Svrab je taky hodně nepříjemný.

30.3.2015 10:05
berusska

XXX.XXX.138.63

Uši mu kontrolovala veterinářka a říkala, že jsou čisté. A odblešený je také.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.3.2015 11:39

Může to mít z granulí, Může být na nějakou složku z granulí alergický, Takhle to bylo u nás, Trvalo to rok a půl než jsme přišli na to, (vylučovací metodou)žeje kočka alergický na kuřecí a jehněčí.Zkuste test.Kupte vzorek hranulí TROVET králík s rýží, kočka nesmí jíst nic jiného a když se to bude lepšit, tak je alergická na nějakou složku z granulí,.

30.3.2015 18:14
lavacca

XXX.XXX.164.49

berusska napsal(a):
Dobrý den, kocourek si vyškrábal na krku obrovskou ránu. Má to červené zarudlé. Nikde jinde po těle nic nemá. Navštívili jsem veterinářku a ta nám dala antibiotika na týden. Bohužel mi nedokázala říci z čeho to může mít. Mám podezření na kytky, často je okusoval a někdy se pouštěl i do hlíny. Všechny jsem vyházela, ale žádné zlepšení jsem nezaregistrovala. Doporučila nám nedávat syrové maso a nechat ho pouze na granulkách. Ale prášky s antibiotikem do něj nijak nedostanu kort 3 tabletky denně. Tak je rozmačkávám do kapsičky felix. Denně sní asi tak 1/2 kapsičku, granulek se ani nedotkne. Chtěla bych se zeptat zda máte někdo podobný problém. Je také možnost alergie na granulky, doposud 3 roky krmíme Chicopee. Hledala jsem různé složení granulek, ale příjde mi to neustále stejné.

Nevím, který druh Chicopee přesně krmíte, ale co koukám je to plné kuřete a kukuřice - tj.2 největší alergeny. Takže za mě změnit granule za bezobilné a obsahující např. jen rybu (aby nejedl dál kuře a uvidíte, zda se to zlepší či ne). Např. Taste of the wild canyon river v sobě žádné kuře nemá. A kočkám chutná (sama tím krmím).

Dělala doktorka i seškrab kůže, zda to není plíseň? i když ta by se nejspíš už rozlézala dál po těle...

Vyloučení syrového masa nemá opodstatnění - pokud jste teda nekrmili jen kuřecím. Osobně bych zkusila dát vepřové (na to alergie zatím zjištěné nebyly). Pokud se kocour uklidní, tak třeba za týden přidat hovězí. Tj. vždy týden nechat na daném krmení a pak zas přidat druh. Tak byste se měli dopracovat k tomu, zda mu vadí v krmení nějaká složka či ne.

31.3.2015 02:31
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Nevím, který druh Chicopee přesně krmíte, ale co koukám je to plné kuřete a kukuřice - tj.2 největší alergeny. Takže za mě změnit granule za bezobilné a obsahující např. jen rybu (aby nejedl dál kuře a uvidíte, zda se to zlepší či ne). Např. Taste of the wild canyon river v sobě žádné kuře nemá. A kočkám chutná (sama tím krmím).

Dělala doktorka i seškrab kůže, zda to není plíseň? i když ta by se nejspíš už rozlézala dál po těle...

Vyloučení syrového masa nemá opodstatnění - pokud jste teda nekrmili jen kuřecím. Osobně bych zkusila dát vepřové (na to alergie zatím zjištěné nebyly). Pokud se kocour uklidní, tak třeba za týden přidat hovězí. Tj. vždy týden nechat na daném krmení a pak zas přidat druh. Tak byste se měli dopracovat k tomu, zda mu vadí v krmení nějaká složka či ne.

"Vyloučení syrového masa nemá opodstatnění - pokud jste teda nekrmili jen kuřecím."

Přesně toto mě zaujalo, proč vetka doporučila vyloučit krmit syrovým masem, když je to pro kočku to nejpřirozenější, co může být. Udělala bych to stejné, co radíte Vy plus mě napadá ještě zkusit ze syrového masa ryby (různé druhy; nevím, jak je to s možnou alergií na syrové rybí maso, ale vím, že řada koček (ne všechny) mají ryby rády). A možná občas přidat i nějaké vnitřnosti (ne kuřecí); např. od mého kamaráda kočky se můžou utlouct po slezině.

31.3.2015 13:46

Veterinářka udělala dobře.kočka může být alergická na kterékoliv syrové, vařené masi.Naše se ze syrového kuřecího a jehněčího sezr...tři dny to trvalo, než jsem jí dala do pořádku.Hovězí zase zvrací.takže jak říkám, zkusit Trovet králík s rýží-tento alergen kočka nepoznala a pokud bude v pořádku, krmit jí tím aspoň 2-3 měsíce a pak postupně přidávat potencionální alergeny.To poznáte ihned.pokud na to bude alergická, bude se do pár hodin drbat nebo bude mít průjem...

31.3.2015 14:59
berusska

XXX.XXX.138.63

Mohla bych se zeptat kde Trovet kupujete?

31.3.2015 16:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Maso !

31.3.2015 20:56
lavacca

XXX.XXX.164.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Veterinářka udělala dobře.kočka může být alergická na kterékoliv syrové, vařené masi.Naše se ze syrového kuřecího a jehněčího sezr...tři dny to trvalo, než jsem jí dala do pořádku.Hovězí zase zvrací.takže jak říkám, zkusit Trovet králík s rýží-tento alergen kočka nepoznala a pokud bude v pořádku, krmit jí tím aspoň 2-3 měsíce a pak postupně přidávat potencionální alergeny.To poznáte ihned.pokud na to bude alergická, bude se do pár hodin drbat nebo bude mít průjem...

No, pravděpodobnost, že je kočka alergická na syrové maso je dost nízká v porovnání toho, že žere granule plné kukuřice a kuřete (jak jsem již psala, zrovna toto jsou 2 největší alergeny). Naopak by ji syrové mohlo pomoci. Min. v tom, že se dá dávat pouze 1 druh (což u granulí stejně nikdy 100% nevíte, co v nich vše je) a prostě odpozorovat, co kočce dělá problém.

Takže se budu opakovat, ale za mě prostě kočku na nějakou dobu převézt jen na syrové - ideálně vepřové či králík, lze i ryby pokud je snese či hovězí. Drůbeži (hlavně kuřeti) bych se zatím obloukem vyhnula.

31.3.2015 21:22
berusska

XXX.XXX.138.63

Všichni přepokládáte alergii na granule. Ty granule už jí 3 roky. Jeho spotřeba granulí je malá. Spíše se láduje masem, když vaříme. Už jednou si rozškrábal stejně krk a do týdne se mu to vyhojilo (asi před půl rokem). Jsem ochotná mu změnit granule, už jsem hledala granule, aby neobsahovali pšenici a kuřecí maso. Doktorka nám doporučila hypoalergení granule - po přečtení složení jsem zjistila, že obsahují plno kuřete a dalších věcí.Já se spíš obávám alergie na vnější prostřední. Rád se vyvaluje na balkóně a pod balkonem je líska a začínají pučet stromy. Horší že, že už má 6 den antibiotika a nic. Stále stejné. Od té doby co mu veterinářka dala antibiotika a vyčistila uši tak se mu na očičku objevil bílý povlak. Dle internetu nějaké třetí víčko. Na internetu jsem se o tom dočetla opravdu nehezké věci. Nevím zda to nemůže souviset s antibiotiky či s tím čištěním uší. Ve čtvrtek jdeme opět na kontrolu a jsem zvědavá co nám řekne. Mám o něj docela obavy.

1.4.2015 08:55

Já přímo u veterináře, který mi ještě radí, velice příjemný pán.
http://www.mvdr-svoboda.cz/diety-pro-kocky/.

1.4.2015 09:00

Třetí víčko-to je špatný.Kočička je opravdu nemocná.Může mít také plíseň.Chce to jiného veterináře.vzít vzorek z krku a dál se uvidí.A na granule pozor, moje kočka na ně dostala alergii až za 2 roky co je jedla!A jedla stále ty stejné, kvalitní.A s tím, že tady stále "někdo chytrý radí maso, dejte na to pozor, naše kočka i po jehnečím má alergii-ze syrového i vařeného.Takže opravdu nejdříve granule bez alergenu, domluvte se s veterinářem Svobodou a uvidíte.Ale když má venku třetí víčko, něco se děje...to by nemělo mít s alergií nic společného...

1.4.2015 10:10
lavacca

XXX.XXX.164.49

berusska napsal(a):
Všichni přepokládáte alergii na granule. Ty granule už jí 3 roky. Jeho spotřeba granulí je malá. Spíše se láduje masem, když vaříme. Už jednou si rozškrábal stejně krk a do týdne se mu to vyhojilo (asi před půl rokem). Jsem ochotná mu změnit granule, už jsem hledala granule, aby neobsahovali pšenici a kuřecí maso. Doktorka nám doporučila hypoalergení granule - po přečtení složení jsem zjistila, že obsahují plno kuřete a dalších věcí.Já se spíš obávám alergie na vnější prostřední. Rád se vyvaluje na balkóně a pod balkonem je líska a začínají pučet stromy. Horší že, že už má 6 den antibiotika a nic. Stále stejné. Od té doby co mu veterinářka dala antibiotika a vyčistila uši tak se mu na očičku objevil bílý povlak. Dle internetu nějaké třetí víčko. Na internetu jsem se o tom dočetla opravdu nehezké věci. Nevím zda to nemůže souviset s antibiotiky či s tím čištěním uší. Ve čtvrtek jdeme opět na kontrolu a jsem zvědavá co nám řekne. Mám o něj docela obavy.

Ono jde o to, že jsou 2 "druhy" alergií - vrozená, kde by se Vám po granulích osypal hnedka a získaná - a ta klidně propukne 2-3 roky i déle po podávání stále stejného alergenu. O to tady jde.

Osobně bych opravdu sáhla po bezobilných granulích bez kuřete a uvidíte. Tím totiž nic nezkazíte. Jinak souhlasím, že dost vetů doporučuje různé diety, apod. ale složení je děsivé... bohužel no.

Změnila bych veta, pokud se to nelepší a sama doktorka neví, co by to mohlo být.

A co se týče narážky paní s přezdívkou "wanesaa" na to že zas někdo "chytrý" radí maso, tak je to na Vás. Já vám radím to, co u nás zabralo na všechny problémy, co jsme za ty roky s kočkami měli (přišla k nám několikrát vyhublá kočka s průjmem a zabralo nejvíce 2-3 dny dát vařené maso a pak syrové. Ani ATB potřeba nebyly a přitom to na ně v 1.chvíli vypadalo, ale po domluvě s vetem jsme zkusili nejdřív jen změnu stravy, abysme kočku zbytečně necpali chemií. Dále pak přišla kočka, jež měla vyškrábaný flek pod krkem - úplně do krve, taky na to zabralo úplně obyčejné krmení masem a ne speciální granulová dieta. Já osobně zastáncem krmením jen granulemi nejsem /což je asi z mých příspěvků i poznat/ a opravdu mám nejlepší zkušenosti s masem. Klasicky přemražené syrové maso (ze začátku svalovina, později i vnitřnosti, drobné kosti, kůže, atd.) + k tomu sem tam nabídnout vařenou zeleninu, vajíčko, mléčné výrobky a kočky jsou ve skvělé kondici, spokojené a veta znají jen kvůli očkování. Prostě ideální stav. Jo a kuře syrové nedávám, naopak nejvíc vepřové a hovězí, sem tam kachnu, rybu, apod. protože mají celodenně dané i granule a ty jsou většinou aspoň s kuřecím tukem, tak aby to měly pestré a ne pořád kuře dokola.

1.4.2015 13:17
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Ono jde o to, že jsou 2 "druhy" alergií - vrozená, kde by se Vám po granulích osypal hnedka a získaná - a ta klidně propukne 2-3 roky i déle po podávání stále stejného alergenu. O to tady jde.

Osobně bych opravdu sáhla po bezobilných granulích bez kuřete a uvidíte. Tím totiž nic nezkazíte. Jinak souhlasím, že dost vetů doporučuje různé diety, apod. ale složení je děsivé... bohužel no.

Změnila bych veta, pokud se to nelepší a sama doktorka neví, co by to mohlo být.

A co se týče narážky paní s přezdívkou "wanesaa" na to že zas někdo "chytrý" radí maso, tak je to na Vás. Já vám radím to, co u nás zabralo na všechny problémy, co jsme za ty roky s kočkami měli (přišla k nám několikrát vyhublá kočka s průjmem a zabralo nejvíce 2-3 dny dát vařené maso a pak syrové. Ani ATB potřeba nebyly a přitom to na ně v 1.chvíli vypadalo, ale po domluvě s vetem jsme zkusili nejdřív jen změnu stravy, abysme kočku zbytečně necpali chemií. Dále pak přišla kočka, jež měla vyškrábaný flek pod krkem - úplně do krve, taky na to zabralo úplně obyčejné krmení masem a ne speciální granulová dieta. Já osobně zastáncem krmením jen granulemi nejsem /což je asi z mých příspěvků i poznat/ a opravdu mám nejlepší zkušenosti s masem. Klasicky přemražené syrové maso (ze začátku svalovina, později i vnitřnosti, drobné kosti, kůže, atd.) + k tomu sem tam nabídnout vařenou zeleninu, vajíčko, mléčné výrobky a kočky jsou ve skvělé kondici, spokojené a veta znají jen kvůli očkování. Prostě ideální stav. Jo a kuře syrové nedávám, naopak nejvíc vepřové a hovězí, sem tam kachnu, rybu, apod. protože mají celodenně dané i granule a ty jsou většinou aspoň s kuřecím tukem, tak aby to měly pestré a ne pořád kuře dokola.

Souhlasím s "Lavaccou". On ten "někdo chytrý" je totiž příroda! Co jedí kočky ve svém přirozeném prostředí? Myši a ptáky! Vařené? Ne! Syrové! je to nejpřirozenější strava pro kočky! Jde jen o to postupně vyzkoušet více druhů syrového masa, na některé alergie být skutečně může. Varianta, že alergická bude na VŠECHNY druhy syrového masa se limitně blíží nule!

1.4.2015 20:12
berusska

XXX.XXX.138.63

Děkuji všem za rady.

3.4.2015 07:21

Dvě paní chytré...

3.4.2015 15:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

Dvě paní chytré...

Jasně, kvůli tomu že vy máte doma přešlechtěnou kočku, která má problémy se syrovým masem převedeme všechny kočky jen na granule, ne?

4.4.2015 14:13
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dvě paní chytré...

A co tedy radíte Vy paní chytrá? Nekrmit syrovým masem, ale granulemi? Kde mám jistotu, že mi pak kočka neodejde na selhání ledvin? Nebo syrové maso převařovat, až ztratí veškeré živiny a vitamíny?
Myslím, že ze sebe s "Lavaccou" neděláme chytré, myslím, že je všude dostatek informací, že pro kočku je nejpřirozenější stravou syrové maso.

7.4.2015 12:25
berusska

XXX.XXX.138.63

Tak jsme byli opět u veterinářky, dostali jsem nové léky. Ty mu zabraly rána se mu zatáhla. Svítilo sluníčko tak jsem ho pustila na balkon, kde se slunil asi 30 minut. Po návratu vypadal opět stejně (rozškrábaný krk). Pak jsem si všimla že venku je tůje, která kvete. Takže ted ho ven nepouštíme vůbec a uvidíme zda se to po lécích zlepší. Nevím zda to může být příčina. Granule sháníme bez kuřecího masa a obilovin. Ale je to nelehké. Chtěla jsem je koupit ve zverimexu, ale po přezkoumání všech složení jsme žádné pořádné nenašli. Tak zkusím zverimexi v Hradci. Zatím máme od veterinářky nějaké vzorkové granule royal hypoalergení.

7.4.2015 13:31
lavacca

XXX.XXX.232.4

berusska napsal(a):
Tak jsme byli opět u veterinářky, dostali jsem nové léky. Ty mu zabraly rána se mu zatáhla. Svítilo sluníčko tak jsem ho pustila na balkon, kde se slunil asi 30 minut. Po návratu vypadal opět stejně (rozškrábaný krk). Pak jsem si všimla že venku je tůje, která kvete. Takže ted ho ven nepouštíme vůbec a uvidíme zda se to po lécích zlepší. Nevím zda to může být příčina. Granule sháníme bez kuřecího masa a obilovin. Ale je to nelehké. Chtěla jsem je koupit ve zverimexu, ale po přezkoumání všech složení jsme žádné pořádné nenašli. Tak zkusím zverimexi v Hradci. Zatím máme od veterinářky nějaké vzorkové granule royal hypoalergení.

A co dostal za léky? Jen nějaké tišící? Myslím tím, aby utlumily příznaky a neškrábal se nebo něco víc? A třeba límec veterinářka nenabídla? Pokud to má do krve, mělo by se to hojit a ne, aby to pořád rozškrábával dále.

Co se týče alergie na tůji - to si myslím, že by tak rychlé nebylo. Většinou pyly, apod. navíc spíš dráždí dýchací cesty než že by se zvíře urputně drbalo, i když kdoví no...

A ke granulím - dle mého nejlépe objednat z netu, málokterý zverimex má ty kvalitnější značky. Navíc si můžete v klidu vybrat dle složení ( u značek z ciziny doporučuji koukat na oficiální stránky dovozce, nikoli pouze na e-shopy samotné - některé mají ta složení psaná odlišně než je ve skutečnosti.) Jinak já jsem vůči dietám skeptická - navíc zrovna RC se vyznačuje normálně dost kuřetem a kukuřicí, nevím teda, kterou přesně máte tu dietu, ale spíš bych se řídila tím složením.

7.4.2015 16:34
berusska

XXX.XXX.138.63

Dostali jsme prednison, nějaké enzymy od alavisu a nějaké vitamíny. Našla jsem tyto granulky, Taste wild cat canyon river, N&D grain free cat ADULT FISH/orange, Trovet cat (dieta) Hypoallergenic (Rabbit) RRD, Acana Cat Pacifica. Poraďte prosím i popřípadě jiné hlavně bez kuřete.

8.4.2015 01:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

berusska napsal(a):
Dostali jsme prednison, nějaké enzymy od alavisu a nějaké vitamíny. Našla jsem tyto granulky, Taste wild cat canyon river, N&D grain free cat ADULT FISH/orange, Trovet cat (dieta) Hypoallergenic (Rabbit) RRD, Acana Cat Pacifica. Poraďte prosím i popřípadě jiné hlavně bez kuřete.

Tak já se v granulích tak moc kovaná necítím, ale domnívám se, že všechny, které jste si našla a které jmenujete ve svém příspěvku, patří mezi hodně kvalitní.

9.4.2015 21:11
lavacca

XXX.XXX.164.49

berusska napsal(a):

Tak snad to bude brzy ok.

S TOTW mám osobní zkušenosti (kočky je milují), ostatní jsou složením taky dobré, takže ať vyberete jaké chcete, bude to dobře. Zkuste koupit menší balení a odzkoušet. Co kočka, to občas originál. :) I když TOTW se teda chytil u všech našich koček (10..psst :D) - voní po rybině a fakt je to láká.

29.2.2016 19:57
brno

XXX.XXX.113.236

U jedné kočičky se nám to taky stává a pomůže vymáčknout anální žlázy. Co se týká zvracení po mase u kočky granulářky, tak to není přešlechtěním, ale vlivem granulí zesláblým zažíváním, které je potřeba opět nastartovat. Toť můj názor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík