Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2015 00:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dobrý pozdní večer!
Mám po včerejšku dost hroznou zkušenost. S velkým kocourem jsem snad řádově po dvou měsících zajela na chalupu (malý - je nekastrovaný - zůstal v bytě). Velký na začátku cesty mňoukáním protestoval, pak se zklidnil, myslela jsem, že pospává. Když už jsme byli ale cca 5km od cíle, začal najednou strašlivě mňoukat - houkavě, jako když pláče dítě (prostě děs, něco podobného, co dokáží kočky při páření). Tušila jsem, že se děje něco nedobrého, jenže jsem byla v úseku se zákazem zastavení. Po chvilce bylo jasné, oč jde - začalo se mu navalovat a asi 3x se vyzvracel. Zastavila jsem, jak to bylo možné, chvilku jsme stáli, klidně jsem na něj mluvila, už zbývaly snad jen 2km na chalupu. Jak jsme se znovu rozjeli, tak po chvíli opět mňoukání a divný zvuk...a po 5sekundách bylo jasné, co se stalo - v autě puch na omdlení - ten nebožák se navíc ještě pokadil - nařídko.
Teď je cca 24hod na chalupě, je neuvěřitelně šťastný, jinak není moc mazlivý, ale teď za mnou chodí do postele se úplně šíleně mazlit, a jak mu to jen dovolím, je stále venku, chytá myši, prostě je šťastný. Jenže mě čeká cesta zpět...už teď se děsím. Samozřejmě mi jej bylo strašně, ale strašně líto. I když při úklidu té spouště jsem se málem pozvracela, tak pořád převládala lítost nad tím, jak mu bylo. Tak se chci vás zkušenějších zeptat, co doporučujete? Existuje něco pro kočky, jako je pro lidi třeba Kinedryl na kinetózy? Nechci jej zbavit možnosti občas se na chalupě vydovádět. Ale zároveň nechci, abychom oba byli nešťastní z takových zážitků jaké se staly včera. Paní z depozita, odkud kocour je, mi už dříve říkala, že jsou kočky, které opravdu trpí na kinetózu, tj. je jim při cestě autem špatně. To, když jsem si jela pro druhého - mladšího - kocourka, bylo to mnohem dál, a za celou dobu cesty autem ani nepípl. U velkého, protože při cestách autem naříká dost často, jsem teď už přesvědčená, že zřejmě nejde o strach z cesty, ale o to, že je mu prostě nevolno. Prosím, poraďte. Děkuji.

30.3.2015 05:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Nakrmit až na chalupě.
Ne před cestou.

31.3.2015 01:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Nakrmit až na chalupě.
Ne před cestou.

Díky a ano, souhlasím a teď už vím, že měl mít větší odstup od posledního jídla.
Zvláštní ale je, že těsně, než jsme odjeli, tak byl na záchodě a vyprázdnil se. Předpokládám, že mu bylo tak strašně špatně , že potřeboval jít v krátké době podruhé.
Jinak jsme zpět, cesta domů probíhala relativně v poklidu, občas mňoukl, ale nebylo to takové to houkavé naříkání. Hned po návratu se najedl a začal řádit s malým, takže cesta zpět byla vlastně celkem OK.

31.3.2015 20:58
lavacca

XXX.XXX.164.49

Je to možné, některé kočky opravdu cestování nemusí...a jiné ho zas milují. :) Prostě co kus, to originál (jako ostatně i u lidí :).

Osobně bych udělala větší pauzu od krmení a třeba do přepravky dala pytlíček se šantou, pokud ji má rád.

31.3.2015 21:49
bara.beaphar

XXX.XXX.128.35

Dobrý den,

doporučila bych již zmíněné vynechání krmení před cestou, cestování v přepravce, protože v ní to s ním bude trochu méně házet a dále existují i uklidňující přípravky na přírodní bázi. Jedná se například o No stress spot on, který obsahuje pouze kozlík lékařský, který je přírodním antidepresivem. Případně se o dalších možnostech můžete poradit se svým veterinářem. V nabídce je více produktů.

Přeji pěkný den.

Bára.

1.4.2015 00:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

bara.beaphar napsal(a):
Dobrý den,

doporučila bych již zmíněné vynechání krmení před cestou, cestování v přepravce, protože v ní to s ním bude trochu méně házet a dále existují i uklidňující přípravky na přírodní bázi. Jedná se například o No stress spot on, který obsahuje pouze kozlík lékařský, který je přírodním antidepresivem. Případně se o dalších možnostech můžete poradit se svým veterinářem. V nabídce je více produktů.

Přeji pěkný den.

Bára.

Dobrý večer!
Kocour samozřejmě cestoval v přepravce. To několikeré nadělení udělal právě do ní. A dále měl v přepravce k dispozici pytlík se šantou... Tak nevím...budu mu určitě dávat větší odstup od posledního jídla a dál se asi uvidí, jak budou vypadat naše event. příští cesty.

1.4.2015 10:11
lavacca

XXX.XXX.164.49

bara.beaphar napsal(a):
Dobrý den,

Přeji pěkný den.

Bára.

Bože a proč mě nepřekvapuje, že je ten spot on od Beapharu, že?

1.4.2015 13:09
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Bože a proč mě nepřekvapuje, že je ten spot on od Beapharu, že?

No já už jsem milé Báře párkrát psala, ať to tu nezapleveluje reklamou... Napsala mi, že zde radí různí lidé různé prostředky od různých firem...v čemž má pravdu. Ale proč si proboha aspoň nezmění nick, to nepochopím. Takto to je, alespoň pro mě, spíše odrazující...
Jinak mluvila jsem s naší sekretářkou - řekla mi, že kdysi měli kočku, která trpěla na to samé, co se stalo velkému - že se PRAVIDELNĚ v autě nejen že pozvracela, ale i pokadila... Takže pokud by nepomohl větší odstup od jídla, zeptám se vetky na nějaký ten lék na kinetózu - jak už jsem psala dřív, nějaká obdoba Kinedrylu u lidí...

1.4.2015 15:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
No já už jsem milé Báře párkrát psala, ať to tu nezapleveluje reklamou... Napsala mi, že zde radí různí lidé různé prostředky od různých firem...v čemž má pravdu. Ale proč si proboha aspoň nezmění nick, to nepochopím. Takto to je, alespoň pro mě, spíše odrazující...
Jinak mluvila jsem s naší sekretářkou - řekla mi, že kdysi měli kočku, která trpěla na to samé, co se stalo velkému - že se PRAVIDELNĚ v autě nejen že pozvracela, ale i pokadila... Takže pokud by nepomohl větší odstup od jídla, zeptám se vetky na nějaký ten lék na kinetózu - jak už jsem psala dřív, nějaká obdoba Kinedrylu u lidí...

Což o to, kdyby běžně radila a pak sem tam dala reklamu, ok. Ale odmlčí se a pak sem naháže do 5-6 témat odpověď s odkazem na firmu a zase zmizí... to mi docela dost vadí. Ano, jsou ti zmíněny kolikrát různé firmy, se kterými má člověk dobrou zkušenost a rozhodně není dealer jako někdo že...

Jinak je pravda, že strejda měl psa, který taky vždy cestu k vetovi prozvracel. Prostě cca po 5 minutách jízdy šel obsah žaludku ven. A bylo jedno, že nedostal před cestou delší dobu najíst - aspoň vyhodil žalud.šťávy...Takže za zeptání u veta nic nedáte. Já jsem to osobně nikdy neřešila, takže nějaký tip skrz nějaký prostředek bohužel nemám.

1.4.2015 22:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Což o to, kdyby běžně radila a pak sem tam dala reklamu, ok. Ale odmlčí se a pak sem naháže do 5-6 témat odpověď s odkazem na firmu a zase zmizí... to mi docela dost vadí. Ano, jsou ti zmíněny kolikrát různé firmy, se kterými má člověk dobrou zkušenost a rozhodně není dealer jako někdo že...

Jinak je pravda, že strejda měl psa, který taky vždy cestu k vetovi prozvracel. Prostě cca po 5 minutách jízdy šel obsah žaludku ven. A bylo jedno, že nedostal před cestou delší dobu najíst - aspoň vyhodil žalud.šťávy...Takže za zeptání u veta nic nedáte. Já jsem to osobně nikdy neřešila, takže nějaký tip skrz nějaký prostředek bohužel nemám.

Jen napíšu něco OT: myslím, že tady ta "reklamní sdělení" Beapharu jsou spíše pro lidi odrazující (notabene s tím inteligentně zvoleným nickem).

9.4.2015 11:01
saty

XXX.XXX.10.1

Máme jednoho psíka (čivavu) která se při jakékoli i krátké cestě autem pozvrací přitom cestování miluje a sama se dožaduje vstupu do auta, dostali jsem od veta homeo na nevolnosti a skvělé od té doby je cestování k radosti všech zúčastněných.

10.4.2015 09:45
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Prosím napište název přípravku, ředění atp. Sice sama moc homeopatikům nevěřím, ale proč to nezkusit? Ublížit to nemůže...

Přidejte reakci

Přidat smajlík