Ahoj kočičí přátelé,
tak už vás zase "otravuji" s dotazem. Jak víte, mám dva kocoury. Mladší je "kyselina", která žere asi tak 30x rychleji než velký a pokud nehlídám, jde vyžrat jídlo velkému. Oddělení je u jídla přináší překvapivou věc - OBA se k sobě začnou dobývat, zjistila jsem, že už rozdrápali dveře a stěnu jak k sobě chtěli jít. Tak jsem tedy malému začala dávat větší kousky, např. syrového masa. No a dnes (ne poprvé) opět puch z mého pokoje - někde je nazvraceno, narovinu píšu, že jsem zatím neměla sílu to jít hledat a uklidit. "Nehody" malého opět zvýšily frekvenci. Včera měli syrové maso, velký moc nechtěl, ale malý to do sebe házel - když byly větší kousky, tak to polykal. Navíc bylo včera opět nakaděno pod postelí...Suma sumárum malý mi teď přináší snad víc trápení než radosti, přesto jej mám moc ráda. Ale na ten opětovný úklid se fakt "těším". Jinak je malý úplně v pohodě, hraje si, mazlí se, jídlo podle mě "vyhodil" proto, že je zhltal a pořádně nepokousal. Už si s ním a s tou jeho žravostí a zároveň uzurpováním velkého moc nevím rady. Když jsem doma, tak při krmení jsem mezi nimi a bráním tomu, aby malý vytlačil od misky velkého. Když doma nejsem, nedělám si iluze, že malý velkého nevytlačí... Ale co dělat s tou jeho hltavostí? Mám třeba krmit vícekrát denně? Teď krmím 2 - 3x (ptž chodím do práce, častěji to není moc reálné, leda teď o svátcích). Granule mají samozřejmě k dispozici pořád.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj Fikovnice, pro hltouny existují tzv., chytrá krmítka:
http://www.ceska-kocka.cz/eshop-chytre-krmitko-ruzova-pomala-miska-slo-bowl-mini-pink.html
Otázkou zůstává, zda zrovna váš kocourek z toho bude ochotně jíst...
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Ahoj Fikovnice, pro hltouny existují tzv., chytrá krmítka:
http://www.ceska-kocka.cz/eshop-chytre-krmitko-ruzova-pomala-miska-slo-bowl-mini-pink.html
Otázkou zůstává, zda zrovna váš kocourek z toho bude ochotně jíst...
Ahoj "Blazice", moc moc díky, kouknu na to...a přeji Vám i všem Vašim čtyřnožcům hezké a příjemné svátky!
Jana alias "Fikovnice"
fikovnice
napsal(a):
Ahoj kočičí přátelé,
tak už vás zase "otravuji" s dotazem. Jak víte, mám dva kocoury. Mladší je "kyselina", která žere asi tak 30x rychleji než velký a pokud nehlídám, jde vyžrat jídlo velkému. Oddělení je u jídla přináší překvapivou věc - OBA se k sobě začnou dobývat, zjistila jsem, že už rozdrápali dveře a stěnu jak k sobě chtěli jít. Tak jsem tedy malému začala dávat větší kousky, např. syrového masa. No a dnes (ne poprvé) opět puch z mého pokoje - někde je nazvraceno, narovinu píšu, že jsem zatím neměla sílu to jít hledat a uklidit. "Nehody" malého opět zvýšily frekvenci. Včera měli syrové maso, velký moc nechtěl, ale malý to do sebe házel - když byly větší kousky, tak to polykal. Navíc bylo včera opět nakaděno pod postelí...Suma sumárum malý mi teď přináší snad víc trápení než radosti, přesto jej mám moc ráda. Ale na ten opětovný úklid se fakt "těším". Jinak je malý úplně v pohodě, hraje si, mazlí se, jídlo podle mě "vyhodil" proto, že je zhltal a pořádně nepokousal. Už si s ním a s tou jeho žravostí a zároveň uzurpováním velkého moc nevím rady. Když jsem doma, tak při krmení jsem mezi nimi a bráním tomu, aby malý vytlačil od misky velkého. Když doma nejsem, nedělám si iluze, že malý velkého nevytlačí... Ale co dělat s tou jeho hltavostí? Mám třeba krmit vícekrát denně? Teď krmím 2 - 3x (ptž chodím do práce, častěji to není moc reálné, leda teď o svátcích). Granule mají samozřejmě k dispozici pořád.
No je vymalováno...mám vskutku příjemné svátky - pod postelí bylo nazvraceno a i nakaděno. Tak jsem měla zpestřený velikonoční úklid. Ach jo, co se tomu malému nelíbí? Tuším, že vím. Chtěl by mě mít jen pro sebe. Aby tady nebyl velký kocour, ale to se tedy opravdu nedočká. No nic...přemýšlím, jestli vůbec to plánované zahrazení postele je smysluplné - takto tam mám balící papíry, takže se to vytáhne a vyhodí. Jen - pokud je to uprostřed - musím oddělat matrace, odšroubovat rošty, jako dnes . No a když mu to zahradím, může si najít nějaké ještě mnohem horší místo na úklid. Tak vám nevím...
fikovnice
napsal(a):
No je vymalováno...mám vskutku příjemné svátky - pod postelí bylo nazvraceno a i nakaděno. Tak jsem měla zpestřený velikonoční úklid. Ach jo, co se tomu malému nelíbí? Tuším, že vím. Chtěl by mě mít jen pro sebe. Aby tady nebyl velký kocour, ale to se tedy opravdu nedočká. No nic...přemýšlím, jestli vůbec to plánované zahrazení postele je smysluplné - takto tam mám balící papíry, takže se to vytáhne a vyhodí. Jen - pokud je to uprostřed - musím oddělat matrace, odšroubovat rošty, jako dnes . No a když mu to zahradím, může si najít nějaké ještě mnohem horší místo na úklid. Tak vám nevím...
Já bych mu to zahradila a uvidíte... min. to snad udělá někde, kde to bude lépe přístupné...ale máte to s ním teda "veselé". :( Čekala bych, že už se zklidní a ono nějak pořád ne... :(.
lavacca
napsal(a):
Já bych mu to zahradila a uvidíte... min. to snad udělá někde, kde to bude lépe přístupné...ale máte to s ním teda "veselé". :( Čekala bych, že už se zklidní a ono nějak pořád ne... :(.
Nee, víte já úplně zírám jak opravdu rozdílné osobnosti kočky jsou. Teď už vím, že útoky velkého ze začátku byly snahou o hru a MOŽNÁ o určitou hierarchii. Každopádně později jsem zjistila, že malý začne opravdy hystericky ječet při jen náznaku výpadu velkého na něj. Přitom sám na něj dělá stále ty výpady, když je velký na záchodě. Velký už tak nějak vzdal třeba spávání se mnou v posteli. Je mi to líto, ale třeba zrovna toto asi není řešitelné. Když si vezmu velkého do postele a malého dám do zbytku bytu a zavřu dveře, tak se začne dobývat. A dokonce i velký k němu - našla jsem drápance na zdi. No a malý je prostě u mě v posteli nasáčkován kdykoli já si jdu lehnout. Pokud náhodou velký stihne přijít dřív, tak malý se přiřítí a začne se o velkého mazlit hlavou - ducat do něj, ale fest silou, a ten prostě raději ustoupí a jde spát jinam. Malý je teď i víc jako by agresívnější. Říkám si, že třeba aspoň trošičku jeho chování změní kastrace. Vlastně jsem se zde i ptala k jakému věku se tu kdo kloní. Je mu cca 7 měsíců a zatím nesmrdí, neznačkuje, ani nevolá kočky.
No a jak píšete, opravdu se nezklidňuje - hlavně stran té závislosti na mně, takže já už si moc nedělám iluze, že bude jiný. Je to škoda, celkem jsem se těšila, že třeba budou spolu spávat v jednom pelíšku, hrát si - vždyť proto jsem malého pořizovala - zdálo se mi, že se velký sám nudí (když jsem např. v práci). No a ty jeho "podpostelové nehody" jsou takové záhadné - byl tak asi měsíc klid a teď zas asi 3x v krátké době... Tu poslední záležitost si trochu dávám za vinu, spěchala jsem ráno do práce, záchod jsem samozřejmě vyčistila, ale bylo tam už málo steliva. Já je měla v autě a už jsem nestíhala běžet na parkoviště a zpět, měla bych průšvih v práci. Takže asi částečně i moje vina, ale zas na druhou stranu velký šel do záchodu, i když tam bylo méně steliva než obvykle mívají...
Také se přikláním trochu k tomu, že má v sobě kus té orientálky. Jak jste tu už někdo psal, jednak jsou (snad) víc závislé na lidech a pak také - on sice vůbec nemňouká, ale jen vrká (to jsem se Vás v nějakém vlákně na to ptala, jestli jste se s tím setkala) - ale v nejrůznějších tóninách, výškách, mění délku vrknutí, atd., je to celkem legrační. A to psala myslím "wanesaa", že orientálky jsou ukecané. Takže já to jeho vrkání vnímám jako povídavost. To velký je tichý jako duch, jen chudák v tom autě naříká, když je mu zle nebo někdy večer, když by chtěl ven - sedí u dveří a mňoukne.
Dobrý večer, píšu do tohoto vlákna, i když s názvem tématu to teď nesouvisí. Dnes jsem byla celý den doma zalezlá s kocoury a malý se teď navečer opět vys..l pod postel (omlouvám se za náznak vulgarity, ale jsem už dost nešťastná). Naštěstí zas na tu haldu papírů - chodí teď na jedno konkrétní místo pod postelí. Ale vím, co tomu předcházelo. Když byl na záchodě velký kocour, tak malý na něj číhal a opravdu ve zlém na něj pak zaútočil. Dostal za to ode mě zprdnutí (snažila jsem se ho zadržet a říkala mu opakovaně: "Nesmí!"), nedělám si ale iluze, že to nějak pomůže. Pak jsem záchod samozřejmě vyčistila a cca za hoďku šel na záchod malý. Jen asi dvakrát hrábl packou, a hned se šinul pod postel. Vytáhnout jej kadícího jsem už nechtěla. Ale myslím, že velký kocour na něj také číhal a že MOŽNÁ celý problém je v jakémsi zvláštním souboji o ten jeden konkrétní záchod. Takže, i když už to všechno vypadalo nadějně (určitě víc než měsíc už chodil spořádaně na záchod a dokonce je střídal), tak budu objednávat další záchod (ten, co mi radila "Lavacca"). Co je horší je to, že malý je takový agresívnější (vůči velkému), a to se mu v podstatě věnuji víc, protože to on je stále nasáčkovaný v posteli, kdykoli tam jsem já (přes noc, když jsem byla nemocná, atd.). Slibuji si nějakou změnu od kastrace. A teď aktuálně od toho nového záchodu, i když nevím, kdy se k tomu dostanu (možná nebudu teď na netu, ale není to jisté). Píšu to sem jako takovou "zajímavost" (i když raritní to asi není) - že se domnívám, že kocouři fakt bojují (a to zcela na vážno) o ten konkrétní WC, zatímco druhý záchod je téměř opuštěný (resp. do něj malý chodí močit). Kéž ten nový záchod pomůže... Až se k tomu dostanu, tak dám event. vědět, jestli to pomohlo.