Antiparazitní obojek - vliv na ostatní zvířata

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Věra K

6.4.2015 21:41
Věra K

XXX.XXX.231.83

Dobrý den, již dlouhou dobu bojujeme s blechami. Zkusila jsem uplně vše-odblešení u veterináře, pipety, spreje, vše jsem několikrát prala, ale stále se vracejí. Máme tři kočky a psa, takže je tento proces opravdu náročný. Poslední možnost jsou antiparazitní obojky, ale máme zároveň i leguána, který žije na volno v bytě a kočky se s ním celý den vyhřívají na okně. Můžou být takto s obojkem pro leguána nebezpečné? Bohužel ve 2kk je není možné oddělit.
Mockrát děkuji za odpověď.

6.4.2015 21:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Věra K napsal(a):
Dobrý den, již dlouhou dobu bojujeme s blechami. Zkusila jsem uplně vše-odblešení u veterináře, pipety, spreje, vše jsem několikrát prala, ale stále se vracejí. Máme tři kočky a psa, takže je tento proces opravdu náročný. Poslední možnost jsou antiparazitní obojky, ale máme zároveň i leguána, který žije na volno v bytě a kočky se s ním celý den vyhřívají na okně. Můžou být takto s obojkem pro leguána nebezpečné? Bohužel ve 2kk je není možné oddělit.
Mockrát děkuji za odpověď.

Asi bych vložila dotaz na sekci Terarijních zvířat. Občas tam zajdu a jsou tam lidi chovající plazy mnoho let, myslím, že tam je větší šance se dozvědět odpověď.

Věra K

6.4.2015 22:26
Věra K

XXX.XXX.231.83

Děkuji za tip, ihned jsem tam příspěvek vložila.

6.4.2015 22:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Věra K napsal(a):
Děkuji za tip, ihned jsem tam příspěvek vložila.

Tak já tam pak ze zajímavosti kouknu, co Vám poradili zkušenější chovatelé než jsme my "kočkaři" .

21.4.2015 16:11
saty

XXX.XXX.10.1

fikovnice napsal(a):
Tak já tam pak ze zajímavosti kouknu, co Vám poradili zkušenější chovatelé než jsme my "kočkaři" .

Hmm tak mě zajímalo co vám na to řekli ti "zkušení" terra odborníci a koukám že vám jen vynadali že leguán žije s kočkama... jsou to hňupky když to tak řeknu...

Dám jiný příklad není to leguán ale agamy vousaté a kočičinské. kamarádka má tuším v počtu 4 a 4 + baziliška příležitostně jsou po bytě na volno kde jsou v kontaktu se psem - labrador, který je miluje nosí je v hubě leží a vedle nich atd.
Ten pes má celoročně obojek Foresto který je sice z těch opravdu drahých ale s minimálním vlivem na okolí.
Žádné komplikace za 3 roky nepozorovány

Přidejte reakci

Přidat smajlík