Kocour a kočka koho dřív kastrovat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2015 13:34
saty

XXX.XXX.10.2

Hezký den,
Mám takové dilema mám 2 koťata v bytě (kočku a kocoura) + 1 kočku jejich sestru má mamka o patro výš tudíž se vídají.
narozeni 27.10. takže jim bude půl roku.
Začínám se obávat možnosti mrouskání od kočiček a případného nakrytí jejich bratrem. Přemýšlela jsem o kastraci kocoura ale vzhledem k věku se mi do toho nechce. Načetla jsem spoustu článků i o časných kastracích kdy se kastují koťátka tuším od 15-ti týdnů přesto bych raději kastraci až na podzim.
Druhá varianta je antikoncepce pro kočky ale dá se antikoncepce dát preventivně když kočka nemrouskala? Něco jsem načetla i o vedlejších účincích antikoncepce, kde je hlavně riziko neplodnosti na čemž mi moc nezáleží, ale když si to srovnám tak je to jako cpát antikoncepci do 10-ti leté holky jen co kdyby náhodou.
Je možné zamezit kontaktu kocoura s druhou sestrou ale s tou se kterou bydlí to nejde + je u nich jejich matka, ale ta je po kastraci.
Nějaký jiný nápad?

19.4.2015 15:12
lavacca

XXX.XXX.164.49

saty napsal(a):
Hezký den,
Mám takové dilema mám 2 koťata v bytě (kočku a kocoura) + 1 kočku jejich sestru má mamka o patro výš tudíž se vídají.
narozeni 27.10. takže jim bude půl roku.
Začínám se obávat možnosti mrouskání od kočiček a případného nakrytí jejich bratrem. Přemýšlela jsem o kastraci kocoura ale vzhledem k věku se mi do toho nechce. Načetla jsem spoustu článků i o časných kastracích kdy se kastují koťátka tuším od 15-ti týdnů přesto bych raději kastraci až na podzim.
Druhá varianta je antikoncepce pro kočky ale dá se antikoncepce dát preventivně když kočka nemrouskala? Něco jsem načetla i o vedlejších účincích antikoncepce, kde je hlavně riziko neplodnosti na čemž mi moc nezáleží, ale když si to srovnám tak je to jako cpát antikoncepci do 10-ti leté holky jen co kdyby náhodou.
Je možné zamezit kontaktu kocoura s druhou sestrou ale s tou se kterou bydlí to nejde + je u nich jejich matka, ale ta je po kastraci.
Nějaký jiný nápad?

Antikoncepci bych nedávala - je to zbytečný driák, zvlášť pokud se chystáte stejně kastrovat. Ještě to chápu u budoucí chovné kočky, ale u kočky na mazla je to zbytečná zátěž organismu. Navíc většina antikoncepcí nezabrání nakrytí jako takovému, ale zabraňuje příznakům říje (volání kocoura, značkování, apod.), ale v nějakých 5% se stane, že i přes antikoncepci kočka zabřezne. A pak má problém porodit (většinou musí dostat injekci na vyvolání porodu, protože ho sama nespustí).

Já osobně bych vykastrovala kočičku. My jsme také kastrovali půlroční kočku, protože běhá i venku a nechtěla jsem, aby byla "mladou matkou". Operaci zvládla v pohodě a hezky se jí to hojilo (určitě dejte límec, takhle mladé kočky rády vytahují stehy - u nás si 2 stehy vytáhla, takže se musela přešívat, ale i tak byla dál živá a v pohodě). A kocoura vykastrovat až začne být cítit moč "kocouřinou". Což dle zápachu určitě rychle zjistíte (většinou to bývá kolem 8.-9.měsíce).

Kočičku, jež s kocourem nebydlí, bych klidně nechala zatím být a kastrovala bych až po 1.říji (která pokud se jedná o evropskou číču stejně brzy přijde, většina jich mrouská prvně mezi 5.-7.měsícem).

19.4.2015 15:47
saty

XXX.XXX.10.1

Jejich matka údajně poprvé říjila v roce a 3 měsících je to údajně britská x kartouzská a otec koťat údajně mainský ale spíš křízenec i když měl 12 Kg, matku jsem adoptovala 14-dní před porodem od majitelů, kterým už se nehodila jako módní doplněk.
Takže čekám říji trochu později než u evropanky.

Límec dávat nebudu spíš obleček už se mi stalo že mi stehy u kočky při solidárním umývaní vyndal pes (ještě jiné máme jich s mamkou dohromady 6 kromě koťat vše kočky a kastrované).

19.4.2015 16:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

saty napsal(a):
Jejich matka údajně poprvé říjila v roce a 3 měsících je to údajně britská x kartouzská a otec koťat údajně mainský ale spíš křízenec i když měl 12 Kg, matku jsem adoptovala 14-dní před porodem od majitelů, kterým už se nehodila jako módní doplněk.

Límec dávat nebudu spíš obleček už se mi stalo že mi stehy u kočky při solidárním umývaní vyndal pes (ještě jiné máme jich s mamkou dohromady 6 kromě koťat vše kočky a kastrované).

Znám i dost čistokrevných koček (birtek), co mrouskaly poprvé v 5-7 měsících, ale jinak je pravdou, že bývají šlechtěné kočky trochu pozdější...i když nespoléhala bych na to.

Jasný, pokud máte dobrou zkušenost s oblečkem, klidně obleček. ;).

19.4.2015 16:22
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):

"...už se mi stalo že mi stehy u kočky při solidárním umývaní vyndal pes..."

Tak toto mě pobavilo!

19.4.2015 16:30
saty

XXX.XXX.10.1

fikovnice napsal(a):
"...už se mi stalo že mi stehy u kočky při solidárním umývaní vyndal pes..."

Tak toto mě pobavilo!

Proč?
Pes chodil 3 dny za kočkou s límcem, která vztekle umývala alespoň ten límec tak jí začal umývat nejdřív packy, prdelku pak šup na břicho a ty stehy mu moc neseděli nutno podotknout že to byla fena s falešnou březostí ale co v létě potkám alespoň dvakrát v týdnu máminu kočku mokrou až na kůži a pěkně naštvanou protože ji chytila fena NO a kompletně jí oslintala smajlík

Každopádně co vy myslíte o té kastraci?

19.4.2015 20:22
fikovnice

XXX.XXX.239.6

saty napsal(a):
Proč?
Pes chodil 3 dny za kočkou s límcem, která vztekle umývala alespoň ten límec tak jí začal umývat nejdřív packy, prdelku pak šup na břicho a ty stehy mu moc neseděli nutno podotknout že to byla fena s falešnou březostí ale co v létě potkám alespoň dvakrát v týdnu máminu kočku mokrou až na kůži a pěkně naštvanou protože ji chytila fena NO a kompletně jí oslintala smajlík

No narovinu, "Lavacca" je určitě zkušenější než já, tak bych dala na ni...
Já stopro souhlasím s tím, že neuznávám antikoncepci u koček. Má hodně nežádoucích účinků, takže bych šla do té kastrace, a asi bych také volila nejdříve kočku, pak kocoury.
Jako půlroční, pokud je v kondici, tak by neměla mít problémy s narkózou.

No a mě to pobavilo v dobrém - to umývání a to, že jsou zvířata tak solidární. Vážně jsem se u toho smála. Plus teď mě zas pobavilo, jak potkáváte máminu kočku naštvanou proto, že ji pesan umyl. Prostě si to tak představuji a přijde mi to úsměvné...

19.4.2015 20:29
saty

XXX.XXX.10.1

fikovnice napsal(a):
No narovinu, "Lavacca" je určitě zkušenější než já, tak bych dala na ni...
Já stopro souhlasím s tím, že neuznávám antikoncepci u koček. Má hodně nežádoucích účinků, takže bych šla do té kastrace, a asi bych také volila nejdříve kočku, pak kocoury.
Jako půlroční, pokud je v kondici, tak by neměla mít problémy s narkózou.

No a mě to pobavilo v dobrém - to umývání a to, že jsou zvířata tak solidární. Vážně jsem se u toho smála. Plus teď mě zas pobavilo, jak potkáváte máminu kočku naštvanou proto, že ji pesan umyl. Prostě si to tak představuji a přijde mi to úsměvné...

Pokud budete potřebovat pobavit stačí říct v soužití 5 psů a 6 koček na farmě pro chov papoušků je těch úsměvných situací vyloženě plno, pravda najdou se chvíle kdy to tak skvěle nefunguje a je potřeba to soužití trochu zkorigovat ale ty se povedlo většinou eliminovat.

Tak si v té nasrané kočce představte 6Kg krémovou britskou to je fakt pohled k popukání.

20.4.2015 01:56
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Pokud budete potřebovat pobavit stačí říct v soužití 5 psů a 6 koček na farmě pro chov papoušků je těch úsměvných situací vyloženě plno, pravda najdou se chvíle kdy to tak skvěle nefunguje a je potřeba to soužití trochu zkorigovat ale ty se povedlo většinou eliminovat.

Tak si v té nasrané kočce představte 6Kg krémovou britskou to je fakt pohled k popukání.

Tak to já se dvěma kocoury jsem na tom oproti Vám bledě... . Ale úsměvné situace občas také jsou...

20.4.2015 02:46
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Proč?

Ještě přidám příspěvek: já zase přemýšlím, kdy nechat kastrovat mého mladšího kocoura. Je mu cca 8měsíců, asi před týdnem jsem měla intenzívní pocit, že mu moč začíná pořádně zapáchat. No a v současnosti to zase pominulo. Samozřejmě nevím, na jak dlouho, takže jsem už vnitřně připravená, že se kastrace blíží. Na druhou stranu lidé zde doporučují spíše počkat ještě o něco déle, tak bych ráda, aby mu to nesmrdění ještě vydrželo. Starší kocour byl kastrován asi ve 13měsících, jestli se nepletu. Moč mu nezapáchala, ale po nocích začal volat kočky.

20.4.2015 21:15
tapina

XXX.XXX.211.81

Osobně bych taky vykastrovala nejprve kočku. Kocouři vykastrovaní příliš brzo mohou mít větší dispozici k potížím s dolními močovými cestami, což byste třeba při větším počtu zvířat ani nemuseli rozpoznat v počátku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2015 08:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

My jsme nechali kastrovat kočičku v půl roce. Byla velká. Chodila ven, tak jsme chtěli předejít chlupaté nadílce (i když já bych se o ni moc ráda starala a ňuchňala se s ní, ale kočky jsou přemnožené...)
P.S. jednou přišla mici také olízaná. Od kravičky :-D

Přidejte reakci

Přidat smajlík