Uživatel s deaktivovaným účtem
Milí chovatelé koček, zajímala by mě vaše zkušenost...
Jak je známo kočky jsou kolem dvou let (mimo velká plemena) psychicky i fyzicky dospělé.
Pozorujete, zda v této době už toho tolik nezkonzumují jako dřív?
I když mají pořád stejný apetit, stačí jim méně jídla?
Děkuji za reakce
rapotacka11
napsal(a):
Kdy jak, kdy co.
Hmmm... Tak taková reakce mi tedy moc nepomohla :-/.
napsal(a):
Jak je známo kočky jsou kolem dvou let (mimo velká plemena) psychicky i fyzicky dospělé.
Děkuji za reakce
Tak toho jsem si teda osobně nikdy nevšimla... odmala u nás jsou všichni při chuti a dávka krmení vždy odpovídá % váze... běžně dospěláci jí 2-4% své váhy masa + se klidně jdou ještě dopucnout granulemi.
napsal(a):
Děkuji za reakce
Ahoj "Blazice"
.
No já mám jinou zkušenost než "Lavacca". Můj starší kocour (asi 2letý) jí opravdu řekla bych až markantně méně než dřív. A malý kocour jej v množství žrádla asi trumfne, i když váhově mají mezi sebou pomalu 100% rozdíl - jeden kolem 3kg, druhý váží kolem 6kg. Když velký začal opravdu méně jíst, kontaktovala jsem paní z depozita - ptala jsem se, co ji napadá - jestli mám jít třeba za vetem. Řekla mi, že už je kocour asi za růstovým spurtem a pokud nemá jiné zdrav. problémy, tak, že se tím nemám znepokojovat. Takže to moc neřeším...
fikovnice
napsal(a):
Ahoj "Blazice"
.
No já mám jinou zkušenost než "Lavacca". Můj starší kocour (asi 2letý) jí opravdu řekla bych až markantně méně než dřív. A malý kocour jej v množství žrádla asi trumfne, i když váhově mají mezi sebou pomalu 100% rozdíl - jeden kolem 3kg, druhý váží kolem 6kg. Když velký začal opravdu méně jíst, kontaktovala jsem paní z depozita - ptala jsem se, co ji napadá - jestli mám jít třeba za vetem. Řekla mi, že už je kocour asi za růstovým spurtem a pokud nemá jiné zdrav. problémy, tak, že se tím nemám znepokojovat. Takže to moc neřeším...
Děkuji vám za informace, kočky jsou tak různorodých nátur a nelze se řídit nějakými kritérii. Co jedna miluje, druhá nesnáší. Jistě, víte to tady všichni a proto mě zajímají vaše rady, tipy, zkušenosti...
Škoda, že nějakou "nepřihodila" i Rapotacka 11. S kočkami má bohaté zkušenosti... Ale někdy mě dohání k "šílenství"
Nemyslím to ve zlém Rapotacko 11!