Krmivo pro kotě - Maine coon

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MainecoonMiru

26.4.2015 20:32
MainecoonMiru

XXX.XXX.33.11

Přeju všem hezký den. Jsem majitelka 5měsíčního kocourka Maine coon. Chci se podělit o zkušenost a zároveň poprosit o rady.

Ač jsem studentka, drahé krmivo mi přijde jako výborná investice. Začínali jsme na Applaws kitten. Kocour je má moc rád. Nyní mi došel pytel tak přemýšlím co dál... Přemýšlím o Arden Grande.. a teď potřebuju radu..13.5. mu bude 6 měsíců, mam pokračovat v krmení pro koťata nebo už můžu objednat pro dospělou kočku ?

Kapsičky vůbec jíst nechce. Tak 3x do týdne dostane pár kousků syrového masa.
Co dále mu mohu podávat pro spestření stravy ? Tvaroh ? Smetanu ?...
Čtu mnoho článků, ale zde je mnoho zkušených chovatelů, kteří snad také dobře poradí.
Díky za vaše odpovědi či názory.

Kočičí svět

28.4.2015 08:51
Kočičí svět

XXX.XXX.32.59

MainecoonMiru napsal(a):
Přeju všem hezký den. Jsem majitelka 5měsíčního kocourka Maine coon. Chci se podělit o zkušenost a zároveň poprosit o rady.

Ač jsem studentka, drahé krmivo mi přijde jako výborná investice. Začínali jsme na Applaws kitten. Kocour je má moc rád. Nyní mi došel pytel tak přemýšlím co dál... Přemýšlím o Arden Grande.. a teď potřebuju radu..13.5. mu bude 6 měsíců, mam pokračovat v krmení pro koťata nebo už můžu objednat pro dospělou kočku ?

Kapsičky vůbec jíst nechce. Tak 3x do týdne dostane pár kousků syrového masa.
Co dále mu mohu podávat pro spestření stravy ? Tvaroh ? Smetanu ?...
Čtu mnoho článků, ale zde je mnoho zkušených chovatelů, kteří snad také dobře poradí.
Díky za vaše odpovědi či názory.

Určitě zkuste ten tvaroh, lučinu, občas vajíčko, vývar bez soli, jogurt. Já jsem taky začala dávat syrové přemražené maso a kočky jsou přešťastné.

29.4.2015 07:54
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mám kocoura, ruská modrá. Vyzkoušela jsem Whiskas (příšerný) Purina One (samé obilí), Iams, Acana, Orijen, Go natural cat, Annamaet. Jedině poslední čtyři mohu doporučit jako kvalitní. Ovšem já zakotvila u Orijenu, doporučuji vyzkoušet. Kocour ho žere velmi ochotně a složení je fakt skvělý, skoro samé maso, obilí žádné, ani žádná chemie. Jedinou malinkou nevýhodou se může zdát cena, ale ve výsledku je to zdání které klame. U takového krmiva je totiž podstatně nižší krmná dávka.. Podle mých zkušeností opravdu kvalitní, masové grancle speciální řadu jen pro koťata ani nemívají, není důvod. Snad jen co se týče velikosti granulí. Opravdu malé granulky vhodné do malinké kotěcí tlamičky jsou výše zmíněné go natural cat.

29.4.2015 08:04
joanne.s

XXX.XXX.41.2

S přidáváním syrového masa souhlasím. Doporučuji podávat zvlášť, bez granulí (každé se tráví jinak). Samozřejmě žádné syrové vepřové. Dělala bych totéž, bohužel můj kocourek syrové maso odmítá, to spíš semtam kousek pečeného masa.. Proto mu kupuji kvalitní konzervičky Shiny Cat, ty žere dobře. Předtím jsem mu dávala Cosma original a Cosma Thai. Ty jsou taky kvalitní, ale chutnají mu méně, občas kus nechal, a to dostává max.1 minikonzervičku denně.
Co se týče odmítání kapsiček, můj kocourek když dospíval, taky kapsičky odmítal /až na ty obyč aromatizované a-la whiskas, ale ty zas odmítám já). Nicméně bylo to jen období vzdoru, už je to pryč. částečně pomohlo, když jsem začala kupovat Gourmet konzervičky, ty šmakovaly moc, miska vylízaná dočista. Sice kvalitu jakousi mají, ale ve srovnání s Cosmou a Shiny je složení gourmetek evidentně o kus horší.
Za sebe radím opravdu nabídnout jen ty kvalitní, pokud jste ochotna zaplatit za 24 konzerviček 360 Kč /já za tuto cenu kupuji na zoohitu, levnější variantu neznám). Pokud je to příliš mnoho peněz, doporučuji se držet raději kvalitních granulí a konzervy klidně vynechte. Místo toho klidně občas tučný jogurt, trocha smetany, kousek vajíčka, neplísňový sýr (mléko ne). Ale podotýkám, že podle mojí zkušenosti kočka na pestrosti netrvá a upřímně nejsem přesvědčená, že by mléčné výrobky kočka nějak potřebovala. Ovšem můj kocour vajíčko, sýr a tučný jogurt miluje, a řekla bych že troška neuškodí..

29.4.2015 20:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
S přidáváním syrového masa souhlasím. Doporučuji podávat zvlášť, bez granulí (každé se tráví jinak). Samozřejmě žádné syrové vepřové. Dělala bych totéž, bohužel můj kocourek syrové maso odmítá, to spíš semtam kousek pečeného masa.. Proto mu kupuji kvalitní konzervičky Shiny Cat, ty žere dobře. Předtím jsem mu dávala Cosma original a Cosma Thai. Ty jsou taky kvalitní, ale chutnají mu méně, občas kus nechal, a to dostává max.1 minikonzervičku denně.
Co se týče odmítání kapsiček, můj kocourek když dospíval, taky kapsičky odmítal /až na ty obyč aromatizované a-la whiskas, ale ty zas odmítám já). Nicméně bylo to jen období vzdoru, už je to pryč. částečně pomohlo, když jsem začala kupovat Gourmet konzervičky, ty šmakovaly moc, miska vylízaná dočista. Sice kvalitu jakousi mají, ale ve srovnání s Cosmou a Shiny je složení gourmetek evidentně o kus horší.
Za sebe radím opravdu nabídnout jen ty kvalitní, pokud jste ochotna zaplatit za 24 konzerviček 360 Kč /já za tuto cenu kupuji na zoohitu, levnější variantu neznám). Pokud je to příliš mnoho peněz, doporučuji se držet raději kvalitních granulí a konzervy klidně vynechte. Místo toho klidně občas tučný jogurt, trocha smetany, kousek vajíčka, neplísňový sýr (mléko ne). Ale podotýkám, že podle mojí zkušenosti kočka na pestrosti netrvá a upřímně nejsem přesvědčená, že by mléčné výrobky kočka nějak potřebovala. Ovšem můj kocour vajíčko, sýr a tučný jogurt miluje, a řekla bych že troška neuškodí..

Až na to "samozřejmě žádné syrové vepřové" souhlasím.

Vepřové kočka samozřejmě může ! V klidu dávejte hovězí, kuřecí, ryby, vepřové, zvěřinu - ale právě u zvěřiny se vyhněte syrovému divočákovi (z důvodu Aujeszkyho choroby se musí uvařit - osobně k tomu i tak nemám tolik důvěry), ostatní nechat aspoň 2 dny hluboce přemrazit (kvůli různým parazitům, apod.) - pokud se nejedná o maso určené ke konzumaci lidmi, to můžete klidně krmit i bez přemražení.

30.4.2015 07:13
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Tak to slyším prvně, vyhnout se divočákovi, zato krmit vepřové. Žiju v tom, že Aujeszkyho choroba se týká právě konkrétně masa vepřového. Já osobně jsem pro krmit maso hlavně syrové, a to bez přemražení. Když koupím pořádné, čerstvé maso určené pro lidi, nevidím pro to ani důvod. Navíc pokud vím, přemražené maso část koček stejně odmítá /no ani se jim nedivím/. A právě z toho důvodu, že bych čerstvé dobré maso nepřemražovala, tak za mě syrové vepřové nee. Tepelně zpracované vepřové krmím.
Proti divočákovi nejsem vůbec, navíc jsem si všimla, že toto maso se používá právě ve vyšších řadách renomovaných výrobců krmiv pro psy a kočky /italské ND, americké Taste of the wild, Carnilove od Brita/
Samozřejmě chápu, když chovatelé nakupují kočkám krmné maso v chovatelských potřebách, to bych opravdu bez přemražování nedoporučila.

30.4.2015 07:21
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zapomněla jsem na další bezva krmivo s divočákem /kancem/ - orijen cat regional red.

30.4.2015 10:25
saty

XXX.XXX.10.1

joanne.s napsal(a):
Tak to slyším prvně, vyhnout se divočákovi, zato krmit vepřové. Žiju v tom, že Aujeszkyho choroba se týká právě konkrétně masa vepřového. Já osobně jsem pro krmit maso hlavně syrové, a to bez přemražení. Když koupím pořádné, čerstvé maso určené pro lidi, nevidím pro to ani důvod. Navíc pokud vím, přemražené maso část koček stejně odmítá /no ani se jim nedivím/. A právě z toho důvodu, že bych čerstvé dobré maso nepřemražovala, tak za mě syrové vepřové nee. Tepelně zpracované vepřové krmím.
Proti divočákovi nejsem vůbec, navíc jsem si všimla, že toto maso se používá právě ve vyšších řadách renomovaných výrobců krmiv pro psy a kočky /italské ND, americké Taste of the wild, Carnilove od Brita/
Samozřejmě chápu, když chovatelé nakupují kočkám krmné maso v chovatelských potřebách, to bych opravdu bez přemražování nedoporučila.

Carnilove o Brita má divočáka pouze v psí řadě a ten je z dost přísně kontrolovaných chovů tak tak asi není šance.
Vepřové krmím jen když přijedu od řezníka a porcuji maso do mrazáku. Přemražené ho nechtějí ale třeba u králíka jim to nevadí, toho přemražuji vždy protože není kupovaný ale většinou z vesnice takže jen pro jistotu, teď měli bažanta bez přemražení protože byl od vylíhnutí u nás a neopustil voliéru.

30.4.2015 18:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

Ne ne, u krmných vepřů je Aujeszkyho choroba hlídaná a vlastně eradikovaná.
Riziko opravdu hrozí u masa z divočáka.

30.4.2015 18:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Až na to "samozřejmě žádné syrové vepřové" souhlasím.

Vepřové kočka samozřejmě může ! V klidu dávejte hovězí, kuřecí, ryby, vepřové, zvěřinu - ale právě u zvěřiny se vyhněte syrovému divočákovi (z důvodu Aujeszkyho choroby se musí uvařit - osobně k tomu i tak nemám tolik důvěry), ostatní nechat aspoň 2 dny hluboce přemrazit (kvůli různým parazitům, apod.) - pokud se nejedná o maso určené ke konzumaci lidmi, to můžete klidně krmit i bez přemražení.

"Až na to "samozřejmě žádné syrové vepřové" souhlasím."

U nás je to dokonce tak, že oba mí kocouři ze syrového masa mají vepřové nejraději. Úplně se stydím, že jim kupuji třeba plecko (mám tím na mysli, že by mě někdo mohl nařknout z toho, že jim kupuji moc draho, ale většinou čekám na slevy), a to má u nich hodně velký ) úspěch. Cokoli z kuřete minimální úspěch, spíš vůbec, včetně třeba kuřecích prsních řízků! No a teď jsem narazila na králičí maso ve slevě a starší se mohl po tom umlátit. Mladej nakrájené králičí maso jen lovil - napichoval na dráp a házel s ním . Je to celkem zajímavé jak odlišné chutě kočky mají...

30.4.2015 18:29
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):

Tak si zkuste zadat "Aujeszkyho choroba" do vyhledávače. Problém je u divočáků, kde se to šíří. V domácích chovech prasat je to hlídané a nevyskytuje se. Já osobně krmím vepřové jak rovnou od řezníka, tak i přemražené, protože si většinou dovezu zásobu na víc dní. A nikdy problém s tím, že by jim přemražené nechutnalo teda nebyl... plus krmím hovězí, ryby, občas kuře (ale to fakt občas, většina granulí je s kuřetem, tak jim to nechci pořád cpát). K tomu kvalitní granule (ryba, kuře, apod.) a sem tam jako "mlsku" kvalitní konzervu či kapsičku. A kočky jsou v kondici, na každé krmení se těší a je na ně radost pohledět. :).

MainecoonMiru

7.5.2015 18:55
MainecoonMiru

XXX.XXX.33.11

Všem děkuju za vaše příspěvky, já jsem teď koupila Arden Grange... A musím říct, že kocour se po nich může utlouct. On to má s masem všelijaké... Někdy ho sní kvanta a někdy si s ním hraje a nechá ho. Arden Grande hodnotím jako hodně dobré, a dle čtených recenzí je jedno z nejlepších. Máme zásobu na cca 2-3 měsíce. Poté chci vyzkoušet Orijen red. :) Prý je to nej nej.

Na to, že mam dlouhosrsté plemeno nikde nenacházím pomalu ani chlup.
Jinak, co se týká kapsiček a konzerv, nepodávám. Jedna chovatelka mi řekla, že pokud mi kočka jí granule a dostatečně pije, nemam podávat konzervy, je tu prej možnost, že se, rozmazlí, a po podávání, mokrého, krmiva už mi nečuchne ke granulkám. Jaký na to máte názor ? :).

7.5.2015 19:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Krmit pestře !

MainecoonMiru

7.5.2015 20:04
MainecoonMiru

XXX.XXX.33.11

rapotacka11 napsal(a):

Krmit pestře !

Ono to moc nejde právě, to víte, že jsem zkoušela podávat i kapsičky, ale celý den se toho ani netknul.

7.5.2015 22:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Poznal, že to je hnus.

(pardon).

Maso taky nezná ?

MaineCoonMiru

8.5.2015 09:43
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.11

rapotacka11 napsal(a):
Poznal, že to je hnus.

(pardon).

Maso taky nezná ?

Maso dostává pravidělně ;) Má ho rád.

8.5.2015 10:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

8.5.2015 10:49
lavacca

XXX.XXX.164.49

MainecoonMiru napsal(a):
Všem děkuju za vaše příspěvky, já jsem teď koupila Arden Grange... A musím říct, že kocour se po nich může utlouct. On to má s masem všelijaké... Někdy ho sní kvanta a někdy si s ním hraje a nechá ho. Arden Grande hodnotím jako hodně dobré, a dle čtených recenzí je jedno z nejlepších. Máme zásobu na cca 2-3 měsíce. Poté chci vyzkoušet Orijen red. :) Prý je to nej nej.

Na to, že mam dlouhosrsté plemeno nikde nenacházím pomalu ani chlup.
Jinak, co se týká kapsiček a konzerv, nepodávám. Jedna chovatelka mi řekla, že pokud mi kočka jí granule a dostatečně pije, nemam podávat konzervy, je tu prej možnost, že se, rozmazlí, a po podávání, mokrého, krmiva už mi nečuchne ke granulkám. Jaký na to máte názor ? :).

Málokterá kočka při granulích pije tolik, že nemá časem moč.problémy (zvláště kastráti).

Ideální je krmit masem + granule, ale čistě jen granule ne. Pokud nechcete krmit konzervy či kapsičky, tak to opravdu nutné není. Já je dávám jednou za čas jako pamlsek (pořád je to převařené maso, syrové je prostě nejlepší), ale trvale bych je taky nekrmila.

MaineCoonMiru

9.5.2015 08:34
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.11

lavacca napsal(a):
Málokterá kočka při granulích pije tolik, že nemá časem moč.problémy (zvláště kastráti).

Ideální je krmit masem + granule, ale čistě jen granule ne. Pokud nechcete krmit konzervy či kapsičky, tak to opravdu nutné není. Já je dávám jednou za čas jako pamlsek (pořád je to převařené maso, syrové je prostě nejlepší), ale trvale bych je taky nekrmila.

Tak já vás ujišťuji, že to co vypije můj kocour, nevypije snad celá rodina, na pití má dvě neustále plné misky, na baru skleničku s vodou, kterou několikrát za den musím dolívat. Plus si tak 10x za den vyprosí mňoukáním čerstvou vodu z kohoutu. On má vodu hrozně rád, né jen, že na pití, ale rád si u pití s tou vodou i hraje

Každopádně konzervy prostě nechce a maso dostává pravidělně :) takže snad je to ok

9.5.2015 11:27
lavacca

XXX.XXX.164.49

MaineCoonMiru napsal(a):
Tak já vás ujišťuji, že to co vypije můj kocour, nevypije snad celá rodina, na pití má dvě neustále plné misky, na baru skleničku s vodou, kterou několikrát za den musím dolívat. Plus si tak 10x za den vyprosí mňoukáním čerstvou vodu z kohoutu. On má vodu hrozně rád, né jen, že na pití, ale rád si u pití s tou vodou i hraje

Každopádně konzervy prostě nechce a maso dostává pravidělně :) takže snad je to ok

Tak samozřejmě že existují výjimky. Ale moc časté to prostě není.

Nicméně teda záleží, jak moc pije...ale zas aby to nebylo až příliš, když píšete " že to co vypije můj kocour, nevypije snad celá rodina". To by taky mohl mít zdravotní problém... ale fakt záleží na tom, čemu říkáte vypije toho hodně no...

MaineCoonMiru

9.5.2015 13:34
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.11

lavacca napsal(a):
Tak samozřejmě že existují výjimky. Ale moc časté to prostě není.

Nicméně teda záleží, jak moc pije...ale zas aby to nebylo až příliš, když píšete " že to co vypije můj kocour, nevypije snad celá rodina". To by taky mohl mít zdravotní problém... ale fakt záleží na tom, čemu říkáte vypije toho hodně no...

Nemyslim to špatně, to vůbec né, ale tohle mi už příjde jako hledání problému tak kde není.
Žere granule, dostává obden porci masa a pije nadprůměrně, vzhledem k suché stravě tedy tak jak by pít měl. :) A opravdu se mi nezdá, že by nějak strádal, ba naopak mam doma kočku která je v pořádku, má kvalitní srst, má dobrou váhu a neustále spokojeně přede. Kočku nemam poprvé, tedy vím, jak nespokojená kočka vypadá.

Každopádně podělit se o názor je pro mě fajn věc, takže děkuju ! :).

9.5.2015 14:05
lavacca

XXX.XXX.164.49

MaineCoonMiru napsal(a):
Nemyslim to špatně, to vůbec né, ale tohle mi už příjde jako hledání problému tak kde není.
Žere granule, dostává obden porci masa a pije nadprůměrně, vzhledem k suché stravě tedy tak jak by pít měl. :) A opravdu se mi nezdá, že by nějak strádal, ba naopak mam doma kočku která je v pořádku, má kvalitní srst, má dobrou váhu a neustále spokojeně přede. Kočku nemam poprvé, tedy vím, jak nespokojená kočka vypadá.

Každopádně podělit se o názor je pro mě fajn věc, takže děkuju ! :).

V pohodě, já jsem jedině ráda, že je kočena spokojená a v kondici. ;)

Jen mám zkušenost od známé, že jim kočka nadprůměrně pila a opravdu tam ten problém s moč. cestami byl, tak raději upozorňuji, aby člověk věděl, že zas moc veliké pití taky není ok.

Je jasné, že na očích máte kočenu vy, takže vy byste sama měla vědět, jak je na tom a dle toho se případně zařídit. ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík