Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2015 07:41
beastije

XXX.XXX.181.204

Zdravím, kocour má pouze na jednom oku výtok, jako ospalky ale když to otřu, borovou vodou, je to růžové nebo nahnědlé. Má to skoro každý den, ale infekce v oku není. Otírám mu to borovou vodou, občas mu nakapu, ale nelepší se to, má to již přes rok.
Veterinář ho viděl již dříve a říkal přesně to samé, žádná infekce, kapat borovou vodou.

Kocour už je pěkně starý pardál. Nemá s tím někdo zkušenosti?

29.4.2015 08:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já bych to nepodceňovala. Nějakou nemoc to může značit, to jsem četla už v prvotním manuálu ke kočičce (očkovací průkaz). Za sebe doporučuju denně čistit vatovým tamponkem a obyčejnou vodou. Borovou vodu používám pro lidi, pro kočky to slyším prvně. Pokud tento stav trvá, rozhodně bych zkusila zajít za jiným veterinářem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2015 11:11

Běžně tím trpí perské kočky a někteří psi s placatým čumáčkem. Dále se to tvoří kočkám citlivým na prach. Pokud to má kocourek jen na jednom oku, může mít ucpaný slzný kanálek. Nedokážu posoudit, zda je ucpaný slzný kanálek velký problém. Zkuste to zkonzultovat ještě s jiným veterinářem.

1.5.2015 00:20
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Já bych to nepodceňovala. Nějakou nemoc to může značit, to jsem četla už v prvotním manuálu ke kočičce (očkovací průkaz). Za sebe doporučuju denně čistit vatovým tamponkem a obyčejnou vodou. Borovou vodu používám pro lidi, pro kočky to slyším prvně. Pokud tento stav trvá, rozhodně bych zkusila zajít za jiným veterinářem.

Borové vody u kočky není třeba se bát.

1.5.2015 07:29

Vidíte a mě veterinář borovou vodu nedoporučil. Kyselina boritá údajně kočičí oči dráždí. Ze stejného důvodu nemá "rád" Opthalmoseptonex, i když se běžně ordinuje.

Na čištění očního okolí osobně používám teplou převařenou vodu.

1.5.2015 11:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vidíte a mě veterinář borovou vodu nedoporučil. Kyselina boritá údajně kočičí oči dráždí. Ze stejného důvodu nemá "rád" Opthalmoseptonex, i když se běžně ordinuje.

"Ophthalmoseptonex" určitě ne, toho bych se bála také. Borovky opravdu ne, nám ji vetka jednou dokonce dala. No asi co vet, to názor...

1.5.2015 11:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Na 2. stranu - vlažnou převařenou vodou se určitě nic nedá zkazit...

Přidejte reakci

Přidat smajlík