Máme 6 letou kočičku a měla po třetí kotátka a asi po měsíci se jí změnilo chování. Po porodu byla normální, s kotátky jsme se mohli hrát, ona také chodila za námi a mazlila se a najednou se jí změnila úplně psychika. Pozdě večer, když jsme seděli u TV napadla kocourka, který spal a pak druhou kočičku, která byla úplně jinde. Strašně zuřila a hrozně je pokousala a nemohli jsme ji odtrhnout od koček, strašně zuřila a byla je.Pak to vrcholilo a zašala napadat i nás lidi i ty co měla nejraději. Vůbec jsme se nemohli k ni ani do domu přiblížit, okamžitě zuřila, napadala nás bezrozmyslu, kousala do krve a syčela. Nakonec to dopadlo tak, že jsme ji museli násilím odchytit a nechat uspat. Vůbec i veterinář nevěděl a neslyšel, že by se tak někdy chovala kočka od kotat. Nikdo ji a ni kotátkům neubližoval. Dostávala dobrou stravu, granule, smetany, hovězí maso, kozí mléko. Prosím o radu, zda někdo neví nebo nezažil něco podobého s kočočkou, která byla očkováná proti vzteklině a byla jen doma.Děkuji.
Tak s tímto jsem se nesetkala, ani nevím o případů u známých, apod.
Co mě napadá je to, zda kočka neměla nádor na mozku. Občas se to stane u psů, že začnou být najednou agresivní na majitele a po pořádné prohlídce u veta a testech se přijde na nádory na mozku, jež prostě zvíře dostávají do toho stavu..
Můžete napsat název vakcíny proti vzteklině a za jak dlouho po očkování se projevilo jiné chování ?
Trošku mám podezření, protože se moje fenka asi týden po vakcinaci taky dostala do problémů.Sice jiného rázu, ale přesto.Jeden vet mi řekl že by tam souvislost neměla být, jiný to připustil.
litanie
napsal(a):
Můžete napsat název vakcíny proti vzteklině a za jak dlouho po očkování se projevilo jiné chování ?
Trošku mám podezření, protože se moje fenka asi týden po vakcinaci taky dostala do problémů.Sice jiného rázu, ale přesto.Jeden vet mi řekl že by tam souvislost neměla být, jiný to připustil.
Tak o takové případu jsem teda dosud neslyšela, že by to chytla kočka dík vakcinaci... my teda proti vzteklině očkujeme už léta a vždy vše ok.
joanne.s
napsal(a):
Každopádně od té doby jsem o očkování koček hodně načetla a následně přehodnotila intervaly přeočkování dospělé, bytové kočky..
No ona je hlavně vzteklina v ČR už pěkných pár let vymýcena. Je ale fakt, že se stále se zvyšující migrací, dovozem psů a koček ze Slovenska, z Balkánu atd. se situace může změnit. Bohužel... .
fikovnice
napsal(a):
No ona je hlavně vzteklina v ČR už pěkných pár let vymýcena. Je ale fakt, že se stále se zvyšující migrací, dovozem psů a koček ze Slovenska, z Balkánu atd. se situace může změnit. Bohužel... .
No právě, byli jsme už několik let vztekliny prostá zem, ale dík dovozům bych na to nespoléhala... suma sumárum jakmile kočka chodí ven, tak je lepší ji naočkovat i tu vzteklinu - neznám z okolí někoho, kdo by měl kočku, která by s tím očkování měla problém teda...
lavacca
napsal(a):
No právě, byli jsme už několik let vztekliny prostá zem, ale dík dovozům bych na to nespoléhala... suma sumárum jakmile kočka chodí ven, tak je lepší ji naočkovat i tu vzteklinu - neznám z okolí někoho, kdo by měl kočku, která by s tím očkování měla problém teda...
Já také nikoho takového neznám. Ale třeba nám naše vetka řekla, že proti vzteklině můžu ale nemusím očkovat, tak jsem se rozhodla jen pro tu základní trojkombinaci (ale jistá si teď nejsem - musela bych najít očkovák ). Mám pocit, že vzteklina je sporadicky na Slovensku (?), takže obzvláště příhraniční oblasti - tam bych se opravdu bála. Plus mě vážně trochu štvou záchranáři opuštěných psů a koček - právě z toho Slovenska. Máme snad málo opuštěných psů a koček?! Toto vážně nepochopím! Argumentují tím, že ve slovenských útulcích po uběhnutí nějaké lhůty zvířata usmrcují... Ale celý svět ještě nikdo nikdy nespasil a tady tímto "záchranářstvím" si jen koledujeme o znovuzavlečení již vymýcených chorob, třeba zrovna té vztekliny...
fikovnice
napsal(a):
Já také nikoho takového neznám. Ale třeba nám naše vetka řekla, že proti vzteklině můžu ale nemusím očkovat, tak jsem se rozhodla jen pro tu základní trojkombinaci (ale jistá si teď nejsem - musela bych najít očkovák ). Mám pocit, že vzteklina je sporadicky na Slovensku (?), takže obzvláště příhraniční oblasti - tam bych se opravdu bála. Plus mě vážně trochu štvou záchranáři opuštěných psů a koček - právě z toho Slovenska. Máme snad málo opuštěných psů a koček?! Toto vážně nepochopím! Argumentují tím, že ve slovenských útulcích po uběhnutí nějaké lhůty zvířata usmrcují... Ale celý svět ještě nikdo nikdy nespasil a tady tímto "záchranářstvím" si jen koledujeme o znovuzavlečení již vymýcených chorob, třeba zrovna té vztekliny...
Tak pokud je kočka jen bytová, tak je to dle mého zbytečné...ale jak má přístup i ven, tak jistota je jistota... je to neléčitelné...a co pak?
přesně tak. Navíc jak to asi začne za chvíli vypadat v českých útulcích, když se odtamtud neadoptují psi a vozí se sem místo nich ze Slovenska, apod.? No jistě, začne se tu taky utrácet a to by mě zajímalo, co pak budou tihle pseudozachránci dělat..
fikovnice
napsal(a):
Ty svoje domácí potvory očkuji proti základním nemocím, vzteklinu ne. Dříve ji mamka chtěla očkovat a venkovního nekastrovaného kocoura i proti vzteklině, vím že jí vet řekl že je to zbytečné protože u psů a koček se vzteklina už neobjevuje a pokud by ho chytila liška tak stejně už domů nepřijde. Ovšem mluvím o situaci staré asi 12 let.
saty
napsal(a):
Ty svoje domácí potvory očkuji proti základním nemocím, vzteklinu ne. Dříve ji mamka chtěla očkovat a venkovního nekastrovaného kocoura i proti vzteklině, vím že jí vet řekl že je to zbytečné protože u psů a koček se vzteklina už neobjevuje a pokud by ho chytila liška tak stejně už domů nepřijde. Ovšem mluvím o situaci staré asi 12 let.
Jj, podle mých znalostí by u nás už delší dobu neměla být vzteklina ani u těch lišek. Ale ještě mám v živé paměti (tak nějak 5 let zpátky?), jak bývaly v lesích návnady pro lišky - vakcíny proti vzteklině.
Děkuji za vaše názory. Očkovaná proti vzteklině a dalším nemocem měla před třemi měsíci. Vzteklinu i když to na ni napovídá asi neměla. Ven nechodila jen na zasíťovaný balkon. U vztekliny je slinění a oteklý krk. Nemůže papat. Ten den ještě i jedla mezi výpady. Jsem si už celkem jistý, že to bude embolie, a nebo nádor mozku. Ona nás nepoznala. Nic horšího si nedokážete představit. Nemohu se do dnes vzpamatovat a mám strach at to nemají druhé kočičky. Pokud by to udělal pejsek tak se neubráníte. Byla i zmatená a narazila i do stěny. Četl jsem na zahraničních servrech, že možné to je.
Děkuji za každý názor.
dodo111
napsal(a):
Děkuji za vaše názory. Očkovaná proti vzteklině a dalším nemocem měla před třemi měsíci. Vzteklinu i když to na ni napovídá asi neměla. Ven nechodila jen na zasíťovaný balkon. U vztekliny je slinění a oteklý krk. Nemůže papat. Ten den ještě i jedla mezi výpady. Jsem si už celkem jistý, že to bude embolie, a nebo nádor mozku. Ona nás nepoznala. Nic horšího si nedokážete představit. Nemohu se do dnes vzpamatovat a mám strach at to nemají druhé kočičky. Pokud by to udělal pejsek tak se neubráníte. Byla i zmatená a narazila i do stěny. Četl jsem na zahraničních servrech, že možné to je.
Děkuji za každý názor.
Ano, mozková příhoda to klidně mohla být - taky jsme pár případů u psů četla, že pes měl nádor na mozku a pokousal páníky, absolutně je nepoznával, atd. Takže kdoví, jak to s číčou bylo no..
dodo111
napsal(a):
Děkuji za každý názor.
Podle popisu mě napadla kromě mozkového nádoru i tzv. CMP (cévní mozková příhoda). Sice nevím, zda na to kočky trpí, ale něco se mi plete, že mi kdysi nějaký náš vet z minulosti říkal, že ano, ža kočku může - lidově řečeno - ranit...