Ahoj,
Mam kocourka (1 rok), v pondelí ho mám objednanýho na kastraci. Jenze teď mi volala kamoška že její známá má kočku a shání kocourana krytí. Otázka zní, když by o víkendu tu kočku nakryl, mohl by hned v pondělí na kastraci? A nebyla by pak kastrace třeba bezvýsledná nebo nebyli nejake vznikle problemy? Ja tomu moc nerozumím a je to vše hrozně narychlo. Třeba je moje otázka hloupá.. Ale v tonto si nevim rady. Dekuji moc L.
Nevím krytí takhle narychlo se mi nezdá, nebudu vám tu vykládat o PP a bez PP a podobné věci jen že krycí kocour by měl být pečlivě vybraný,
Měli by být kompatibilní třeba krevní skupiny kočiček při křížení nevhodných krevních skupin z pravidla nejsou koťátka životaschopná rodí se mrtvá, případně záhy umírají což jsou spíše komplikace pro kočku.
Z pohledu majitele kocourka víte že je kočička testovaná že nemá žádnou přenosnou nemoc? Velká část kočičích nemocí se přenáší krví tedy rvačkou a krytím budete v případě že kočička něco takového má a ne vždy se to musí projevovat riskovat život a zdraví svého kocourka?
Možná to píšu drsně a nelidsky ale spíš bych si být vámi hleděla svého nechala si kocourka vykastrovat a mít klid.
On si kocourek i krytím rozbouří hormony a muže pak ještě před kastrací stihnout označkovat celý byt atd.
Jinak komplikace krytí a brzké následné kastrace neznám.
Skubanek.Lu
napsal(a):
Děkuji moc za reakce. Nebyl to dobrý nápad. V pondělí s kocourkem půjdu podle plánu na kastraci. Nerada bych aby se mu něco přihodilo.
Tak toto Vaše rozhodnutí kvituji a jen se nenechte od kamarádky přemluvit! Máte snad kocoura uchovněného? Jsou oba testovaní? Máte odbyt pro všechna event. narozená koťata a že jich může být...?! Pokud aspoň na jednu otázku odpovíte "NE"!, tak vážně by bylo krytí holým nesmyslem...