Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2015 22:00
Terkys

XXX.XXX.198.106

Zdravím, máme doma takový problém.. :P Dneska jsem zase odčervovala kočku a kočka se asi po 3 hodinách potento... A v kočkolitu byla nejspíš tasemnice :( Opravdu plochá, dlouhá, bílá a článkovaná :/ Jak je možné, že i přes předchozí odčervení ji nějak chytla.. ? :( Máme kočce dát znovu pastu nebo ne? :P Děkuji.

15.5.2015 08:55
joanne.s

XXX.XXX.41.2

S jakým časovým odstupem jste odčervovala, když říkáte zase? Minule tam tasemnice byla taky?
Pokud tím zase míníte po 3-6 měsících, divné mi to nepřipadá a odčervit opakovaně nyní možné je.
Jinak i když kočka zdánlivě začervená třeba není, je dobré odčervovací přípravky prostřídat.

15.5.2015 08:59
Terkys

XXX.XXX.198.106

Ano asi po čtyřech měsících a minule nic nikde nebylo. Hned jdu na tedy na další odčervování. Děkuji :).

15.5.2015 09:03
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Vy máte pastu doma celou, a víte kolik kočce dát? já chodím vždy za vetem, který mi dá vždy přesnou dávku pasty podle hmotnosti mojí kočky.

15.5.2015 09:08
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Opakované odčervení jsem u kočky zatím dělat nemusela. Nějaký časový rozestup tam asi bude, přece jen je to jakási chemie do zvířete. Optejte se ještě veta, kdy přesně je možno další dávku podat.

15.5.2015 10:13
Terkys

XXX.XXX.198.106

No ano vím, protože na obalu je přesné dávkování podle hmotnosti kočky ;).

15.5.2015 10:21
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zeptejte se veta, kdy je možno aplikovat další dávku. Bez porady se doporučuje zopakovat doporučenou dávku raději až po 14 dnech, pokud je mi známo. Přece jen, je to chemie.

15.5.2015 10:27
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Btw. odčervovací přípravky ve formě pasty prý garantují účinek pouze na škrkavky, na tasemnici ne. Proto se u dospělé kočky používají často jiné prostředky. Jednou jsem místo toho zaplatila kočce u veta odčervovací spot-on, ten prý účinkuje celý měsíc, takže odstraní parazity ve všech vývojových fázích.

15.5.2015 11:10
Terkys

XXX.XXX.198.106

joanne.s napsal(a):
Btw. odčervovací přípravky ve formě pasty prý garantují účinek pouze na škrkavky, na tasemnici ne. Proto se u dospělé kočky používají často jiné prostředky. Jednou jsem místo toho zaplatila kočce u veta odčervovací spot-on, ten prý účinkuje celý měsíc, takže odstraní parazity ve všech vývojových fázích.

Já moc děkuji za všechny Vaše užiteřné rady

15.5.2015 17:11
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Terkys napsal(a):
Já moc děkuji za všechny Vaše užiteřné rady

Nejsem si teď úplně jistá, ale mám pocit, že tasemnice se přenášejí blechami. Takže by to asi chtělo ještě zbavit čičinu ektoparazitů.

15.5.2015 17:59
Terkys

XXX.XXX.224.121

fikovnice napsal(a):
Nejsem si teď úplně jistá, ale mám pocit, že tasemnice se přenášejí blechami. Takže by to asi chtělo ještě zbavit čičinu ektoparazitů.

Jojo, to už jsem udělala. Děkuji moc.

21.5.2015 10:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Terkys napsal(a):
Zdravím, máme doma takový problém.. :P Dneska jsem zase odčervovala kočku a kočka se asi po 3 hodinách potento... A v kočkolitu byla nejspíš tasemnice :( Opravdu plochá, dlouhá, bílá a článkovaná :/ Jak je možné, že i přes předchozí odčervení ji nějak chytla.. ? :( Máme kočce dát znovu pastu nebo ne? :P Děkuji.

Jinak, ještě se zpožděním se ozývám...jsem tady na parazity tohoto typu celkem háklivá (jinými slovy vidět tasemnice vcelku - měla bych možná problém nepozvracet se...). Tak mě ještě dodatečně napadlo se zeptat, čím jste odčervovala? Že to tasemnici nerozložilo na prvočinitele už uvnitř kočky...? K tomu mě ještě napadá varianta, zda kočka nebyla začervená masívně a nechtělo by to ještě jednu odčervovací kúru - samozřejmě po poradě s vetem...

21.5.2015 11:27
Terkys

XXX.XXX.198.106

fikovnice napsal(a):
Jinak, ještě se zpožděním se ozývám...jsem tady na parazity tohoto typu celkem háklivá (jinými slovy vidět tasemnice vcelku - měla bych možná problém nepozvracet se...). Tak mě ještě dodatečně napadlo se zeptat, čím jste odčervovala? Že to tasemnici nerozložilo na prvočinitele už uvnitř kočky...? K tomu mě ještě napadá varianta, zda kočka nebyla začervená masívně a nechtělo by to ještě jednu odčervovací kúru - samozřejmě po poradě s vetem...

Používala jsem tu Virbac pastu - Vitaminthe. Dneska jsem kočku odčervila podruhé, tentokrát už jiným přípravkem - Drontal tbl. tak uvidíme :P.

21.5.2015 11:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Terkys napsal(a):
Používala jsem tu Virbac pastu - Vitaminthe. Dneska jsem kočku odčervila podruhé, tentokrát už jiným přípravkem - Drontal tbl. tak uvidíme :P.

Díky moc za odpověď a pak se zase ozvěte. Držím pěsti!

21.5.2015 11:42
Terkys

XXX.XXX.198.106

fikovnice napsal(a):
Díky moc za odpověď a pak se zase ozvěte. Držím pěsti!

Děkuji moc, snad to pommůže

Přidejte reakci

Přidat smajlík