Dobrý den, mám dotaz. Mám kocoura z útulku už asi rok. Nejdříve byl venku na zahradě u domečku, ale jelikož jsem se musela přestěhovat kocour bydlí od září nebo října s námi v paneláku. Nejdříve spal na barové stoličce v kuchyni, měl tam svojí deku. Máme malý byt a na noc a přes den, když jsme v práci kocoura zavíráme do předsíně, která je spojená s kuchyní. Měla jsem s ním totiž problém, že chodil čůrat do postelí, oblečení a na koupelnové předložky. Teď se konečně finančně zadařilo (jsem sama se dvěma dětmi) a pořídili jsme škrabadlo s pelíškem a boudičkou. Chodí škrabadlo škrábat, přestal drápat koberec, ale jako místo na spaní ho naprosto bojkotuje. Myslíte že si na něj zvykne a bude tam i spát? Zkoušeli jsme mu na něj dávat deku a pamlsky ale prostě nic, chodí okolo hlasitě mňouká, je fakt protivný. Včera ráno jsem ho našla ležet v kočičím záchodě, dneska ráno na botníku. Raději sedí v koutě na zemi, než by si vylezl nahoru na škrabadlo. Fakt jsou kočky tak paličaté? Děkuji za jakoukoliv radu jak ho na škrabadlo naučit nebo.
Je to normální. Kočku můžete naučit chodit na škrabadlo škrábat /což dělá/, ale kde bude spát, rozhoduje sama.
moje kočka miluje výšky. v noci spí nahoře na lednici, kam jsem jí kvůli tomu přemístila teplou deku /pelíšek/. Občas se k ránu přemístí na topení /zřejmě je to časté, proto se i vyrábí závěsné pelíšky na topení určené/.
V druhé místnosti má přitom škrabadlo vysoké až ke stropu, jehož součástí je i boudička. Po škrabadle s oblibou lítá, škrábe ho, ale nebude tam ani vylehávat, natož spát.
Prostě kočka není jak pes.
Jo a ještě jeden pelíšek má velmi oblíbený a velmi používaný. Moje postel
rapotacka11
napsal(a):
Moje zkušenost: boudičky na kupovaných škrabadlech jsou malé.
Dobré leda pro koťata.
Kočka si sama vybere, kde bude spát.
Také souhlasím! Navíc si myslím, že kočka jako tvor zvědavý, je ráda, když má i při dřímotu a spaní možnost hned kouknout, jestli se kolem ní neděje něco zajímavého, event. musí mít možnost zdrhnout v případě nebezpečí. Někdy se doporučuje místa, kde má kočka spát, posypat šantou kočičí. Osobně bych to ale vůbec neřešila - kočka si sama vybere svoje místo - to zaprvé, a zadruhé dosti často kočky místa na spaní stříají, a to i během jedné noci. Moji kocouři snad ani jednu noc nestrávili v boudičkách, které jsou na škrábadle. Zato ale oba milují závěsné sítě, které také na škrábadle jsou. Tam vydrží spát a vyvalovat se hodiny a hodiny... .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zavděčíte se papírovou krabicí... Mno, estetické to moc není, ale když ty kočky to tak mají rády
napsal(a):
Zavděčíte se papírovou krabicí... Mno, estetické to moc není, ale když ty kočky to tak mají rády
Asi mám divné kočky - ty bytové krabicemi pohrdají. Venkovní je rády střídají, atd. ale bytové se nejradši vyvalují někde, kde se můžou pořádně "rozplácnout jak široké, tak dlouhé" a vegetit.

lavacca
napsal(a):
Asi mám divné kočky - ty bytové krabicemi pohrdají. Venkovní je rády střídají, atd. ale bytové se nejradši vyvalují někde, kde se můžou pořádně "rozplácnout jak široké, tak dlouhé" a vegetit.
Naši kocouři se taky rádi "placatí" po sedačce, rozvalují se na zádech, ale když přineseme karton mlék, tak se té krabice nemůžou nabažit. Dneska do jedné jeden z kocourů vrhl bezoár, tak je na vyhození. Ale dochází mléko, takže už je nasnadě dokoupit další :-D Míváme i dvě vedle sebe a to jsou potom jako ve vagonech
napsal(a):
Naši kocouři se taky rádi "placatí" po sedačce, rozvalují se na zádech, ale když přineseme karton mlék, tak se té krabice nemůžou nabažit. Dneska do jedné jeden z kocourů vrhl bezoár, tak je na vyhození. Ale dochází mléko, takže už je nasnadě dokoupit další :-D Míváme i dvě vedle sebe a to jsou potom jako ve vagonech
No jo, koukám, že ono z těhle můžou hezky "čouhat". :) Já těm našim nabídla vždy ty uzavřené, tak možná proto ta neochota..
jinak to klukům sekne.

napsal(a):
Tak já mám osobní novou zkušenost s látkovým válcem. Když byl starší kocour ještě sám, nezajímal ho. Teď mě napadlo ten válec zas vytáhnout na světlo boží - a světe div se! Kocouři jím prolítávají, honí se, ale mj. v něm i dřímou! Sranda je, že si chudáci asi neuvědomují, že tam až tak skrytí nejsou, protože válec není extra dlouhý, a jak velkému, tak malému kocourovi když si do válce lehnou, čouhá ven ocas, a někdy i kus zadku!
joanne.s
napsal(a):
Protože kocour miluje různé skrýše, nejlépe šustivé, dnes jsem mu objednala mj. šustivý tunel ze zoohitu. Podle hodnocení hodně zábavy za pár peněz, tak se těším
Odkud máte látkový válec vy? Ten nešustí? a má nějaký průhled ven?
Tak dejte prosím odkaz! Celkem sranda je, že já před chvílí od zoohitu objednala tu fontánku "Cat mate"! Tak jsme objednávaly možná v podobnou dobu...

Když byl kocour malý, tak v něm spinkal (je od Trixie). Nyní se v něm částečně schovává a nebo si ho "oblíkne" a různě v něm pochoduje po domě, či se s ním přemisťuje a číhá z něj na kolemjdoucí...

Fikovnice:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/tunel_pytel/162700
vybrala jsem ho nejen podle super ceny, ale i hodnocení spokojených kočkomilů.. máte něco podobného?
joanne.s
napsal(a):
Protože kocour miluje různé skrýše, nejlépe šustivé, dnes jsem mu objednala mj. šustivý tunel ze zoohitu. Podle hodnocení hodně zábavy za pár peněz, tak se těším
Odkud máte látkový válec vy? Ten nešustí? a má nějaký průhled ven?
Já mám takový ne moc vzhledný látkový válec, který ale je šustivý a je tuším z nějakého zveráku. Takže odkaz bohužel nemám. Až konečně budu mít foťák, dodám foto.
joanne.s
napsal(a):
Fikovnice:
vybrala jsem ho nejen podle super ceny, ale i hodnocení spokojených kočkomilů.. máte něco podobného?
Díky moc!
joanne.s
napsal(a):
Fikovnice:
Jo jo jo, je to téměř ono, dokonce i barevně, jen ten náš je mnohem kratší. Bohužel...