Dobry den, chci se zeptat jestli mate nekdo zkusenost se spatnym hojenim u kocourka? Ten nas byl po kastraci v pohode, ale tyden na to mu ta rana zacla krvacet a hnisat. Uz 5 dni chodime na kontrolu a vycisteni rany, ktera stale krvaci uz mene, ale krvaci . Pro kocourka to cisteni je dost neprijemne
dneska kdyz jsem videla tu ranu, tak se mi zda, ze je to na zasiti, ale netroufam si do toho kecat veterinari. Ale nechci aby kocicak trpel.
To bude špatným vetem.
Moji 4 kocouři briťáci zvládli kastraci levou zadní.
Od veta jsem je dostala probuzené, doma se ještě chvíli motali, nic se nešilo, za 2 dny nebylo poznat, že je někdo "připravil o mužství".
Zkusila bych vyměnit veta a kocourkovi třeba koupila pastu CALOPET.
Je skvělá v nemoci, v době rekonvalescence...
Musel do toho dostat infekci, jinak nevím kde by byla chyba. Naopak u kocourů je to malá ranka, náš vet to ani nešije, jen to na 1.den přelepí kouskem gázy, aby to bylo v čistotě než se to zatáhne a pohoda. Kocouři se vzbudili, rozchodili to a od té doby vždy klídek.
Taky se kloním k tomu zajít ještě k jinému vetovi.
fidorka007
napsal(a):
Dekuju za rady ;-) v pondeli tam jeste zajdeme na kontrolu a kdyz nam rekne, ze je to porad stejne. Tak zajdeme jinam.
Máte nádherného kocourka!
Jinak u mého staršího kocourka byla trošku podobná komplikace, ale ne tak závažná. Asi týden od kastrace si moje máma všimla, že když si kocourek sedl třeba na papír, tak pak po něm zůstala krvavá skvrnka. Hned jsme jeli na veterinu, tehdy na brněnskou Jaggy, "vyplázli" jsme 5tis.Kč za všemožná vyšetření a kocourkovi v podstatě nic moc nebylo - "jen" se mu to pomaleji hojilo a dírka v šourku ještě nebyla úplně zacelená. Zánět neměl, nehnisalo to, teplotu neměl, jen si vzpomínám, že měl tenkrát zácpu, takže mu na klinice dali nějaké projímadlo. Takže je tam jen malá podobnost s Vaším případem.