verčaDASTY
napsal(a):
Dobrý den, už jsou to dva dny co se naší kočičce(prvorodička) narodilo kotě, koťátko je aktivní lozí po matce a mňouká, ale nepije kočka se mu nabízí, ale ono nechce, ani když mu podržíme hlavičku u cecíku tak nepije, nevíme co s ním. Za každou radu budu moc vděčná. Děkuji
Pokud by vážně nepilo, tak by 2 dny nevydrželo, takže určitě pije - pak je otázka, jak moc. Jak má plné bříško? A je jedináček?
verčaDASTY
napsal(a):
Dobrý den, už jsou to dva dny co se naší kočičce(prvorodička) narodilo kotě, koťátko je aktivní lozí po matce a mňouká, ale nepije kočka se mu nabízí, ale ono nechce, ani když mu podržíme hlavičku u cecíku tak nepije, nevíme co s ním. Za každou radu budu moc vděčná. Děkuji
Někdo tu popisoval způsob, co se mi líbil: zavřel se s kočkou a s koťaty do malé místnosti, připravil ohřáté kočičí mlíčko, to pak máznul koťátku na čumák, do tlamičky a zbytek otřel o cecíky kočky, a kotě IHNED přiložil. Takto to ten někdo opakoval prý snad hodiny a koťata se chytla. Pokud by však kotě mělo nějakou třeba vroz.vývoj.vadu, nemělo sací reflex, apod., tak s tím neuděláte nic. Příroda je všemocná a v takovýchto případech si to ošéfuje sama, jinými slovy neživotaschopné kotě nenechá přežít... Je to smutné, ale je to tak...
verčaDASTY
napsal(a):
Dobrý den, děkuji mockrát za radu, koťátko po chvilce začlo pít, nic méňe pije stále ještě málo. Kotě je jedináček.
A že málo pije usuzujete z čeho? Ono jedináčci bývají uplakanější už z toho důvodu, že se nemají ke komu přitulit krom matky - přece jen více prcků u sebe je klidnějších, jak se opřou o sebe, atd.
lavacca
napsal(a):
A že málo pije usuzujete z čeho? Ono jedináčci bývají uplakanější už z toho důvodu, že se nemají ke komu přitulit krom matky - přece jen více prcků u sebe je klidnějších, jak se opřou o sebe, atd.
Kotě jsem viděla pít samo od sebe jen jednou. Už dříve jsme mělí kočku s koťaty a ty jsem viděla pít několikrát za den. Koťatko dneska bohužel zemřelo
vellu

XXX.XXX.124.97
Dobry den uz dva dny mame doma kote nevime jak je stare ale uz mu lezou zoubky a uz i kouka ale nepuje ja nevim jak se o nej postarat potrebuji pomoc hned dekuji
Mrkněte tady.
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/?q=ml%C3%A9ko+pro+ko%C5%A5ata&sort=1
My jsme odchovali takového nalezenečka na sunaru.
verčaDASTY
napsal(a):
Kotě jsem viděla pít samo od sebe jen jednou. Už dříve jsme mělí kočku s koťaty a ty jsem viděla pít několikrát za den. Koťatko dneska bohužel zemřelo
Tak to je smutné. Také mě to mrzí...
Ale asi, jak jsem psala, mělo nějakou vrozenou vývojovou vadu, zřejmě také nemělo vyvinutý sací reflex, možná se narodilo předčasně...? Víte, kdy kočka zabřezla?
fikovnice
napsal(a):
Tak to je smutné. Také mě to mrzí...
Ale asi, jak jsem psala, mělo nějakou vrozenou vývojovou vadu, zřejmě také nemělo vyvinutý sací reflex, možná se narodilo předčasně...? Víte, kdy kočka zabřezla?
Dobrý den, kočka byla březí zhruba 8 týdnů. To je dost možné, protože druhé koťátko bylo špatně vyvynuté i fyzicky.
lavacca
napsal(a):
Tak to je pak jasné - předčasný porod. To málokdy dopadne dobře právě z důvodu nedovyvinutí...
Přesně tak... Navíc tedy se narodilo i druhé kotě, to jsem předtím nevěděla, ale špatně vyvinuté. Tak si to příroda "ošéfovala", jak jsem již psala a nenechala naživu nedovyvinuté zvíře... Máte-li chovnou kočku, tak přeji příště více úspěchů, tedy zadavatelce .