Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2015 15:58
verčaDASTY

XXX.XXX.33.4

Dobrý den, už jsou to dva dny co se naší kočičce(prvorodička) narodilo kotě, koťátko je aktivní lozí po matce a mňouká, ale nepije kočka se mu nabízí, ale ono nechce, ani když mu podržíme hlavičku u cecíku tak nepije, nevíme co s ním. Za každou radu budu moc vděčná. Děkuji

25.5.2015 22:49
lavacca

XXX.XXX.164.49

verčaDASTY napsal(a):
Dobrý den, už jsou to dva dny co se naší kočičce(prvorodička) narodilo kotě, koťátko je aktivní lozí po matce a mňouká, ale nepije kočka se mu nabízí, ale ono nechce, ani když mu podržíme hlavičku u cecíku tak nepije, nevíme co s ním. Za každou radu budu moc vděčná. Děkuji

Pokud by vážně nepilo, tak by 2 dny nevydrželo, takže určitě pije - pak je otázka, jak moc. Jak má plné bříško? A je jedináček?

26.5.2015 05:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

verčaDASTY napsal(a):

Někdo tu popisoval způsob, co se mi líbil: zavřel se s kočkou a s koťaty do malé místnosti, připravil ohřáté kočičí mlíčko, to pak máznul koťátku na čumák, do tlamičky a zbytek otřel o cecíky kočky, a kotě IHNED přiložil. Takto to ten někdo opakoval prý snad hodiny a koťata se chytla. Pokud by však kotě mělo nějakou třeba vroz.vývoj.vadu, nemělo sací reflex, apod., tak s tím neuděláte nic. Příroda je všemocná a v takovýchto případech si to ošéfuje sama, jinými slovy neživotaschopné kotě nenechá přežít... Je to smutné, ale je to tak...

26.5.2015 07:30
joanne.s

XXX.XXX.41.2

To bych určitě zkusila. Ale jestli v tomhle případě nebude problém spíš v tom, že matka výživné mléko nemá.

26.5.2015 22:31
verčaDASTY

XXX.XXX.33.4

Dobrý den, děkuji mockrát za radu, koťátko po chvilce začlo pít, nic méňe pije stále ještě málo. Kotě je jedináček.

27.5.2015 18:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

verčaDASTY napsal(a):
Dobrý den, děkuji mockrát za radu, koťátko po chvilce začlo pít, nic méňe pije stále ještě málo. Kotě je jedináček.

A že málo pije usuzujete z čeho? Ono jedináčci bývají uplakanější už z toho důvodu, že se nemají ke komu přitulit krom matky - přece jen více prcků u sebe je klidnějších, jak se opřou o sebe, atd.

27.5.2015 18:42
verčaDASTY

XXX.XXX.33.4

lavacca napsal(a):
A že málo pije usuzujete z čeho? Ono jedináčci bývají uplakanější už z toho důvodu, že se nemají ke komu přitulit krom matky - přece jen více prcků u sebe je klidnějších, jak se opřou o sebe, atd.

Kotě jsem viděla pít samo od sebe jen jednou. Už dříve jsme mělí kočku s koťaty a ty jsem viděla pít několikrát za den. Koťatko dneska bohužel zemřelo

27.5.2015 18:53
joanne.s

XXX.XXX.43.208

To je smutné. To mě moc mrzí, Verčo.

27.5.2015 19:11
verčaDASTY

XXX.XXX.33.4

joanne.s napsal(a):
To je smutné. To mě moc mrzí, Verčo.

Mě to taky mrzí

27.5.2015 20:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

verčaDASTY napsal(a):
Kotě jsem viděla pít samo od sebe jen jednou. Už dříve jsme mělí kočku s koťaty a ty jsem viděla pít několikrát za den. Koťatko dneska bohužel zemřelo

Tak to je mi líto. Nejspíš mělo nějakou vrozenou vadu, což by vysvětlovalo i ten malý zájem o mléko...

vellu

29.5.2015 02:08
vellu

XXX.XXX.124.97

Dobry den uz dva dny mame doma kote nevime jak je stare ale uz mu lezou zoubky a uz i kouka ale nepuje ja nevim jak se o nej postarat potrebuji pomoc hned dekuji

29.5.2015 07:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Mrkněte tady.
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/?q=ml%C3%A9ko+pro+ko%C5%A5ata&sort=1

My jsme odchovali takového nalezenečka na sunaru.

30.5.2015 09:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

verčaDASTY napsal(a):

Tak to je smutné. Také mě to mrzí...
Ale asi, jak jsem psala, mělo nějakou vrozenou vývojovou vadu, zřejmě také nemělo vyvinutý sací reflex, možná se narodilo předčasně...? Víte, kdy kočka zabřezla?

30.5.2015 20:38
verčaDASTY

XXX.XXX.33.4

fikovnice napsal(a):
Tak to je smutné. Také mě to mrzí...
Ale asi, jak jsem psala, mělo nějakou vrozenou vývojovou vadu, zřejmě také nemělo vyvinutý sací reflex, možná se narodilo předčasně...? Víte, kdy kočka zabřezla?

Dobrý den, kočka byla březí zhruba 8 týdnů. To je dost možné, protože druhé koťátko bylo špatně vyvynuté i fyzicky.

30.5.2015 20:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

verčaDASTY napsal(a):
Dobrý den, kočka byla březí zhruba 8 týdnů. To je dost možné, protože druhé koťátko bylo špatně vyvynuté i fyzicky.

Tak to je pak jasné - předčasný porod. To málokdy dopadne dobře právě z důvodu nedovyvinutí...

31.5.2015 16:35
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Tak to je pak jasné - předčasný porod. To málokdy dopadne dobře právě z důvodu nedovyvinutí...

Přesně tak... Navíc tedy se narodilo i druhé kotě, to jsem předtím nevěděla, ale špatně vyvinuté. Tak si to příroda "ošéfovala", jak jsem již psala a nenechala naživu nedovyvinuté zvíře... Máte-li chovnou kočku, tak přeji příště více úspěchů, tedy zadavatelce smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík