joanne.s
napsal(a):
Když už syrové maso, tak nepřemražené, jiné mi kočka nesežere. Proto kočce klidně dám normál maso pro lidi, chlazené, z masny.
I tak budete mít krmení masem levnější než premiovými granulemi, natož předraženými kapsičkami /čtyřkilové kočce v poho stačí denně 120 g syrového/.
My právě zatím kupujem vždycky u řezníka, ale nepžemrazené mám trochu strach z parazitů, přemražený mi jedí normálně. Do granulí se mě moc nehrnou, a že už jsem vyzkoušela spoustu druhů, to je pro ně opravdu jen nouzovka 120g syrového na den je dostačující? mám pocit, že ty naše by žraly furt
joanne.s
napsal(a):
Ano, barf to uvádí v procentech podle hmotnosti zvířete. Krmení syrovým je fakt rozdíl v denní dávce, a velký. Doporučenou denní dávku bych moc nepřekračovala, ať z koček nejsou kuličky zvlášť pokud jsou dospělé a kastrované.
Jsou kastrované a v březnu měly rok, zatím nato co sežerou mě přijde, že by mohly být větší zrovna včera jsem je vážila a obě mají 3,30 což mě nepřijde moc. Zkusím jen to syrový maso, ono co jsem koukala, to opravdu vyjde líp, protože konzervy nekupujeme marketové a to je každá schopna sežrat těch 400g za den
macomb
napsal(a):
Jsou kastrované a v březnu měly rok, zatím nato co sežerou mě přijde, že by mohly být větší zrovna včera jsem je vážila a obě mají 3,30 což mě nepřijde moc. Zkusím jen to syrový maso, ono co jsem koukala, to opravdu vyjde líp, protože konzervy nekupujeme marketové a to je každá schopna sežrat těch 400g za den
Mrkněte opravdu na maso - doporučuji si pročíst tyto stránky: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0.
Jinak dávka je u dospělých koček 2-4% z tělesné váhy - té ideální. Takže pokud je kočka hubenější, tak se to vypočítává z té váhy, jež je potřeba dosáhnout. Pokud akorát, tak z té stávající. U kočky s nadváhou zase naopak z té z ideální, na kterou by měla zhubnout. :) Nicméně je to individuální - kočky v růstu klidně krmte 4-6%, dle potřeby. Jako nejsou lidi dle tabulek, tak ani kočky. Prostě každý je individuál. ;).