Mám ruskou modrou, o které se /jen někde/ píše, nevyčesávat, hrozí strhnutí podsady: místo toho doporučují opadané chlupy stáhnout rukou /rukavicí, hadrou/. Mně připadá že to nestačí, tedy vyčesávám, jemně hřebínkem/kocour to nemá rád/. Vyčesává někdo furminátorem? Případně ocením jakýkoliv dobrý tip. děkuji.
joanne.s
napsal(a):
Děkuji. právě kocour česání hřebenem nemá rád. tak bych ráda vymyslela něco bud efektivnějšího, rychlejšího, nebo příjemnějšího.
Furminátor je super, ale jak je kovový, tak občas člověk kočku šťouchne a ne každá kočka to snese. Tenhle gumový se přizpůsobí, takže krásně padne do dlaně a je to jakoby člověk hladil kočku rukou a přitom krásně vyčesává. :).
Uživatel s deaktivovaným účtem
Furminátor jsem pořídila a vyzkoušela na našich polodlouhosrstých kocourech. Moc se jim to nezamlouvalo a potom se drbali...
Mrkla jsem na ten gumový kartáč podle lavaccy, ale píšou, že není v hodný pro dlouhosrsté kočky :-/.
napsal(a):
Mrkla jsem na ten gumový kartáč podle lavaccy, ale píšou, že není v hodný pro dlouhosrsté kočky :-/.
Jo, na dlouhosrsté to není. To jsou kratší hrotíky, které jsou vhodné na krátkosrsté kočky.
Na dlouhosrstou to chce spíš klasický drátkový kartáč - viz např. http://www.spokojenypes.cz/hrebeny-kartace-pro-kocky/plastovy-finisak-s-protiskluzovou-rukojeti-10x17-cm?id=67354.