Zdravím všechny přítomné,
Přibude nám domů další přírůstek dvouletá králice, už jsem reakci na králíka zažila u naší zasloužilé matky pluku ale nevím jak s omladinou... Máte někdo doma tuhle kombinaci? jak funguje? Když to nepůjde najdu pro králici jiné řešení, ale zatím je to nejlepší řešení aby nešla do množky.
saty
napsal(a):
Zdravím všechny přítomné,
Přibude nám domů další přírůstek dvouletá králice, už jsem reakci na králíka zažila u naší zasloužilé matky pluku ale nevím jak s omladinou... Máte někdo doma tuhle kombinaci? jak funguje? Když to nepůjde najdu pro králici jiné řešení, ale zatím je to nejlepší řešení aby nešla do množky.
Dobrý den "Saty",
já zkušeností neporadím, ale něco se mi plete, že se zde řešil v minulosti úplně stejný "problém". Jste hodná, že chcete králici zachránit - myslím, že to bude chtít zvykat strašně pomaloučku a trpělivě a ze začátku, máte-li možnost, tak je mít odděleně. Plus zkuste dohledat to téma někde zde na FAUNĚ.
Já teď "řeším", že se oba kocouři až "zamilovali" do těch granulí "Greenwoods", pořád je chtějí a já nechci mít granulové kočky. Tak to byla taková "dvojaká" koupě... Když v misce granule dojdou, starší kocour mezi všemi sáčky s granulemi neomylně najde ty zmiňované a packou šťouchá do nich a do mě! Je to až neuvěřitelné!
U nás je králík zajímal. Pozorovaly ho ve voliéře. On poskakoval za nimi, vevnitř podle plotu.
Kočka někdy zkusila packou ho jako šťouchnout. Ale nějak na něj nikdy nezaútočily.
Když byli spolu pohromadě volně, nebyli bez dohledu.
Je to samozřejmě naprosto individuální.
Králice už měla mladé?
Ne-li, první porod v tomto věku nepřežije !
Měla jsou doma jednoho králíka, když bylo koťatům 14 dní na týden na hlídání, takže vím že starší nevadí.
Odděleně zatím určitě budou, přes zimu bych ale potřebovala aby to spolu zvládly v 2+1 tak doufám že to půjde.
"Ratopacka11" Králici je něco mezi rokem a dvěma, mladé měla na podzim, druhé bude odstavovat koncem června, poté se odstěhuje k nám.
"Fikovnice" Králici mám v práci, bohužel ji od nás požaduje firma, aby na ní mohla množit jak jen to půjde a pak se jí zbavit... no prostě jim jí nedám vím že nemůžu zachránit všechny ale alespoň "Alici".
saty
napsal(a):
Měla jsou doma jednoho králíka, když bylo koťatům 14 dní na týden na hlídání, takže vím že starší nevadí.
Odděleně zatím určitě budou, přes zimu bych ale potřebovala aby to spolu zvládly v 2+1 tak doufám že to půjde.
"Ratopacka11" Králici je něco mezi rokem a dvěma, mladé měla na podzim, druhé bude odstavovat koncem června, poté se odstěhuje k nám.
"Fikovnice" Králici mám v práci, bohužel ji od nás požaduje firma, aby na ní mohla množit jak jen to půjde a pak se jí zbavit... no prostě jim jí nedám vím že nemůžu zachránit všechny ale alespoň "Alici".
Tak to jste moc hodná!
Ale to je to teda děs, co dokáží někteří "takylidi"...
Podobně jsem přišla k morčeti. Původně pořízená jako domácí mazlík, po okoukání měla přijít hadům. Tak jsem drapla klec a Zuzku odnesla domu. Měla jsem psa i kocoura. Fenka byla naprostej pohodář, ale z kocoura jsem měla obavy. Přeci jen to byla větší myš. Pár dní jsem ji nechala jen v kleci, aby se mohli seznámit a zvyknout si. Pak jsem otevřela klec a Zuzka šla na špacír. Byla jsem připravená zasáhnout, ale bylo to v pohodě. Nakonec se spolu navzájem proháněli, ona se mu různě schovávala a já jen zašla. Oboum chodila užírat granule, neměla problém ho odstrčit od misky, byla pěkně oprásklá. A kocour byl schopnej se při váze 6kg narvat do její klece, protože tam měla dobrej tvrdej chlebík. Bez ohledu na to, že tam zrovna taky byla.
Takže ze zkušeností vím, že to fungovat může a je to zábava. Ale bude záležet na jedincích. Držím palce.