Zdravím:)
Tak jsem si řekla, že se poptám, jak to dělají ostatní, jestli nemáte nějaký lepší tip :)
Naší kočce musíme teď dávat týden prášky, ale asi to znáte, je to docela operace. Když jí ho dám/rozdrtím do jakéhokoliv masa, kapsičky, tak k tomu jen čuchne a ani si toho nevšimne. Takže jí to vždycky musíme narvat do krku a to je prostě operace, dva jí musíme zalehnout a ona s náma pak chudinka několik hodin nemluví
Nemáte nějakou jinou metodu, než jí to strkat do krku? Vím, že jí to pomůže, ten týden to musí vydržet, ale už je taky stará, tak bych jí nechtěla vystavovat denodenně takovému stresu...
Předem dík!:).
Uživatel s deaktivovaným účtem

S tímto aplikátorem to možná bude snažší, ale taky to bude chtít "grif":
http://www.ceska-kocka.cz/eshop-aplikator-tablet-mekky.html.
napsal(a):
Jé, vidíte, netušila jsem, že něco takového existuje, díky moc za tip!
Akorát, to než by přišlo, tak už bude mít kočka po prášcích, nicméně do budoucna to není špatná investice :).
Mně se velmi osvědčilo být rychlá a nedělat s pilulkou žádné dlouhé štráchy. prostě jen tak mimochodem se u kocoura zastavím, pohladím, rychle mu to šoupnu do tlamky a hotovo. za odměnu hned dám nějaké prima kokino.
taky se mi osvědčilo počkat si, až má línou náladu. ráno rozhodně ne, to je nejaktivnější.
joanne.s
napsal(a):
Mně se velmi osvědčilo být rychlá a nedělat s pilulkou žádné dlouhé štráchy. prostě jen tak mimochodem se u kocoura zastavím, pohladím, rychle mu to šoupnu do tlamky a hotovo. za odměnu hned dám nějaké prima kokino.
taky se mi osvědčilo počkat si, až má línou náladu. ráno rozhodně ne, to je nejaktivnější.
Jojo, na to jsme taky už přišli, že s tím nesmíme otálet. Jakmile totiž uvidí, že to mám v ruce nebo, že se k ní velmi podezřele blíží dva lidi, je v momentě pryč.
Taky teďka vždycky dávám sušené masíčko, tak už nebývá tak naštvaná
Díky moc za postřehy! :).
napsal(a):
Dobrý večer! Tento aplikátor používala naše bývala vetka (a občas i já) a mohu potvrdit, že to s ním jde opravdu výrazně snáz; jen, jak píše "Blazice", chce to naučit se opravdu tomu grifu!
loolucy
napsal(a):
Jé, vidíte, netušila jsem, že něco takového existuje, díky moc za tip!
Akorát, to než by přišlo, tak už bude mít kočka po prášcích, nicméně do budoucna to není špatná investice :).
Mně tehdy aplikátor prodala vetka ze své ordinace, že si sobě objedná nový. Tak to můžete zkusit ještě i tak, jako my.
koňadra
napsal(a):
Aplikátor mám. Chce to opravdu cvik, kočku budete muset zalehnout tak jako tak, ale přece jen je to trošku jednodušší - prášek se dá dál do krku a kočka prostě musí polknout. Navíc, když má snahu kousnout, tak nekousne do mého prstu, což většinou dost bolí :(.
Nás to vetka učila chytit kocoura vzadu za kožní řasu, do ručníku jsme jej nebalili a dokonce - po nějakých nevydařených pokusech - jsem se pak naučila lék aplikovat sama, bez pomoci druhé osoby.
fikovnice
napsal(a):
Nás to vetka učila chytit kocoura vzadu za kožní řasu, do ručníku jsme jej nebalili a dokonce - po nějakých nevydařených pokusech - jsem se pak naučila lék aplikovat sama, bez pomoci druhé osoby.
Fikovnice tak to jste fakt dobrá. Já nevím, jak bych to dělala - jednou rukou držet kocoura za kůži a druhou mu cpát aplikátor do tlamy. Já bych teda potřebovala ještě třetí ruku, která by mu tu tlamu otevřela a zároveň fixovala hlavu, abych mu tam ten prášek mohla vůbec strčit. Některou kočku stačí bleskurychle chytit za hlavu, otevřít tlamu a šoupnout tam aplikátorem prášek, ale to musí být opravdu rychlost. Většinou ale zamotám kočku do ručníku, přidržím si ji mezi nohama, jednou rukou otevřu tlamu a druhou strčím prášek. Pokusy o zabalení prášku do něčeho dobrého většinou selhaly. Naše kočky asi nehltají, takže prášek vždy pečlivě vypreparovaly, nebo se pro jistotu celého sousta ani nedotkly.
koňadra
napsal(a):
Fikovnice tak to jste fakt dobrá. Já nevím, jak bych to dělala - jednou rukou držet kocoura za kůži a druhou mu cpát aplikátor do tlamy. Já bych teda potřebovala ještě třetí ruku, která by mu tu tlamu otevřela a zároveň fixovala hlavu, abych mu tam ten prášek mohla vůbec strčit. Některou kočku stačí bleskurychle chytit za hlavu, otevřít tlamu a šoupnout tam aplikátorem prášek, ale to musí být opravdu rychlost. Většinou ale zamotám kočku do ručníku, přidržím si ji mezi nohama, jednou rukou otevřu tlamu a druhou strčím prášek. Pokusy o zabalení prášku do něčeho dobrého většinou selhaly. Naše kočky asi nehltají, takže prášek vždy pečlivě vypreparovaly, nebo se pro jistotu celého sousta ani nedotkly.
No ono šlo o toho staršího kocoura - toho hodného, mírného, který s nadsázkou by snad na sobě nechal dělat i pokusy... Mlaďase bych asi taky nezvládla ...
koňadra
napsal(a):
Jo a zabalení prášku do jídla u nás funguje u našeho psa (u toho křížence). On odmalička neumí normálně jíst - sousta nekouše, ale polyká. Takže při aplikaci léku výhoda. Říkala teta, že se bála, že to odhalí - piluli mu zabalila tuším do šunky, hup s tím do jeho tlamy, a...neodhalil nic !
koňadra
napsal(a):
Ještě doplním - ona nás právě naučila, kterou tu kožní řasu chytit a jak, aby se nemohl vůbec ohánět, v podstatě tlama se mu otevřela sama a fakt to šlo snadno. Ale už je to nějaký čas, takže je klidně možné, ba i pravděpodobné, že teď už bych to zase neuměla...
macomb
napsal(a):
Vždycky to strčím dozadu do tlamky na kořen jazyka a je to
No jo, ale ono to nejde u každé. U třech koček mi to takhle taky šlo. Kočička co máme je taky v pohodě. Ale kocourek, to je bez šance. Brání se, otevřít tlamičku mu nejde, drží ji pevně stisknutou. A když už se to podaří tak mi akorát rozkouše prst, posledně mi tekla krev ze 4 míst. U něho to nejde ani rozpuštěné ve stříkačce. Prostě to nepolyká a nechá to vytíkat ve. Teď má prášky na červíky a naštěstí je sní v paštikách, ale do budoucna, když budou třeba nějaký hodně hořký a nebude to chtít v jídle, tak nevím co budu dělat. Snad se umoudří. Teď je mu 8 měsíců.
Tina125
napsal(a):
No jo, ale ono to nejde u každé. U třech koček mi to takhle taky šlo. Kočička co máme je taky v pohodě. Ale kocourek, to je bez šance. Brání se, otevřít tlamičku mu nejde, drží ji pevně stisknutou. A když už se to podaří tak mi akorát rozkouše prst, posledně mi tekla krev ze 4 míst. U něho to nejde ani rozpuštěné ve stříkačce. Prostě to nepolyká a nechá to vytíkat ve. Teď má prášky na červíky a naštěstí je sní v paštikách, ale do budoucna, když budou třeba nějaký hodně hořký a nebude to chtít v jídle, tak nevím co budu dělat. Snad se umoudří. Teď je mu 8 měsíců.
U každé asi ne, máme 3 čičiny a naštěstí u všech to zatím prošlo bez větší úhony Moc se jim to taky nelíbí, ale zatím to dávají bez větších protestů... naštěstí
joanne.s
napsal(a):
Aspoň že to sežere v kuličce paštiky.
Musím ten prášek rozpustit a zamíchat do Gourmet paštiky. To je jediná šance jak ho sní. Ale to sou tyhle, což tipuju, že asi nebudou nějak extra hnusný. Myslím, že kdyby to byl třeba nějaký hořký prášek, tak by to nesnědl ani tak.
Pro zajímavost oživuji toto téma, vzhledem k tomu, že jsme dnes po půl roce odčevovali. Před pár lety to byl pro nás horor, mladej musel dostávat denně půl zyrteku na kočičí akné. Tolik návodů jsem zkusila - balení do ručníku, ždibec másla na nos a vše vedlo jen ke stresu a praní. Většina návodů začínala, že musíte být klidní. To jsem si vždycky ťukala na čelo, ale to je podle mě opravdu nejlepší rada. Když jsme dávali zyrtek, byl to malej prášek, ale odčervovák je o velikosti panadolu (dávám půlku). Dnes, jak šel kocourek kolem jsem ho jakoby mimochodem vzala, položila si ho do náruče jako mimčo otevřela tlamičku a co nejdál do krku hodila prášek, pohladila, seskočil,2x frkl a olýznul se a už se šel podívat, jestli beru do ruky ten správnej sáček se sušeným masem
U koťátek doporučuji nejdříve pořádně utahat do ospalé nálady, u kocoura v 6ti letech jako máme my stačí vedro jako dnes
Ale havně nesmíte být vy ve stresu a jakmile na něj půjdou 2 osoby, pojme podezření. To už je lepší akci posunout
Jelikož jsem svou kočku léčila skoro 2 roky, tak jsem se také naučila, jak dávat prášky.Opravdu chytíte kočku za krkem za kůži tak, že je nucená zvrátit hlavu dozadu a tím i otevře tlamičku vy už prášek opatrně vložíte do krku a potom když jí pustím jestě jí to na krku jemně mnu aby ho nechtěla vyvrátit...nebo dobrý je prášek rozdrtit, naředit trochou vody a stříknout bokem tlamičky stříkačkou(bez jehly!)...
Janaaa
napsal(a):
Jelikož jsem svou kočku léčila skoro 2 roky, tak jsem se také naučila, jak dávat prášky.Opravdu chytíte kočku za krkem za kůži tak, že je nucená zvrátit hlavu dozadu a tím i otevře tlamičku vy už prášek opatrně vložíte do krku a potom když jí pustím jestě jí to na krku jemně mnu aby ho nechtěla vyvrátit...nebo dobrý je prášek rozdrtit, naředit trochou vody a stříknout bokem tlamičky stříkačkou(bez jehly!)...
Hm tak to jste nezažila našeho kocourka. Toho když chytnete za kůži za krkem, tak začne kopat všema pacičkama okolo. Když tu možnost nemá, tak se začne kroutit jak žížala a prostě se vytrhne. A i když ho držím za tu kůži, tak mám prsty rozhryzaný doslova do krve. Když rozpustím prášek ve vodě, tak to nechá vytíkat z tlamičky a nepolyká to. Nikdy jsem s žádnou jinou kočkou takovej problém neměla. Poslední prášek na odčervení jsem už vzdala a odvezla ho k veterinářce aby mu ho dala. U veterináře jsou ty zvířátka takový ztuhlejší. Takže tlamičku se jí podařilo mu otevřít, vložit prášek taky. Ale byla hodně překvapená jak dlouho mu musela masírovat krk aby to spolknul. Prostě to odmítal polknout. Druhé kočičce jsem dala prášek bez problému doma já.