Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2015 17:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dobrý den kočkaři!
Už zase se na vás obracím s dotazem. Neměl byste někdo tip a zároveň odkaz na dobrou přenosku na kocoura? Na staršího kocoura přenosku mám, spokojenost tak půl na půl, ale hlavně byla kupovaná v kamenném obchodě, takže příšerně drahá.
Můj mladší kocour se mi zdál jakýsi lehký, tak jsem jej asi před 2 dny zvážila...a váží 4.4kg! Tedy pokud funguje dobře váha... Takže to, že je lehký, se mi asi fakt jen zdálo. Je mu 9 měsíců, takže počítám, že ještě povyroste a zmohutní, tak bych uvítala spíše nějakou větší a samozřejmě pokud možno cenově zajímavou (tj. z kategorie ne těch příšerně drahých). Za případné tipy děkuji!

13.6.2015 17:59
koňadra

XXX.XXX.128.31

Fikovnice, kupuji na psy tyto: http://abc-zoo.cz/9609-prepravka-skipper-2-f-do-15-kg-zelena-55-x-36-x-33-cm.html myslím, že může být i na kocoura. Důležitá je kovová mříž, těm plastovým moc nevěřím. A cena je myslím taky příznivá. Dá se tam najít i menší rozměr, příp. jiné provedení: http://abc-zoo.cz/209-prepravka-pro-psa?id_lang=4&p=4.

14.6.2015 16:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):
Fikovnice, kupuji na psy tyto: http://abc-zoo.cz/9609-prepravka-skipper-2-f-do-15-kg-zelena-55-x-36-x-33-cm.html myslím, že může být i na kocoura. Důležitá je kovová mříž, těm plastovým moc nevěřím. A cena je myslím taky příznivá. Dá se tam najít i menší rozměr, příp. jiné provedení: http://abc-zoo.cz/209-prepravka-pro-psa?id_lang=4&p=4.

Dobrý den "Koňadro": moc děkuji!

14.6.2015 21:47
joanne.s

XXX.XXX.59.37

Já mám velmi dobrý box. Italské výroby, je no name- značka není uvedena. Z pevného plastu, vrchní část samá kulatá díra, vrchní část je pěkně zaoblená, uzavírá se kovovou mřížkou. Kupovaný v kamenném obchodě v Olomouci-Nových sadech za 350 Kč, takže i cena v poho.

14.6.2015 22:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Já mám velmi dobrý box. Italské výroby, je no name- značka není uvedena. Z pevného plastu, vrchní část samá kulatá díra, vrchní část je pěkně zaoblená, uzavírá se kovovou mřížkou. Kupovaný v kamenném obchodě v Olomouci-Nových sadech za 350 Kč, takže i cena v poho.

No jo, ale já bych potřebovala "Joanne" nějaký odkaz, nebo prostě specifikaci, abych to pak mohla zakoupit třeba v Brně. Já koza dala za tu první přepravku nějak kolem 600Kč, to jsem byla ještě tady v těch nákupech začátečnice. Teď už vím, že hlavně PET shopy jsou předražené až hrůza, oproti cenám třeba na ZOOHITU je to klidně dvoj- i trojnásobek, což je děs!
Nemáte třeba ještě záručák, kde by nějaká specifikace byla uvedena?

14.6.2015 22:16
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

Jinak ale samozřejmě poděkování a bodík za odpověď!

14.6.2015 22:54
joanne.s

XXX.XXX.59.37

Bohužel, hledala jsem ji na heurece podle fotky, a nic.
asi to tahají z itálie, nebo z Polska.

14.6.2015 22:55
joanne.s

XXX.XXX.59.37

Přímo na přenosce je jen nápis made in italy. Účtenku nemám.
Barva je tyrkysová, dno šedé, mřížka kovová.
kocour v ní doma občas blbne, nebo i bivakuje..

14.6.2015 22:56
joanne.s

XXX.XXX.59.37

Jinak ten skipper od koňadry se mi docela líbí. Ceny taky dobré.

14.6.2015 23:02
Tina125

XXX.XXX.12.95

Mně se teda nejvíce osvědčily kabele. Já osobně hodně nemám ráda plastové přepravky. Křupou a lámou se a jsou docela těžký. Natož pak ještě s kocourkem. Ale je zase fakt, že když cestujete autem, tak jsou ty přepravky v pohodě.

http://krmeni.cz/produkt/trixie-nylonova-prepravni-taska/kategorie/tasky-batohy-ruksaky-512.

14.6.2015 23:56
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Přímo na přenosce je jen nápis made in italy. Účtenku nemám.
Barva je tyrkysová, dno šedé, mřížka kovová.
kocour v ní doma občas blbne, nebo i bivakuje..

Nedá se nic dělat, i tak moc díky za snahu!

14.6.2015 23:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Jinak ten skipper od koňadry se mi docela líbí. Ceny taky dobré.

Jj, asi nakonec sáhnu po tom typu přenosky, co poslala "Koňadra". Tím, že ji mám vlastně jen do auta, tak hmotnost až tak neřeším...

15.6.2015 07:28
joanne.s

XXX.XXX.41.2

S těmi nylonovými taškami, jak píše Tina, bohužel zkušenost nemám. Ale vypadá to fajn, zejména pro nositele. I v autě to nemusí být špatné, přece jen, když auto cukne, cukne i celá plastová přepravka a kocourek v ní trochu cestuje..

15.6.2015 07:29
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ale zas plastová je omyvatelná.

15.6.2015 10:11
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Ale zas plastová je omyvatelná.

Já je mám ráda právě proto, že jsou lehký a dají se dobře složit. Mají vyndávací dno. Taky když se cestuje hromadnou dopravou, tak nezabírají tolik místa. A mnohem líp se nese tahle taška přes rameno, než ta přepravka v ruce. S omyvatelností problém nemám, Vytřit se dají, dno taky a jestli prát, to nevím. Nikdy jsem to nezkoumala, ani nebylo potřeba. Vytření stačilo.

15.6.2015 10:17
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fakt je, že kocour mně přenosku ještě nikdy neznečistil. Ale pravda je, že v ní byl vždy max. hodinu v kuse, a to v autě, když jsme jeli na chatu.

15.6.2015 10:25
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Fakt je, že kocour mně přenosku ještě nikdy neznečistil. Ale pravda je, že v ní byl vždy max. hodinu v kuse, a to v autě, když jsme jeli na chatu.

Mně právě taky ne. Maximálně, že se počůrali, ale já jim tam dávám podložku, takže to zachtytila ona.

15.6.2015 12:46
koňadra

XXX.XXX.226.68

Tino, ta taška je dobrá pro klidnou kočku. Naše každá jedna by dělala všechno možné, aby ji rozdrápala. Ale já mám kočky venkovní, polodivoké. Vozím je jen k veterináři, a to ještě výjimečně.

15.6.2015 15:31
Tina125

XXX.XXX.12.95

koňadra napsal(a):
Tino, ta taška je dobrá pro klidnou kočku. Naše každá jedna by dělala všechno možné, aby ji rozdrápala. Ale já mám kočky venkovní, polodivoké. Vozím je jen k veterináři, a to ještě výjimečně.

Tak to potom samozřejmě ano. Já ji přeci nevnucuju. Píši jen, co mám nejraději a co se nejvíc osvědčilo nám :o).

15.6.2015 16:26
fawnalee

XXX.XXX.229.1

fikovnice napsal(a):
No jo, ale já bych potřebovala "Joanne" nějaký odkaz, nebo prostě specifikaci, abych to pak mohla zakoupit třeba v Brně. Já koza dala za tu první přepravku nějak kolem 600Kč, to jsem byla ještě tady v těch nákupech začátečnice. Teď už vím, že hlavně PET shopy jsou předražené až hrůza, oproti cenám třeba na ZOOHITU je to klidně dvoj- i trojnásobek, což je děs!
Nemáte třeba ještě záručák, kde by nějaká specifikace byla uvedena?

Když ono je to těžké. Ty kamenné obchody musí platit nájem, prodavačky...takže to zboží prostě musí být dražší než v eshopu. Jinak za mě palec nahoru pro ten Skipper. Máme dvě veikosti, používáme na kocoura, na králíky, na ségřina pidi psa. Už je máme pěkných pár let, kocour i pesan je používají i doma jako boudičky a v pohodě. Jen na doma tomu vyndaváme ta dvířka.

15.6.2015 16:35
koňadra

XXX.XXX.128.31

Tina125 napsal(a):
Tak to potom samozřejmě ano. Já ji přeci nevnucuju. Píši jen, co mám nejraději a co se nejvíc osvědčilo nám :o).

Já vám to taky nevyvracím, že vám se mohla osvědčit. Jen mě to tak napadlo, že u nás by neobstála, takže záleží na každém majiteli kočky jak ji zná, co pořídí. Kolikrát i kočka, která se jeví doma jako naprostý flegmatik, tak při nějaké změně, třeba při cestování, se může změnit - vystresovat.

15.6.2015 17:05
saty

XXX.XXX.10.1

fikovnice napsal(a):
Dobrý den kočkaři!
Už zase se na vás obracím s dotazem. Neměl byste někdo tip a zároveň odkaz na dobrou přenosku na kocoura? Na staršího kocoura přenosku mám, spokojenost tak půl na půl, ale hlavně byla kupovaná v kamenném obchodě, takže příšerně drahá.
Můj mladší kocour se mi zdál jakýsi lehký, tak jsem jej asi před 2 dny zvážila...a váží 4.4kg! Tedy pokud funguje dobře váha... Takže to, že je lehký, se mi asi fakt jen zdálo. Je mu 9 měsíců, takže počítám, že ještě povyroste a zmohutní, tak bych uvítala spíše nějakou větší a samozřejmě pokud možno cenově zajímavou (tj. z kategorie ne těch příšerně drahých). Za případné tipy děkuji!

Používám Ferplastu Atlas 10 El rozměr 48x32,5x29 na všechny, mám dvě na šest koček normální cena je 419 v akci 269 mluvím o cenách u nás, nevím jak na internetu.
Navíc je relativně lehká tak se moc nepřidává k váze těch vyžránků
Jedinou nevýhodu co jsem zaznamenala že se tam blbě ukládá kočka polospící, jinak doma jí mají i jako pelíšek a spí tam i ve dvou :-D.

15.6.2015 17:12
Tina125

XXX.XXX.12.95

koňadra napsal(a):
Já vám to taky nevyvracím, že vám se mohla osvědčit. Jen mě to tak napadlo, že u nás by neobstála, takže záleží na každém majiteli kočky jak ji zná, co pořídí. Kolikrát i kočka, která se jeví doma jako naprostý flegmatik, tak při nějaké změně, třeba při cestování, se může změnit - vystresovat.

To určitě ano. Ty naše jsou na cestách doslova ztuhlé strachy, chudinky. I když je pravda, že pokud je kočka fakt ďáblík, tak Vás možná nezachraní ani ta přepravka. Jendou se mi u kočičky, která už odešla stalo, že mi vyrazila tu mřížku.

16.6.2015 00:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Děkuji všem moc za příspěvky a odkazy!
U nás je to tak, že zatím cestoval jen starší kocour a přepravku bohužel už dvakrát znečistil - TOTÁLNĚ, už jsem to sem psala... On nesnáší cestování, takže už dvakrát se téměř současně pozvracel i pokadil! Byla to úplná hrůza - jednak čištění a jednak mi jej bylo hrozně líto. Takže teď už cestuje zásadně nalačno, ale i tak se občas jako by "nažímá" a je mu zle. Jsem zvyklá jezdit hodně svižně, s ním se ploužím tak, že mě všichni předjedou a ani to nepomáhá...

Přidejte reakci

Přidat smajlík