Dobrý den, mám velkou prosbu a potřebovala bych poradit - už jsem bezmocná. Mám 4. den doma 6 týden.kocourka, který se vyčůrá a vykaká všude, jen ne na písek. U jiných koček co jsem měla, stačilo jednou ukázat, a poté šly samy automaticky. Nevím, co dělám špatně, nebo je to na něj moc brzy? Opravdu se nechci znovu dnes vracet do bytu s loužičkami :) Moc děkuji předem za kladné reakce.
Odkud je ? Bytový nebo někde ze stodoly ?
Ani ze stodoly, neznamená automaticky nečistotný.
Naše koťata začala používat WC přesně na 4 týdnech.
Nikdy nejmenší nečistotnost. Učí je to matka.
Zahrabejte prstama v čisté podestýlce - přiláká ho to...
Proč berete kotě od matky předčasně ?!
(mohl - měl u ní být klidně ještě 5 týdnů).
Mám ho od kočky mé matky, vyrůstal se psy u baráku a né ze stodoly. S ostatními koťati co kočka měla, nikdy nebyl problém je na píseček naučit už ve 4. týdnu stáří. Do písečku ho dávam neustále, aby své "čuranky" ucítil a věděl, že zrovna tam, se má chodit. Záchůdek má umístěn v dohlednu, aby na něj viděl a aby nemusel nikam daleko odcházet.
Přijde Vám že v 6 týdnech je odebrání kotěte předčasné? Mě tedy ne, když už sám papá atd.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Baruzza
napsal(a):
Mám ho od kočky mé matky, vyrůstal se psy u baráku a né ze stodoly. S ostatními koťati co kočka měla, nikdy nebyl problém je na píseček naučit už ve 4. týdnu stáří. Do písečku ho dávam neustále, aby své "čuranky" ucítil a věděl, že zrovna tam, se má chodit. Záchůdek má umístěn v dohlednu, aby na něj viděl a aby nemusel nikam daleko odcházet.
Přijde Vám že v 6 týdnech je odebrání kotěte předčasné? Mě tedy ne, když už sám papá atd.
Podle vyhlášky, kterou se bohužel musí řídit pouze chovatelé s PP, je minimální věk odběru kotěte tři měsíce věku. Takže asi tak. Že kotě samo baští není důvod k odběru, protože jste ho připravila o možnost socializace se sourozenci a matkou, tedy o dobu, kdy se kotě mimo jiné učí používat kočičí záchod prostě tím, že vidí matku, jak to dělá.
Jinak co se problému týče, je možné, že váš záchod a jeho stelivo nevnímá jako místo k vyměšování, zkuste změnit. A dávat ho na záchod pořád, to ho akorát znechutí. Má cenu "vysazovat" pouze pokud vidíte, že hledá místo, kde se vyprázdnit. Je to jako s dětmi, kdybyste díte nutila sedět na nočníku pořád, aby "cítil čůránky", nedosáhnete ničeho užitečného.