Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli je možné naučit koťátko, které bude bydlet na zahradě, chodit na kočičí záchod. Máte s tím někdo zkušenosti? Chtěli bysme, aby chodilo na záchod, aby nechodilo do záhonku se zeleninou nebo nebyly bobky různě po zahradě v kůře (máme malé děti). A jak ho to naučit? Díky za odpovědi.
Bytová kočka se naučí na kočičí záchod, hlavně proto, že je to jediné místo v bytě, kde si může "zahrabat". I když jsou i bytové kočky (taky jsem takové měla), které chodí na kočičí záchod, ve kterém ani podestýlka není. Ale venkovní kočka nebude chodit na žádný záchod - nebo jen náhodně. Teď mám kočky venkovní, ale mají svoji místnost, v ní 3 záchody, mohou chodit ven (zavírám je jen na noc - pokud se vůbec dostaví) a pokud je nezavřu, tak chodí na záchod kamkoliv jinam na zahradě - do trávníku, do hromady písku, do záhonů... Ještě jsem neviděla, že by - když se jim chce - letěly do jejich místnosti na záchod. Prostě to udělají tam, kde zrovna jsou.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Měli jsme kočičku, která tedy nebyla jen venkovní, ale hodně času venku trávila. Na WC (které měla umístěné na verandě) chodila domů.