Březí kočka - hustý výtok

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2015 14:44
vierullinka

XXX.XXX.143.206

Chtěla bych se optat zda má někdo zkušenosti, moje kočka je dneškem 59 den březí a dnes se jí oběvil u pochvy zelenkavý hustý výtok, nevím jestli to znamená že se blíží porod i když se mě to zdá ještě brzy a mám strach že by byla koťátka příliš slabá nebo jestli je něco špatně, kočička zatím polehává a nezdá se mě neklidná ani že by jí něco scházelo, máte někdo už s tímto hlenem u kočky zkušenosti a poradili by ste co by to mohlo znamenat? za každou radu díky.

25.6.2015 14:24
macomb

XXX.XXX.200.28

vierullinka napsal(a):
Chtěla bych se optat zda má někdo zkušenosti, moje kočka je dneškem 59 den březí a dnes se jí oběvil u pochvy zelenkavý hustý výtok, nevím jestli to znamená že se blíží porod i když se mě to zdá ještě brzy a mám strach že by byla koťátka příliš slabá nebo jestli je něco špatně, kočička zatím polehává a nezdá se mě neklidná ani že by jí něco scházelo, máte někdo už s tímto hlenem u kočky zkušenosti a poradili by ste co by to mohlo znamenat? za každou radu díky.

No já teda nevím, s březí kočkou zkušenost nemám, ale volala bych raději doktorovi, zelenej výtok podle mě neznamená nic dobrýho někde jsem četla, že může jít o odlučování placenty...

25.6.2015 19:13
lavacca

XXX.XXX.164.49

vierullinka napsal(a):

Před porodem je to běžné. Pokud je výtok vazký a nezapáchá, můžete být v klidu. Do několika hodin by kočka měla již porodit.

25.6.2015 19:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

macomb napsal(a):
No já teda nevím, s březí kočkou zkušenost nemám, ale volala bych raději doktorovi, zelenej výtok podle mě neznamená nic dobrýho někde jsem četla, že může jít o odlučování placenty...

Zelenkavý hustý výtok je ok. Pokud by šel fakt zelený jako řasy, tak to opravdu značí problém s placentami a tam je to dost špatné...

25.6.2015 19:57
macomb

XXX.XXX.49.25

lavacca napsal(a):
Zelenkavý hustý výtok je ok. Pokud by šel fakt zelený jako řasy, tak to opravdu značí problém s placentami a tam je to dost špatné...

Aha, říkám, zkušenost nemám a ani mít nebudu, ale zelená barva mě přijde znepokojující smajlík Tak to je dobře, že to bývá normální

26.6.2015 15:53
vierullinka

XXX.XXX.143.206

Byl jen lehce zelený a měla jen kapky u pochvy, které jsem ji utřela vlhkým hadýrkem, po kapkách jí to teklo asi půl dne a pak už byl klid, zatím neporodila, je spokojená, prochází se po bytě, pěkně papká a chodí se mazlit, dnes je 61 den březí a zatím to nevypadá že by se miminkám chtělo ven, tak snad bude vše ok a bez komplikací, na drobečky už se těšíme.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2015 16:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak potom vložte s pucíkama foto, když se s nimi nemůžu/eme poňuchňat smajlík

26.6.2015 17:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

vierullinka napsal(a):
Byl jen lehce zelený a měla jen kapky u pochvy, které jsem ji utřela vlhkým hadýrkem, po kapkách jí to teklo asi půl dne a pak už byl klid, zatím neporodila, je spokojená, prochází se po bytě, pěkně papká a chodí se mazlit, dnes je 61 den březí a zatím to nevypadá že by se miminkám chtělo ven, tak snad bude vše ok a bez komplikací, na drobečky už se těšíme.

No, nechci Vás děsit, ale u nás vždy kočka měla 4-5 dní před porodem u pipky hnědý vazký sliz. Jak to přešlo do barvy žlutozelené (něco jako nudle z nosu), tak do několika hodin už praskla voda a rodilo se.

Asi bych radši zašla na sono, ať víte, že je vše ok / min. cítíte pohyby koťat?!?/... protože kočka málokdy dá vědět, že se něco děje, když už není vysloveně na umření..a to je pak dost pozdě něco řešit...

26.6.2015 17:26
vierullinka

XXX.XXX.143.206

Koťátka se v ní melou stále a kopou ostošest, opravdu nevypadá že by bylo něco v nepořádku, barva byla žlutozelená ale nebyla výrazná, jen takovej lehkej nádech a nezdálo se mě že by zapáchala, pokud kočička nezmění chování a bude inadále působit klidně a jíst tak v pondělí zajdeme k veterinářce, jestli se mě u ní nebude něco pozdávat nebo začne znovu téci tak pojedu okamžitě.

26.6.2015 20:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

vierullinka napsal(a):
Koťátka se v ní melou stále a kopou ostošest, opravdu nevypadá že by bylo něco v nepořádku, barva byla žlutozelená ale nebyla výrazná, jen takovej lehkej nádech a nezdálo se mě že by zapáchala, pokud kočička nezmění chování a bude inadále působit klidně a jíst tak v pondělí zajdeme k veterinářce, jestli se mě u ní nebude něco pozdávat nebo začne znovu téci tak pojedu okamžitě.

Jasný, v pohodě. Ono je vždycky popis na dálku něco jiného než když to člověk vidí na vlastní oči.

Pokud se koťátka hýbou, je to skvělé a mělo by to být ok. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík