maja metlicka
XXX.XXX.211.24
Dobry den
Mame doma 3 mesicniho kocourka.zemrel mu braska tak jsme mu poridili stejne starou kocicku holcicku.Kocourek ada by si s nim rad hral ale kocicka na nej sici vrci a packiu vyhrozuje.Nebo se schova pod kreslo.nejake rady prosim jak je skamaradit ? Bojim se aby se skamaradili a byli za dobre.Prosim moc o radu je to dulezite.dekuji :).
To je ale divná kočička.
Jistě jste ji poskytli čas, nechali jste ji samotnou v místnosti, aby se V KLIDU
seznámila s novým domovem.
A teprve, za několik hodin, když zjistila, kde má misky, kde je wc,
když zjistí, že ji u vás nic nehrozí, tak jste ji, třeba v přenosce představili kocourovi.
Nechápu, co ji může na vašem šetrném, ohleduplném způsobu seznámení vadit.
Uživatel s deaktivovaným účtem
rapotacka11
napsal(a):
To je ale divná kočička.
Jistě jste ji poskytli čas, nechali jste ji samotnou v místnosti, aby se V KLIDU
seznámila s novým domovem.
A teprve, za několik hodin, když zjistila, kde má misky, kde je wc,
když zjistí, že ji u vás nic nehrozí, tak jste ji, třeba v přenosce představili kocourovi.
Nechápu, co ji může na vašem šetrném, ohleduplném způsobu seznámení vadit.
Proč jste pořád tak sarkastická? Lidé se na vás/nás všechny tady obrací s důvěrou, ale Vy je tak akorát rozhodíte, odradíte... A přitom jste jistě zkušená a Vaše rady mohou být cenné.
napsal(a):
Proč jste pořád tak sarkastická? Lidé se na vás/nás všechny tady obrací s důvěrou, ale Vy je tak akorát rozhodíte, odradíte... A přitom jste jistě zkušená a Vaše rady mohou být cenné.
Tak upřímně - pokud chci chovat nějaké zvíře, tak bych si o tom měl něco načíst a ne jen spoléhat na diskuze, zda mi někdo poradí... A to včetně seznamování koček. A že se toho na netu po zadání tohohle spojení objeví víc než dost.
Viz : https://www.google.cz/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=seznamov%C3%A1n%C3%AD%20ko%C4%8Dek
Fajn je to popsané např. zde http://kocicidomovslunicko.cz/?p=1699.
Kdyby toto zadavatelka udělala, tak ví hnedka proč se nová příchozí chová, tak jak chová a dopřeji ji více klidu a pomalého seznamování. Neznám kočku, která by nově příchozí šla hnedka s láskou "obejmout" a nově příchozí, která by ze změny prostření nebyla ve stresu.
Lavacca: s tím s Vámi souhlasím a také to mám takto "nastavené". Ale někdo primárně hledá informace přes diskuze. Nic víc, nic míň...
napsal(a):
Dobrý den "Blazice",
myslím, že např. my dvě si zde poskytujeme užitečné rady, já např. si vždy Vaše příspěvky ráda přečtu. Teď se omlouvám "Rapotacce", že mluvím za ni, ale já se domnívám, že prostě každý máme nějaký styl. Psala jsem to někdy dříve na "Psech" - někteří psychoanalytici používají při terapii ironizování (nenazvala bych to sarkasmem) a kolikrát je to užitečnější než rady typu "Udělej to nebo ono" (to ostatně dobrý psychoterapeut nikdy neřekne). Jsme na téměř anonymním fóru a člověk by se neměl nechat rozhazovat příspěvky druhých, pokud nejsou sprosté. Ale právě pokusit si z těch příspěvků něco si vzít a když se mi nelíbí, tak jej pustit z hlavy (a to píšu s vědomím toho, že to nemusí být jednoduché).
Když jsem si ten příspěvek "Rapotacky" přečetla podruhé, tak tam je přinejmenším to, v čem zadavatelka udělala chybu. Na druhou stranu chybujeme asi všichni, já tedy určitě...