Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kateskywalker

27.6.2015 16:02
Kateskywalker

XXX.XXX.182.67

Dobrý den,
jdu se poradit ohledně odchovu kotíků. Právě jsou mezi 3. a 4. týdnem života, doteď pili od mámy a přibírali, ale za dva dny spadla dvěma z nich váha o 30-40g. Ten, který vážil nejméně, přibral. Možná je to tím, že je při krmení vytlačuje (jsou tři). Mají teď 300g,320g a 360g, občas se chytí na pití kotěcího mléka z misky nebo z prstu (Beaphar), ale nevím. Mámě taky ztuhlo celé břicho ne bradavky, ale okolí. U veterináře jsme byli každý den celý týden, včera říkal, že vypadají k světu, díval se kočce na břicho a myslí si, že ho má jen sleželé, protože kojí vždy na stejné straně, ze všech bradavek jí mléko teče, čiré. Kontrolovala jsem jí je dnes všechny a opět v pořádku, v pohodě se nechala, ze všech teklo, kdyby měla mastitidu, asi by ji to hodně bolelo a nenechala se.
Nevím, co ale s kotíky, z lahvičky pít nechtějí, zkusím jim ještě dát neslazené kondenzované mléko.
Jinak mamina dneska moc nejí, obvykle se vrhne na maso a dneska jí jen granule.
Možná se v tom moc šťourám, ale bojím se o ně.

27.6.2015 16:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kateskywalker napsal(a):
Dobrý den,
jdu se poradit ohledně odchovu kotíků. Právě jsou mezi 3. a 4. týdnem života, doteď pili od mámy a přibírali, ale za dva dny spadla dvěma z nich váha o 30-40g. Ten, který vážil nejméně, přibral. Možná je to tím, že je při krmení vytlačuje (jsou tři). Mají teď 300g,320g a 360g, občas se chytí na pití kotěcího mléka z misky nebo z prstu (Beaphar), ale nevím. Mámě taky ztuhlo celé břicho ne bradavky, ale okolí. U veterináře jsme byli každý den celý týden, včera říkal, že vypadají k světu, díval se kočce na břicho a myslí si, že ho má jen sleželé, protože kojí vždy na stejné straně, ze všech bradavek jí mléko teče, čiré. Kontrolovala jsem jí je dnes všechny a opět v pořádku, v pohodě se nechala, ze všech teklo, kdyby měla mastitidu, asi by ji to hodně bolelo a nenechala se.
Nevím, co ale s kotíky, z lahvičky pít nechtějí, zkusím jim ještě dát neslazené kondenzované mléko.
Jinak mamina dneska moc nejí, obvykle se vrhne na maso a dneska jí jen granule.
Možná se v tom moc šťourám, ale bojím se o ně.

Nečtu žádné info o příkrmu - to jsou stále jen na mléce? V této době kočka běžně nemá už tolik mléka, aby koťata rostla jen z něj. Od 3.týdne se běžně již začíná s příkrmem - naškrábané syrové maso. A ať se u mámy na mléce jen "dopucnou". Ale ne, aby byla jen na mléce, to opravdu moc neporostou.

Proč jste byli denně na veterině? kočce nebylo dobře? nebo proč? Navíc pokud jí granule, tak bych se nenervovala. Některé kočky prostě mají fáze, kdy jim maso už tak nejede a dají si radši granule... hlavní je, že jí.

Kateskywalker

27.6.2015 16:59
Kateskywalker

XXX.XXX.182.67

Všude jsem četla, že s příkrmy tuhou stravou začínat až od měsíce nejdřív, nicméně jsme je dokrmovali kotěcím mlékem nebo neslazeným kondenzovaným, to kotěcí (Beaphar) jim ale moc nejede, mamině ale ano.
Teď jsem jim dávala Tatru a ti dva, kterým ubylo váhy pili. Ten třetí měl plné bříško, ale nikdy nechtěl pít jinak než od mámy, taky při kojení ostatní odhání. Přijde mi, že od ní ale nechtějí pít, protože se jí hromadí mléko.
K vetovi jsme jezdili na injekce ATB, na malé kočka přenesla zánět horních dýchacích cest, ale už se zdají být v tomto ohledu v pořádku.

27.6.2015 17:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Maso !

Kateskywalker

27.6.2015 17:24
Kateskywalker

XXX.XXX.182.67

Není na maso v tak brzkém věku brzy? Přeci jen nemají moc imunitu...Zatím jim zkusím dát do mléka glukopur, Beaphar jim moc nejede, neslazená Tatra ano, zkusím ještě jogurt či tvaroh.

27.6.2015 17:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Maso ! Maso ! Maso !

I paštičky - ochutnávají jistě od matky, že ?
Drobné granulky pro koťata + voda.
http://www.fajgarova.cz/produkt/132/rc-babycat.
V Baumaxu je měli za 109, -
jsou z Francie, ne z Polska.

Kateskywalker

27.6.2015 17:37
Kateskywalker

XXX.XXX.182.67

Mám pro ně objednaný Orijen a Ontario, plus nějakou konzervu kotěcí. Máma má hovězí Bozitu v Tetrapaku, olizovali jí to, ale nevím, jestli to můžou taky.

28.6.2015 09:23
saty

XXX.XXX.10.1

Vůbec se nebát masa kočka měla 9 koťat od druhého dne na příkrmech v podobě gimpet mléka, jak začali trošku chodit tak jsem dělala v mixéru sirové kuřecí s vodou na opravdu jemnou vodovitou kašičku postupně i polotučný tvaroh atd.
vůbec se toho nebojte.

28.6.2015 11:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Jsem jako ostatní také za syrové naškrábané maso. Zkušenější nechť mě prosím opraví, ale napadá mě, že vhodné by mohlo být do toho masa zkusit vmíchat syrový žloutek, event. plnotučný tvaroh s vmíchaným žloutkem. Maso bych asi zkusila nejlépe hovězí.

28.6.2015 13:13
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kateskywalker napsal(a):
Všude jsem četla, že s příkrmy tuhou stravou začínat až od měsíce nejdřív, nicméně jsme je dokrmovali kotěcím mlékem nebo neslazeným kondenzovaným, to kotěcí (Beaphar) jim ale moc nejede, mamině ale ano.
Teď jsem jim dávala Tatru a ti dva, kterým ubylo váhy pili. Ten třetí měl plné bříško, ale nikdy nechtěl pít jinak než od mámy, taky při kojení ostatní odhání. Přijde mi, že od ní ale nechtějí pít, protože se jí hromadí mléko.
K vetovi jsme jezdili na injekce ATB, na malé kočka přenesla zánět horních dýchacích cest, ale už se zdají být v tomto ohledu v pořádku.

Přikrmovat se musí jak o to mají koťata zájem - opravdu nejčastěji od 3 týdnů, do 4 týdů to vydrží bez příkrmů tak max. jedináček, kterému ta produkce mléka od matky do té doby stačí. Ale jak je jich více, chce to přikrm.

Příkrm nejlépe syrové maso - buď rozmixovat či naškrábat a rozmíchat s trochou převařené vody, ať z toho je spíše kaše a dobře se jim to jí. Můžete jim do toho přidat i syrový žloutek, trochu tvarohu (polotučný či tučný, ne light - z toho si nic nevezmou), apod. A pro začátek dát do pusinky trochu té směsi a ukázat, kde se mají chytit sama, aby se najedla z misky i sama.

28.6.2015 13:14
lavacca

XXX.XXX.164.49

Jinak pokud kočce to mléko chutná a nemá z něj zažívací problémy, tak jí ho klidně k pití dávat dál můžete a koťatům nabídnout už to maso.

Navíc pokud měla ATB a koťata tak nesála, může ji to kojení bolet ze zatvrdlého mléka - nechá koťata v klidu pít, když mají zájem? neutíká od nich, že ji to bolí?

Kateskywalker

28.6.2015 17:04
Kateskywalker

XXX.XXX.182.67

Lehne k nim, čeká a přisaje se většinou jen ten, který přibírá. Těm dvěma zbylým se moc nechce, ale všechny teda pravidelně dokrmujeme, zatím Beapharem s Glukopurem, zkusím i tvaroh, maso doma nemám.
Mléko má, nebolí ji to, sama jí cecíky kontroluju, jestli jsou průchozí, nechá si do nich v klidu máčknout, mám pocit, že to zatuhlé je zadržené mléko, ale při mastitidě by se určitě nenechala, to by ji bolelo. Myslím, že zkrátka ti dva nechtějí pít od ní.

Kateskywalker

28.6.2015 17:06
Kateskywalker

XXX.XXX.182.67

Jinak ATB měli všichni. Kočka 2x po sobě, když dobrala ta první, kotíci to chytili od ní, tak jsme klusali na veterinu a celý týden jezdili se všemi čtyřmi na injekce. Kotíci jsou v pořádku, rýma jim odezněla.

28.6.2015 18:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Kateskywalker napsal(a):
Lehne k nim, čeká a přisaje se většinou jen ten, který přibírá. Těm dvěma zbylým se moc nechce, ale všechny teda pravidelně dokrmujeme, zatím Beapharem s Glukopurem, zkusím i tvaroh, maso doma nemám.
Mléko má, nebolí ji to, sama jí cecíky kontroluju, jestli jsou průchozí, nechá si do nich v klidu máčknout, mám pocit, že to zatuhlé je zadržené mléko, ale při mastitidě by se určitě nenechala, to by ji bolelo. Myslím, že zkrátka ti dva nechtějí pít od ní.

Maso já kocourům kupuji normálně v lidských obchodňácích. Často tam najdete různé akce, slevy a ti drobci toho zatím až tolik nesnědí.

28.6.2015 19:41
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kateskywalker napsal(a):

Vy doma nejíte maso? :) Kočkám se dává normálně maso v lidské kvalitě - zvlášť kojící kočce na ATB a koťatům bych dopřála kvalitní masíko.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2015 20:09

lavacca napsal(a):
Přikrmovat se musí jak o to mají koťata zájem - opravdu nejčastěji od 3 týdnů, do 4 týdů to vydrží bez příkrmů tak max. jedináček, kterému ta produkce mléka od matky do té doby stačí. Ale jak je jich více, chce to přikrm.

Příkrm nejlépe syrové maso - buď rozmixovat či naškrábat a rozmíchat s trochou převařené vody, ať z toho je spíše kaše a dobře se jim to jí. Můžete jim do toho přidat i syrový žloutek, trochu tvarohu (polotučný či tučný, ne light - z toho si nic nevezmou), apod. A pro začátek dát do pusinky trochu té směsi a ukázat, kde se mají chytit sama, aby se najedla z misky i sama.

Hmmm... když jsem si minulý rok přistěhovala domů březí kočku, vybavena těmito poučkami jsem začala koťatům (tři kusy) nabízet škrábané libové hovězí ve třech týdnech. Hodila mi to na hlavu. Hodila mi na hlavu i kuřecí, i vajíčko. Ve čtyřech týdnech to samé. V pěti týdnech si dala syrové maso nebo animondu vom feinsten, když jsem to měla na prstu a podávala jsem přímo do úst. Teprve ve dvou měsících byla ochotná občas něco takového pozřít i z misky a až skoro tříměsíční se uvolila aspoň ochutnat kočičí granule. A pořád pila od matky, přestože už byla poloviční jak ona.

Takže podle mě záleží na výtěžnosti mlékobaru.

28.6.2015 21:39
lavacca

XXX.XXX.164.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hmmm... když jsem si minulý rok přistěhovala domů březí kočku, vybavena těmito poučkami jsem začala koťatům (tři kusy) nabízet škrábané libové hovězí ve třech týdnech. Hodila mi to na hlavu. Hodila mi na hlavu i kuřecí, i vajíčko. Ve čtyřech týdnech to samé. V pěti týdnech si dala syrové maso nebo animondu vom feinsten, když jsem to měla na prstu a podávala jsem přímo do úst. Teprve ve dvou měsících byla ochotná občas něco takového pozřít i z misky a až skoro tříměsíční se uvolila aspoň ochutnat kočičí granule. A pořád pila od matky, přestože už byla poloviční jak ona.

Takže podle mě záleží na výtěžnosti mlékobaru.

Tak to jste asi měla zázračnou kočku... navíc příkrm je opravdu nutné koťatům dát pro začátek rovnou do tlamičky. Já běžně z mletého masa uválím pidi kuličku a dát do pusinky. Jak to žužlají, uchutnávají a za 2-3 dny už krásně jedí sami z talířku. A v 5 týdnech už mají maso pokrájené na menší kousky a kolikrát na sebe mručí jak malí tygři, že je to jen jejich masíčko. S granulemi začínají až kolem 7.-8.týdne, když vidí, jak je jí máma, tak taky zkouší ochutnat.. ale maso je maso, takže to jim jede víc. Tvaroh s vajíčkem, apod. mívají taky už odmala - jak můžou maso, rádi si líznou i tvarohu. Přitom kočka je mléčná dost, ale taky u nich v tomhle věku už neleží celý den, takže jsou ráda, že si můžou naplnit žaludeček sama a nemusí se pořád dožadovat mámy, co leží na škrabadle kus od nich - aby měla přehled, ale přitom chvíli klidu bez žužlání cecíků. :).

28.6.2015 21:45

lavacca napsal(a):
Tak to jste asi měla zázračnou kočku... navíc příkrm je opravdu nutné koťatům dát pro začátek rovnou do tlamičky. Já běžně z mletého masa uválím pidi kuličku a dát do pusinky. Jak to žužlají, uchutnávají a za 2-3 dny už krásně jedí sami z talířku. A v 5 týdnech už mají maso pokrájené na menší kousky a kolikrát na sebe mručí jak malí tygři, že je to jen jejich masíčko. S granulemi začínají až kolem 7.-8.týdne, když vidí, jak je jí máma, tak taky zkouší ochutnat.. ale maso je maso, takže to jim jede víc. Tvaroh s vajíčkem, apod. mívají taky už odmala - jak můžou maso, rádi si líznou i tvarohu. Přitom kočka je mléčná dost, ale taky u nich v tomhle věku už neleží celý den, takže jsou ráda, že si můžou naplnit žaludeček sama a nemusí se pořád dožadovat mámy, co leží na škrabadle kus od nich - aby měla přehled, ale přitom chvíli klidu bez žužlání cecíků. :).

No však, pidi kulička ze škrábaného hovězího, šup s tím do tlamičky. Koťata hodila výraz že hnus největší a statečně to plivala ven. Spolkla občas a to spíš omylem. Maso na talířku nezájem. Byla jsem z nich trochu nešťastná, protože z talířku něco vzala až v těch dvou měsících a to prosím buď čistou svalovinu, nebo tu kotěcí animondu, ale jen paštičku, jakmile tam byly kousky v želé, fuj hnus, to si odnes. K tomu kočku, která byla kyselina největší a u pokusů o příkrm musel člověk neustále stát, protože mamina by jim nic nenechala, rozhodně nehrozilo, že by na talířku leželo nakrájené maso a koťata se mohla rozmýšlet, jestli to nechtějí ochutnat.

28.6.2015 23:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Právě, než tomu přijdou příjdou na chuť, chce to pomalu zkoušet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík