Uživatel s deaktivovaným účtem
Ahoj,
tak jsem si dnes večer donesla z venčení psů nalezené kotě. Nikdy jsem kočku neměla, ale podle fotek to odhaduji na 8 týdnů. Péči, krmení atd. si nastuduji, k vetovi se stavíme zítra. Ale zajímalo by mě, jak na soužití se psy? Máme 3, mají kolem 60-70cm v kohoutku. Kotě očuchávají a to se tváří spokojeně, vůbec mu psi nevadí. Ale nevím, co bude, až tu začne pochodovat po zemi.
Další věc, co mě trápí, je, že v sobotu jedeme pryč a kotě bych musela nechat doma samotné, což nevím, jestli je dobrý nápad. Psi jedou s námi, ale máme ještě další zvířata a bojím se, že tu bude lozit a mohlo by někde uvíznout, nebo na sebe něco shodit. Druhá možnost je vzít ho v přepravce s sebou. Celý den budeme u auta, tak by tam mohlo odpočívat v přepravce.
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Kotě očuchávají a to se tváří spokojeně, vůbec mu psi nevadí. Ale nevím, co bude, až tu začne pochodovat po zemi. "
bude to, co dovolíte...Psy nenecháte kotěti ubližovat, nenecháte je kotě honit (to neznamená, že nesmí kotě kontaktovat, naopak, ale musí to být pro to kotě fajn), kotě musí mít vždycky možnost si někam zalézt.
"že v sobotu jedeme pryč a kotě bych musela nechat doma samotné, což nevím, jestli je dobrý nápad"
je to určitě lepší nápad, než kotě v přepravce tahat s sebou! Kotěti vymezte doma bezpečný prostor (místnost) se záchodkem, krmením a vodou, nechte mu tam nějaké hračky.
joanne.s
napsal(a):
Určitě kotě nechte doma. Stačí jedna prostorná místnost. Vlastně tak, jak to píše hmn. Co se týče uvíznutí, samozřejmě žádný obojek kotěti nedávat /nedoporučuji ani v dospělosti/.
Ještě bych dodala, že kvůli hrozbě oběšení nedávám jednak obojky, ale také když jsou kocouři sami doma, nenechávám okno otevřené ani na ventilačku. Byly popsány případy, že kočka se hnala za nějakým hmyzem a právě ve škvíře okna otevřeného jen na ventilačku se v podstatě zadusila !