lidka152
XXX.XXX.50.1
Zdravím, mám kočičku 11měsíců, která i když baští neomezeně je hubená. Je totiž neustále v pohybu, máte někdo vyzkoušené něco po čem trochu přibere? Díky za tipy.
lidka152
XXX.XXX.50.1
Baští kapsičky, konzervy, maso, pribináky, granule moc nechce sem tam si dobne, odčervovaná je pravidelně na průjmy taky nemá, spíš je problém v tom, že je hrozná neposeda, neustále běhá ve dne v noci, takže je pořád jako chrt
Uživatel s deaktivovaným účtem
Má ráda tuňáka? Ryby jsou tučnější. Ale rozhodně neomezit se jen na ty ryby. Zachovávejte pestrost...
Pokud je teď taková "nohatá", tak je to v pořádku. Kočky se v době dospívání vytáhnou. Fyzicky i psychicky jsou kočky dospělé ve dvou letech.
lidka152
XXX.XXX.50.1
Tunáka miluje, ale střídáme různá masíčka, přesně jak píšete taková nohatá, kosti ani páteř jí sice nekoukají ani nejsou hmatatelný při pohlazení, ale když se na ní člověk podívá zvrchu tak nemá žádný bříško a u slabin je propadlá, má 3kg a ještě tak 0,5kg bych chtěla aby nabrala.
Nebojte, pokud je jinak zdravá, tak bych v tom neviděla problém. Jakmile se růst zpomalí, tak už nebude takové vyžle
lidka152
XXX.XXX.50.1
Doufám, přidáme víc pribináků a dobrůtek a uvidíme časem :D díky.
Záleží i na tom, jaké plemeno to je - nebo mix plemen. Některé kčoky jsou prostě celý život hubenější a nohatější. Jiné jsou jak kuličky, takže bez fotky těžko soudit.
Plus nečtu, zda je kastrovaná či ne - většina koček po kastraci trochu nabere. Ačkoli naše byla po kastraci na podzim kulatější a jak začalo jaro a honěj se s kocourem po zahradě, tak taky zhubla a je taková nohatější. Navíc je na ní vidět, že je mix s něčím do orientálního směru koček - tj. nikdy z ní tlustší puclík nebude.
Plus berte v potaz i to, že ještě nedospěla - kočky rostou /spíše už pak mohutní/ až do 3 let, takže bych byla v klidu. A zas ji nepřecpávala zbytečně tučným - ať ji nezatížíte zas játra.
lidka152
XXX.XXX.50.1
Je to sphynx, kastrovaná není a ani to není v plánu, určitě nepotřebuju aby byla vyloženě tlustá, jen aby měla pěkné kulaté bříško ted je momentálně jak chrtík.
lidka152
XXX.XXX.50.1
Váha se pohybuje jak píše joanne.s od 3,5kg výš, ale radši bych kdyby ještě nějaké do deko nabrala, když jí srovnám se stejně starými čičinami tak mi přijde, že je oproti nim hubená.
lidka152
napsal(a):
Váha se pohybuje jak píše joanne.s od 3,5kg výš, ale radši bych kdyby ještě nějaké do deko nabrala, když jí srovnám se stejně starými čičinami tak mi přijde, že je oproti nim hubená.
No mně se to narovnu také zdá jaksi málo, ale přece jen 11měsíců znamená, že ještě úplně dospělá není. Neradila jste se s chovatelkou? Také záleží jak velcí byli rodiče...
lidka152
napsal(a):
Je to sphynx, kastrovaná není a ani to není v plánu, určitě nepotřebuju aby byla vyloženě tlustá, jen aby měla pěkné kulaté bříško ted je momentálně jak chrtík.
Tak pak je to celkem jasné. Sphynxové zrovna tlustí nejsou - tak to ani od čičiny nejde čekat. Plus asi už i říjela, ne? To taky kočku rozhodí a nepřibírá toho... a jak jsem psala - hlavně není ještě dospělá, takže ještě určitě přibere, jak zmohutní. Plus by nebylo od věci zkontaktovat chovatelku, kolik váží rodiče + i sourozenci, pokud od nich má zprávy.
Lidka 152: možná ještě pribiňák nahradit tvarohem (klidně ho našlehejte). Cukr není moc vhodný pro kočku ;-).
lidka152
XXX.XXX.50.1
Ona dostává taky jen trochu tak 1/2 lžičky tak 3x do týdne, tvaroh nechce je na ní asi moc, kyselý, jedině když ho ochutím troškou medu.
milan78
XXX.XXX.227.76
lidka152
XXX.XXX.50.1
Joanne.s zkoušela jsem jí polotučný, bílý jogurt jí nejraději má jogurt od krajanky ráda si dá i lučinu, mascarpone a pomazánkové máslo vyzkoušíme
milan78 krásná mamina :D.
joanne.s
napsal(a):
Někdo do tučného tvarohu dává i vejce, syrové, jen žloutek nebo celé. je to zdravější a výživnější. moje kočka syrové vejce nechce, ale jiné kočky to milují.
pomazánkové máslo jsem zjistila náhodou. ale opravdu moc šmakuje, zkuste.
Mascarpone u nás vede ale jen to kvalitní! :-D jak to skvěle poznají potvory.
saty
napsal(a):
Mascarpone u nás vede ale jen to kvalitní! :-D jak to skvěle poznají potvory.
Můj rusáček pozná kvalitu u: sýra, šunky, masa, dokonce i u tvarohu..
sýry nežere sýry málo tučné, polské, šunku bere až nad osmdesát procent masa. tvaroh jen tučný, nejlépe madeta, jogurt plnotučný nebo smetanový, nejlépe Hollandia..
joanne.s
napsal(a):
Jednu dobu jsem žila v domnění, že nemá uzeniny rád vůbec. Prdlajs, kupovala jsem na něho příliš sprosté!
).
Potvory jak jim jede domácí uzený a domací jogurt ten taky, taky mám pocit že potvory nevemou jen tak něco naposled jsem neměla čas na vývar tak jsem maso jen ovařila a že i tak se ta voda lehce ochutila... a ne nebyl to pro ně dostatečný vývar.
lidka152
napsal(a):
Joanne.s zkoušela jsem jí polotučný, bílý jogurt jí nejraději má jogurt od krajanky ráda si dá i lučinu, mascarpone a pomazánkové máslo vyzkoušíme
milan78 krásná mamina :D.
Zkuste dát opravdu tučný. U nás taky některé kočky polotučný nevezmou. Jinak odzkoušejte přidat i syrový žloutek. A co se mi osvědčilo je to, že namíchám tvaroh s trochou převařené vody, aby byl tekutější konzistence. Pak se jim lépe líže. ;).
milan78
XXX.XXX.17.197
lavacca
napsal(a):
Na fotce je kočka ve vysokém stupni březosti. To jaksi s 11 měsíčním kotětem nejde srovnávat, takže nevím jaké pobavení...?
Vy jste nějaká pruderní. Dole na fotce je hláška, která se mi zda vtipná.Jestli Vám ne, pak se omlouvám.
lidka152
XXX.XXX.50.1
Vyzkouším vaše tipy a pak napíšu co na to holčička říkala :D.
milan78
XXX.XXX.227.76
joanne.s
napsal(a):
Přesně. ten naštvaný výraz. V kombinaci s tou hláškou mě to teda pobavilo
Možná by se ji šikla i nějaká podprsenečka .Jinak dekuju za skvělý nápad s pomazankovym máslem. Vcera jsem hned vyzkoušel a mooooc se osvědčilo
Milan78: Vy jste ale "poděs" ;-)
milan78
XXX.XXX.227.76
joanne.s
napsal(a):
pomazánkové máslo
Ale stejně je v pomazankovem másle sůl, i když jsem si myslel, ze v přírodním bez příchuti není. Tak co je lepší?Pribinacek s cukrem, nebo pomazankove máslo se soli?
milan78
napsal(a):
Ale stejně je v pomazankovem másle sůl, i když jsem si myslel, ze v přírodním bez příchuti není. Tak co je lepší?Pribinacek s cukrem, nebo pomazankove máslo se soli?
Já ráda oboje. Kocouři ani jedno :-D.
milan78
XXX.XXX.227.76
No právě.Ale tvaroh mi nechteji. A to máme domácí. A jgurtu taky moc nedajZakysanou Smetanu jsem nezkoušel. Nejvíc by jim jela sladka smetana, ale to jim samozřejmě nedávám.
milan78
XXX.XXX.227.76
Jinak já taky samozřejmě rad oboje a je to i vidět na figuře
milan78
napsal(a):
Cukr je jednoznačně horší.
Pokud je v potravě soli jen troška, je to v pohodě.
Btw. i granule ji obsahují, i ty "superzdravé"- tam sůl funguje jako bezva přírodní konzervant.
milan78
XXX.XXX.227.76
A sakryš, olivy a olivový olej? Vy mate nějakého fajnšmekra .Jak ten olej podavate? Samotny, nebo zamichany v mase ?
Kávovou lžičku oleje zamíchám do kapsičky, občas.
Ano, fajnšmekra. Miluje tučné francouzské sýry, uleželé, parmezán, zelené olivy, i burgundské víno
to si před ním už hlídám.
nechápu, jak tolik lidí krmí krmné maso. mně kolikrát nesežral ani to pro lidi, z marketu. vezme si jen čerstvé, od řezníka. A to maso dávám zpravidla dušené nebo pečené, syrové nějak nechce..
milan78
XXX.XXX.227.76
Asi to bude nějaký šlechtic, co? Ti naši kocouři to maji přesně naopak. Jak je něco tepelně opracované, tak si k tomu ani necichnou.Maso beru taky u řezníka( hovězí ořez) a nebo z vlastních zdrojů( kuře, Krůta, Králík). Krmim i tučnější maso i nějakou šlachu a křupku, myslím si, ze je to přirozenější, než cista svalovina. Vepřové dávám jen výjimečně. Granule maji k dispozici neustále.
joanne.s
napsal(a):
Kávovou lžičku oleje zamíchám do kapsičky, občas.
Ano, fajnšmekra. Miluje tučné francouzské sýry, uleželé, parmezán, zelené olivy, i burgundské víno
to si před ním už hlídám.
nechápu, jak tolik lidí krmí krmné maso. mně kolikrát nesežral ani to pro lidi, z marketu. vezme si jen čerstvé, od řezníka. A to maso dávám zpravidla dušené nebo pečené, syrové nějak nechce..
Tak ono zas záleží na kvalitě toho pro lidi - dost často je napíchané solí a konzervanty a to kočkám prostě nechutná. Čerstvé od řezníka je zas jinačí, takže to většina koček přijme ráda... ale najdou se i takové, které se masa nedotknou a jí jen granule či kapsičky, apod.
U nás kočeny jedí normálně krmné maso (hovězí, ryby), drůbež (domácí) a vepřové v lidské kvalitě a jedí vždy rádi všechno. I když máme i čičinu, co občas nad masem ohrnuje a vynucuje si vařené vajíčko - na tom ujíždí. A pak si to maso klidně dá, ale prostě zkouší, zda by nebylo i to domácí vajíčko. :)
Ono je to totiž nejvíc i o tom, čím je kotě krmené odmala už u chovatele. Když je jen na granulích, má ten vztah k masu horší než kotě, jež je krmeno masem, atd. Ideální je dle mého krmit koťata masem, sem tam kapsičkou / konzervou a k tomu, aby měla přístup i ke granulím. Tak budou zvyklá na vše a nebudou u jídla nikdy stávkovat.
Nicméně jak jsem tu již několikrát na fauně psala, i kočka zvyklá jen na granule lze na to maso přeučit. Jen musí člověk být hodně trpělivý, kočky jsou, co se týče jídla, hooodně konzervativní a fakt to trvá než si uvědomí, že je člověk tím kusem masa nechce otrávit. :).
fikovnice
napsal(a):
U Vás bych byla ráda kocourem!
Tak to já chci být v příštím životě kocourem rozhodně u nás! Ale, kdo se o mě bude starat Tak ne
Fikovnice, blazice: holky, vy mě bavíte
Lavacca: Všimla jsem si, že kocourovi sůl a konzervanty nevadí. Miluje zelené olivy i ten nálev
Ale maso si vezme jen pořádné, voňavé, čerstvoučké, zkrátka kvalitní. Třeba o víkendu králičí ragů, to se mu líbilo
) ale zas jen čerstvé, druhou dávku podruhé večer už nechtěl, raději si dal granule.
napsal(a):
Tak to já chci být v příštím životě kocourem rozhodně u nás! Ale, kdo se o mě bude starat Tak ne
To máte vlastně pravdu - také bych se jako kocour měla dobře v kůži mých kocourů, ale to bych se jako bytost musela rozpůlit a pak se vlastně starat sama o sebe...poněkud se do toho zamotávám a začínám se cítím trochu schizofrenně... .
milan78
XXX.XXX.227.76
Dobry den všem, včera jsem dal k veceri našemu nejmladsimu kocourovi veprovou ledvinku.A moc mu chutnala. Myslíte si, ze občas mužu dávat vnitrnisti? Jsou pro kočky vhodné? A Které jsou nejlepší?
milan78
napsal(a):
Dobry den všem, včera jsem dal k veceri našemu nejmladsimu kocourovi veprovou ledvinku.A moc mu chutnala. Myslíte si, ze občas mužu dávat vnitrnisti? Jsou pro kočky vhodné? A Které jsou nejlepší?
Doporučuji pročíst: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0
Kočka naopak nemá být jen na svalovině, ale má jíst i chrupavky, menší kosti, vnitřnosti (akorát bacha u jater a sleziny, jsou projímavější, tak kombinovat s méně tučným masem, apod.), kůže, atd.
Jo a srdce se počítá pod svalovinu, nikoli do vnitřností. To dost lidí zapomíná. :)
Z vnitřností pak dávat játra, slezinu, plíce, žaludky. Já kupuju mletý mix, kde je i vemeno (to je tučnější, tak to není moc vhodné pro kočku se sklony k obezitě), ale dávám i samostatně játra či slezinu, žaludky, apod. A dávám hovězí a vepřové, občas kuřecí. Ale já osobně nejsem moc fanda krmením kuřecího (je nacpoané ve skoro každých granulích), takže obecně dávám kočkám nejvíc vepřové, hovězí, ryby a sem tam pak jiné druhy mas ( kachna, kuře, atd.).
milan78
XXX.XXX.227.76
Dekuju za vyčerpávající odpověď.Ale myslím, ze jednou za týden vnitřnosti stačí, že?
lavacca
napsal(a):
Jo a srdce se počítá pod svalovinu, nikoli do vnitřností. To dost lidí zapomíná. :)
Z vnitřností pak dávat játra, slezinu, plíce, žaludky. Já kupuju mletý mix, kde je i vemeno (to je tučnější, tak to není moc vhodné pro kočku se sklony k obezitě), ale dávám i samostatně játra či slezinu, žaludky, apod. A dávám hovězí a vepřové, občas kuřecí. Ale já osobně nejsem moc fanda krmením kuřecího (je nacpoané ve skoro každých granulích), takže obecně dávám kočkám nejvíc vepřové, hovězí, ryby a sem tam pak jiné druhy mas ( kachna, kuře, atd.).
Jj zlatíčka měla před měsícem na kusy porcovaného celého bažanta (každý den mix od všeho trochu) z domácího chovu, ty si pochutnali.
milan78
XXX.XXX.227.76
Tak slezinu a játra jsem nezkoušel, ty ledvinky našemu kocourovi moc chutnaly, ještě zkusím to srdce, i když to není vnitřnost, a zkusím taky kuřecí žaludky. Všem moc dekuju za info
U nás sní čičiny kuřecí vnitřnosti jen z domácích odchovů. Jakmile to bylo kupované, snědla to jedna a i tak se u toho tvářila jako bych ji tím chtěla otrávit. Přitom hovězí a vepřové do sebe vždy všechny hodí rychlostí blesku. Jinak vnitřnosti dávám 1-2x týdně, střídám s podáváním mléčných výrobků (buď jedno nebo druhé), sem tam k tomu nabídnu vařenou zeleninu, apod. a kočeny jsou spokojené. A taky se dá místo zeleniny nabídkou zelené dršťky, ale to je spíš pro kočky, jež to můžou sníst venku - doma byste měli smrádek při podáváním drštěk totiž ještě dlouho. :D.
lavacca
napsal(a):
U nás sní čičiny kuřecí vnitřnosti jen z domácích odchovů. Jakmile to bylo kupované, snědla to jedna a i tak se u toho tvářila jako bych ji tím chtěla otrávit. Přitom hovězí a vepřové do sebe vždy všechny hodí rychlostí blesku. Jinak vnitřnosti dávám 1-2x týdně, střídám s podáváním mléčných výrobků (buď jedno nebo druhé), sem tam k tomu nabídnu vařenou zeleninu, apod. a kočeny jsou spokojené. A taky se dá místo zeleniny nabídkou zelené dršťky, ale to je spíš pro kočky, jež to můžou sníst venku - doma byste měli smrádek při podáváním drštěk totiž ještě dlouho. :D.
Bohužel stejná zkušenost, a to mluvím o vnitřnostech určených k lidské spotřebě. Zkrátka u mých kocourů zatím žádné vnitřnosti nezabodovaly, ač např. teta má svých x koček téměř pořád na slezinách a jakýchsi úponech (od jater) - ty se ale dají sehnat jen někde, obvykle v menších městech (vlastně prodavačky tomu říkají "oponky" - znáte to někdo?).
V poslední době mi bohužel nechtějí jíst syrové už ani svalovinu, ale přičítám to těm vedrům. Nicméně to je tak o 200% menší spotřeba jídla. Ve všem se jen povrtají...a zbytek vyhazuji .
Uf, trochu jste mě potěšila tím, jak jsou na tom teď Vaši s jídlem... U nás je to totiž to samé. Dnes si ráno nevzal ani jeden granule. A to vždycky trochu zchroupou, než dostanou konzervu. Už už jsem chtěla založit vlákno, jak to mají ostatní.
Dobré ráno, děvčata. také se přidám, v těch vedrech je to s kocourkem s jídlem fakt horší, i jinak oblíbené kapsičky nechává. Tak jsem včera opět koupila nezdravou z DM, novinkovou, kousky v omáčce. A dokonce i do té dnes musím kocourka ponoukat, a za půl hodinu nesežral ani předloženou půlku kapsičky, achjo.
ale jsem ráda, že v tom nejsem sama.
Bohužel ty vedra jsou strašná psi nežerou kočky jak jsem v poslední době zjistila (mame doma 23 stupňů a ven chodí jen občasně na terasu, takže těm horko není) že oni prostě nežerou ani nepijou když nejsem doma, když se zdržím někde celý den tak se nají to jo ale když jdu "jen na 13hodin" pryč tj. do práce tak jsou misky netknuté. Přijdu domu vyběhnou pozdraví mě a šup k miskám... závysláci.
U nás je menší apetit do syrového masa - jak která kočena, ale většinou se nají ráno, ale méně než běžně a večer taky dělají, že je s jídlem obtěžuju..., ale granule jedí všichni z plna hrdla, takže nějaké hubnutí nehrozí. :) A psi - ti se vždy napucnou večer, jak se trochu ochladí a pak spokojeně přes noc tráví. :).
saty
napsal(a):
Bohužel ty vedra jsou strašná psi nežerou kočky jak jsem v poslední době zjistila (mame doma 23 stupňů a ven chodí jen občasně na terasu, takže těm horko není) že oni prostě nežerou ani nepijou když nejsem doma, když se zdržím někde celý den tak se nají to jo ale když jdu "jen na 13hodin" pryč tj. do práce tak jsou misky netknuté. Přijdu domu vyběhnou pozdraví mě a šup k miskám... závysláci.
Tak přesně toto mi dělá ta ludra malá závislá - v okamžiku kdy překročím práh dveří domů, tak se letí nalupat granulí. Jinak jsou netknuté...
fikovnice
napsal(a):
Tak přesně toto mi dělá ta ludra malá závislá - v okamžiku kdy překročím práh dveří domů, tak se letí nalupat granulí. Jinak jsou netknuté...
A co to je za plemeno ta "ludra". Hledala jsem na Wikipedii, ale bez výsledku ( ).
Tak to bude určitě ten "šmejd", ale rodu ženského :D My máme také nějaké doma. Já jsem je ještě neviděla, ale občas slyším muže, jak někoho tímto titulem láskyplně oslovuje...
fikovnice
napsal(a):
Kmen: Srstnatci
Čeleď: Závislovití
Rod: Ludra
Druh: Ludra domácí/postelová.
Plemeno: Balkonovec terasovitý.
lidka152
XXX.XXX.50.1
Tak vám musím sdělit jak jsem pochodila s vašimi nápady - pomazánkové máslo 3x lízla a utekla, vejce - 2x lízla a odešla, mascarpone, zakysaná smetana a tučný tvaroh - čuchla a odešla, je to prostě potvůrka, ale aspon že baští masíčko
Koukám jak zjara. kočka necítí sladkou chuŤ? http://www.modrykocour.cz/kockocteni/zajimavosti/kocky-nejsou-na-sladke Prý na rozdíl od psů.. Pak nechápu, proč mi jde i po sladké buchtě a ne po chlebu..
joanne.s
napsal(a):
Koukám jak zjara. kočka necítí sladkou chuŤ? http://www.modrykocour.cz/kockocteni/zajimavosti/kocky-nejsou-na-sladke Prý na rozdíl od psů.. Pak nechápu, proč mi jde i po sladké buchtě a ne po chlebu..
Také už jsem to někde "zaregistrovala"... Možná ji v té buchtě voní tuk. Do chleba se nedává