Mám v bytě 1+1 kočičku, momentálně sice tráví celé dny na balkoně, ale záchod má doma v chodbě, je zvyklá tam chodit, tak bych jí ho nerada stěhovala. Donedávna jsem kupovala v InterSparu kočičí stelivo Molly a byla jsem s ním vcelku spokojená, hrudkovalo pěkně, a záchod cítit nějak zvlášť nebyl. Cena v akci kolem 60, -/10kg. Jenže u nás Špár předělali na Albert a Molly byl výrobek Špáru, tak už ho tam logicky nemaj. Provizorně jsem koupila levnej kočkolit z Kaufu, ale to je katastrofa, hrudky se rozpadaj, takže mokrý místa vybrat dokonale je nereálné a jako nepříjemný bonus ten záchod je fakt cítit. Naštěstí už mi ten pytel došel, tak teď sháním alternativu Molly => přijatelná kvalita za rozumnou cenu. Nejlépe ještě aby byl kočkolit dostupný buď normálně v obchodě, nebo v běžném zverimexu. Děkuji moc za vaše rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Někde v jednom vláknu psali, že stelivo Mici z Intersparu je teď Albert stelivo - fialové, ale je to jen převzatá informace. Osobně používám červený Zverlit.
Blazice: pokud si to dobře pamatuju, toto je jen tvrzení prodavačů z Alberta. uživatelé dosavadního Molly tvrdí opak..
zadavatelce: doporučuji nevybírat stelivo podle ceny za kilogram. Spotřeba u levných steliv podle mých zkušeností je úplně jinde /jednoduše protože musíte výrazně častěji měnit celý! obsah záchodku/ Zkoušela jsem i Mikeše, levné z Kauflandu, z Rossmanna, z DM, z Lídlu, Brit care..
Taky záleží jestli máte kočku dlouhosrstou nebo ne.
Na krátkosrstou se mi velmi osvědčilo Cats Best Oko plus. U dlouhosrsté asi ne / vyrábějí Cats best nature gold, ale to jsem nezkoušela/
Jinak velmi doporučuji stelivo Purr and Simple /dováží ze z USA, v prodeji pouze na granule.cz/
nádherně voní a vynáší se velmi málo.

Joanne.s: Ach tak... Budu se držet svého "kopyta" ;-).
saty
napsal(a):
Molly stále existuje jako Albert stelivo ve fialovem obalu... taky ho používám cena 92kc v akci kolem 60... pozor pouze Fialové 10 kg balení zeleného stejný design 5 kg je úplne něco jineho.
Jako není to 100% Molly ale i tak je to dobre mam balení pro tři kočky tak na 2-3 tydny.
My jsme taky zkoušeli strašně moc písků. Od nejlevnějších po dražší. U těch levnějších je pravda, že mnohem rychleji ubývají. Jakoby se to do té hrudky rozlilo a pohltilo to víc písku. Navíc se hrudky rozpadají a tak zbytečně vybíráte aji čisté stelivo, aby záchody nesmrděly. Takže ve výsledku levnější nejsou. U těch dražších jsem byla překvapená, že se kolikrát chovali úplně stejně. Některý opravdu šíleně prášily. Po velice dlouhém zkoušení nakonec zůstaneme u zeleného Zverlitu. Ten je řekla bych zatím nejlepší, který jsme měli. Zase ale když si najdete internetový obchod, kde je možný osobní odběr, tak to budete mít levnější.
Tina125
napsal(a):
My jsme taky zkoušeli strašně moc písků. Od nejlevnějších po dražší. U těch levnějších je pravda, že mnohem rychleji ubývají. Jakoby se to do té hrudky rozlilo a pohltilo to víc písku. Navíc se hrudky rozpadají a tak zbytečně vybíráte aji čisté stelivo, aby záchody nesmrděly. Takže ve výsledku levnější nejsou. U těch dražších jsem byla překvapená, že se kolikrát chovali úplně stejně. Některý opravdu šíleně prášily. Po velice dlouhém zkoušení nakonec zůstaneme u zeleného Zverlitu. Ten je řekla bych zatím nejlepší, který jsme měli. Zase ale když si najdete internetový obchod, kde je možný osobní odběr, tak to budete mít levnější.
Jo, na to prášení jsem zapomněla, to mi také některé dělaly. A Mikeš to nedělá. Ale to už je na zadavatelce, co vybere.
fikovnice
napsal(a):
Jo, na to prášení jsem zapomněla, to mi také některé dělaly. A Mikeš to nedělá. Ale to už je na zadavatelce, co vybere.
Určitě. Já osobně zase s MIkešem dobrou zkušenost nemám. Mně ale přijde, že to záleží aji na kočce. Jakou vodu pije a co baští. Ani lidi to nemají všichni stejný. Písek, který se Vám bude zdát jako dokonalý, tak u jiné micky bude otřesný. Jako že u každé kočky ten písek reaguje trošičku jinak. Aspoň mně to tak připadá.
Teda holky, děkuji za rady! Asi nejdřív vyzkouším ten Zverlit, ten je k dostání u nás ve zveráku za příznivou cenu, popřípadě Mikeše. Líbí se mi ten Cast best oko plus, ale to už se mi zdá celkem šupa. Kočičce je to celkem fuk, na co chodí, je to obyč malá krátkosrstá micka, takže jen moje pohodlí při vybírání a eliminování zápachu...
Děkuji všem!
cashamalta
napsal(a):
Teda holky, děkuji za rady! Asi nejdřív vyzkouším ten Zverlit, ten je k dostání u nás ve zveráku za příznivou cenu, popřípadě Mikeše. Líbí se mi ten Cast best oko plus, ale to už se mi zdá celkem šupa. Kočičce je to celkem fuk, na co chodí, je to obyč malá krátkosrstá micka, takže jen moje pohodlí při vybírání a eliminování zápachu...
Děkuji všem!
No náhodou já si ještě nedávno taky myslela, že je kočičkám jedno na jaký písek chodí, protože vždycky chodili na všechny. Máme jeden velký záchod a jeden o trochu menší. Kočičky mají raději ten velký. V něm teď máme nasypaný Benek Super Natural a není to špatný písek, ale opravdu hodně práší. A v tom menším máme nově právě zelený Zverlit. A ač mají raději ten velký, tak začali oba chodit hlavně do toho malého. Takže si vlastně pásek sami vybrali. :o).
Muf

XXX.XXX.143.32
Dobrý den, já už dva roky používám Cats Bets Oko plus a kočička i já jsme spokojeny. Pravda...její pořízení je dražší, ale zase vydrží v toaletě při pravidelném odstrańování sekrementů dýl. Vystřídali jsme různá steliva, ale vrátili jsme se opět k této značce a už měnit nebudeme, nám zcela vyhovuje.
Muf
napsal(a):
Dobrý den, já už dva roky používám Cats Bets Oko plus a kočička i já jsme spokojeny. Pravda...její pořízení je dražší, ale zase vydrží v toaletě při pravidelném odstrańování sekrementů dýl. Vystřídali jsme různá steliva, ale vrátili jsme se opět k této značce a už měnit nebudeme, nám zcela vyhovuje.
"odstrańování sekrementů..."
Ježkovy voči - SEKREMENTY?! Tak to tu ještě nebylo...
Muf
napsal(a):
A jestlipak ty sekramentský sekrementy aspoň po tom Oku plus aspoň dobře hrudkují?

Poslušně hlásím, dnešní sakramenty byly tam, kde mají být

Taky hlasuju pro Zverlit - Mikeš smrděl, z kaufu blbě hrudkuje a strašně práší, Borcat hrudkuje hůř než Zverlit, do těch gelových odmítly kočky chodit.

Taktéž Zverlit, u nás je v oblibě červený.

fikovnice
napsal(a):
Hlásím, že mladej v poslední době sakramenty rozmazává po okrajích záchodu a ještě se poťouchle směje!
Tě buch. A má k dispozici ten správný toaletní papír?
napsal(a):
Tě buch. A má k dispozici ten správný toaletní papír?
No toaleťákem to pak po něm utírám já.
Ono, aby toho všeho nebylo málo, tak mladej začal trochu průjmovat a před chvílí se pozvracel. To už je vážně k zbláznění! Naštěstí nálada a chování zatím beze změn, tj. normální a dobré.
Muf

XXX.XXX.143.32
fikovnice
napsal(a):
A jestlipak ty sekramentský sekrementy aspoň po tom Oku plus aspoň dobře hrudkují?
Jsem ráda, že vás ty secsakramentský, sekrementy " alespoň trochu pobavily a že se tu člověk může i trochu zasmát sám sobě co to napsal za blbost
Jinak hrudkuje dobře, nerozpadá se.

Muf
napsal(a):
Jsem ráda, že vás ty secsakramentský, sekrementy " alespoň trochu pobavily a že se tu člověk může i trochu zasmát sám sobě co to napsal za blbost

Muf
napsal(a):
Já zase jednou v kavárně číšníka "poprasila" o kávu!
Muf

XXX.XXX.143.32
Zdravím. Přeci bych se kvůli takové prkotině neurazila Někdy ze sebe vypustí člověk takový nesmysl, že se musí sám sobě zasmát. Říká se, že smích léčí a v lepším případě prodlužuje život. Tak se lidičky víc smějte. V dnešní uspěchané době plné stresu už je to pomalu vzácnost. Ani tady na diskuzích se moc nepobavíme. Je zde víc negativních příspěvků, které se z diskutovaného problému zadavatele zvrtnou na vzájemné osočování a nic se tím nevyřeší.
Buďme k sobě víc tolerantní, ne však nevšímaví když můžeme pomoci.
Přeji všem pěkný den, micánkům pěkné, pevné EXTREMENTY, které budou vykonávat pouze a jenom na místech tomuto určené

Muf: svatá pravda
Hlásím že jsem tem potvorám místo obyčejné bedýnky pořídila pěknou krytou kadibudku.
až mě to překvapilo ale nejprve jsem tam hodila pár hrudek a bobísků ze starého a postavila vedle starého a starý dala hned vedle aby měli oba. Na starou bednu mi kašlou a chodí jen do krytého :-D
takže o čeho jsem se děsila se nestalo a sakramenty nosí tam kam mají
O krok blíž k mému vysněnému vestavěnému hajzlíku

Saty: pokrok je pokrok Kočky komfort ocení
Muf
napsal(a):
Zdravím. Přeci bych se kvůli takové prkotině neurazila Někdy ze sebe vypustí člověk takový nesmysl, že se musí sám sobě zasmát. Říká se, že smích léčí a v lepším případě prodlužuje život. Tak se lidičky víc smějte. V dnešní uspěchané době plné stresu už je to pomalu vzácnost. Ani tady na diskuzích se moc nepobavíme. Je zde víc negativních příspěvků, které se z diskutovaného problému zadavatele zvrtnou na vzájemné osočování a nic se tím nevyřeší.
Buďme k sobě víc tolerantní, ne však nevšímaví když můžeme pomoci.
Přeji všem pěkný den, micánkům pěkné, pevné EXTREMENTY, které budou vykonávat pouze a jenom na místech tomuto určené
"Muf", to je dobře, že se neurazíte. Já to také nemyslela zle, Ale zase musím napsat, že mě to pobavilo, to ne, že ne. Ale snad každej někdy napíše či řekne nějaký přežblept, zkomoleninu, atd.
A proto věřím, že se neurazíte, když napíšu, že správně se "těm onem" říká exkrementy a ne extrementy.
Nicméně co já už stvořila za všemožné překlepy, tak to by vydalo na román...
Muf

XXX.XXX.143.32
a tak to příště napíšu hezky česky... prostě hovínka

Muf
napsal(a):
a tak to příště napíšu hezky česky... prostě hovínka
Tomu rozumí každý Já někdy říkám hovníky
Koukám na název diskuze... Ale jo, pořád to souvisí s kočkolitem
Já mám teď podobný problém, záchod je neuvěřitelně cítit a to ho vybírám pravidelně téměř ihned po kočičím vykonání.. Začala jsem používat Biokat's a tak jsem předpokládala, že to nebude vůbec cítit, jelikož ta cena není zrovna nízká.. A naopak, je to puch že už mě to vážně štve. Mám kočku a malé koťátko v pokoji, chodí i vedle, ale tam není wc kam dát, takže je u mě v pokoji v rohu. Je to kryté wc, akorát jsem vyndala dvířka, jelikož se jich číča bojí. A už jsem úplně zoufalá, neexistuje nějaká vůně nebo osvěžovač, který číčám nevadí? Netuším totiž, jaké tedy používat stelivo, když i tohle drahé je cítit.

LicilleDaryl: já mám zkušenost jen s červeným Zverlitem (lehce voní). Používám ho dva roky. Jsem spokojená, ale když jsou velká vedra, tak je taky cítit. Předpokládám, že to bude i tím. Ale nemám srovnání... Takže čistím častěji
LucilleDaryl
napsal(a):
Já mám teď podobný problém, záchod je neuvěřitelně cítit a to ho vybírám pravidelně téměř ihned po kočičím vykonání.. Začala jsem používat Biokat's a tak jsem předpokládala, že to nebude vůbec cítit, jelikož ta cena není zrovna nízká.. A naopak, je to puch že už mě to vážně štve. Mám kočku a malé koťátko v pokoji, chodí i vedle, ale tam není wc kam dát, takže je u mě v pokoji v rohu. Je to kryté wc, akorát jsem vyndala dvířka, jelikož se jich číča bojí. A už jsem úplně zoufalá, neexistuje nějaká vůně nebo osvěžovač, který číčám nevadí? Netuším totiž, jaké tedy používat stelivo, když i tohle drahé je cítit.
Objevila jsem premiove granule z Mountfieldu, po tom kocourova toaleta vůbec nesmrdí a není drahe. I stelivo po nem vydrží o hodně dele a ani stelivo tam nemají špatné. Jen se nám tam neosvědčila v granulích a kapsičkach ta levnější verze. Ta našemu kocourovi nechutnala, ale stelivo tam ujdou.
Muf

XXX.XXX.143.32
LucilleDaryl
napsal(a):
Ono také kromě steliva dost záleží čím krmíte. Po některých granulkách zvláště s velkým podílem rybích produktů je to někdy síla. Ta dvířka v toaletě jsou také dost důležitá. Přeci jenom z části zabrání úniku nepříjemného zápachu.
Já krmila zn. Leonardo. Kočička prospívala, měla hovńousky pěkně pevné, ale jak píšete, rychna " na omdlení. Pak jsem zkusila krmení z řady Ardengrange, to bylo co se týče, ozonu " lepší. Teď krmím Applaws a je to mnohem lepší a kočena i trochu k mé radosti přibrala.
Myslím, že pokud by se vám podařilo naučit kočeny používat WC s dvířky, spolu s pravidelným odstraňováním, hovňousků " což děláte a větráním místnosti ve které záchodek máte, určitě by jste byla spokojenější. Ještě vám snad někdo poradí vhodné stelivo. Já používám Cats Best Oko Plus jak jsem psala výše. Možná jsou účinější steliva, ale tohle zase dobře hrudkuje a nemusím s každým, hovňouskem" běžet hned do popelnice. Dá se hned spláchnout do WC.
Tak já nejspíš příště zkusím Zverlit a pak bych mohla mrknout do toho Mountfieldu. Je pravda že v létě je to teda větší problém, záchodek mají vedle krbových kamen, takže na podzim a v zimě je to nejideálnější, jelikož můžu vše hned spálit.
Muf: Nad tím krmivem už jsem taky přemýšlela, jsem si jistá, že to bude z velké části hlavně tím. Číča totiž zbožňuje kapsičky všeho druhu, bohužel nejvíc ji jedou ty levné profláknuté značky. Ale vlastně mě vůbec nenapadlo, že by za to mohla ta příchuť, ona totiž rybí má nejradši, takže jí je často kupuju.. Jak kapsičky, tak granulky, občas pamlsky. Dvířek se bojí a nechce pak na záchod chodit, zkoušela jsem to už několikrát a vždycky na ně vylekaně podívala a jednou už si chtěla dojít odskočit do postele. Když jsem ji pak dala k záchodku, hrozně jančila a dokud jsem nesundala dvířka, nešla tam. Jenže jsem si taky všimla, že co má krytý záchodech, čůrá až na ty boční strany a ty potom páchnou, jelikož to zůstane počůrané. Tak jsem ten vrch zkusila sundat a přijde mi to naopak o dost lepší, než když byl záchod celý zakrytý, což mě dost překvapilo.. Děkuji za tip na krmivo, určitě něco vyzkouším. Jenže číča je vybíravá. Jednou jsem ji koupila drahou paštiku, která měla 90% masa a byl to čistě přírodní produkt, dokonce to i nádherně vonělo, a ona si jen odfrkla a odešla. Nebyl to ten klasický smrad z kapsiček, jako je Felix, takže neměla zájem..

Naši také neradi paštiky všeho druhu. Jinak s mokrého krmiva dostávají vše s tuňákem, jelikož mi jeden z nich nic jiného nechce. Granule rybí přidávám do krůtích a kachních, aby to ten "anorektik" jedl... Ale když k nám přijdete, tak to u nás nesmrdí
Ano, i složení krmení má veliký vliv na zápach bobanů. Přivezla jsem si jednou kočenu, která do té doby jedla jen supermarketové konzervy a granule (takový ten hrozný mix barviček ). Jak si došla na wc, myslela jsem, že smradem padnu. Fakt hrůza.
Jak začala baštit jako ostatní maso + kvalitní granule, bylo po tom hrozném smradu. Jasně, že je to i tak trochu cítit, ale už to není na padnutí. Jinak používám Mikeše a Borcat a vůně od Vitakraftu, co se sypou na dno wc.
Bejina

XXX.XXX.112.69
Mám dvě britské modré kočičky. Vyzkoušeli jsme Mikeše, Zverlit a nakonec jsme skončili u Cats Best (öko plus). Ten mi vyhovuje nejvíc, i když vyjde dražší, ale spotřebuje se ho míň, hrudky se vybírají celkem dobře, je to cítím dřevem a dá se to splachovat do WC. Sice trošku koťata vynáší na tlapkách "piliny" ven, ale jelikož mají záchodek v komoře, tak ji zametu, takže to mi nevadí. Každopádně u něj už zůstanem...
Panči

XXX.XXX.141.109
Měním kukuřičnou podestýlku 3x týdně, vynáší se mini málně, ale hrozně páchne, poraďte prosím pořádné stelivo díky.

Panči: používám červený Zverlit (je hrubší). Záchodky mám s filtrem, i bez a s podestýlkou jsem spokojená. Vybírám 2x denně. Častěji měnit jsem musela, když byly ty vedra. Cca 10 dnů. To už byla potom také cítit. Nemám srovnání s žádným jiným výrobkem, ale vyhovuje mi.
Panči
napsal(a):
Měním kukuřičnou podestýlku 3x týdně, vynáší se mini málně, ale hrozně páchne, poraďte prosím pořádné stelivo díky.
Já jsem spokojená s Mikešem a Borcatem (i když u toho musí hrudka více zaschnout, aby se nerozpadla). Zkoušela jsem Brit Care, ten se zdál nejlepší, ale přešli teď na novu řadu a tu jsem - teda spíš moje kočky že. - ještě nezkoušela.
Momentálně je u nás v testování nové toto http://www.zooplus.de/shop/katzen/katzenstreu/klumpstreu/catpoint/469193.
Mončiči

XXX.XXX.34.1
Tak naši kočičáci už měli v hajzlíku kde co. Ať už levnej písek z penny, lídlu, kaufu. Drahej silikagel z globusu, zverimexu atd. Nebo dražší brit, skončili jsme u Biokat´su. Aji u těch vybrat byl boj, ale nakonec používame (kočky tedy) Ten Classic Fresh a nemůžu si vynachválit. Záchod i po víkendu stále voní, hrudky jsou pevné a hovínka vysušené. Takže za mě jedině tenhle :).
Mončiči
napsal(a):
Tak naši kočičáci už měli v hajzlíku kde co. Ať už levnej písek z penny, lídlu, kaufu. Drahej silikagel z globusu, zverimexu atd. Nebo dražší brit, skončili jsme u Biokat´su. Aji u těch vybrat byl boj, ale nakonec používame (kočky tedy) Ten Classic Fresh a nemůžu si vynachválit. Záchod i po víkendu stále voní, hrudky jsou pevné a hovínka vysušené. Takže za mě jedině tenhle :).
Chcete tím říct, že necháváte kočičáky o víkendu samotné? Dost by mě zajímalo jak to snáší. Mám opět nabídku odejet na necelé 4dny na výlet s přáteli a nevím, zda si můžu dovolit nechat kocoury samotné v bytě. Hrudky v podstatě vybírím ihned jak přijdu na tom, že v záchodě jsou, jinak hned jak přijdu z práce. Vím, že třeba v depozitech toto není reálné a třeba silikátové stelivo používají dny až týdny. Jenže já už kocoury naučila na určitý komfort . No a nevím, zda by mi nezdemolovali byt - tedy mladší kocour, který je divočák. Takže každou zkušenost ve smyslu tom, že někdo nechává kočky třeba 2až 3 dny (event. jako v mém plánovaném případu 4dny) samotné, uvítám.
fikovnice
napsal(a):
Chcete tím říct, že necháváte kočičáky o víkendu samotné? Dost by mě zajímalo jak to snáší. Mám opět nabídku odejet na necelé 4dny na výlet s přáteli a nevím, zda si můžu dovolit nechat kocoury samotné v bytě. Hrudky v podstatě vybírím ihned jak přijdu na tom, že v záchodě jsou, jinak hned jak přijdu z práce. Vím, že třeba v depozitech toto není reálné a třeba silikátové stelivo používají dny až týdny. Jenže já už kocoury naučila na určitý komfort . No a nevím, zda by mi nezdemolovali byt - tedy mladší kocour, který je divočák. Takže každou zkušenost ve smyslu tom, že někdo nechává kočky třeba 2až 3 dny (event. jako v mém plánovaném případu 4dny) samotné, uvítám.
Osobně se mi stane častěji než bych chtěla že jsem v rámci pár dnů pryč 2-4 dny pravidelně každý měsíc. Mám zajištěné krmení výměnu vody a pomazlení, vybírání záchodku už ale ne díky bohu to zlatíčka snášejí velmi dobře a to podotýkám že v současné době mají všichni tři jeden veliký krytý záchod a chodí na něj spolehlivě i když není dokonale vybraný
Fakt je ten že když jsem normálně v práci tak mám 3 12-ti hodinové směny za sebou takže než dojedu dom tak jsem 13-14 hodiny ze dne pryč 7-8 hodin spánku tak si mě teda moc zlatíčka neužijou když do toho zbytku nacpu takové ty běžné věci jako sprchu, večeři, čištění záchodku večeři kočičákům a pod.
Prostě tím chci říct že jsou na samotu celkem zvyklí normálně tak je tech pár dní v měsíci moc netrápí.
saty
napsal(a):
Osobně se mi stane častěji než bych chtěla že jsem v rámci pár dnů pryč 2-4 dny pravidelně každý měsíc. Mám zajištěné krmení výměnu vody a pomazlení, vybírání záchodku už ale ne díky bohu to zlatíčka snášejí velmi dobře a to podotýkám že v současné době mají všichni tři jeden veliký krytý záchod a chodí na něj spolehlivě i když není dokonale vybraný
Fakt je ten že když jsem normálně v práci tak mám 3 12-ti hodinové směny za sebou takže než dojedu dom tak jsem 13-14 hodiny ze dne pryč 7-8 hodin spánku tak si mě teda moc zlatíčka neužijou když do toho zbytku nacpu takové ty běžné věci jako sprchu, večeři, čištění záchodku večeři kočičákům a pod.
Prostě tím chci říct že jsou na samotu celkem zvyklí normálně tak je tech pár dní v měsíci moc netrápí.
Díky "Saty" za reakci na můj příspěvek!
Mončiči

XXX.XXX.34.1
fikovnice
napsal(a):
Jo, necháváme. Máme kočky tři a upřímně bych řekla, že jim to jen prospívá, když mají od nás chvíli klid. Když jim nikdo neříká na stůl nesmíš, na linku nesmíš, rybičky se neotravují apod. :D A hlavně, když se vrátíme, tak ani nejsou uražení. Ale je pravda, že jsou na tohle zvyklí "od mala". Takže nevím, jak by na to reagovali vaši chlapíci, když takhle sami nebývají..
Mončiči
napsal(a):
Jo, necháváme. Máme kočky tři a upřímně bych řekla, že jim to jen prospívá, když mají od nás chvíli klid. Když jim nikdo neříká na stůl nesmíš, na linku nesmíš, rybičky se neotravují apod. :D A hlavně, když se vrátíme, tak ani nejsou uražení. Ale je pravda, že jsou na tohle zvyklí "od mala". Takže nevím, jak by na to reagovali vaši chlapíci, když takhle sami nebývají..
Díky moc "Mončiči". No on můj mladší kocour je dost problémový. Kdyby šlo jen o staršího kocoura, tak se asi nebojím. Ale takto nevím...asi se rozhodnu na poslední chvíli, tak nějak intuitivně - jestli odejet nebo zůstat doma.
Mončiči

XXX.XXX.34.1
fikovnice
napsal(a):
Díky moc "Mončiči". No on můj mladší kocour je dost problémový. Kdyby šlo jen o staršího kocoura, tak se asi nebojím. Ale takto nevím...asi se rozhodnu na poslední chvíli, tak nějak intuitivně - jestli odejet nebo zůstat doma.
Jak problémový? Pokud se teda můžu zeptat..
Mončiči
napsal(a):
Jak problémový? Pokud se teda můžu zeptat..
Já jsem novinky napsala teď nato vlákno o granulích, jinak je to ve vlákně "seznamování dvou kocourů". Ve zkratce - když jsem si jej brala z útulku, tak asi 5 týdnů mi kadil pod postel.Pak se to spravilo, řádově měsíce OK, až zase minulý minulý a tento týden najednou začal být nečistotný. Plus je žárlivý a šikanující staršího a většího kocoura. Myslím, že toto chování ale produkuje jen v mé přítomnosti - jde mu vyloženě o moji přízeň. Ale to, že zas začal být nečistotný, je pro mě opravdu šokující .
Mončiči

XXX.XXX.34.1
fikovnice
napsal(a):
Já jsem novinky napsala teď nato vlákno o granulích, jinak je to ve vlákně "seznamování dvou kocourů". Ve zkratce - když jsem si jej brala z útulku, tak asi 5 týdnů mi kadil pod postel.Pak se to spravilo, řádově měsíce OK, až zase minulý minulý a tento týden najednou začal být nečistotný. Plus je žárlivý a šikanující staršího a většího kocoura. Myslím, že toto chování ale produkuje jen v mé přítomnosti - jde mu vyloženě o moji přízeň. Ale to, že zas začal být nečistotný, je pro mě opravdu šokující .
Aha, to je zvláštní. Nám kocour kálel do postele, když jsme k němu donesli nový přírustek (kočičku). Ale jakmile se seznámili a spřátelili, tak přestal. Člověk jim do hlavy bohužel nevidí
joanne.s
napsal(a):
Fikovnice: on to nedělá naschvál, to kočky nikdy. Cítí se něčím ohrožován, je nešťastný, a neumí to říct jinak..
Já si nemyslím, že je nešťastný, opravdu ne. To nejsou moji první kocouři. Pokud je někdo nešťastný, tak já a starší kocour. Kdybyste viděla jak dnes večer mladý honil velkého po celém bytě! Skončilo to tím, že velký raději zalezl do pokoje a vůbec nevycházel. Napadlo mě ale, že si teď s oběma méně hraju. Nemám čas. Pokusím se to nějak napravit. On je mladý úplně šílená hračička - ale jen se mnou - kdybych si s ním hrála mnoho hodin v kuse, tak to asi vydrží.
Nicméně, od toho minulého týdne je stran WC zase klid. Ale vždy, když jsem to napsala, tak se to pak pokazilo. No a teď je velký opět vyklizený někde úplně jinde a mladý je nasáčkovaný se mnou v posteli. Lehává mi za hlavou a packy mi zezadu opře o ramena. Takto se nechová nešťastné zvíře.