MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19
Přeji hezký den, koupila jsem kocourkovi škrabadlo a on se ho bojí. Zvykne si na něj ?.. Nestálo zrovna málo..:(.
LucilleDaryl

XXX.XXX.50.119
Byla jsem stejně nešťastná, když se kočička škrabadla bála a při pokusu posadit ji na odpočívací plošku vyprskla a utekla. Hned třetí den už na něj párkrát skočila, ale nikdy nevydržela dlouho. Aby si ho oblíbila rychleji, umístila jsem ji na něj kousíček kartonu (nebo papíru) a okamžitě tam byla. Známe kočky, milují krabice i kartony. Ta moje vidí kus papíru a hned si na něj lehne. Tak nějak rychleji zjistila, že je škrabadlo neškodné a teď ho miluje. Dřív sice lehala uvnitř a tam přestala zničeho nic chodit, kdo ví proč.. Ale na odpočívací plošky chodí neustále a je tam většinu dne. A to jsem škrabadlo dvakrát stěhovala na jiné místo. Akorát ho nikdy neškrábe, bohužel si jde radši drápky obrousit o moji postel.. Ale lepší nějaký úspěch, než žádný
Já jsem jim vždycky na škrabadle sama škrábala rukou v rámci hry až je to chytlo a škrábali se tam potom sami taky, aby jim náhodou něco neuniklo :) Plus je tam jiným způsobem v rámci hry navést jak psala saty, to taky funguje. Ještě se mi osvědčilo jim tam navěsit třeba provázek s pár peříčky. Určitě nedoporučuji dávat tam kocourka násilím, to z toho bude mít akorát ještě větší šok. Případně můžete navést ještě na pamlsky.
Jinak některé kočky mají raději horizontální plochy na škrábání, jiné vertikální a některým je to jedno. Takže pokud LucilleDaryl máte třeba jen sisalové sloupky vertikální, tak doporučuji doplnit stávající škrabadlo i nějakým horizontálním (např. vlnka z kartonu). Jinak pokud umístíte do blízkosti postele (fakt třeba hned vedle místa kde škrábe) malé přenosné škrabadlo (horizontální nebo vertikální, podle toho co vaše kočička preferuje) tak uvidíte, že si místo vaší postele vybere právě to škrabadlo - postupně ho pak třeba můžete oddalovat. Podpořit to můžete tím, že místo, kde škrábe můžete třeba překrýt igelitem nebo lepící páskou - škrábání pak nebude tak příjemné. Obecně když někde kočka škrábe a vy nechcete, aby tam škrábala tak opravdu stačí do blízkosti dát alternativní škrábací plochu - takhle už jsem několik koček odnaučila škrábat gauče, postele, nábytek...
No tak to moje kočka má doma škrabadlo obrovské až ke stropu a stejně si brousí drápy na koberci a všude možně jen ne na škrabadle...A to mají ještě dvě další malá škrabadla.Kocour si chodí brousit drápky jenom na škrabadlo ale kočka je prostě potvora.Ještě že mám sedačku, na které jí to broušení nejde, je tam takové tvrdé plátno a ač se snažila, stejně jí to nešlo a nevytáhla ani nit...
Já mám škrabadlo ke stropu, a kocour ho miluje. škrábe se tedy i jinde, na pohovce, na koberci.
když jsem ho učila na škrabadlo, sama jsem tam nehty škrábala, a v rámci hry se to chytlo. hlavně kocoura nenuťte fyzicky, aby škrábal, tj. nedávejte mu packu na škrabadlo násilím. dejte tomu čas, a každý den mu to ukazujte, jak na tom škrabete vy.
MaBa
napsal(a):
Já jsem jim vždycky na škrabadle sama škrábala rukou v rámci hry až je to chytlo a škrábali se tam potom sami taky, aby jim náhodou něco neuniklo :) Plus je tam jiným způsobem v rámci hry navést jak psala saty, to taky funguje. Ještě se mi osvědčilo jim tam navěsit třeba provázek s pár peříčky. Určitě nedoporučuji dávat tam kocourka násilím, to z toho bude mít akorát ještě větší šok. Případně můžete navést ještě na pamlsky.
Jinak některé kočky mají raději horizontální plochy na škrábání, jiné vertikální a některým je to jedno. Takže pokud LucilleDaryl máte třeba jen sisalové sloupky vertikální, tak doporučuji doplnit stávající škrabadlo i nějakým horizontálním (např. vlnka z kartonu). Jinak pokud umístíte do blízkosti postele (fakt třeba hned vedle místa kde škrábe) malé přenosné škrabadlo (horizontální nebo vertikální, podle toho co vaše kočička preferuje) tak uvidíte, že si místo vaší postele vybere právě to škrabadlo - postupně ho pak třeba můžete oddalovat. Podpořit to můžete tím, že místo, kde škrábe můžete třeba překrýt igelitem nebo lepící páskou - škrábání pak nebude tak příjemné. Obecně když někde kočka škrábe a vy nechcete, aby tam škrábala tak opravdu stačí do blízkosti dát alternativní škrábací plochu - takhle už jsem několik koček odnaučila škrábat gauče, postele, nábytek...
"Jinak pokud umístíte do blízkosti postele (fakt třeba hned vedle místa kde škrábe) malé přenosné škrabadlo (horizontální nebo vertikální, podle toho co vaše kočička preferuje) tak uvidíte, že si místo vaší postele vybere právě to škrabadlo..."
U nás toto bohužel nefunguje. Tedy na chalupě. Kocour drápe koberec, postel i křeslo, jen přenosnému škrabadlu se vyhýbá ...
Janaaa
napsal(a):
No tak to moje kočka má doma škrabadlo obrovské až ke stropu a stejně si brousí drápy na koberci a všude možně jen ne na škrabadle...A to mají ještě dvě další malá škrabadla.Kocour si chodí brousit drápky jenom na škrabadlo ale kočka je prostě potvora.Ještě že mám sedačku, na které jí to broušení nejde, je tam takové tvrdé plátno a ač se snažila, stejně jí to nešlo a nevytáhla ani nit...
Jj, to stejné...