Lamee
XXX.XXX.178.179
Dobrý den, včera jsem přivezl do bytu ragdollí kočičku, tříměsíční. Když jsem ji pustil z přepravky, okamžitě zaběhla do díry mezi pc stolem a topením, ideální místo pro úkryt. To by nebylo nic divného. Večer začala pomalu prozkoumávat byt, použila záchůdek atd., a cca v 11 začala mňoukat, tak dokonce sama přišla a nechala se utěšovat do 4 do rána, kdy zaběhla pod již zmíněný pc stůl a tam usnula. Utěšování spočívalo v neustálém hlazení a hraní si a kotě pořád předlo, zdálo se, že je všechno ok. Ale čemu nerozumím je to, že dneska celý den byla zalezlá pod stolem, sice jsme si chvílemi posílali pingpongový míček, nemňoukala, nebyla vyplašená, ale z díry vylezla jen na chvíli a pak tam zase zaběhla. Vodu i žrádlo jsem musel dávat přímo před ní, to ona si ráda dala, ale prostě ne a ne vylézt. Uvidím jak se bude chovat v noci, ale je v pořádku, že i po pětihodinovém mazlení se bojí vyjít z úkrytu? Budu vám vděčný za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Takové chování je normální
Potřebuje nějaké místečko, odkud může chodit na "výpravy". Chvilku to trvat...
Lamee
XXX.XXX.178.179
Tak poté, co jsem dopsal svůj dotaz, vylezla a normálně si hraje, akorát se nenechá ještě uplně hladit :) Děkuji za odpověď
Lamee
napsal(a):
Tak poté, co jsem dopsal svůj dotaz, vylezla a normálně si hraje, akorát se nenechá ještě uplně hladit :) Děkuji za odpověď
Tak to máte naopak spíše rychlou kočku - stran zvyknutí si na nové lidi a nové prostředí. Jsou případy, kdy kočka vydržela být zalezlá třeba týdny, jen na noc vycházela se najíst a napít. Výjimkou jsou mí kocouři - ti bzli u mě doma "jako doma" do pár vteřin!