Krmení nalezených koťat

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2015 20:05
Kata02

XXX.XXX.4.22

Ahoj, potřebuju radu. Našli jsme asi pětitýdenní koťátka, hodně vyhublá, necháváme jim jídlo v misce průběžně celý den, dvakrát za den dávám čerstvé, ale snědí toho hodně málo najednou, nevadí, když jim to tam nechám a chodí si podle potřeby dlábnout nebo mám krmit pouze v určitém čase? Nevadí, když tam mají krmení v misce i několik hodin? Dávám kapsičky, namočené granule, dneska meli prvně maso, dostávají taky Tatru a jogurt, ale tomu nejmenšímu nechutná nic z mléka ani samotné maso nevím co s ním smajlík, ďobne trochu toho trochu toho...taky mají střídavě průjem a pevnější bobky, mám zkusit dávat jenom jeden druh stravy? Asi to moc kombinuju co...

17.7.2015 20:09
joanne.s

XXX.XXX.50.24

Ano, dávejte při každém krmení buď maso, nebo granule.
je to vhodnější.

jak jste odhadla věk na pět týdnů? to teda klobouk dolů.

17.7.2015 20:13
Kata02

XXX.XXX.4.22

Odhad podle zubů a taky konzultace na veterině,5 nebo 6 týdnů. Jsou u nás třetí den, tak s tím bojujeme. Kočičáky jsem měla před X lety tak už si nic nepamatuju a tápu . Mám tedy krmit 4x za den a co nesnědí odstranit nebo jim tam můžu nechat třeba ty granule? Díky.

17.7.2015 20:25
joanne.s

XXX.XXX.50.24

Zkuste syrové libové hovězí naškrábat a rozmíchat s trochou vlažné vody na kaši. Můžete i jiné, doporučuji kupovat v masně trošku masa pro lidskou spotřebu, žádné krmné, v tom minimnožství to ani nemá cenu, a neriskujete začervení. Můžete dávat kotěcí kapsičky /doporučuji Brit care, Shiny Cat, Miamor. Cosma, v nouzi levné z DM jejich značka Dein bestes/, paštičky, tvaroh, plnotučný bílý jogurt, lučinu.

17.7.2015 20:29
joanne.s

XXX.XXX.50.24

Pokud průjmují, maso upečte nebo poduste. Tatru rozhodně ředit vodou, pokud po ní průjmují, kravské mléko nekrmte, kupte pro koťata bez laktozy nebo kozí.
na mase ani na jogurtu nešetřete, kočky pak málo žerou. doporučuji bílý jogurt Hollandia. Nežravcovi nabídněte kousíček kvalitní šunkysmajlík

17.7.2015 20:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Granule pro koťata.
Můžete jim jich vždy trochu nechat.
"Zobnou" si dle potřeby. Vodu !

17.7.2015 21:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kata02 napsal(a):
Ahoj, potřebuju radu. Našli jsme asi pětitýdenní koťátka, hodně vyhublá, necháváme jim jídlo v misce průběžně celý den, dvakrát za den dávám čerstvé, ale snědí toho hodně málo najednou, nevadí, když jim to tam nechám a chodí si podle potřeby dlábnout nebo mám krmit pouze v určitém čase? Nevadí, když tam mají krmení v misce i několik hodin? Dávám kapsičky, namočené granule, dneska meli prvně maso, dostávají taky Tatru a jogurt, ale tomu nejmenšímu nechutná nic z mléka ani samotné maso nevím co s ním smajlík, ďobne trochu toho trochu toho...taky mají střídavě průjem a pevnější bobky, mám zkusit dávat jenom jeden druh stravy? Asi to moc kombinuju co...

Osobně bych byla pro krmení masem - ani nemusíte už mlít, stačí nakrájet na menší kousky. Při těhle vedrech ideálně dávat častěji. A nekombinovala bych toho tolik. Dávala bych syrové maso + k tomu kotěcí granule k zakousnutí (kapsičky ne každému sednou, tak byhc je do toho zatím nemíchala). A odčervit, pokud už se tak nestalo (jinak pokud měli průjmík po odčervení, tak to je ok, to se u nalezenečků stává dost často). Popř. pokud by průjmovali dál, tak maso uvařit. Ať je to dietnější strava.

Později přidat i mléčné výrobky (tučný tvaroh, tučný jogurt, vejce, atd.).

17.7.2015 23:18
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Kata02 napsal(a):

Pokud se Vám zdá jeden, že jí málo, doporučuji převažovat. Máte-li čas, ideálně všechny, ať víte, zda Vám prospívají nebo ne. Každopádně držím pěsti!

18.7.2015 09:34
Kata02

XXX.XXX.4.22

Ahoj všem,
večer jsem jim dala namočené granule - do rána byly snědené, ráno dostaly vařené kuřátko a i ten nežravka se napucnul, že měl krásně kulaté bříško, dala jsem jim do misky namočené granulky pro koťata a ten malej zas zobal . Vážíme je každý den ve stejnou dobu, takže přehled nějaký máme, to bylo první co mě napadlo. Tak doufám, že to bude vše v pořádku a ten malej bude pořád tak krásně baštit, ty dvě holčičky jsou v pohodě, papají krásně.

Moc děkuji za rady .

22.7.2015 00:08
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Kata02 napsal(a):
Ahoj všem,
večer jsem jim dala namočené granule - do rána byly snědené, ráno dostaly vařené kuřátko a i ten nežravka se napucnul, že měl krásně kulaté bříško, dala jsem jim do misky namočené granulky pro koťata a ten malej zas zobal . Vážíme je každý den ve stejnou dobu, takže přehled nějaký máme, to bylo první co mě napadlo. Tak doufám, že to bude vše v pořádku a ten malej bude pořád tak krásně baštit, ty dvě holčičky jsou v pohodě, papají krásně.

Moc děkuji za rady .

Tak to jsou superzprávy! Jen tak dál!

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2015 07:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám upřímnou radost, když se takto daří... Držím palce! smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík