Lamee

XXX.XXX.178.179
Dobrý den, mám 4 měsíční kočičku a nevím, jak ji správně krmit. Kočička jí především kapsičky, ke granulím má přístup neustále, občas si je dá, ale není to nic, co by milovala. Často se uvádí, že je vhodné krmit kotě 5x za den, což mi říkal i veterinář. Jenže v návodu na kapsičkách je napsáno, že by kotě v tomto věku mělo sníst 2-5 kapsiček denně. A teď si mám vybrat, kolik kapsiček mám rozdělit na 5 porcí. Vím, že 5x5 by nesnědla, ale zase nevím, jestli třeba 3 kapsičky nejsou málo. Pro upřesnění, je to samice ragdoll, váží 1.84 kg. Dále bych se chtěl zeptat, zda je vhodné jí dávat i něco jiného než jenom ty junior kapsičky a granule. Pokud ano, jak často a v jakém množství? Budu vděčný za každou radu
Lamee

XXX.XXX.178.179
Děkuji za radu :). Kapsičky i granule máme pro plan od Puriny. Zkusím opravdu jiné, protože tyhle jí prostě nejedou :(.
Lamee

XXX.XXX.178.179
Tak to jsem nevěděl že jsou špatné, u nás v pet centru stojí jedna kapsčika 45 Kč a je zdaleka nejdražší tam, tak jsem také doufal že i nejkvalitnější, to samé i granule. S jakou značkou máte dobré zkušenosti, o peníze opravdu nejde.
Slyšel jste někdy o mase ? To může už malé kotě .
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/2935797/strava-kotete#a2936612
(tučný tvaroh, žloutek atd. a zkoušet a zkoušet).
Ohledně granulí koukněte sem
https://www.ifauna.cz/kocky/nemodforum/r/detail/1714840/granule#a2931893
osobně krmím Orijen a Go natural cat, dále mohu doporučit Now grain free, Porta 21 grain free, Purizon,
Taste of the wild, Canidae, Artemis, Arden Grange, Wildcat
Upozorňuji, že všechny top granule jsou all life stage, to znamená nejsou speciální řady pro koťata, ale nebojte se toho, jsou výživné dostatečně.
Bohužel je nutné objednávat kvalitní granule po internetu, kamenné petshopy je neberou. Pokud nemáte tu možnost, lze doporučit snad jen Brit care řada Iam/Ive.
kapsičky, konzervičky: Cosma original, Cosma thai, Brit care kapsičky i konzervičky, ShinyCat, Schesir, Animonda vom feinsten Select. jsou i jiné, ale spíše dražší, a zde je poměr cena kvalita dobrý.
Nekrmte jenom kapsičkama.Přidávejte kotěti i přemražené hovězí masíčko, syrové ryby...ve vývoji koťata "žerou " a náš kocour v tomto věku jedl za tři a chutnalo mu :hovězí syrové, vařeného kapra, syrovou tresku, syrové krůtí..a do toho kvalitní konzervy které jsem mu hodně dopřávala ve vývoji BRIT CARE, jsou to konzervy lepší než pro lidi, co se týká kvality.Losos s tuňákem.tuňák se zeleninou, kuřecí s rýží.krocan atd.A to maso tam opravdu vidíte.Kočká to strááášně chutná.Na netu za 19Kč jinak ve zverimexech hodně předražené až do 30 Kč.
Lamee
napsal(a):
Tak to jsem nevěděl že jsou špatné, u nás v pet centru stojí jedna kapsčika 45 Kč a je zdaleka nejdražší tam, tak jsem také doufal že i nejkvalitnější, to samé i granule. S jakou značkou máte dobré zkušenosti, o peníze opravdu nejde.
Jako prodavač v chov.potřebách jen potvrdím že nejdražší není nejkvalitnější, ona na purině je docela vysoká cena od výrobce + marže obchodu
Pokud chodíte do PetCentra tak ty mají kočičí Brit care I´m crazy kitten do nedávna jsem s ním krmila ted máme už dospelé granule + třeba i jiné kapsičky/konzervičky
pak záleží na tom kam chodíte do obchodu jak jsou schpní prodavači když se zeptáte na radu ohledně tech lepších kapsiček a konzerviček pro kotě.
On ne každý prodavač se vyzná a spousta jich doporučí to co má předepsané než to co potřebujete ale tak je to všude.
Ale jinak souhlasím s děvčaty maso pokud by vadili kousky naškrábat udělat z toho s trochou vody kašičku, zkoušet různé druhy masa
Tvaroh, vajíčko prostě zkoušet co by si dala.
Lamee
napsal(a):
Dobrý den, mám 4 měsíční kočičku a nevím, jak ji správně krmit. Kočička jí především kapsičky, ke granulím má přístup neustále, občas si je dá, ale není to nic, co by milovala. Často se uvádí, že je vhodné krmit kotě 5x za den, což mi říkal i veterinář. Jenže v návodu na kapsičkách je napsáno, že by kotě v tomto věku mělo sníst 2-5 kapsiček denně. A teď si mám vybrat, kolik kapsiček mám rozdělit na 5 porcí. Vím, že 5x5 by nesnědla, ale zase nevím, jestli třeba 3 kapsičky nejsou málo. Pro upřesnění, je to samice ragdoll, váží 1.84 kg. Dále bych se chtěl zeptat, zda je vhodné jí dávat i něco jiného než jenom ty junior kapsičky a granule. Pokud ano, jak často a v jakém množství? Budu vděčný za každou radu
Určitě bych změnila značku krmení - nejen, že kočce evidentně nechutná, ale pokud má fakt už 4 měsíce a k tomu necelá 1,84 kg, tak ji ani nesedí složením. V tomhle věku by měla být už dávno větší (pro představu takhle větší plemena mívají 1 kg už ve 2 měsících, kolem půl roku jsou už téměř velcí jako dospělá kočka a ragdolly i kočky mívají obvykle kolem 4 kg, takže by fakt už měla být větší).
Osobně bych doporučila krmit syrovým masem, pokud by to ze začátku nechtěla, zkuste ho ovařit. Ze začátku na malé kousky, postupně pak trochu zvětšit (dospělým dávám kousky cca 1x2 cm). Ideálně si pročtěte tento článek: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0. K tomu sem tam vajíčko, mléčné výrobky, apod. a máte spokojeného strávníka. :)
Granule a kapsičky bych kupovala jiné značky /viz výše už je napsáno x kvalitních značek/, kapsičky bych dávala spíš jako mňamku tak 2-3x do týdne. Granule ať má nonstop. Většině koček chutnají nejvíc granule s rybím masem, takže zkuste z těch lepších pro začátek vybrat rybí recepturu a musíte zkoušet. U nás velmi zabodoval Taste of the Wild canyon river a Brit Care I´m sunny cat (nebo tak nějak - je na tom vyfocená mainka a je to s lososem, bíložlutý obal). Běžně se nové granule míchají do těch stávajících, ale pokud těm stávajícím kočena moc nedá, tak bych jí rovnou dala trochu těch nových a uvidíte, jak jí budou šmakovat.
PS: Pokud si člověk pročte složení Pro Planu, tak zjistí, že je to pytel obilí, konzervantů a ochucovadel. Bohužel je ve zverimexech hodně chválen (stejně jako Royal Canin), i tím krmí dost chovatelů, kteří zažili ten boom, když přišly na trh a nějak nepostřehli, že od té doby šly s kvalitou dost dolů a je na výběr za stejnou cenu o mnoho kvalitnější krmení. A jsou to schopní nabízet i veterináři - taky z toho mají příjem. Takže fakt si do toho od někoho, kdo to nabízí, nenechat kecat, otočit pytel a přečíst složení - na 1. místě bez debat musí být maso - sušené či moučka (ny syrové, to přijde o cca 70% vody, co obsahuje, a v pořadí vám dost klesne), poté taky ideálně maso, z příloh je ok rýže, brambor (ne kukuřici a ne pšenici, kočka není hlodavec ;), atd. V podstatě platí jako u lidského jídla - čeho je nejvíc, to je na 1.příčkách a postupně to klesá.
Lamee

XXX.XXX.178.179
Moc moc děkuji všem za odpovědi, moc jste mi pomohli. Přesto, že jste vyjmenovali kvalitní značky krmiv, dovolím si poprosit vás o názor na krmiva Hills Science Plan a to kvůli tomu, že ho nabízí náš veterinář u kterého je možný osobní odběr těchto krmiv. Přečetl jsem si několik recenzí na ta krmiva, a lidé akorát psali, že to kočkám chutná, a to mě nepřesvědčilo o tom, že je to záruka kvality. A taky ta obrovská propagace od veterinářů je moc nápadná na můj vkus, ale nevím nevím...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hilĺs Science "nebrat" Obsahuje hodně ochucovadel a hoodně kukuřice...
Lamee
napsal(a):
Moc moc děkuji všem za odpovědi, moc jste mi pomohli. Přesto, že jste vyjmenovali kvalitní značky krmiv, dovolím si poprosit vás o názor na krmiva Hills Science Plan a to kvůli tomu, že ho nabízí náš veterinář u kterého je možný osobní odběr těchto krmiv. Přečetl jsem si několik recenzí na ta krmiva, a lidé akorát psali, že to kočkám chutná, a to mě nepřesvědčilo o tom, že je to záruka kvality. A taky ta obrovská propagace od veterinářů je moc nápadná na můj vkus, ale nevím nevím...
Jsem moc ráda, že už nedáte jen na to, že to kočkám chutná. Taky aby ne, když je to dochucované. To je jako dát dítěti chipsy nebo zeleninu.99% dětí sáhne po těch chipsech, protože jsou prostě chuťově lepší, ale pro tělo by byla zdravější ta zelenina. Tak nějak tak je to s dochucovanými granulemi vs kvalitní granule, které obsahují maso a vhodné přílohy, ze kterých si tělo kočky vezme to potřebné a bude prospívat. Ano, nikdy to nebude tak chuťově výrazné, když je to jen z přírodních surovin než to, když obilí postříkají dochucovadly (expert je na to Royal Canin, kdy jsme si odrostlé kotě přivezla se zbytkem granulí od bývalých majitelů a jen jsem otevřela pytlík, zasáhl mě hrozně umělý zápach - něco jako smrad v KFC, apod. ze smaženého jídla, apod.
Tak nějak je to s propagovaným Pro Planem, Royal Canin a Hills. To jsou cca ty největší 3 top značky, co dřív byly kvalitní, ale s kvalitou šly hodně dolů a dneska se za stejnou cenu dá koupit o hodně vyšší kvalita, která to maso nepotkala jen z rychlíku. Bohužel je spousta veterinářů doporučuje do teď.
Ještě beru Hills v podobě veterinárních diet (i když já jsem i tak spíš zastáncem domácí stravy, i v podobě diet, protože se to dá fakt připravit i doma, jen člověk musí vědět, jak na to a zabere čas no), ale jinak nee. Fakt seženete za stejné peníze větší kvalitu. Jinak v dnešní době při koupi většího pytle máte ve většině e-shopů dopravu zdarma (já např. kupuju už roky na spokojenypes.cz), s některými se případně můžete u menších objednávek dohodnout na vyzvednutí na pobočce, apod. pokud mají. nevím odkud jste, my kouske za Prahou a většinou si nechávám velké objednávky posílat domů a menší si vyzvedávám v Praze na pobočce, protože to mám cestou z práce. Nebo třeba vím, že nikdo ten den doma nebude, tak si to nechám poslat na pobočku a vyzvednu tam.
Lamee

XXX.XXX.178.179
lavacca
napsal(a):
Jsem moc ráda, že už nedáte jen na to, že to kočkám chutná. Taky aby ne, když je to dochucované. To je jako dát dítěti chipsy nebo zeleninu.99% dětí sáhne po těch chipsech, protože jsou prostě chuťově lepší, ale pro tělo by byla zdravější ta zelenina. Tak nějak tak je to s dochucovanými granulemi vs kvalitní granule, které obsahují maso a vhodné přílohy, ze kterých si tělo kočky vezme to potřebné a bude prospívat. Ano, nikdy to nebude tak chuťově výrazné, když je to jen z přírodních surovin než to, když obilí postříkají dochucovadly (expert je na to Royal Canin, kdy jsme si odrostlé kotě přivezla se zbytkem granulí od bývalých majitelů a jen jsem otevřela pytlík, zasáhl mě hrozně umělý zápach - něco jako smrad v KFC, apod. ze smaženého jídla, apod.
Tak nějak je to s propagovaným Pro Planem, Royal Canin a Hills. To jsou cca ty největší 3 top značky, co dřív byly kvalitní, ale s kvalitou šly hodně dolů a dneska se za stejnou cenu dá koupit o hodně vyšší kvalita, která to maso nepotkala jen z rychlíku. Bohužel je spousta veterinářů doporučuje do teď.
Ještě beru Hills v podobě veterinárních diet (i když já jsem i tak spíš zastáncem domácí stravy, i v podobě diet, protože se to dá fakt připravit i doma, jen člověk musí vědět, jak na to a zabere čas no), ale jinak nee. Fakt seženete za stejné peníze větší kvalitu. Jinak v dnešní době při koupi většího pytle máte ve většině e-shopů dopravu zdarma (já např. kupuju už roky na spokojenypes.cz), s některými se případně můžete u menších objednávek dohodnout na vyzvednutí na pobočce, apod. pokud mají. nevím odkud jste, my kouske za Prahou a většinou si nechávám velké objednávky posílat domů a menší si vyzvedávám v Praze na pobočce, protože to mám cestou z práce. Nebo třeba vím, že nikdo ten den doma nebude, tak si to nechám poslat na pobočku a vyzvednu tam.
Děkuji za vyčerpávající odpoveď a za skvělou stránku s krmivy. Zkusíme Taste of the Wild a heurekapoint je v Plzni, takže se vyplatí i menší objednávky :)
Lamee
napsal(a):
Pozor - vet může být zároveň dealer!
olli

XXX.XXX.233.227
Ahoj,
já zkusila BARF a u nás to kočičkám moc chutná. je to prostě maximální spokojenost.
Hodně jsem o tom přečetla a nakonec vyzkoušela. Mohu jen doporučit.
Chodím do takového malého krámku na Praze 2.
www.akoira.cz.