Kočka kálí mimo záchod

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2015 19:58
KlaruseP

XXX.XXX.194.193

Dobrý den, mám takový problém.Před 3 týdny jsme na 3 dny odjeli ke známým a kočku nechali doma samotnou, akorát soused nám jí chodil krmit.Po celou dobu co jsme nebyli doma kočka normálně chodila na její záchod.Když jsme se ale vrátili, hned se vykadila mimo záchod.Pokadila nám vlastně celej byt.Myslíme si, že se nám mstila za to, že jsme jí nechali doma samotnou.Jenomže od tý doby to dělá pořád.Ale vždycky se vykadí až se všichni vrátí domů..asi abychom o tom věděli nebo si to jinak neumíme vysvětlit.Dokonce se vykadila i před návštěvou která k nám přišla.Vůbec si s ní nevíme rady..jak jí to zase odnaučit.Jinak jsou naší kočce 4 roky, je vykastrovaná a od kotěte normálně chodila na její záchod a NIKDY se nám nevykadila ani nevyčůrala mimo..až teď to začala dělat.Budu vděčná za každou radu, jsme zoufalý..Děkuji.

26.7.2015 21:43
fikovnice

XXX.XXX.240.1

KlaruseP napsal(a):
Dobrý den, mám takový problém.Před 3 týdny jsme na 3 dny odjeli ke známým a kočku nechali doma samotnou, akorát soused nám jí chodil krmit.Po celou dobu co jsme nebyli doma kočka normálně chodila na její záchod.Když jsme se ale vrátili, hned se vykadila mimo záchod.Pokadila nám vlastně celej byt.Myslíme si, že se nám mstila za to, že jsme jí nechali doma samotnou.Jenomže od tý doby to dělá pořád.Ale vždycky se vykadí až se všichni vrátí domů..asi abychom o tom věděli nebo si to jinak neumíme vysvětlit.Dokonce se vykadila i před návštěvou která k nám přišla.Vůbec si s ní nevíme rady..jak jí to zase odnaučit.Jinak jsou naší kočce 4 roky, je vykastrovaná a od kotěte normálně chodila na její záchod a NIKDY se nám nevykadila ani nevyčůrala mimo..až teď to začala dělat.Budu vděčná za každou radu, jsme zoufalý..Děkuji.

Kočka nedělá naschvály a nemstí se.
Zkusím pohledat vlákno, kde jsem řešila podobný problém s novým kocourem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.7.2015 07:47

Pokud není kočička zvyklá, že takto odjíždíte často, určitě to má souvislost. Nečistotnost ve spojení s nějakou událostí si vykládáme jako naschvál. Kočka nepřemýšlí jako člověk, tudíž se nejedná o schválnost jako takovou, ale kočka tímto dává najevo nespokojenost.
Zřejmě špatně nesla, že jste odjeli na tak "dlouho" a teď ji jakákoliv samota stresuje. Neví, že se běžně brzy vrátíte. Zkusila bych to pořešit ještě jedním záchodkem, umístěným někam, kde nejčastěji nacházíte "nadělení". Místa vyčistit octem (Savo některé kočky přitahuje), případně (pokud to jde) zamezit na postižené místo přístup. To je jen první krok. Uvidíte, co poradí ostatní. Hodně zdaru!

27.7.2015 14:22
KlaruseP

XXX.XXX.194.193

Tak nám začala doma i čůrat..

27.7.2015 14:26

No to je tedy "radost"
Pokud neznáte, zkuste mrknout ještě sem, jestli se Vám nebude něco "hodit":

http://www.hanazertova.cz/category/dotazy/dotazy-kocky/.

27.7.2015 18:40
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Já moc nemá čas hledat to "moje" vlákno. Mám dva kocoury - oba útulkové. Mladší poté, co jsem si jej vzala, chodil kadit pod moji postel. Asi pět týdnů - plus mínus. Dostávala jsem zde různé rady - nakonec pomohlo mít více záchodů a jeden mám přímo pod postelí. Vím, to určitě není ideální řešení, ale aspoň jsem nemusela stále čistit koberec. Dnes je tento záchod již téměř nevyužívaný a je tam "jen pro jistotu"... Takže u nás zabralo více záchodů a máte-li vystopováno, že na některé místo chodí kočka častěji, tak dát WC tam.

Přidejte reakci

Přidat smajlík