MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19
Dobrý den, zde se mi vždy dostane smysluplné rady takže píši. :)
Mam 7 měsíčního mainského kocoura (7,5kg)... Je to takovej prdlouš, je strašně hodnej a je takovej ťulda.
Jelikož chodím já i přítel do práce, rozhodli jsme se pořídit koťátko, aby měl kamaráda.
Včera jsme ho přivezli domu, je to hodně živej. Je to kocourek.
Čekala jsem, že bude ten malej velkýho otravovat a bude si chtít hrát, ale zatím nedá velkej malýmu pokoj... Občas syčí občas vrčí, ale furt se proháněj a dělá mu naschvály... Malej se vždycky oklepe a je ok, ale je mi ho líto. Zvykne si velkej na malýho ?.. Bude zase ok ? Není zlej, chová se normálně i se pořád mazlí jen prostě na toho malýho je takovej zákeřnej...
MaineCoonMiru
napsal(a):
Dobrý den, zde se mi vždy dostane smysluplné rady takže píši. :)
Mam 7 měsíčního mainského kocoura (7,5kg)... Je to takovej prdlouš, je strašně hodnej a je takovej ťulda.
Jelikož chodím já i přítel do práce, rozhodli jsme se pořídit koťátko, aby měl kamaráda.
Včera jsme ho přivezli domu, je to hodně živej. Je to kocourek.
Čekala jsem, že bude ten malej velkýho otravovat a bude si chtít hrát, ale zatím nedá velkej malýmu pokoj... Občas syčí občas vrčí, ale furt se proháněj a dělá mu naschvály... Malej se vždycky oklepe a je ok, ale je mi ho líto. Zvykne si velkej na malýho ?.. Bude zase ok ? Není zlej, chová se normálně i se pořád mazlí jen prostě na toho malýho je takovej zákeřnej...
Jj, a je tu opět stejná tématika...
To nemá být osobní útok proti Vám, já jen, že jsem zažívala (a stále zažívám) celkem nedobré soužití mých kocourů, které jsem si také brala postupně - zkuste zde pohledat diskuse o seznamování dvou koček - je jich zde kromě té mojí více. V prvé řadě se mají kočky seznamovat postupně, ale nebudu lhát a napíšu, že já tehdy také udělala tu chybu a kocoury k sobě dala hned. Nicméně u nás se jakási nevraživost mladšího ke staršímu vyvinula až později...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sedmiměsíční kocourek je "puboš" Předpokládám, že si zvyknou
napsal(a):
Sedmiměsíční kocourek je "puboš" Předpokládám, že si zvyknou
"Blazice" ale nezapomínejte na to, že mému mladšímu kocourovi bylo dle údajů depozita cca 5měsíců. Já od mých problémů zastávám názor, že VELKOU roli hraje povaha kočky - determinovaná, předpokládám, nejen výchovou, ale i geneticky. Nejsem si totiž u mého mladého vědoma nějaké chyby a jak "zvláštní" povahu má... .
fikovnice
napsal(a):
"Blazice" ale nezapomínejte na to, že mému mladšímu kocourovi bylo dle údajů depozita cca 5měsíců. Já od mých problémů zastávám názor, že VELKOU roli hraje povaha kočky - determinovaná, předpokládám, nejen výchovou, ale i geneticky. Nejsem si totiž u mého mladého vědoma nějaké chyby a jak "zvláštní" povahu má... .
Oprava - mělo být, že si nejsem vědoma nějaké mé chyby při "výchově", dají-li se kočky vůbec nějak vychovávat....

fikovnice
napsal(a):
fikovnice : nezapomněla jsem, ale velký kocourek je ještě puberťák. Je to předpoklad, že by se mohli lépe sžít...
Zadavatelko nepíšete, jak staré nové kotě je. Jestli je mezi nimi velký věkový rozdíl, tak hra mezi nimi bude ze strany velkého spíše šikana. Takoví kočečí puber´táci nemají cit, hrají si s menšími koťaty jako se sobě rovnými, což malého bude bolet. Je potřeba aby mladší měl možnost, když toho bude mít dost, se schovat za skříń a pod. Pokud sama píšete, že je Vám ho líto, tak možná když jsou sami doma tak oddělit a trvale nechat spolu, až malý trochu odroste.
ladd
napsal(a):
Zadavatelko nepíšete, jak staré nové kotě je. Jestli je mezi nimi velký věkový rozdíl, tak hra mezi nimi bude ze strany velkého spíše šikana. Takoví kočečí puber´táci nemají cit, hrají si s menšími koťaty jako se sobě rovnými, což malého bude bolet. Je potřeba aby mladší měl možnost, když toho bude mít dost, se schovat za skříń a pod. Pokud sama píšete, že je Vám ho líto, tak možná když jsou sami doma tak oddělit a trvale nechat spolu, až malý trochu odroste.
"Ladd", všimla jsem si, že se v kočkách vyznáte. Můj problém - pokud sem chodíte číst diskuse - asi znáte. Je to u nás naopak - velký má malého kocoura rád a pořád ještě sem tam se snaží jej vyprovokovat ke hře. To ale malý udělá málokdy, i když třeba dnes ano. Ale jinak si mě mladý vyloženě hlídá, je žárlivý a asi z důvodu té žárlivosti se stále nemůže sžít s velkým kocourem, který je ale přitom mírný a vůči němu vstřícný. Navíc jsem si jistá, že lásku mezi ně se snažím dělit spravedlivě, i když pokud mě mladý fakt naštve šikanou velkého kocoura, tak jdu, mazlím se s velkým a na mladého jsem naštvaná a dělám jako by byl vzduch. Toto mi ovšem samozřejmě vydrží jen chvíli. Nemáte nějaký nápad - krom toho, že se mám malého zbavit (to chci opravdu až jako to nejposlednější řešení)? Naučil se chodit na kočičí WC, i když jsem zde dostávala rady dát jej kvůli tomu pryč. Tak mu chci stále dát šanci, je vidět, že trpělivostí se dá lecčeho dosáhnout, navíc někdo mi tu psal, že definitivně se osobnost koček utváří kolem 18měsíců. Mladému bude rok. Staršímu začal třetí rok jeho života...
napsal(a):
fikovnice : nezapomněla jsem, ale velký kocourek je ještě puberťák. Je to předpoklad, že by se mohli lépe sžít...
No jo, jenže mladý byl vlastně ještě kotě, když jsem si jej brala a velkému v té době ještě nebyly dva roky. Já nechci zadavatelku nějak strašit, ale kolik slz jsem už prolila (zrovna před chvílí; i když ono ten můj smutek má i jiné důvody) a jak strašně moc bych si přála, aby se ti moji aspoň trochu dali dohromady. A rozhodně to u nás není nějaká permanentní nenávist. Velký celkem dost často malého olizuje, hlavu i celý obličej (malý mu to ale nikdy neoplatí; to také nevím, co má znamenat, sice jsem se etologií kdysi zabývala, ale nikoli etologií koček) a malý - když se s velkým třeba dva dny neviděli (jeden byl na chalupě, druhý v bytě), tak velkého vítá klasicky po kocourovsku - očichávají si čumáky, malý k velkému přiběhne se vztyčeným ocasem a otře se o něj, neexistuje žádné vrčení či syčení, a pak zas zničehonic jej chytne ten jeho rapl... .
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19
Malému jsou 3 měsíce.. Od včera se to vše rapidně zlepšilo :) Velkej už ani nesyčí ani nevrčí... ba naopak, malej po něm sem tam skočí, a velkej se nechá, má u toho průpovídky ale neubližuje mu. Dneska jsem je načapala jak si hrajou a navzájem se kousaj. Velkej kousal malého s citem, pak ho kousl o něco více tak malej hvízdl a velkej ho omamžitě pustil a zase si hráli dál... Přijde mi, že je to na dobré cestě.
Nevim jestli sem blázen, ale ráno mi přišlo, že malej hledal u velkýho cecík. Velkej ležel na zádech a malej mu strašně oňuchával břicho. Je to možný ?
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19
Na velkym je pořád vidět nedůvěřivost, pořád malýho zkoumá. Ale včera když se malej moc přiblížil tak na něj zaprskal a utekl, a dneska už vůbec. Dnes malej po něm skákal a velkej ok. Pořád se honěj a hrajou si. Není to tak, že by malého olizoval atd jak někde třeba čtu. Ale je vidět, že si asi začíná zvykat.
Oba je stejně mazlím, krmím, bonbonky dostávají oba, prostě co má jeden má i druhej... A pak třeba zase když spí malej tak se věnuju velkému a když spí velkej tak malému.
Jediný co mě moc mrzí je, že jsem je musela vyhnat z ložnice. Velkej je zvyklý semnou usínat v posteli, teď u mě usínal malej a velkej na postel nechtěl takže jsem je oba dala do obýváku. Je mi líto velkýho a nechci aby cítil nějaký odstrčení... Ráno si oba zaškrabali na dveře tak jsem je pustila do ložnice a oba si spokojeně lehli ke mě na postel :).

My jsme před časem k půl ročnímu kocourkovi pořídili také tříměsíčního. To víte, že si nepadli hned do náruče. Ale čtvrtý den už spolu spali v pelechu Držím palce
7 a 3 měsíce oba jsou tedy koťátka a k tou soužití jen potřebují trochu času. moje dvě koťata co zůstali spolu jsou pořád kamarádi ale kočičku svoji setru neviděli 10 dní a už to pro ně byl vetřelec. tím vás nechci strašit pořád je to ideální jek k sžití kotat
Fikovnice: vy jste měla smůlu že si malý asi zažil něco nehezkého a o to víc se k vám upnul jako ke svému středobodu vesmíru a tak velkého asi nikdy milovat nebude na druhou stranu až přejde puberta tak se třeba taky uklidní.
Už jste vyřešila nadílky pod postelí tak tohle potřebuje taky jen hodně času a nákladní auto trpělivosti
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19
Doufam, že to bude všechno ok. :) Rošťáci moji.
MaineCoonMiru
napsal(a):
Malému jsou 3 měsíce.. Od včera se to vše rapidně zlepšilo :) Velkej už ani nesyčí ani nevrčí... ba naopak, malej po něm sem tam skočí, a velkej se nechá, má u toho průpovídky ale neubližuje mu. Dneska jsem je načapala jak si hrajou a navzájem se kousaj. Velkej kousal malého s citem, pak ho kousl o něco více tak malej hvízdl a velkej ho omamžitě pustil a zase si hráli dál... Přijde mi, že je to na dobré cestě.
Nevim jestli sem blázen, ale ráno mi přišlo, že malej hledal u velkýho cecík. Velkej ležel na zádech a malej mu strašně oňuchával břicho. Je to možný ?
Jj, to si myslím, že klidně možné je - že si malý z velkého chtěl udělat kojnou... .
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19
No mě to fakt pobavilo... Chucák Čak (velkej) absolutně nechápal... :D.
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19
Každopádně velkej si malýho už i meje, takže malej si z něj udělal asi mámo-tátu :D
saty
napsal(a):
7 a 3 měsíce oba jsou tedy koťátka a k tou soužití jen potřebují trochu času. moje dvě koťata co zůstali spolu jsou pořád kamarádi ale kočičku svoji setru neviděli 10 dní a už to pro ně byl vetřelec. tím vás nechci strašit pořád je to ideální jek k sžití kotat
Fikovnice: vy jste měla smůlu že si malý asi zažil něco nehezkého a o to víc se k vám upnul jako ke svému středobodu vesmíru a tak velkého asi nikdy milovat nebude na druhou stranu až přejde puberta tak se třeba taky uklidní.
Už jste vyřešila nadílky pod postelí tak tohle potřebuje taky jen hodně času a nákladní auto trpělivosti
"Saty", kéž byste měla pravdu! Kdyby mi tak někdo dokázal říct, že to fakt chce jen vydržet, tak vydržím, budu velkého protežovat (ale přitom nezanedbávat malého)...jenže to nikdo dopředu neví...
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19
Fikovnice - Já pravidělně sleduji vaše příspěvky a je mi vás vždycky líto... ale vyčkejte.. budu doufat, že mladého přejde puberta a bude to ok. :).
MaineCoonMiru
napsal(a):
Fikovnice - Já pravidělně sleduji vaše příspěvky a je mi vás vždycky líto... ale vyčkejte.. budu doufat, že mladého přejde puberta a bude to ok. :).
Jste hodná - moc děkuju za povzbuzení. Třeba dnešek je celkem fajn, žádné útočení, oba loví můry , je ale pravdou, že i v tom lovení se projevuje naturel mladého - přilítne můra a on na ni jde "hlava nehlava" - je schopen vše pobořit, to velký pěkně potichoučku si počíhá a samozřejmě jeho lovení pak nese větší úspěch, než ten mladej "kalamita-kocour"...
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19
Já jsem včera byla uplně hotová, šla jsem si lehnout, přišel velkej lehl si ke mě malej si lehl k velkýmu, ten si ho umyl a všichni jsme spokojeně chrněli... Bylo to super, kluci bez sebe nedaj už ani ránu...
Vyčkejte času, mladej se vybouří a přijme velkého kocoura a bude to dobrý (doufám). U lovení můr se já vždycky nasměju, náš velkej je ještě mladší než vás mladej, a můry loví obdobně, loví hlava nehlava a vše boří a skáče mi i po hlavě a jelikož má už skoro 8 kg tak je to docela dobrý. :D.
MaineCoonMiru
napsal(a):
Já jsem včera byla uplně hotová, šla jsem si lehnout, přišel velkej lehl si ke mě malej si lehl k velkýmu, ten si ho umyl a všichni jsme spokojeně chrněli... Bylo to super, kluci bez sebe nedaj už ani ránu...
Vyčkejte času, mladej se vybouří a přijme velkého kocoura a bude to dobrý (doufám). U lovení můr se já vždycky nasměju, náš velkej je ještě mladší než vás mladej, a můry loví obdobně, loví hlava nehlava a vše boří a skáče mi i po hlavě a jelikož má už skoro 8 kg tak je to docela dobrý. :D.
Kéž byste měla pravdu!
On je mladý zároveň šíleně divoký a zároveň totálně závislý na mně a žárlivka. Takže když jsem doma, tak si pomalu hlídá každý můj krok.
No a můry - to je kapitola sama o sobě - představte si, že já jim je musím lovit - obzvlášť mladýmu. Teda nemusím , ale baví mě to - ono jinak si ten nešika nechá můru vždy někam zalézt...
saty
napsal(a):
Fredie a Bela -máma a syn Lovi oba hlava nehlava cokoliv, půlnoc na to zírá jako ze je to pod její úroveň a hysterka kdyz vidí muru zaleze do rohu a rve jako "Pomoc je tu něco oskliveho " a z takove kombinace je jednomu fakt do smichu.
No tak to je síla, pobavila jste mě. Ale ta Vaše Půlnoc bude fakt zvláštní, já se modlím za každou můru, která přiletí, protože to ihned znamená obrovský zájem a lov!

Ahá, Půlnoc je taky kočička Už mi to dává smysl Vedení mám poněkud delší
napsal(a):
Ahá, Půlnoc je taky kočička Už mi to dává smysl Vedení mám poněkud delší
Jj, "Saty" o Půlnoci psala již dříve, také jsem obdivovala kreativitu při výběru jména , nicméně si též pamatuji, že se "Saty" o Půlnoci vyjádřila nějak v tom smyslu, že je úplně blbá . Mj. si nechávala od svého bráchy prý v klidu oškubávat srst z krku, což si dost dobře neumím představit.
fikovnice
napsal(a):
Jj, "Saty" o Půlnoci psala již dříve, také jsem obdivovala kreativitu při výběru jména , nicméně si též pamatuji, že se "Saty" o Půlnoci vyjádřila nějak v tom smyslu, že je úplně blbá . Mj. si nechávala od svého bráchy prý v klidu oškubávat srst z krku, což si dost dobře neumím představit.
Je úplně blbá! blbka jedna a hysterka taky!
Blazice ano u nás je to Bella, Fredie, Půlnoc, Hysterka, Amálka a Sofie :-D
Amálka a Sofie jsou dvě starší zlatíčka
Bella asi dvouletá matka komanda Fredie, Půlnoc, Hysterka, co vídám ostatní jejich sourozence tak je to Monty, Esterka a Bobíšek. o zbývajících třech z 9 dětí nemám zprávy

Saty: jé, šest léčitelek A jména mají opravdu výtečná! V tomto jsou lidé velmi kretivní To se mi líbí...

napsal(a):
Saty: jé, šest léčitelek A jména mají opravdu výtečná! V tomto jsou lidé velmi kretivní To se mi líbí...
Chtěla jsem říci kreativní, ale to jste pochopila. Já fakt už musím na to oční
napsal(a):
Chtěla jsem říci kreativní, ale to jste pochopila. Já fakt už musím na to oční
Pochopila... jen bych chtěla říct houby léčitelky tyrani jsou to! jsem po úrazu docela v docela ošklivém stavu. pohmožděný celý bok ruka a pod. tak ležím na druhém boku aby mě to tolik nebolelo a co dělají celou noc? lezou po mě, mají ze mě opičí dráhu... potvory jedny.
saty
napsal(a):
Pochopila... jen bych chtěla říct houby léčitelky tyrani jsou to! jsem po úrazu docela v docela ošklivém stavu. pohmožděný celý bok ruka a pod. tak ležím na druhém boku aby mě to tolik nebolelo a co dělají celou noc? lezou po mě, mají ze mě opičí dráhu... potvory jedny.
Vidíte - a já myslela, že Půlnoc=Hysterka. Tak jsme to s "Blazicí" a Vámi daly do kupy, tj. že Hysterka je další čičina. A zdrobněle? "Ty moje Hysterinko?"
saty
napsal(a):
No a mě dnes v noci probudila zase naprosto šílená bolest - kocouři se rvali, já usnula výjimečně tvrdě, obvykle mě jejich škádlení ihned probudí, no a některý z nich se zadrápl do mé nohy, do toho mňaučeli! Fakt děsná bolest a pořádný drápanec!
fikovnice
napsal(a):
Vidíte - a já myslela, že Půlnoc=Hysterka. Tak jsme to s "Blazicí" a Vámi daly do kupy, tj. že Hysterka je další čičina. A zdrobněle? "Ty moje Hysterinko?"
Vidíte o tom jsem nikdy nepřemýšlela... já jí zdrobněle říkám "ty můj pitomečku"
A Frediemu "Ferdyšku" a když zlobí tak je to "Ferdinande!" na to slyší perfektně :-D.

fikovnice
napsal(a):
Nebo Hysterkaňo!
MaineCoonMiru: a u Vás to vypadá jak, máte nějaké příjemné novinky?
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19
Dobré ráno kočkomilky :) baví mě tady vaše konverzace s Fikovnicí ohledně jmen kočiček :D je to fakt vtipné ! :D Já mam Chucka (Čak) a Taylora... přítel je prostě magor. :D
Moji kocouři mě v noci pobavili, přítel odjel pracovně do Německa tak jsem si konečně mohla vzít svoje kočičáky do postele... V 5:00 ráno mě ale začali budit takže jsem je vyhodila do obýváku a zavřela si dveře (dveře jsou rozbité, zavřou se, ale stačí do nich drcnout a otevřou se) takže jsem před ně postavila sušák plný prádla a říkala jsem si, že to neodtáhnou... No nic ráno jsem se vzbudila a samozřejmě byli oba v posteli...
milan78

XXX.XXX.227.76
Dobré ráno všem.
Tak když tady pisete ta různá, opravdu kreativní jmena, tak se přidám taky. My máme Ťamana ( Ťaman= Vietnamec). Když otevřel oči, tak nádherně šilhal a pak mel prostě takové šikmé oči, tak už mu to holt zůstalo. Řikame mu Ťamiku, nebo Ťamo.A nebo ty sviňo mala . Posílám nějaké fotky pro pobavení.

Milan78: no ti jsou nádherní! Takoví "mačkací" Oňufala bych je z fleku A ten šilhavý je zlatíčko
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19
milan78

XXX.XXX.227.76
Jojo, ten je náš, toho nikomu nedame . Ovsem dneska ráno řadil, jak černa ruka. Od pul páté nám lovil palce pod peřinou a zakusoval se nám do kotníku, smrad jeden malej.Jak u vas káráte kočky?
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19
Já nekárám jsou to moji mumínci :D Ba ne, když zlobí hodně tak poprvé pohrozím zvýšením hlasu a když nepřestanou tak u mě vždy působí postříkat vodou z rozprašovače. Ale už ten velkej už ví, jakmile vezmu rozprašovač do ruky tak dá pokoj :D :).
milan78

XXX.XXX.227.76
MaineCoonMiru
napsal(a):
Ti jsou krásní ! :) tohle jsou moji kluci
No ti jsou taky rozkosni.A ten chlupáč, to je pořadnej Macek. Kolik važi?

MaineCoonMiru: no krasavci. Oba
milan78: Nekárám, není třeba
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19
Blazice : Není třeba ? To se máte... Mě ten malej čert doslova skáče po hlavě... Po celém bytě musim mít zalepené všechny zásuvky.. přijde mi, že se pokouší najít způsob jak se zabít...
A velkej ? Ten je už v pohodě, pokud neslyší téct vodu, protože ječí dokud ho prostě nedam do vany... BLÁZNI.
milan78

XXX.XXX.227.76
Naprosto souhlasím ze hledají způsob, jak se zabit. Nás Ťama například jezdi s rozbehem po zadku po plovoucí podlaze takovou rychlosti, ze vzdycky narazí hlavou do dveří nebo do skříně, az bych rekl, ze ho to musí bolet.Jo a včera poprvé vyzkoušel, jak se leze po zaclone.Vzal to s roz během z postele a ladnym skokem byl skoro u stropu
Mainecoonmiru: bože ty jsou nádherní mám pro mainky slabost a je to muj sen třeba si ho jenou splním...
milan78: nahlas a výhružně na ně křiknu jejich jméno jak jsem tu psala Fredie když zlobí je rázem překřtěn na Ferdinanda:-D oni moc vědí že vyvádí co nemají, případně když leze do talíře tak většinou dostane lžící, vidličkou nebo dvěma prsty ťukanec(samozřejmě lehký) do mezi uši a už ví že nic nedostane
Rozprašovač nepoužívám stejně milují vodu tak to nemá význam.

Saty: představte si, že takto "potrestala" (lehce kávovou lžičkou po hlavičce) návštěva čivavku od hostitelů, která jim lezla do talíře. V momentě byla mrtvá Říkala nám to kolegyně v práci. Jsou to její známí... To je hrozné. Čivavy se rodí s fontanelou, možná tam byl nějaký problém...
MaineCoonMiru
napsal(a):
Dobré ráno kočkomilky :) baví mě tady vaše konverzace s Fikovnicí ohledně jmen kočiček :D je to fakt vtipné ! :D Já mam Chucka (Čak) a Taylora... přítel je prostě magor. :D
Moji kocouři mě v noci pobavili, přítel odjel pracovně do Německa tak jsem si konečně mohla vzít svoje kočičáky do postele... V 5:00 ráno mě ale začali budit takže jsem je vyhodila do obýváku a zavřela si dveře (dveře jsou rozbité, zavřou se, ale stačí do nich drcnout a otevřou se) takže jsem před ně postavila sušák plný prádla a říkala jsem si, že to neodtáhnou... No nic ráno jsem se vzbudila a samozřejmě byli oba v posteli...
Jéé, já jsem měla mít Čaka také, ještě jsem teda přemýšlela, že se bude psát Chuck!
napsal(a):
Saty: představte si, že takto "potrestala" (lehce kávovou lžičkou po hlavičce) návštěva čivavku od hostitelů, která jim lezla do talíře. V momentě byla mrtvá Říkala nám to kolegyně v práci. Jsou to její známí... To je hrozné. Čivavy se rodí s fontanelou, možná tam byl nějaký problém...
Ten příběh jsem slyšela k mnoha zdrojů... čivavy mají jako mladé fontanelu fakt velikou... znala jsem čivavu co jí měla velmi znatelnou do dvou let to je riziko "mini" psíků
U těch blbounů z toho strach fakt nemám navíc fakt v tom není žádná síla.
Když už jsme u těch mrtvolek až bude ve večerních zprávách že prodavačka v afektu umlátila zákazníka tak se nedivte když už nenapíšu.
Já se z nich zblázním!
Právě jsem se dozvěděla že je přece jedno jestli se kočka uškrtí na obojku proti klíštatům nebo jí přejede auto.
napsal(a):
"Blazice", děláte si srandu?! To je HROZNÉ, HROZNÉ - z toho jsem úplně v šoku...
saty
napsal(a):
Ten příběh jsem slyšela k mnoha zdrojů... čivavy mají jako mladé fontanelu fakt velikou... znala jsem čivavu co jí měla velmi znatelnou do dvou let to je riziko "mini" psíků
U těch blbounů z toho strach fakt nemám navíc fakt v tom není žádná síla.
Když už jsme u těch mrtvolek až bude ve večerních zprávách že prodavačka v afektu umlátila zákazníka tak se nedivte když už nenapíšu.
Já se z nich zblázním!
Právě jsem se dozvěděla že je přece jedno jestli se kočka uškrtí na obojku proti klíštatům nebo jí přejede auto.
"Když už jsme u těch mrtvolek až bude ve večerních zprávách že prodavačka v afektu umlátila zákazníka tak se nedivte když už nenapíšu."
milan78
napsal(a):
Naprosto souhlasím ze hledají způsob, jak se zabit. Nás Ťama například jezdi s rozbehem po zadku po plovoucí podlaze takovou rychlosti, ze vzdycky narazí hlavou do dveří nebo do skříně, az bych rekl, ze ho to musí bolet.Jo a včera poprvé vyzkoušel, jak se leze po zaclone.Vzal to s roz během z postele a ladnym skokem byl skoro u stropu
A ti vaši, "Milane" jsou fakt takoví jak já říkám "ňahňací", prostě plyšáčci!
milan78

XXX.XXX.227.76
No Britky takové jsou. Vážně jako plyšove.Však je pořád ňuchňame a pomazlujeme.
milan78
napsal(a):
No Britky takové jsou. Vážně jako plyšove.Však je pořád ňuchňame a pomazlujeme.
Když už jsme u fotek https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/2934651/pro-fikovnici-foto#a2934846
Belluška v druhém příspěvku je kříženka britky a toho plyšáka můžu teda potvrdit.
saty
napsal(a):
To se nesmějte to je fakt od rána to vypadá že nemají na práci nic lepšího než snahu mě vytočit.
Ale však Vy víte "Saty" že to není vysmívání se. Jsem ráda, že jsme tady taková parta a že při sobě držíme a např. já přímo miluji humor!
Ale btw, nepsala jste, že jdete od válu, jinými slovy, že budete dávat výpověď nebo se pletu?
saty
napsal(a):
Když už jsme u fotek https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/2934651/pro-fikovnici-foto#a2934846
Belluška v druhém příspěvku je kříženka britky a toho plyšáka můžu teda potvrdit.
Musím Vám je znovu pochválit, sice to píšu už potisící, ale jsem zatížená na mouráky (oba mí kocouři jsou mourovatí). Teď v práci vyvstaly nějaké problémy (nejen s tím, že jsem rozbila displej od pracovního NTB), tak si zatím na koupi nového foťáku asi budu muset ještě počkat, pak snad také něco přidám...
milan78

XXX.XXX.227.76
Belluška je moc hezká kočička.Britky jsou moje srdeční záležitost a doufám, ze z našeho Ťamika vyroste aspoň osmikilovej pomazlovaci plyšák
fikovnice
napsal(a):
Ale však Vy víte "Saty" že to není vysmívání se. Jsem ráda, že jsme tady taková parta a že při sobě držíme a např. já přímo miluji humor!
Ale btw, nepsala jste, že jdete od válu, jinými slovy, že budete dávat výpověď nebo se pletu?
Ještě dodávám - na "Psech" se to řeže hlava nehlava, já jsem vděčná za nás na "Kočkách" - když už si něco vytkneme, tak slušně, a pokoušíme se do toho netahat nějaké extra emoce.
milan78
napsal(a):
Belluška je moc hezká kočička.Britky jsou moje srdeční záležitost a doufám, ze z našeho Ťamika vyroste aspoň osmikilovej pomazlovaci plyšák
Také mám ráda, když jsou kocouřiska velký, můj starší má určo přes 6 kilo, asi i hodně přes 6kilo. Kdežto mladý je takový záprdek, o to je ale vzteklejší - nevídaná povaha!

saty
napsal(a):
To jsou mačkací chlupaňky
fikovnice
napsal(a):
V pondělí jdu na pohovor na novou práci Držte mi palečky i když věřím že to mám v kapse a pak dám výpověď. Já to taky myslím s humorem moje vedoucí se tu dnes ráno stavovala a mohla se strhat smíchy, když mě viděla že se jen držím kasy, abych někoho nepraštila Nevím dnes mi to nějak echt leze na nervy
Ale zrovna včera jsem si na vás vzpomněla když jsem koukala na y mouráčky, já je nikdy nijak zvlášt nemilovala prostě další zbarvení ale tak nějak se to sešlo :-D.
milan78

XXX.XXX.227.76
fikovnice
napsal(a):
Jj, vím, že Britky jsou plyšáčci, a kolik Vám jich "Milane" zůstalo? JenŤaman? Nebo jich máte víc?
Jee paní Fikovnice, to si nerozumíme.Ty fotky jsou focene u bývalé majitelky kotatek a my máme z těchto kotatek jen Ťamana .Naštěstí je to naše kamarádka, tak jsme chodili za kotatkama dost často a měli jsme právo vybrat si jako úplně prvni. Ťaman byl prostě nejkouzelnejsi.Jinak máme ještě jednoho britaka, rezaveho Garfilda, tomu bude v září 15 roku a ten si zvolil před 10 lety, ze bude žit na zahradě a do domu už vůbec nechodí.Pelisek má na verande, ale do bytu vůbec nechce.Posílám ještě nějaké fotky Ťamana a jak drancovali maminku, když chtěli ještě pit a ona už jim nechtěla dat

saty
napsal(a):
V pondělí jdu na pohovor na novou práci Držte mi palečky i když věřím že to mám v kapse a pak dám výpověď. Já to taky myslím s humorem moje vedoucí se tu dnes ráno stavovala a mohla se strhat smíchy, když mě viděla že se jen držím kasy, abych někoho nepraštila Nevím dnes mi to nějak echt leze na nervy
Ale zrovna včera jsem si na vás vzpomněla když jsem koukala na y mouráčky, já je nikdy nijak zvlášt nemilovala prostě další zbarvení ale tak nějak se to sešlo :-D.
Držím

Milan78: krásná koťátka Už mě napadla i myšlenka, zda v budoucnu nechovat. Stačilo by mi jednou. Ale já bych ty koťátka strašně oplakala. Mít je tři měsíce doma a potom se jich vzdát. Na to nemám náturu
Jsem šťastná, že mám své .
milan78
napsal(a):
Jee paní Fikovnice, to si nerozumíme.Ty fotky jsou focene u bývalé majitelky kotatek a my máme z těchto kotatek jen Ťamana .Naštěstí je to naše kamarádka, tak jsme chodili za kotatkama dost často a měli jsme právo vybrat si jako úplně prvni. Ťaman byl prostě nejkouzelnejsi.Jinak máme ještě jednoho britaka, rezaveho Garfilda, tomu bude v září 15 roku a ten si zvolil před 10 lety, ze bude žit na zahradě a do domu už vůbec nechodí.Pelisek má na verande, ale do bytu vůbec nechce.Posílám ještě nějaké fotky Ťamana a jak drancovali maminku, když chtěli ještě pit a ona už jim nechtěla dat
Aha, tak díky za osvětlení celé situace. Přeji hodně radosti s Ťamanem (skutečně originální jméno ) i s Garfieldem (těch už jsem pár poznala).

A co naše "Vařbuchta" a "Mišpule"? Líbí? Přiznávám, jsou to přezdívky... ;-).
napsal(a):
Milan78: krásná koťátka Už mě napadla i myšlenka, zda v budoucnu nechovat. Stačilo by mi jednou. Ale já bych ty koťátka strašně oplakala. Mít je tři měsíce doma a potom se jich vzdát. Na to nemám náturu
Jsem šťastná, že mám své .
Btw "Blazice", když jsem přemýšlela, jaký smysl zde na světě hledat, kam se dál vrhnout, kam směřovat své úsilí, atd., tak jsem také trochu zakoketovala s myšlenkou na chov. Ale myslím, že je to hodně náročné a předpokládám, že přinejmenším začátky vyžadují pořádnou finanční injekci. Ale jako koníček by se mi to líbilo moc!
fikovnice
napsal(a):
Btw "Blazice", když jsem přemýšlela, jaký smysl zde na světě hledat, kam se dál vrhnout, kam směřovat své úsilí, atd., tak jsem také trochu zakoketovala s myšlenkou na chov. Ale myslím, že je to hodně náročné a předpokládám, že přinejmenším začátky vyžadují pořádnou finanční injekci. Ale jako koníček by se mi to líbilo moc!
Zodpovědný chov je spíš koníček potřebující dlouhodobou dotaci
Nechovám kočky ani jiné savce, ale exot. papoušky... po 6-ti letech jsem to před pul rokem přestala ve velkém dotovat.
saty
napsal(a):
Zodpovědný chov je spíš koníček potřebující dlouhodobou dotaci
Nechovám kočky ani jiné savce, ale exot. papoušky... po 6-ti letech jsem to před pul rokem přestala ve velkém dotovat.
Ano, právě jsem si toho vědoma - že žádné výdělky neočekávat, spíše počítat s investicemi. A to si teď dovolit nemůžu, takže je to momentálně jen takový sen do budoucna, no a protože sázím už dlooouho Sportku, tak jednou přece vyhrát musím, no ne?
fikovnice
napsal(a):
Ano, právě jsem si toho vědoma - že žádné výdělky neočekávat, spíše počítat s investicemi. A to si teď dovolit nemůžu, takže je to momentálně jen takový sen do budoucna, no a protože sázím už dlooouho Sportku, tak jednou přece vyhrát musím, no ne?
Já tvrdím že za útrapy co od začátku roku snáším, musím příští rok vyhrát ve sportce nebo se vdát...
Nějak nevím ani jedno z toho nezní pravděpodobně
Zdravím :) MaineCoonMiru, jen pod jiným profilem, já už sem bezradná... na jednom počítači jsem pod jedním Nickem a nevím nic o tomhle a naopak :/
Každopádně, chovat Mainky by se mi moc líbilo.. ale na to člověk potřebuje strašně moc věcí a není to vůbec ale vůbec jednoduchý, ale fikovnice..jak říkáte, také je to takový sen do budoucna. :)
Čaky má něco přes 7Kg... Ale měl by ještě vyrůst, není mu ani rok. :).