MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19
Dobré ráno kočkomilové :)
Moji dva kluci mají maxi záchod, měním každý den, vyzkoušen nespočet druhů kočkolitu a stejně páchnou furt. :D
Takže jsem koupila pohlcovač zápachu od BEAPHARU. Máte zkušenosti ? :)
MaineCoonMiru
napsal(a):
Dobré ráno kočkomilové :)
Moji dva kluci mají maxi záchod, měním každý den, vyzkoušen nespočet druhů kočkolitu a stejně páchnou furt. :D
Takže jsem koupila pohlcovač zápachu od BEAPHARU. Máte zkušenosti ? :)
Pokud jste zkoušeli několik kočkolitů a pořád to není ono, správně rapotacka napsala, že to může být i stravou kocourů. Čím krmíte (granule? konzervy:kapsičky? jakých značek?)
Jinak tento pohlcovač jsem jednou měla, pohlcoval dobře, ale našla jsem jiný, který i hezky voní - naše kočeny nerady dvířka, takže mají sic krytá wc, ale přesto to může více utíkat. Měla jsem levandulový : http://www.zoohit.cz/shop/kocky/kockolity_podestylky/deo_pohlcovace_zapachu/122098.
Nebo zůstat u toho Beapharu, ale kupovala bych to spíš společně s granulemi z e-shopu - vyjde vás to levněji. Viz : http://www.zoohit.cz/shop/kocky/kockolity_podestylky/deo_pohlcovace_zapachu/122095.
joanne.s
napsal(a):
Měníte obsah záchodu každý den a stejně to smrdí?
tak to není normální. Kocourům nesedí žrádlo, začněte určitě tam. čím krmíte?
A jo, teď jsem to přejela znovu a fakt je tam "měníme každý dne", já to v rychlosti přejela a četla to jako "čistíme", jak už je to člověk zvyklý, že denně wc čistí. Tak to pak souhlasím s tím, že je 100% chyba v krmení. Protože denně měnit stelivo a stále zápach, to opravdu normální není.
joanne.s
napsal(a):
Měníte obsah záchodu každý den a stejně to smrdí?
tak to není normální. Kocourům nesedí žrádlo, začněte určitě tam. čím krmíte?
Btw, jak to ale děláte s výměnou steliva - já se snažím po každé potřebě (samozřejmě když jsem doma) nános odstranit, dám jej do sáčku, ale zase neletím s tím sáčkem hned ven - přece jen třeba v noci z paneláku to není úplně praktické. Jak to děláte ostatní? Sakramenty , které odstraníte ze záchodu hned vynášíte ven nebo čekáte, až třeba naplníte sáček - tak to dělám já.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sakramenty vyhazuji s okna To měl být vtip. Mám pár kroků popelnici, takže "běhám" 2x denně...

lavacca
napsal(a):
My jsme v RD a tak denně vyberu wc, uzavřu vše do pytlíků (používám opakovaně), dám do garáže do kyblíku a tak 2-3x do týdne vše vynesu. Vysypu na místě na zahradě, které jsem pro to vyhradila a tak pořád dokola.
Nějakou dobu jsem bentonitovou podestýlku se sakramenty sypala do kompostu. Až později jsem zjistila, že to tam nepatří. Kompost se asi nikdy nerozloží.
napsal(a):
Nějakou dobu jsem bentonitovou podestýlku se sakramenty sypala do kompostu. Až později jsem zjistila, že to tam nepatří. Kompost se asi nikdy nerozloží.
Já to právě sypu mimo kompost, na hromadu, která se sama postupně snižuje, jak se podestýlka po delším dešti rozmočí a slehne... ono už to, že jsou to sakramenty od masožravce je někde psáno, že se do kompostu nemá dávat, když s tím chce pak člověk hnojit zeleninu, atd.
milan78

XXX.XXX.227.76
Já jsem začal splachovat sakramenty do zachodu. Ovsem nevim, jestli se to smí a co to udělá, aby to nějak neucpalo záchod. Používám stelivo Tygrino. Když jsem dával bobiky do igelitaku a následně do odpadaku, bylo to cítit po celém bytě víc jak z kociciho zachodku.Muselo se to vynaset i dvakrát denně a přišlo mi lito tech pytlů na odpad, protože máme odpadak na 70 litru a vyhazovat dvakrát denně poloprazdny pytel se mi nechtělo.Tak doufám, ze nám to neucpe trubky. Mate s tím někdo zkušenost?

lavacca
napsal(a):
Já to právě sypu mimo kompost, na hromadu, která se sama postupně snižuje, jak se podestýlka po delším dešti rozmočí a slehne... ono už to, že jsou to sakramenty od masožravce je někde psáno, že se do kompostu nemá dávat, když s tím chce pak člověk hnojit zeleninu, atd.
Jsem kozel zahradník Děkuji za radu. Budu si to pamatovat Ale jak už jsem psala, kompost je znehodnocený. Teď čeká, až si půjčíme bagr a muž ho zrekultivuje... To je dobrý nápad, jak píšete. Už jdu za mužem, aby mi vyhloubil někde v ústraní jámu. Je fakt, že jak byla ta horka, ač byly sakramenty v pytlíku, tak popelnice nelibě zaváněla
milan78
napsal(a):
Já jsem začal splachovat sakramenty do zachodu. Ovsem nevim, jestli se to smí a co to udělá, aby to nějak neucpalo záchod. Používám stelivo Tygrino. Když jsem dával bobiky do igelitaku a následně do odpadaku, bylo to cítit po celém bytě víc jak z kociciho zachodku.Muselo se to vynaset i dvakrát denně a přišlo mi lito tech pytlů na odpad, protože máme odpadak na 70 litru a vyhazovat dvakrát denně poloprazdny pytel se mi nechtělo.Tak doufám, ze nám to neucpe trubky. Mate s tím někdo zkušenost?
Tygrino je klasický bentonit? jako vyloženě záchod o neucpe ale v čističce se o pak nabaluje na ty síta a to je problém, pouze stelivo papírové (asan) je oficiálně povoleno splachovat do wc, nebo stelivo kde je to vyloženě napsáno.
milan78

XXX.XXX.227.76
saty
napsal(a):
Tygrino je klasický bentonit? jako vyloženě záchod o neucpe ale v čističce se o pak nabaluje na ty síta a to je problém, pouze stelivo papírové (asan) je oficiálně povoleno splachovat do wc, nebo stelivo kde je to vyloženě napsáno.
Omlouvám se, ale já nevim, co je bentonit.
milan78

XXX.XXX.227.76
Jo aha, dekuju za vysvětlení. Tak tygrino je bentolit.
Toto stelivo lze jak kompostovat, tak hrudky lze splachovat do WC.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/kockolity_podestylky/rostlinne/476968.

joanne.s
napsal(a):
Toto stelivo lze jak kompostovat, tak hrudky lze splachovat do WC.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/kockolity_podestylky/rostlinne/476968.
To je něco podobného, co dávám pod želvu
Já se moc omlouvám, že píši až teď... Neměla jsem vůbec čas.. Jsem zadavatelka příspěvku jen pod jiným profilem :)
Jako nějak extrémně to zas nesmrdí ale cítit to je, krmím kvalitně, granule jsem měla zatím troje (kupuji velké pytle) a to Applaws, Arden Grange a teď krmím Taste of the wild. Kapsičky a konzervičky Brit care... dodávám lososový olej + několikrát týdně maso. Stravou to asi nebude, bobíky mají oba pevné bez známek nestrávené stravy apod.
Ale musím říct, že s tím pohlcovačem už to nesmrdí :)
Smrdí to hodně asi proto, že mají oba jeden záchod. Měla jsem pro ně dva, ale chodili oba jen na ten jeden.
fikovnice
napsal(a):
Btw, jak to ale děláte s výměnou steliva - já se snažím po každé potřebě (samozřejmě když jsem doma) nános odstranit, dám jej do sáčku, ale zase neletím s tím sáčkem hned ven - přece jen třeba v noci z paneláku to není úplně praktické. Jak to děláte ostatní? Sakramenty , které odstraníte ze záchodu hned vynášíte ven nebo čekáte, až třeba naplníte sáček - tak to dělám já.
Také bydlím v paneláku a používám betonitove stelivo a vybrane bobky a hrudky normálne splachuji do záchodu. Pokud jich není moc, tak se normálne splachnou a pokud měním kompletne celou podestýlku, tak to vynáším do popelnice.
miru.m
napsal(a):
Já se moc omlouvám, že píši až teď... Neměla jsem vůbec čas.. Jsem zadavatelka příspěvku jen pod jiným profilem :)
Jako nějak extrémně to zas nesmrdí ale cítit to je, krmím kvalitně, granule jsem měla zatím troje (kupuji velké pytle) a to Applaws, Arden Grange a teď krmím Taste of the wild. Kapsičky a konzervičky Brit care... dodávám lososový olej + několikrát týdně maso. Stravou to asi nebude, bobíky mají oba pevné bez známek nestrávené stravy apod.
Ale musím říct, že s tím pohlcovačem už to nesmrdí :)
Smrdí to hodně asi proto, že mají oba jeden záchod. Měla jsem pro ně dva, ale chodili oba jen na ten jeden.
No a je to teda jak? denně čistíte nebo měníte obsah wc?
taky mám víc koček, takže se některé o wc dělí, ale tím to dle mého až tak nebude (pokud dobře zahrabou sakramenty). Nicméně uznávám, že teďka jak byly ty větší vedra, tak to cítit bylo více. Ale na to byly zas dobré právě ty pohlcovače pachů.:).
fikovnice
napsal(a):
Já to tak dělám taky. Sáček strčím za dveře a doplňuju ho. Jelikož máme kocourka neustále v léčbě a chodí na záchod docela často, tak si neumím představit, že bych s každým čůráním a sakramentem lítala ven :o).
miru.m
napsal(a):
Jak je čas, většinou ale měním celé stelivo... každý den, když je náročný týden tak obden. :).
Fakt každý den? To snad není ani možný, že by to bylo cítit... pak je otázka, zda teda kocouři dobře krmení tráví?!? protože denně měnit celý obsah toalety a aby to bylo cítit, to mi přijde nějaký divný... já běžně měním obsah záchodu až po 4-5 týdnech, mezitím denně vybírám hrudky a dosypávám postupně nové stelivo. A wc je bez dvířek a cítit je až ve větších vedrech, jinak málokdy.
A jaké stelivo teda máte nyní?
Teď mám už delší dobu takové z hypermarketu globus.
Asi to zas obměním za něco jiného, ale musím říct, že teď je to posledních pár dnů lepší. I s tím pohlcovačem... :)
A opravdu, krmim pouze tím, co jsem napsala a myslím si, že to jsou kvalitní krmiva. Hodně jsem ohledně dobrých krmiv četla.
miru.m
napsal(a):
Teď mám už delší dobu takové z hypermarketu globus.
Asi to zas obměním za něco jiného, ale musím říct, že teď je to posledních pár dnů lepší. I s tím pohlcovačem... :)
A opravdu, krmim pouze tím, co jsem napsala a myslím si, že to jsou kvalitní krmiva. Hodně jsem ohledně dobrých krmiv četla.
Osobně těm podestýlkám z hypermarketů moc nevěřím... jaké všechny jste zkoušela?
Ono to může být i horším trávením - tj. dobré krmení, ale kocourům nemusí až tak sedět, co se týče trávení. Zkusila bych jim dát bílý jogurt se živou kulturou, ať podpoříte správnou mikroflóru.