Zdravím všechny chovatele kočičích miláčků!
Otázka tématu zní jasně - čím zpestřujete kočičákům jídelníček?
Já krmím:
Granule a kapsičky patří do základu, dostanou 1x denně masovou tyčinku, občas vitamínový nebo krém proti bezoárům (Miamor), občas sušené masové kousky. K dispozici mají kočičí travičku. Velice vyjímečně plátek 96% šunky. Dostávají syrové kuřecí maso - odřezky, ale pouze z prsou.
Jednou jsem jim vyvařila kuřecí skelet jako vývar - vůbec to nechtěli Sad
Chtěla jsem se tedy zeptat, co jim dáváte navíc vy?
Mám na mysli hlavně maso, ryby? Hlavně mě zajímá, co z jaké části ryby či kuřete použijete, a jak to tepelně upravíte?
Pokud jsem někde přehlédla podobné téma, prosím hoďte odkaz.
Děkuji moc za všechny odpovědi.
Takže u nás jedí čičiny hlavně maso (vepřové, hovězí, rybí - kapr, losos, sumeček, apod., občas kachní, kuřecí, apod. - nejen čistou svalovinu, ale i kůže, drobné kosti, chrupavky, vnitřnosti - srdce, játra, slezina, mix drobů, atd.) + k tomu mají jako doplněk granule (střídám kuře, ryby, jehně, zvěřinu). Plus dostávají 2-3x týdně vajíčko, tvaroh či jogurt, uvařenou zeleninu. K zakousnutí mají také zelené (seju pravidelně obilí - tj. vlastně kočičí tráva, schválně jsem ji jednou koupila, zda je to něco jinačího - nebylo. + jim pěstuji i šáchor). Jako zpestření jim dávám sem tam vitamínovou pastu, vitamínové tabletky, kapsičky či konzervu. Plus občas dostanou i sušené rybičky, masové kousky (Calibra).
Rybí maso kupuji mleté - mix hlav, ploutví, drobných kostí, čisté svaloviny a vnitřností. Prostě vykuchaná semletá rybka. Záleží, co byste koupila, ale třeba malé rybky stačí jen překrojit a ať čičina kouše. Z kuřete stačí vyndat velké kosti a taky se může číča pustit do hodování - pokud nezvládá pořádně drobné kosti, tak lze pomlátit paličkou na maso. Pokud by kosti nesnesla (některé kočky po nich ze začátku zvrací), tak prostě obrat kuře z kostí a podávat - tj. včetně kůže, šlach, apod. Z vnitřností srdce (dle BARFu se počítá jako svalovina), játra, žaludek, může klidně i plíce, slezinu, ledviny.
A podávám syrové. Vařením se ničí zbytečně vitamíny. Plus u nás kočky tak vařenému ani neholdují (jediné, co mají rády vařené jsou vepřové chrupavky, když je člověk rozvaří a je to až takové želé, že se jim to pak lépe jí).
Zkuste si něco načíst zde: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych snesla modré z nebe, ale ta moje sebranka nechce nic mimo konzervy Brit care (vše s tuňákem), kvalitní granule, večer napůl jedna masová tyčinka, tráva i šáchor, maltózová pasta a Laxatone a někdy doplněk proti zubnímu plaku PlaqueOff™ Dental Bites.
Z kuřete to co zrovna je srdíčka, prsa, stehna, křídla, hovězí svalovinu, vemínko, vepřovou svalovinu, někdy mleté.
Když jsem doma klepla bažanta tak se naporcoval do pytlíčků a ještě nejaký zbytek mám.
Dále dostávají:
Tvaroh, krémové sýry(mascarpone), smetanu i zakysanou, občas od gimpetu dostávájí mléko a pudink pro kočky, pastu s maltozou, do vody dostávají
k dispozici mají trávu, mají rádi mrkev, kukuřici a hrášek tak ho také příležitostně dostávají
Mají navíc k dispozici celý den kvalitní granule, konzervy moc nedávám, maso vyjde levněji a mám kontrolu nad tím že nedávám semleté bůh ví co
Takže doplňkem stravy jsou u nás ty granulky.

saty
napsal(a):
Z kuřete to co zrovna je srdíčka, prsa, stehna, křídla, hovězí svalovinu, vemínko, vepřovou svalovinu, někdy mleté.
Když jsem doma klepla bažanta tak se naporcoval do pytlíčků a ještě nejaký zbytek mám.
Dále dostávají:
Tvaroh, krémové sýry(mascarpone), smetanu i zakysanou, občas od gimpetu dostávájí mléko a pudink pro kočky, pastu s maltozou, do vody dostávají
k dispozici mají trávu, mají rádi mrkev, kukuřici a hrášek tak ho také příležitostně dostávají
Mají navíc k dispozici celý den kvalitní granule, konzervy moc nedávám, maso vyjde levněji a mám kontrolu nad tím že nedávám semleté bůh ví co
Tiše závidím...
napsal(a):
Tiše závidím...
Toho bažanta nebo to že mám doma popelnice?
Stojí za tím jen a pouze smečkový odchov tedy moto "zaváháš? nežereš!"
Jsou i chvilky kdy to odmítnou všichni a tím jsou u nás třeba ryby ty nevezme do tlamy ani jeden a to mám v rybníku takové pěkně vyžrané kapříky.

Tiše závidím takové pažravce! I toho bažanta bych jim koupila...
Já dávám denně kapsičku třeba cosma thai, zbytek granule /Orijen, Go natural/
navíc dávám jednou za dva dny minisalámek z DM. Denně dávám plnotučný bílý jogurt dvě lžičky, občas místo toho zakysanou smetanu.
Syrové maso moc nechce, přesto pokaždé když připravuji maso pro sebe, kousek kocourkovi nabízím zasyrova.
Stejně tak pokaždé dám kousek pečeného nebo dušeného masa, co mám pro sebe, to kocourek rád / solím jen lehce, pepřím až nakonec/
Kromě toho si kocourek zpestření stravy loví sám - mouchy, můry, semtam pavouk /ten jako jediný hmyz občas uteče/.
napsal(a):
Tiše závidím takové pažravce! I toho bažanta bych jim koupila...
On ten bažant byl tak trochu velký omyl. Děda ho choval pro okrasu ve velké voliéře jenže to byl parchant a útočil. Pár měsíců děda mluvil o tom že si ho dá k obědu ale pořád nic pak jsem šla čistit voliéru on zaútočil a já se ohnala lopatou...
Tak než jsem ho oškubala naporcovala a tak tak jsem to i pěkně obrečela
Upřímně - já jsem v jídle velký vybíravec - já sama masožravec prostě nejsem, jím jen libové kuřecí, vepřové nebo hovězí - jinak nic, ryby téměř vůbec.
Co se týče vnitřností a těchto věcí se mi dělá špatně jen když si to představím, ale pokud je to pro kočky zdravé, tak bych to snad nějak překousla.
Kočičí trávu - kupuju jenom šáchor, protože některá "kočičí tráva" je pšenice - a té se snažíme všude vyvarovat.
Tvaroh mi žrát nechcou, vajíčko jen jeden, vývar vůbec, jeden milostivě sní trochu bílého jogurtu...jednou jsem koupila falešnou svíčkovou na omáčku, dala jim odřezky - čuchli sil, a šli pryč. Říkám - víš kolik to stojí sakra?
Jinak je pro mě důležité i to, aby to nebylo moc tučné, jelikož máme kočky v bytě, moc se nehýbou, a mají už špečík.
saty
napsal(a):
Dále dostávají:
Mě štve, že jak jsem jim vyvařila ty kuřecí skelety, tak nejenom že nechtěli ten vývar - oni nechtěli ani to obrané libové masíčko! to bíloučké !
Jooo ale když koupím Animonda vom Feinsten kapsičku za 25Kč, kde je jen kuřecí filé a vývar - to se můžou zbláznit, to mi ukoušou prsty !
Tak to mi někdo vysvětlete jakej je v tom rozdíl.
Z toho si nic nedělejte.
Je to podobné, jako když jsem byla malá a nevěděla, co je dobré.
Milovala jsem z "masa" jen salám Junior a párky,
flák masa byste do mě nedostala ani parniválcem, kvalita nekvalita.
kočky jsou někdy podobné.
Jinak s tím masem to mám podobně. Ale jak kdy, kočky jsou záhadné, vybíravky.
Jednou odmítne, jindy sežere v pohodě. Takže to nevzdávám a stále zkouším.
Ale všimla jsem si, že je dobré maso pro kočky omastit - máslem, olejem olivovým nebo rybím.
Zkuste maso obrat, zalít vývarem a dát ztuhnout do lednice. V podstatě jim tak uděláte domácí kapsičku. Kočky opravdu moc rády suché maso nemají.
Jinak pšenice v zeleném stavu nevadí. Kočky v přírodě taky jedí trávu na pročištění žaludku. Naše si zeleného kousnou dle libosti, šáchoru to samé. Od doby, co mají neustálý přístup k zelenému (mladému obilí), tak neexistuje zvracení bezoárů. Předtím to sem tam udělali v době línání, teďka vůbec. Takže něco na tom bude. :).
Jinak kočíčí tráva není pšenice ale ječmen jarní, a ten ve stavu zeleném je pro kočky zdravý.Vlastně i pro lidi.Já ho sázím pravidelně.Kupuji tento:
http://www.kukacka.cz/velikonocni-oseni-250-g/_dscnt/196861630715284642?utm_source=zbozi&utm_content=velikonocni-oseni-250-g&utm_medium=prc&utm_campaign=prc_campaign.
Janaaa
napsal(a):
Jinak kočíčí tráva není pšenice ale ječmen jarní, a ten ve stavu zeleném je pro kočky zdravý.Vlastně i pro lidi.Já ho sázím pravidelně.Kupuji tento:
http://www.kukacka.cz/velikonocni-oseni-250-g/_dscnt/196861630715284642?utm_source=zbozi&utm_content=velikonocni-oseni-250-g&utm_medium=prc&utm_campaign=prc_campaign.
No, asi jak který obsah sáčku. :) Já měla minule mix pšenice, ječmene a ovsu a označené to bylo jako "kočičí tráva".
lavacca
napsal(a):
Takže u nás jedí čičiny hlavně maso (vepřové, hovězí, rybí - kapr, losos, sumeček, apod., občas kachní, kuřecí, apod. - nejen čistou svalovinu, ale i kůže, drobné kosti, chrupavky, vnitřnosti - srdce, játra, slezina, mix drobů, atd.) + k tomu mají jako doplněk granule (střídám kuře, ryby, jehně, zvěřinu). Plus dostávají 2-3x týdně vajíčko, tvaroh či jogurt, uvařenou zeleninu. K zakousnutí mají také zelené (seju pravidelně obilí - tj. vlastně kočičí tráva, schválně jsem ji jednou koupila, zda je to něco jinačího - nebylo. + jim pěstuji i šáchor). Jako zpestření jim dávám sem tam vitamínovou pastu, vitamínové tabletky, kapsičky či konzervu. Plus občas dostanou i sušené rybičky, masové kousky (Calibra).
Rybí maso kupuji mleté - mix hlav, ploutví, drobných kostí, čisté svaloviny a vnitřností. Prostě vykuchaná semletá rybka. Záleží, co byste koupila, ale třeba malé rybky stačí jen překrojit a ať čičina kouše. Z kuřete stačí vyndat velké kosti a taky se může číča pustit do hodování - pokud nezvládá pořádně drobné kosti, tak lze pomlátit paličkou na maso. Pokud by kosti nesnesla (některé kočky po nich ze začátku zvrací), tak prostě obrat kuře z kostí a podávat - tj. včetně kůže, šlach, apod. Z vnitřností srdce (dle BARFu se počítá jako svalovina), játra, žaludek, může klidně i plíce, slezinu, ledviny.
A podávám syrové. Vařením se ničí zbytečně vitamíny. Plus u nás kočky tak vařenému ani neholdují (jediné, co mají rády vařené jsou vepřové chrupavky, když je člověk rozvaří a je to až takové želé, že se jim to pak lépe jí).
Zkuste si něco načíst zde: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0.
Já jsem v poslední době z jídla mých nešťastná. Jsou teď vybíraví až hrůza, a nechtějí právě syrové. Tak včera měli např. k večeři kuřecí prsní řízky (blížila se expirace, takže 50% sleva) a ani se toho nedotkli. Možná nějaké minikousíčky. Takže si pochutnal pes. Už vážně nevím jaké syrové zkusit. Filé (z tresky) už velký také nechce, hovězí nechtěli nikdy (!), vnitřnosti jakbysmet; nejvíc rádi měli vepřové a teď je to jejich jídlo fakt bída. Pořád si říkám, že je to tím vedrem.
saty
napsal(a):
Dále dostávají:
"Tvaroh, krémové sýry(mascarpone), smetanu i zakysanou, občas od gimpetu dostávájí mléko a pudink pro kočky..."
A toto jakbysmet - totéž, co jsem psala v minulém příspěvku. Nechtějí ani mléčné výrobky. Zpovykaní jsou teď až hrůza!
terizek296
napsal(a):
Mě štve, že jak jsem jim vyvařila ty kuřecí skelety, tak nejenom že nechtěli ten vývar - oni nechtěli ani to obrané libové masíčko! to bíloučké !
Jooo ale když koupím Animonda vom Feinsten kapsičku za 25Kč, kde je jen kuřecí filé a vývar - to se můžou zbláznit, to mi ukoušou prsty !
Tak to mi někdo vysvětlete jakej je v tom rozdíl.
No a s vařeným masem - opět - negativní zkušenost. Nechtějí. Teď vážně jí úplně minimálně. Velký si asi naloví myši. Ale malý je takový truhlík, že tomu i můru musím chytit já!
fikovnice
napsal(a):
Já jsem v poslední době z jídla mých nešťastná. Jsou teď vybíraví až hrůza, a nechtějí právě syrové. Tak včera měli např. k večeři kuřecí prsní řízky (blížila se expirace, takže 50% sleva) a ani se toho nedotkli. Možná nějaké minikousíčky. Takže si pochutnal pes. Už vážně nevím jaké syrové zkusit. Filé (z tresky) už velký také nechce, hovězí nechtěli nikdy (!), vnitřnosti jakbysmet; nejvíc rádi měli vepřové a teď je to jejich jídlo fakt bída. Pořád si říkám, že je to tím vedrem.
Mně třeba kočky kupované kuřecí taky nesní, ale domácí kuře či slepici si s chutí dají.
A lososa jste zkoušela? Nebo kapra, sumečka? U nás třeba treska úplně propadla - skočila u psů, ti si nestěžovali. :) Lososa mají rády, po mixu kapra se sumečkem se můžou utlouct. Teda uznávám, že je dost cítit, ale co by pro ně člověk neudělal, že? tak se prostě víc větrá no...
lavacca
napsal(a):
Mně třeba kočky kupované kuřecí taky nesní, ale domácí kuře či slepici si s chutí dají.
A lososa jste zkoušela? Nebo kapra, sumečka? U nás třeba treska úplně propadla - skočila u psů, ti si nestěžovali. :) Lososa mají rády, po mixu kapra se sumečkem se můžou utlouct. Teda uznávám, že je dost cítit, ale co by pro ně člověk neudělal, že? tak se prostě víc větrá no...
Lososa jsem zkoušela, ale kapra ani sumečka ne. Díky za tip, vyzkouším.
To náš Samík vmiluje vařeného kapra.To je zajímavý, že lososa, pstruha, tresku mi nežerou, jednou jsem zkusila i žraloka a nic...pohrdavě odešly.ale kapr když z něj dělám karbanátky, tak ho trochu povařím, aby čly vyndat kosti a to už čmuchá a může se zbláznit, jak ho chce.Pak klidně sežere ještě teplého tak čtvrtku kapra.Kočka, ta nic...ta je jenom granulová...
Janaaa
napsal(a):
To náš Samík vmiluje vařeného kapra.To je zajímavý, že lososa, pstruha, tresku mi nežerou, jednou jsem zkusila i žraloka a nic...pohrdavě odešly.ale kapr když z něj dělám karbanátky, tak ho trochu povařím, aby čly vyndat kosti a to už čmuchá a může se zbláznit, jak ho chce.Pak klidně sežere ještě teplého tak čtvrtku kapra.Kočka, ta nic...ta je jenom granulová...
Já mám obavy, že moji kocouři teď také nějak přicházejí na chuť granulím... Granulové kočky jsem nikdy mít nechtěla, takže z toho fakt radost nemám .
Vepřové kocourovi nedávám, mám pocit, že ho nesmí... Ale možná si to pletu se psem. Z hovězího zvracel. My máme ale výhodu, že máme domácí maso a to si musím dávat bacha, abych se u porcování masa nepodřezala, protože do mě pořád cvrnká packou a mňouká. A jak vidí, že jsem vzala maso do ruky, letí přede mnou a řve na celý kolo, aby jsme mu ještě asi záviděli Dávám kuřecí, králičí a občas kachnu nebo když je krůta. Vždy jsem dávala jen to nejhezčí masíčko a pak se někde dočetla, že dostávat právě i ty chrupavky a kosti. On ale přes den může ven, takže si to kompenzuje myšima a domů chodí na libové
A koupili jsme drůbeži granulky - pivní kvasnice, je to psané pro psy, kočky, králíky, když třeba línají. Tak jsem mu trošku dala, byla jsem škodolibá, že si řekne, jestli jsme se nezbláznila. No málem jo, když jsem valila oči, jak mu to jelo. Takže jako pamlsek občas dostane a mám pocit, že srst je lepší. A takdy kupuji ve zverimexu 100% sušené maso. Stojí cca 60 kč, ale vydrží celkem dlouho.
mesič
napsal(a):
Vepřové kocourovi nedávám, mám pocit, že ho nesmí... Ale možná si to pletu se psem. Z hovězího zvracel. My máme ale výhodu, že máme domácí maso a to si musím dávat bacha, abych se u porcování masa nepodřezala, protože do mě pořád cvrnká packou a mňouká. A jak vidí, že jsem vzala maso do ruky, letí přede mnou a řve na celý kolo, aby jsme mu ještě asi záviděli Dávám kuřecí, králičí a občas kachnu nebo když je krůta. Vždy jsem dávala jen to nejhezčí masíčko a pak se někde dočetla, že dostávat právě i ty chrupavky a kosti. On ale přes den může ven, takže si to kompenzuje myšima a domů chodí na libové
A koupili jsme drůbeži granulky - pivní kvasnice, je to psané pro psy, kočky, králíky, když třeba línají. Tak jsem mu trošku dala, byla jsem škodolibá, že si řekne, jestli jsme se nezbláznila. No málem jo, když jsem valila oči, jak mu to jelo. Takže jako pamlsek občas dostane a mám pocit, že srst je lepší. A takdy kupuji ve zverimexu 100% sušené maso. Stojí cca 60 kč, ale vydrží celkem dlouho.
Vepřové mohou jak psi, tak kočky. Moji kocouři dokonce vepřové jako snad jediné syrové maso berou na milost. Problematické může být jen u obézních jedinců, ptž vepřové patří mezi nejtučnější.
"A koupili jsme drůbeži granulky - pivní kvasnice."
A toto jste koupili kde? Nebo máte na mysli "obyčejný" Pangamin, co se dá koupit třeba v lékárně? Já mám momentálně oba kocoury anorektiky, tak už přemýšlím, zda jim nějak nezvýšit chuť k jídlu...
fikovnice
napsal(a):
Vepřové mohou jak psi, tak kočky. Moji kocouři dokonce vepřové jako snad jediné syrové maso berou na milost. Problematické může být jen u obézních jedinců, ptž vepřové patří mezi nejtučnější.
A toto jste koupili kde? Nebo máte na mysli "obyčejný" Pangamin, co se dá koupit třeba v lékárně? Já mám momentálně oba kocoury anorektiky, tak už přemýšlím, zda jim nějak nezvýšit chuť k jídlu...
Víte, že já velice dobře rozumím tomuhle zoufalství. Však co mám v jednom kuse za trápení s Kačenkou. Já nevím, ale mně veterinářka nedoporučovala koupit Pangamin, že prý to na kočky nijak zvlášť nepůsobí a ani se mi nesnažila vnutit nic jinýho. S kočkama je to prostě těžký co do vybíravosti. Ale nevím, nezkoušela jsem to. Ale Tomík mi taky v jednu chvíli najednou začal baštit jenom granule a potom ho to zase nejdnou samo přešlo.
mesič
napsal(a):
Vepřové mohou bez problémů ( u nás chutná spolu s hovězím nejvíce), problém je u divočáka - ten se musí z důvodu Aujeszkyho choroby uvařit (i když osobně i tak k tomu nemám důvěru a divočáka prostě nekupuju).
lavacca
napsal(a):
Já jsem pivovarské kvasnice koupila kvůli nežravé feně a občas ho nasypu na maso i kočkám a můžou se všechny užrat. :) Dělají i kočičí vitamínové tabletky obsahující právě pivovarské kvasnice a těch se můžou kočeny taky užrat. A opravdu působí na lepší kvalitu srsti.
Tak to máte dobrý. Ta moje nepapavá se na tohle opět koukala jestli jsem se náhodou nezbláznila...
Tina125
napsal(a):
Víte, že já velice dobře rozumím tomuhle zoufalství. Však co mám v jednom kuse za trápení s Kačenkou. Já nevím, ale mně veterinářka nedoporučovala koupit Pangamin, že prý to na kočky nijak zvlášť nepůsobí a ani se mi nesnažila vnutit nic jinýho. S kočkama je to prostě těžký co do vybíravosti. Ale nevím, nezkoušela jsem to. Ale Tomík mi taky v jednu chvíli najednou začal baštit jenom granule a potom ho to zase nejdnou samo přešlo.
Děkuju moc za Vaši radu stran Pangaminu. Ono já na tom nejsem finančně moc dobře, tak se každá zbytečně nevyhozená koruna hodí. Kocouři jsou teď venku na chalupě (tedy zrovna teď oba chrní doma), a velký si asi naloví plno myší. Ale mladý je nešika, do všeho hrrr, nechytí asi ani tu můru a zdá se mi i lehký (nemám tu váhu). Naštěstí dnes večer oba měli chuť na kapsičky - sežrali celkem tři, tak jsem aspoň trochu spokojená.
lavacca
napsal(a):
Já jsem pivovarské kvasnice koupila kvůli nežravé feně a občas ho nasypu na maso i kočkám a můžou se všechny užrat. :) Dělají i kočičí vitamínové tabletky obsahující právě pivovarské kvasnice a těch se můžou kočeny taky užrat. A opravdu působí na lepší kvalitu srsti.
Na ty vitamínové tablety se možná pozeptám. Nevíte náhodou přesný název?
fikovnice
napsal(a):
Děkuju moc za Vaši radu stran Pangaminu. Ono já na tom nejsem finančně moc dobře, tak se každá zbytečně nevyhozená koruna hodí. Kocouři jsou teď venku na chalupě (tedy zrovna teď oba chrní doma), a velký si asi naloví plno myší. Ale mladý je nešika, do všeho hrrr, nechytí asi ani tu můru a zdá se mi i lehký (nemám tu váhu). Naštěstí dnes večer oba měli chuť na kapsičky - sežrali celkem tři, tak jsem aspoň trochu spokojená.
Není vůbec za co. Ale jak říkám, vyzkoušený to nemám. Ale věřím jí. Už jen proto, že se mi nikdy zbytečně nesnaží nacpat nějakej super zázračnej, super drahej a hlavně ve skutečnosti super neúčinnej lék.:o) Taky už mi řekla, že něco nemám kupovat, že by to byly akorát vyhozený peníze.
Jó to znám, ten náš malej je taky hrozný trdlo. Dneska spadl ze židle na hlavu...
fikovnice
napsal(a):
Zdravím, dívám se, že jsem to prvně napsala jak dítě školou povinné
Jsou to granulované pivní kvasnice, nejvíce se dávají právě drůbeži na snášku, králíkům nebo psům když línají, ale nám na kocourkovi vypadala srst na bocích (uplně stejné dvě obrovské lysiny na obou bocích, jako by ho někdo oholil na půl centrimetru. Veterinář říkal, že je to ze stresu, zrovna jsme rekonstruovali kuchyň, ale mě se to nezdá, on si klidně lehl doprostřed a bylo mu jedno, že někdo něco vrtá... jiná změna u nás neproběhla. Veterinář se s tím prý setkal jen u psů (ono na vesnici nikdo s kočkou bohužel k veterináři "pro pár chlupů nevalí"..
Ať nezapomenu, ty pivovarské kvasnice vypadají zhruba takto, máme určitě nějaké levnější, brala jsem společně s dalšími věcmi pro zvířata, ale pro představu... http://www.znackova-krmiva.cz/kvasnice-pivovarske-granulovane-1kg-code500294/
Nevím, jestli to Vašemu pomůže k větší pažravosti, původně jsem to vkládala jako zdravý pamlsek, protože se o tom nikdo nezmiňoval.
lavacca
napsal(a):
Vepřové mohou bez problémů ( u nás chutná spolu s hovězím nejvíce), problém je u divočáka - ten se musí z důvodu Aujeszkyho choroby uvařit (i když osobně i tak k tomu nemám důvěru a divočáka prostě nekupuju).
Aha, děkuji, tak to asi kousek taky dostane. Zítra bude domácí kuřátko, tak se bude mít.
Já si pořídila Ragdolla a i když jsem ho krmila kvalitními granulemi (má celý den nasypáno v misce) a různě jsem mu podstrojovala, tak ač by měl mít i přes 8 kg, mívá 4-5 kg dle období. V zimě se víc válí doma, tak to nabere, ale v létě jak lítá po zahradě a musí být na 5ti místech zároveň, aby o něco nepřišel, tak vždycky trochu pohubne.
Já mu kapsičky moc nedávám, ty kvalitnější jsou hodně drahé a mám pocit, že se mu po něm zhoršuje kočičí akné (... zjišťuju, že máme taky pěkně problémovýho kocoura ). Ale když jsme kupovali před 2 lety štěně, brala jsem mu konzervy (pro psy), které vyšly cenově velice dobře a prostě se o ni podělili - tedy každý do své misky). Sice v tom je (dle druhu) cca do 30% masa, ale zbytek by měl být zeleninové želé, které kocourovi vůbec nevadilo. Např. zde: http://pet-food.cz/konzervy-pro-psy/brit-boutiques-gourmandes-kralici-kousky-400g.html
Popravdě jsem složení klasických kočičích nikdy nestudovala, ale našla jsem teď stránku, která by mohla někoho zajímat... co jsem tak vy rychlosti nakoukla (jsem v práci a musím jít už něco dělat tak ty konzervy, co jsem vkládala by měly být ok, navíc ta cena...
http://www.miciny.cz/clanky/vyziva-a-krmeni-kocek-49/peklo-v-misce-kapsicky-pro-kocky-13204/.

Mesič: krmíte Vašeho kocourka dobře - čerstvé maso + granule. Konzervy pro psy se ke krmení koček nehodí. Neobsahují taurin, který je pro kočky životně důležitý. Ale z příspěvku jsem pochopila, že to bylo dávno. Tak nemá smysl se v tom vrtat
napsal(a):
Mesič: krmíte Vašeho kocourka dobře - čerstvé maso + granule. Konzervy pro psy se ke krmení koček nehodí. Neobsahují taurin, který je pro kočky životně důležitý. Ale z příspěvku jsem pochopila, že to bylo dávno. Tak nemá smysl se v tom vrtat
Ano, ty psí konzervy byly jen nárazovka, když přecházelo štěně z konzerv na granule
Kapsičku dáváme výjimečně, ona spíš moje mamka, když přijede na návštěvu, tak má potřebu udělat zvířatům radost, tak jsou to pak whiskas kapsičky pro kocoura a kost z bůvolí kůže pro psa... A člověk jí nevysvětlí, že mají všeho dost, a že jim kupuji kvalitnější, že to není úplně to pravé ořechové. Ale ona nic jiného nesežene a CHCE jim udělat radost, tak to neřeším.
My mu masem přilepšujeme, když se jde vařit nebo když se zabíjí, tak to člověk ten malý talířek nepocítí. a jak jsem nedávno zjistila, tak není potřeba dávat jen krásné bílé maso z prsíček, jak jsem to dělala já, ale i křupka a šlacha může být, tak to je fajn. Nemusím mít strach, že by mu to nějak uškodilo, on si i sám na zahradě poshání. Na to, že je to polštářová kočka za X tisíc a první 3 roky žil v bytě, tak se aklimatizoval na domek se zahradou na jedničku
fikovnice
napsal(a):
Na ty vitamínové tablety se možná pozeptám. Nevíte náhodou přesný název?
Jsou to Sanal Vitamins kalciové tablety 100 tbl. Nicméně pokud koupíte pivovarské kvasnice sypané, tak to vyjde o mnoho levněji. :) Mně se líbily, že by měly mít i hodně vápníku, tak je sem tam kočenám dám jako doplněk.
mesič
napsal(a):
Zdravím, dívám se, že jsem to prvně napsala jak dítě školou povinné
Jsou to granulované pivní kvasnice, nejvíce se dávají právě drůbeži na snášku, králíkům nebo psům když línají, ale nám na kocourkovi vypadala srst na bocích (uplně stejné dvě obrovské lysiny na obou bocích, jako by ho někdo oholil na půl centrimetru. Veterinář říkal, že je to ze stresu, zrovna jsme rekonstruovali kuchyň, ale mě se to nezdá, on si klidně lehl doprostřed a bylo mu jedno, že někdo něco vrtá... jiná změna u nás neproběhla. Veterinář se s tím prý setkal jen u psů (ono na vesnici nikdo s kočkou bohužel k veterináři "pro pár chlupů nevalí"..
Ať nezapomenu, ty pivovarské kvasnice vypadají zhruba takto, máme určitě nějaké levnější, brala jsem společně s dalšími věcmi pro zvířata, ale pro představu... http://www.znackova-krmiva.cz/kvasnice-pivovarske-granulovane-1kg-code500294/
Nevím, jestli to Vašemu pomůže k větší pažravosti, původně jsem to vkládala jako zdravý pamlsek, protože se o tom nikdo nezmiňoval.
Díky moc za odpověď!
lavacca
napsal(a):
Jsou to Sanal Vitamins kalciové tablety 100 tbl. Nicméně pokud koupíte pivovarské kvasnice sypané, tak to vyjde o mnoho levněji. :) Mně se líbily, že by měly mít i hodně vápníku, tak je sem tam kočenám dám jako doplněk.
Já jsem zase přemýšlela nad SANAL Catnip 40 ks. Pro tu naši blonďatou bambulku, páč šíleně pelichá. Měly by tam být taky vitáminy B1, B2, B6, B12. Ale nevím jestli by to k něčemu bylo. A taky pochybuju, že to bude dobrovolně chtít
mesič
napsal(a):
Ano, ty psí konzervy byly jen nárazovka, když přecházelo štěně z konzerv na granule
Kapsičku dáváme výjimečně, ona spíš moje mamka, když přijede na návštěvu, tak má potřebu udělat zvířatům radost, tak jsou to pak whiskas kapsičky pro kocoura a kost z bůvolí kůže pro psa... A člověk jí nevysvětlí, že mají všeho dost, a že jim kupuji kvalitnější, že to není úplně to pravé ořechové. Ale ona nic jiného nesežene a CHCE jim udělat radost, tak to neřeším.
My mu masem přilepšujeme, když se jde vařit nebo když se zabíjí, tak to člověk ten malý talířek nepocítí. a jak jsem nedávno zjistila, tak není potřeba dávat jen krásné bílé maso z prsíček, jak jsem to dělala já, ale i křupka a šlacha může být, tak to je fajn. Nemusím mít strach, že by mu to nějak uškodilo, on si i sám na zahradě poshání. Na to, že je to polštářová kočka za X tisíc a první 3 roky žil v bytě, tak se aklimatizoval na domek se zahradou na jedničku
To je právě ta tragédie - jak lidi dokáže zblbnout reklama, že třeba Whiskas je to nejlepší, co můžou koupit. To není nic proti Vám, Vaše máma holt kupuje to, o čem si myslí, že je to kvalitní (bohužel netuší, že si Whiskas akorát umí zaplatit skvělou mediální masáž!).
Onehdá moje kamarádka na mě zírala jak sova do kostí, když jsem jí řekla, že jejich už asi 9letého psa nekrmí moc kvalitně, když je celoživotně na granulích RC. Řekla mi, že "přece v obchodě patří mezi nejdražší, tak musí být i nejkvalitnější!"...
lavacca
napsal(a):
Díky moc, pozeptám se u nás ve zveráku. Koupila bych asi taky rovnou už i ty vitamínové, čím dál tím méně se mi pozdává mladší kocour - je hubený a v noci, když se mnou spal v posteli, tak mu hvízdalo na průduškách (nebo možná ne přímo na průduškách, ale prostě nějaký zvuk při dýchání vydával). Teď v tom vedru přesun domů neplánuji, dokud má chování normální, tak snad za vetkou upalovat nemusím, ale pak ano. Napadá mě, jestli nemá škrkavky v plicích - tomu by odpovídalo i to, že je to taková chudinka oproti většímu kocourovi. To by ale asi znamenalo, že mi v útulku lhali, že je odčervený... .
fikovnice
napsal(a):
To je právě ta tragédie - jak lidi dokáže zblbnout reklama, že třeba Whiskas je to nejlepší, co můžou koupit. To není nic proti Vám, Vaše máma holt kupuje to, o čem si myslí, že je to kvalitní (bohužel netuší, že si Whiskas akorát umí zaplatit skvělou mediální masáž!).
Onehdá moje kamarádka na mě zírala jak sova do kostí, když jsem jí řekla, že jejich už asi 9letého psa nekrmí moc kvalitně, když je celoživotně na granulích RC. Řekla mi, že "přece v obchodě patří mezi nejdražší, tak musí být i nejkvalitnější!"...
Jak píšete, jednou za čas ho mamka láskou kapsičkou whiskas nezabije a díky této diskuzi jsem zkusila dát kuřecí srdíčka - ty dlabal a uzmula jsem psovi trochu vajíčka a to kocouz zblajzl, že mi málem vypadly oči...
začíná mě lákat barf, asi si o tom budu muset sehnat víc informací. Krmí někdo takto kočky?
mesič
napsal(a):
Jak píšete, jednou za čas ho mamka láskou kapsičkou whiskas nezabije a díky této diskuzi jsem zkusila dát kuřecí srdíčka - ty dlabal a uzmula jsem psovi trochu vajíčka a to kocouz zblajzl, že mi málem vypadly oči...
začíná mě lákat barf, asi si o tom budu muset sehnat víc informací. Krmí někdo takto kočky?
Já ne, a co takto vím o lidech, co sem chodí, tak také ne. Myslím, že většina z nás nechává kočkám libovolný přísun granulí a pak krmíme syrovým, někdo kapsičkami či konzervami. Např. moji kocouři moc nemusí mléčné výrobky, velký kocour se jich ani nedotkne, což je škoda.
rapotacka11
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/ruzne/clanky/r/detail/7644/poklady-z-prirody-kvasnice/.
Jéé, díky !
Já znám už z dětství Pangamin, kterýžto jsem musela jako totálně anorektické dítě povinně jíst. Chuť k jídlu mi ale nezvedl, jen jsem si k němu vytvořila odpor. To by ale u koček hrozit nemělo.
Tina125
napsal(a):
Já jsem zase přemýšlela nad SANAL Catnip 40 ks. Pro tu naši blonďatou bambulku, páč šíleně pelichá. Měly by tam být taky vitáminy B1, B2, B6, B12. Ale nevím jestli by to k něčemu bylo. A taky pochybuju, že to bude dobrovolně chtít
Taky jsem si to prvně říkala, zda ty tablety budou kočky vůbec žrát, když na to nejsou zvyklé. Vskutku prvně k tomu čmuchaly s nedůvěrou /inu jako ke všemu, co dostanou poprvé že :D /. A teď? Jak vidí, že beru krabičku s těmi tabletkami do ruky (mám to v uzavíratelné krabičce, aby to nevyčichlo), tak už panáčkujou a povídají, ať už jim to dám. :) Dokonce jsem tak několika spolu s pamlsky propašovala do žaludku i odčervovací tablety, když jsem to vmíchala mezi ty dobroty.
mesič
napsal(a):
Ano, krmím kočky převážně masem a granule mají spíš jako doplněk. Kočky jsou ve skvělé kondici.
Jinak pěkný článek je zde : http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0 a dobré jsou taky stránky http://manwe.eu/index.php/uvod (sice jsou psány pro psy, ale ono to platí i u koček krom toho, že kočky potřebují té přílohy méně).
lavacca
napsal(a):
Taky jsem si to prvně říkala, zda ty tablety budou kočky vůbec žrát, když na to nejsou zvyklé. Vskutku prvně k tomu čmuchaly s nedůvěrou /inu jako ke všemu, co dostanou poprvé že :D /. A teď? Jak vidí, že beru krabičku s těmi tabletkami do ruky (mám to v uzavíratelné krabičce, aby to nevyčichlo), tak už panáčkujou a povídají, ať už jim to dám. :) Dokonce jsem tak několika spolu s pamlsky propašovala do žaludku i odčervovací tablety, když jsem to vmíchala mezi ty dobroty.
Tak ona Kačka je zrovna taková hodně vybíravá, ale asi to aji tak zkusím. To máte dobrý, u mě v pamlskách hned všechno odhalí už na kilometr

Jééj, jsem tu něco špatně vložila...
Tina125
napsal(a):
Tak ona Kačka je zrovna taková hodně vybíravá, ale asi to aji tak zkusím. To máte dobrý, u mě v pamlskách hned všechno odhalí už na kilometr
No, právě že já takhle vmíchala tabletu s odčervením prostě mezi další tablety. A pak už to víc nezkoumaly a prostě jedly.
A mám např. i zkušenost s naší kavkazačkou, že když jsem ji schovávala tablety do jídla, tak to plivala. Když jsem jí to dala z ruky samotné, tak je snědla bez nějakých ostychů. Asi mi tak chtěla dát najevo, že ji neoblbnu a mám to říct rovnou, že má sníst tablety.
lavacca
napsal(a):
Zkuste maso obrat, zalít vývarem a dát ztuhnout do lednice. V podstatě jim tak uděláte domácí kapsičku. Kočky opravdu moc rády suché maso nemají.
Jinak pšenice v zeleném stavu nevadí. Kočky v přírodě taky jedí trávu na pročištění žaludku. Naše si zeleného kousnou dle libosti, šáchoru to samé. Od doby, co mají neustálý přístup k zelenému (mladému obilí), tak neexistuje zvracení bezoárů. Předtím to sem tam udělali v době línání, teďka vůbec. Takže něco na tom bude. :).
Přesně tohle jsem udělala - silný vývar, maso z toho jsem obrala to nejlibovější, zalila jsem to vývarem - přesně to jsem měla na mysli - udělat kapsičku jen maso a vývar - joooo, milostpánům to nevoní..se na mě podívali jak kdybych jim dávala bůhví co špatnýho.
Já nevím jak to ti výrobci dělají, čím to ovoní, když ve složení je jen maso a vývar? a když tu kapsičku otevřu, tak to uslyší přes tři pokoje daleko..
Pšenice jako tráva nevadí - to jsem nevěděla, je to vážně tak? Když se snažím vyvarovat pšenice v granulích tak abych to nepohnojila (kvůli alergii).
Janaaa
napsal(a):
Jooo, teď se dívám na sáček, který už mám dva roky schovaný, je tam ječmen!
Otázkou je, jestli když je to taky obilovina, jestli není stejně "škodlivá" jako pšenice...
lavacca
napsal(a):
A můžu prosím vědět, ke seženu ty ryby?
Já třeba ryby nejím, vyjímečně tresku... ale kupuje se to někde speciálně v nějakém obchodě s rybami? Přijdu tam a řeknu dejte mi lososa kg za 350Kč, ? to bych se nedoplatila
Nebo existují nějaké odřezky?
Kapra bych si netroufla, nevím kdo by to u nás jedl, spousta kostí, to by se jim akorát zapíchlo do krčiska.
Jak jim ty ryby nebo maso potom připravujete? Vařené kuřecí ve vývaru mi nežerou.
lavacca
napsal(a):
Taky jsem někde četla že kočky vepřové nesmí. A mám to v hlavě zaryté už dob mých chovatelských začátků.
Kuřecí a hovězí přemražené - ale vepřové prý ne.

Vepřové je tučné a pokud byl vepř nakažen aujezského chorobou, tak je to pro kočku smrtelné. Avšak v chovech to nehrozí. Spíš divočáci ji mohou mít.
mesič
napsal(a):
Můžu se zeptat jak jste jim ty kuřecí srdíčka připravila?
Napadlo mě třeba koupit taky kuřecí játra, ale taky nevím jak je připravit...
Srdíčka i játra zasyrova, případně přemrazit, nakrájet na drobno.
opatrně, některé kočky po vnitřnostech průjmují. podávají se jen občas, doplňkově, hlavní potravou zůstává maso.
Jak píše blazice, vepřové není pro kočky ideální, hlavně poměr tuku. Ale spousta koček ho žere nejochotněji.

Osobně mám ke kuřecím játrům odpor, vzhledem k tomu čím se kuřata krmí...
terizek296
napsal(a):
A můžu prosím vědět, ke seženu ty ryby?
Já třeba ryby nejím, vyjímečně tresku... ale kupuje se to někde speciálně v nějakém obchodě s rybami? Přijdu tam a řeknu dejte mi lososa kg za 350Kč, ? to bych se nedoplatila
Nebo existují nějaké odřezky?
Kapra bych si netroufla, nevím kdo by to u nás jedl, spousta kostí, to by se jim akorát zapíchlo do krčiska.
Jak jim ty ryby nebo maso potom připravujete? Vařené kuřecí ve vývaru mi nežerou.
Já to beru přes obchody nabízející maso pro psy (u koček akorát víc hledím na velikost kusů). Běžně tak seženete lososa za 30-60, - /kg dle kvality /losos je snad v každé nabídce syrového masa pro psy/, ale třeba zrovna toho kapra se sumečkem nabízí jen Vetamix. Je to již semletý váleček masa s kostmi, apod. Ale jak je to na menší, nestalo se mi, že by byls kostmi nějaký problém. Viz fotky jak to vypadá zde: http://shop.zufrikteam.cz/index.php/probarf/263/16/maso/rybi/kapr, sume%C4%8Dek-ml.-1-kg-krmn%C3%A9-detail.
A maso krmím všechno syrové. Vařením akorát ztrácí vitamíny a hlavně kosti tvrdnou, takže ryby určitě nevařené. A ostatní maso jedině pak od kosti obrat.
PS: Pokud je kočka alergická na pšenici, tak ani mladou pšenici nedávat. Ale pokud se jen chcete vyhnout obilovinám, tak sem tam ta pšenice v zeleném stavu nevadí. Nahrazuje kočce jedení trávy, jež taky není závadná. Hlavní věc, proč je pšenice - zrno nevhodná je obsah lepku a špatná stravitelnost v břiše masožravce.
terizek296
napsal(a):
No dostal je syrový, tak jak jsou, pak jsme mu ho rozřízla napůl, ale nebylo to potřeba. Ale ten náš kocour může i ven, občas chytne myš nebo ptáka, takže to pro něj nebylo zas až tak moc složitý na sežrání. Ale v době, kdy žil jen v bytě si myslím, že by to nedokázal zpracovat, to bych to asi musela nasekat na drobno a třeba tím "pamlskovat". Naučila jsem ho takhle, že si ke mě sedne, a když chce další kousek, tak do mě cinkne packou... za což mi přítel jeden den u oběda moc nepoděkoval...
terizek296
napsal(a):
Můžete je uvařit, ale zvlášť játra jsou vařená taková drobivá a to moc koček nemá rádo...naopak ta syrová většina koček miluje. Nakrájet klasicky na menší kousky (cca 1x2cm) a podávat s dietnější svalovinou nejlépe (jen samotné občas kočku proženou).
terizek296
napsal(a):
Přesně tohle jsem udělala - silný vývar, maso z toho jsem obrala to nejlibovější, zalila jsem to vývarem - přesně to jsem měla na mysli - udělat kapsičku jen maso a vývar - joooo, milostpánům to nevoní..se na mě podívali jak kdybych jim dávala bůhví co špatnýho.
Já nevím jak to ti výrobci dělají, čím to ovoní, když ve složení je jen maso a vývar? a když tu kapsičku otevřu, tak to uslyší přes tři pokoje daleko..
Pšenice jako tráva nevadí - to jsem nevěděla, je to vážně tak? Když se snažím vyvarovat pšenice v granulích tak abych to nepohnojila (kvůli alergii).
"a když tu kapsičku otevřu, tak to uslyší přes tři pokoje daleko.."
Tak toto je přesné! Já když otvírám kapsičku, tak kocour, který se tváří, že je v bezvědomí a druhý pomalu přes dvoje dveře se ihned ke mně začnou dobývat. A pak mám ještě já oblíbené takové šunkové maso, mladšímu kocourovi to nějak strašně moc voní a tak mu dávám pak vylízat tu konzervu (není kovová, ale taková ta "aluminiová" nebo co to je, jinak bych se bála, že se pořeže). No a jak to začínám jíst a strhávám ten obal, tak také - ať je kde je, ihned nakluše, čeká až se najím a celou dobu do toho hlasitě přede!
joanne.s
napsal(a):
Srdíčka i játra zasyrova, případně přemrazit, nakrájet na drobno.
opatrně, některé kočky po vnitřnostech průjmují. podávají se jen občas, doplňkově, hlavní potravou zůstává maso.
Jak píše blazice, vepřové není pro kočky ideální, hlavně poměr tuku. Ale spousta koček ho žere nejochotněji.
Jj, moji kocouři už teď v podstatě žerou ze syrového masa JEN vepřové. A také nepřemražuji. Kuřecí už nechtějí prakticky vůbec, moc to nechápu, protože kupuji maso určené pro lidskou spotřebu.
napsal(a):
Vepřové je tučné a pokud byl vepř nakažen aujezského chorobou, tak je to pro kočku smrtelné. Avšak v chovech to nehrozí. Spíš divočáci ji mohou mít.
Já myslím "Blazice", že Aujezskyho nemoc mohou mít snad JEN divočáci, tedy v ČR. Ale nejsem si úplně jistá.
milan78

XXX.XXX.17.197
Hezky den preju.
Já jsem koupil kocicakum mražené grundle. Koupil jsem je ve vietnamské tržnici SAPA v Praze. Nikde jinde jsem je neviděl. Jsou to takové ty malinkate rybičky, co se ve zverimexech prodávají sušené, ale sušené u nás nejdou. Je to balene po 1/2 kg a stoji to 52 korun. Udělal jsem si z toho 5 porci do mrazáku a jednou za týden dostane nás mladej rybu. Moc mu to chutná.Starouš tím ale opovrhuje, ten už žere jenom granule a sem tam kapsicku.
milan78
napsal(a):
Hezky den preju.
Já jsem koupil kocicakum mražené grundle. Koupil jsem je ve vietnamské tržnici SAPA v Praze. Nikde jinde jsem je neviděl. Jsou to takové ty malinkate rybičky, co se ve zverimexech prodávají sušené, ale sušené u nás nejdou. Je to balene po 1/2 kg a stoji to 52 korun. Udělal jsem si z toho 5 porci do mrazáku a jednou za týden dostane nás mladej rybu. Moc mu to chutná.Starouš tím ale opovrhuje, ten už žere jenom granule a sem tam kapsicku.
Tak to je další zajímavý tip!
milan78
napsal(a):
Hezky den preju.
No jo SAPA :-D vydíte koupit grundle kočkám mě nenapadlo to bylo v tom jejich supermarketu Tamda Foods nebo jinde? jezdím tam pravidelně minimálně pro nepražené buráky pro papoušky.
fikovnice
napsal(a):
Právě. Také jsem to četla, a něco se mi plete, že to možná psal dříve i někdo zde na Kočkách. No já se vepřového každopádně nebojím, ale je pravdou, že kupuji jen to určené k lidské spotřebě.
V českých chovech se Aujezskyho nemoc nemoc nevyskytuje. Ale kde to není hlídané a občas se objeví jsou právě volně žijící čundové - divočáci. Takže maso z divočáka se musí déle vařit. Já osobně ho nekrmím vůbec, ani k tomu vařenému nemám moc důvěry...
milan78

XXX.XXX.17.197
saty
napsal(a):
No jo SAPA :-D vydíte koupit grundle kočkám mě nenapadlo to bylo v tom jejich supermarketu Tamda Foods nebo jinde? jezdím tam pravidelně minimálně pro nepražené buráky pro papoušky.
Ano ano, Tamda foods. Kupujeme tam děckám mražené krevety a uviděl jsem tam ty grundle, tak jsem to zkusil a malému moc chutnaji. Jinak ty krevety by asi taky chutnaly, vyzkousim a uvidím. Ale krmit kočku krevetama mi peijde už jako zhyralost
milan78
napsal(a):
Ano ano, Tamda foods. Kupujeme tam děckám mražené krevety a uviděl jsem tam ty grundle, tak jsem to zkusil a malému moc chutnaji. Jinak ty krevety by asi taky chutnaly, vyzkousim a uvidím. Ale krmit kočku krevetama mi peijde už jako zhyralost
Tak to ja jim klidně dám já to stejně nežeru tak hlavně ať se mají milačkové dobře.
Ráda slyším že tak někdo nakupuje většina lidí na mě zíra jak na cvoka že tam jezdím.
Ale tak já tam jezdím pro 10kg rýže, buráky, potřeby na sushi.
jo a pro boty nikde jinde jsem nenašla lodičky ve velikosti 35 jen tam :-D
Ale pro kočky tam normálně nenakupuju tak asi začnu ty krevety zní fajn.
milan78

XXX.XXX.17.197
saty
napsal(a):
Tak to ja jim klidně dám já to stejně nežeru tak hlavně ať se mají milačkové dobře.
Ráda slyším že tak někdo nakupuje většina lidí na mě zíra jak na cvoka že tam jezdím.
Ale tak já tam jezdím pro 10kg rýže, buráky, potřeby na sushi.
jo a pro boty nikde jinde jsem nenašla lodičky ve velikosti 35 jen tam :-D
Ale pro kočky tam normálně nenakupuju tak asi začnu ty krevety zní fajn.
Ty krevety Maji podle velikosti, ty nejmenší jsou baleni 1 kg a stoji asi 180 korun.Děcka to maji nejraději jen podusene na másle, ale děsně se to smrskne. Je to totiž samá voda a z toho baleni jsou tak dvě porce .A tech ryb tam Maji plno druhů, tak příště zase něco vyzkousim.