Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.64.169
Ahoj, chtěla bych se zeptat vás kočkomilů na jednu věc. Jak velká pravdpodobnost je, že člověk něco chytí od (nejspíš) toulavého kotěte? Jsem na dovolené u moře a koček je tu hrozně moc. Jedno kotě k nám chodí i do apartmánu - je takové malé, pohublé, ale nejeví známky nějaké nemoci. Oči má čisté, srst bez holých fleků, je takové aktivní a lidí se vůbec nebojí. Můj malý brácha si ho přinesl v náručí do postele, kde si s ním hrál (samozřejmě ho v zápalu hry poškrábalo a pokousalo). Může se mu něco stát, nebo zbytečně panikařím? Všimla jsem si, že si to kotě hladí i několik místních lidí, což mě trochu uklidnilo, ale stejně..
Uživatel s deaktivovaným účtem
Bartonelóza, tzv.nemoc z kočičího škrábnutí, takže sebemenší škrábnutí desinfikujte. Myjte si řádně ruce. Přenosné jsou hlavně některé plísně, Toxoplazmóza - tou se nakazíte jen při manipulaci s výkaly. Viry kočičích nemocí na člověka přenosné nejsou. Někoho mohou pokousat blechy. Ale řekla bych, že pokud kočka nevykazuje nějaké symptomy, "panika" není na místě.
Více zde:http://www.veterina-pisek.cz/publikace/zoonozy-u-kocek-aneb-co-mohu-od-sve-kocky-chytit.
Rozhodně nechci strašit...ALE: zažila jsem očkování proti vzteklině (očkovací látka se aplikovala do břicha) poté, co mě v Chorvatsku pokousal potkan (či co to bylo) - v noci mi vlezl v apartmánu do postele! Snažila bych se zjistit jak je to s výskytem vztekliny v dané zemi - nevím, kde se zadavatelka nachází...