Hezký večer kočičí dámy.
Technická otázka na zkušenější hospodyňky a kočičí milovníky.
Jsem mladé kuře, ne moc domácký typ, vyznávající zásadu "Inteligent zvládá chaos"
Poměrně nově mám pračku (4 měsíce).
Jak řešíte chlupy v pračce?
Dnes po vyprání dek a pod. mám pračku opět plnou chlupů na dvířkách, v těsnění, všude v bubnu a tak.
Úklid jsem zvolila ručně co šlo vybrat, zbytek mokrým hadříkem a tak.
Máte lepší způsob?
Díky za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

Někdo doporučoval s prádlem dát do pračky část silonek nebo houbičku na nádobí. Proti chlupům na oblečení je údajně nejlepší sušička. Když jsem se po nějaké poohlížela, tak jsem usoudila, že ji "opravdu" nepotřebuji a prostředky vynaložím jinak
beastije
napsal(a):
Musim pouze rict, ze susicka, hlavne takova ta kombinovana (nemam zkusenosti se samostatnou) taktez neni zadny zazrak. Susi to tri hodiny, dostane to z toho pulku chlupu a pracka je od toho cela.
Je jednodussi a levnejsi se naucit s chlupy zit :).
S chlupy žiju a nevadí mi zrovna dneska po kočičím útoku na umyvadlo jsem měla plný chlupů i kartaček na zuby. spíš mi nepřijde praktické jich mít plný buben v pračce odkud se nachytají na další prané věci.
tak nic tak ve vždycky vyberu a bude klid možná zkusím i tu houbičku
Joanne.s: to já to taky luxuju a jinak odchlupuju ale nějak ty chlupy jsou prostě vždy všude :-D.
beastije
napsal(a):
Saty: uklizim to silonkou, skvele je to nabira. a jednou za cas pustim pracku s jedlou sodou na 90°
a casteji cistim filtr dole. Vic asi nic :).
Tu jedlou sodu nasypete normálně do přihrádky na prášek na hlavní praní? A silonku dáte normálně do pračky k ostatnímu pranému prádlu? Také mám problém s chlupy na oblečení - ať už před vypráním nebo po vyprání...
Já vždy kočičí deky, apod. vyčísnu nejdřív kartáčem na srst a pak peru ideálně s houbičkou. Ale pravdou je, že peru zvlášť kočičí věci a zvlášť naše, protože ač se snažím sebe víc, z těch kočičích dek, apod. prostě chlupy v pračce občas zůstanou. Tak to pak přejedu mokrou rukou a je klídek.
Uživatel s deaktivovaným účtem

fikovnice
napsal(a):
Mně kámoška jako dárek koupila také takové ty válečky, lepící - jak se tím přejede po obleku a nalepí to na sebe prach a chlupy. Ale ještě jsem to nevyužila...
Ano, ano, válečky mám všude po domě, ať je mám pěkně po ruce
lavacca
napsal(a):
Já vždy kočičí deky, apod. vyčísnu nejdřív kartáčem na srst a pak peru ideálně s houbičkou. Ale pravdou je, že peru zvlášť kočičí věci a zvlášť naše, protože ač se snažím sebe víc, z těch kočičích dek, apod. prostě chlupy v pračce občas zůstanou. Tak to pak přejedu mokrou rukou a je klídek.
Ano, ten gumový kartáč na srst je super i na deky, oblečení apod. Také to používám. Když peru kočičí deku, svoje věci nepřihazuju, to by byl hazard s jasným výsledkem! Váleček proti chlupům /odtrhávací papírový/ se velmi osvědčil! a to mám kocku s krátkými chlupy..