milan78

XXX.XXX.227.76
Tak nás to taky potkalo. Náš Kocourek začal trepat hlavičkou a škrábat si ouška.Tak jsme včera museli k paní doktorce a ta řekla ze je to počinajicí kočičí svrab. Dala mu do uší nějakou mastičku a dostali jsme kapky a dvakrát denně máme kapat a za týden na kontrolu. Ale Kocourek je teď takový skleslý, bez nálady, ani si nehraje a má porad sklopena ouška. Jak to bylo u Vas?:
měli jste to stejně? Je mi ho moc lito. Snad se to zlepší.
Taky jsme to měli.Za 10let jen jednou a ani nevíme kde jsme k tomu přišli.Možná ani né ten týden a bude zase dobře
My jsme to měli podobné, přinesli jsme si kotě, které to už mělo, tomu veterinář něco stříknul do uší, trošku se otřepala a dobré, opakovali jsme po týdnu znovu a svrab byl na ústupu. Mezitím to chytla naše větší kočka, která to má v počátečním stadiu, ale té byla předepsána emulze za krk, která zároveň sloužila na odčervení. Kočka si to bohužel lízala, a tekly jí sliny, byla přešlá, tak jsem jí to umyla a budu aplikovat kapky až odchová koťata. Ať to máte brzy dobré.
milan78
napsal(a):
Tak nás to taky potkalo. Náš Kocourek začal trepat hlavičkou a škrábat si ouška.Tak jsme včera museli k paní doktorce a ta řekla ze je to počinajicí kočičí svrab. Dala mu do uší nějakou mastičku a dostali jsme kapky a dvakrát denně máme kapat a za týden na kontrolu. Ale Kocourek je teď takový skleslý, bez nálady, ani si nehraje a má porad sklopena ouška. Jak to bylo u Vas?:
měli jste to stejně? Je mi ho moc lito. Snad se to zlepší.
A jak je kotě staré? Od 6 týdnů se dá dát spot on Stronghold, který svrab zničí a zároveň i zbaví blech a odčerví. Kapky se pak používají pokud je to už hodně rozjeté a mají v ouškách už takovou "kávovou sedlinu", tak se kape, aby to vyšlo z ouška ven.
Pokud máte doma psa či další kočku, tak doporučuju jim také dát ten Stronghold spot on. Hrozně rádo se to přenáší, tak ať nedoléčíte jednoho a nejedete stejný kolečko i u druhého či více.
milan78

XXX.XXX.227.76
lavacca
napsal(a):
A jak je kotě staré? Od 6 týdnů se dá dát spot on Stronghold, který svrab zničí a zároveň i zbaví blech a odčerví. Kapky se pak používají pokud je to už hodně rozjeté a mají v ouškách už takovou "kávovou sedlinu", tak se kape, aby to vyšlo z ouška ven.
Pokud máte doma psa či další kočku, tak doporučuju jim také dát ten Stronghold spot on. Hrozně rádo se to přenáší, tak ať nedoléčíte jednoho a nejedete stejný kolečko i u druhého či více.
Veta nám řekla, ze jsme si to donesli od předchozích majitelů.Je to briťáček a jsou mu 4 mesice..Jinak v byte jiné zvíře nemáme. Já jsem v uších nic jako kavovou sedlinu nepozoroval, mel tam trošku takového hnědého mazu, ale úplně minimálně. Jinak kocourka máme doma asi 5 týdnů, tak je mi divné, ze by se mu to rozjelo az po takové době, když veta tvrdí, ze jsme si to přivezli od byalych majitelů.
AnetaM
napsal(a):
My jsme to měli podobné, přinesli jsme si kotě, které to už mělo, tomu veterinář něco stříknul do uší, trošku se otřepala a dobré, opakovali jsme po týdnu znovu a svrab byl na ústupu. Mezitím to chytla naše větší kočka, která to má v počátečním stadiu, ale té byla předepsána emulze za krk, která zároveň sloužila na odčervení. Kočka si to bohužel lízala, a tekly jí sliny, byla přešlá, tak jsem jí to umyla a budu aplikovat kapky až odchová koťata. Ať to máte brzy dobré.
Když se to aplikuje vysoko za krk, tak si tam nedosáhne. To pro příště. Spíš mě trochu zaráží, že nemáte obavy, že to od kočky dostanou koťata.
Po dlouhém léčení nám zabral spot on Stronghold,2x po 3 týdnech. Bylo to ale dobré hned po první dávce. Před tím jsme ale léčili 2 roky. První dvě dávky Stronghold, opakovali jsme ale až po 5 týdnech (to včasné opakování asi tedy význam má) a Advocate víckrát, - ten jsem vyčetl tady na ifauně, to ale bylo k ničemu. Na vykapávání uší jsme používali Surolan. během toho prvního dvouletého léčení to nepomohlo. Teď to bylo možná již zbytečné, uši měl čisté, radši jsme ale poctivě kapali, aby s všeho zbavil.
Už je to 2 měsíce a kocour je zatím ok.Takže Stronghold a za 3 týdny zopakovat.
milan78

XXX.XXX.227.76
Nám dala veta na vykapavani Dexoryl.kape se 5- 10 dni.
milan78
napsal(a):
Veta nám řekla, ze jsme si to donesli od předchozích majitelů.Je to briťáček a jsou mu 4 mesice..Jinak v byte jiné zvíře nemáme. Já jsem v uších nic jako kavovou sedlinu nepozoroval, mel tam trošku takového hnědého mazu, ale úplně minimálně. Jinak kocourka máme doma asi 5 týdnů, tak je mi divné, ze by se mu to rozjelo az po takové době, když veta tvrdí, ze jsme si to přivezli od byalych majitelů.
No, ono je to nejdřív takový hnědočerný maz, pak to dělá postupně i takové kousky - právě se to přirovnává ke kávové sedlině.
Pokud ho máte doma 5 týdnů a má jen trochu špinavá ouška, tak to dle mého svrab není. Ten má velmi rychlý nástup a zhoršuje se. Navíc kde by to teďka bytové kotě vzalo? Přenosné je to ze zvířete na zvíře...
milan78

XXX.XXX.227.76
Taky se mi to nezdálo. Každopádně klopil ouško, trepal hlavou a drbal si to, takže v uchu něco Mit musel. Tak snad ten Dexoryl zabere. Už se mi zda dneska lepší a veselejsi.