Dobrý den, jsem uplně vyplašená mam dva kocoury 9 a 4 měsíce. Ten velkej je docela divnej už asi 3-4 dny, jeden den mu teklo z očí (psala jsem sem příspěvek) druhej den mu přestalo a byl ok a dnes mu zase teče trošku.
Jenže je prostě divnej, já to prostě vidím, že s nim neni něco ok, víc spí vůbec si nehraje nemňouká. Teď se u mě mazlil a já jsem viděla jak se mu něco malýho hejblo v kožichu...
Ale když mu koukám do srsti tak nikde nic nevidim, třeba se teprve vylíhly ?! Já se v tom opravdu nevyznam :( a co s tim ? Jde to i na lidi, já ty kočky mám neustále v posteli na gauči všude, co mam dělat ?! :(
Jo a ani moc nepozoruju, že by se nějak víc drbal.
miru.m
napsal(a):
Dobrý den, jsem uplně vyplašená mam dva kocoury 9 a 4 měsíce. Ten velkej je docela divnej už asi 3-4 dny, jeden den mu teklo z očí (psala jsem sem příspěvek) druhej den mu přestalo a byl ok a dnes mu zase teče trošku.
Jenže je prostě divnej, já to prostě vidím, že s nim neni něco ok, víc spí vůbec si nehraje nemňouká. Teď se u mě mazlil a já jsem viděla jak se mu něco malýho hejblo v kožichu...
Ale když mu koukám do srsti tak nikde nic nevidim, třeba se teprve vylíhly ?! Já se v tom opravdu nevyznam :( a co s tim ? Jde to i na lidi, já ty kočky mám neustále v posteli na gauči všude, co mam dělat ?! :(
Jo a ani moc nepozoruju, že by se nějak víc drbal.
A návštěva veterináře? Pokud je kocourovi už 3-4 dny divně, tak na nic nečekat a mazat k veterináři !
Ten pokud by našel nějaké parazity, tak mu dá spot on a bude klid. Jinak blechy jsou z 95% v prostředí, takže pokud jsou to opravdu ony, tak vše vyprat, vysát, atd. Viz několik diskuzí níže.
K veterináři jsem jela hned druhý den :( bohužel měli zrovna dovču, a druhej den byl uplně vpohodě tak sem to neřešila, dneska jsem se vrátila domu a našla jsem právě blechy...
Horší je, že jsem teď nepojízdná... Klinika co je tu nejblíž kam by mě hodila známá má, ale jen do 12, což ona nemůže... Takže zajdu do obchodu s chovatelskými potřebami na kocoura koupím frontline a domu biokill... A v pondělí už tu bude můj vet tak tam sjedem. Ach jo, blechy to asi jsou jelikož je to malý hnědý a trochu podlouhý...cca 1,5 - 2mm
Lidaas

XXX.XXX.61.26
Ahoj, zkus si přečíst tento článek http://pethome.cz/cs/blog/post/jak-zahubit-hmyzaky nám pomohlo vystříkat problémové místnosti biokillem a druhý den byl klid..
milan78

XXX.XXX.227.76
Nám dala veta tabletku Bravecto a za dvě hodiny z kocoura skakaly polomrtve blechy, tak jsme je z nej vyklepavaly nad vanou. Má to účinek 12 týdnů. Jak jsme to z nej vyklepali, značně se mu ulevilo.Hrozne se totiž skrabal.Tabletka je určena pro psy, ale Veta říkala, ze se může dávat i kočkám. Někdo mi tady už psal, ze by to nedal ani psovi, natož kočce ale my jsme spokojeni. Snad veta ví co dělá. Nas kocour je taky pouze pokojový, takže jsme blesky asi odněkud přinesli na oblečení, jinak si to neumím vysvětlit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

I tohle je názor veterináře na Bravecto :
http://www.deutsche-dogge.cz/question/tableta-bravecto/.
Muf

XXX.XXX.80.149
Já pro případ, že by se ojevila nějaká ta bleška zakoupila obojek Foresto. Zatím jsem ho nevyzkoušela. Z blech mám fobii a modlím se, jelikož máme i jiná zvířátka, abychom nějakou tu blešku zvenčí nepřinesli. Má již někdo s tímto obojkem osobní zkušenosti ? Momentálně máme doma týdenní koťátka. Kdyby se náhodou dostal nějaký ten nezvaný nájemník do kočičího pelíšku, mohla bych mamině tento obojek nasadit ? Neměl by nějaký negativní vliv na tak malá koťátka ? Četla jsem na obojek docela kladné recenze, ale jen co se týče dospěláků. Na koťátka se musí údajně opatrněji snad jen z nějakým pudrem. Na druhou stranu píší, že by obojek měl působit i v bezprostředním okolí kočky. Chápu to tak, že by tedy mohl zničit blechy, které by vlezly od maminy i jim do kožíšku. Pak by se jim příravek nedostal do bezprostředního styku s kůží a měl by šetrně chránit i prťoušky. Zase na druhou stranu je mamina kojí, takže pokud se látka dostává do krve matky, dostane se mateřským mlékem pravděpodobně i do nich ?
Foresto je Enzymatický obojek, který neprochází kůží ale pouze určitou částí kůže. Je to jediný obojek na trhu který má kompletní zdravotní zkoušky ohledně vlivu na okolí, muže být i ocucán batoletem bez možnosti problémů.
Takže ano můžete případně nasadit objek i když máte maminku s prcky.
Dále se v těchto případech používají spreje na bázi fipronilu (Frontline, Effipro a pod.) Mají deklaraci použití u koťat a štěňat od dvou dnů věku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Raní mě "mrkvice"! Pár dní pozoruji, že se jeden náš INDOOR kocour škrábe. Nedalo mi to, tak ho průběžně prohlížím a dneska jsem našla blechu! Nyní mám vygruntováno jako před Vánoci, ale není mi to nic platné, když spot on obstarám až zítra. Uklidňuji se tím, že jsem narazila jen na tu jednu a nenašla jsem bleší výkaly. Takže předpokládám, že se ještě nestihla moc rozmnožit. Co mi nejvíc vadí, že musím aplikovat ten chemický saj...t a musím ho použít i na našeho druhého kocoura, který se zatím neškrábe a který je docela citlivka na různé takové preparáty
Četla jsem, že Stronghold je vhodný i pro březí a kojící kočky, tak předpokládám, že bude šetrnější. Zrovna by se i odčervili.
Antošová

XXX.XXX.112.254
Dobrý den jen bych se chtěla zeptat co byste mi poradili co mám dělat bydleli tu romové a nikdy v životě jsme neměli v bytě blechy, kočky byly v klidu od tý doby co se odstěhovali romové a bydlí tu dáma která vas ani nepozdraví, protože máme postižené dítě tak mám v bytě blechy a moje perské kočky mají alergii na blechy už jsem jí varovala že má zablešenýho psa a by ho odblešila, poradte mám si jít stěžovat a kam.Už mě to stálo dost peněz a práce a blechy se stále objevují a sousedka na moje varování nereaguje, je jasné že blechy jsou od jejího psa jsme na jedné chodbě a dveře jejího bytu nejsou ani dva metry od našich a další nájemník tady není. Díky za radu.
Antošová

XXX.XXX.112.254
Já si myslím že na dámu by spíš pomohlo si stěžovat město tu vydalo novou vyhlášku psi musí mít čipovaný kvůli poplatkům sa psa a řadného očkování a dáma nemá ani jedno pes není řadně očkovaný neplatí poplatky za psa a tím ho ani nebude čipovat město by měl o něm řadné udaje i já mam kočky pravidelně a řadné očkování i když nechodí ven a žijou jen v bytě a pak moje čičinky trpí maj alergii na bleši kousnutí a já taky mam alergii na bleší kousnuti, na kočky používáme sprej Frontline ten se nám osvědčil má ochraný učinky až 3měsice ale jak učinky přestanou mame to znova a přitom nikdy kočky blechy neměli na to že jedna je stárá už 14let ta trpí nejvíc blechy se u nas vyskytují jen rok od tý doby co se jsem přestěhovala dáma s blechatým psem přikládám foto naších koček, jsou to jen perské kočky 14let a 3roky a perské činčily zlatý 2roky a střibřítý 1rok dík za radu kde si stěžovat.
Antošová
napsal(a):
Já si myslím že na dámu by spíš pomohlo si stěžovat město tu vydalo novou vyhlášku psi musí mít čipovaný kvůli poplatkům sa psa a řadného očkování a dáma nemá ani jedno pes není řadně očkovaný neplatí poplatky za psa a tím ho ani nebude čipovat město by měl o něm řadné udaje i já mam kočky pravidelně a řadné očkování i když nechodí ven a žijou jen v bytě a pak moje čičinky trpí maj alergii na bleši kousnutí a já taky mam alergii na bleší kousnuti, na kočky používáme sprej Frontline ten se nám osvědčil má ochraný učinky až 3měsice ale jak učinky přestanou mame to znova a přitom nikdy kočky blechy neměli na to že jedna je stárá už 14let ta trpí nejvíc blechy se u nas vyskytují jen rok od tý doby co se jsem přestěhovala dáma s blechatým psem přikládám foto naších koček, jsou to jen perské kočky 14let a 3roky a perské činčily zlatý 2roky a střibřítý 1rok dík za radu kde si stěžovat.
Tak si stěžujte na městském úřadě - můžete to vzít přes nenahlášení psa.
Jinak blechy jsou až v 95% v prostředí, nikoli na zvířeti. Takže vše vystříkejte, vše vytřete, pelíšky a deky vyperte, atd. A zároveň kočky ošetřit - za mě nejvíc zabral Stronghold (spot on). a kolečko úklidu zopakujte za 3 týdny (inkubační doba blechy).