Které pohlaví koťěte pro naší 3 letou kočičku?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2015 15:39
SteveHood

XXX.XXX.51.78

Dobrý den, Máme doma 3-letou kočičku.. (Kastrovaná, očkovaná, odčervená a po miminkách..) vzali jsme si ji z útulku.. je celkem aktivní.. miluje podrbání.. ALE! zrovna ji léčíme svrab.. veterinářka ji nakapala něco na záda a teď jí to čistíme..už si to neškrábe a ani neknučí.. má to čistčí.. a dokonce klidně spí.. no a teď k mé otázce..
Odtud máme naší kočičku a chtěli bychom i nějaké to kotě.. : http://www.utulek-ostrava.estranky.cz/clanky/kocky.html mají tam 3 měsíční.. a které je lepší pohlaví? (Kluk nebo kočička..) Bydlíme v 16. patře.. Pokud vám nebude něco jasné nebo budete mít otázky připomínky prosím Piště! :) Díky.

29.8.2015 16:36
saty

XXX.XXX.10.2

Za mě kočičky se zážitkem z útulku(více koček) je to relativně jedno.
Vzhledem ke kastraci na tom taky nezáleží tak je to vážně jen na vás.
Oni kočky jsou individuálky mohou se nesnášet, tolerovat, nebo milovat ať vyberete jakékoli pohlaví.

29.8.2015 16:52
SteveHood

XXX.XXX.51.78

Děkuji za Reakci.. a co si myslíte o tom svrabu? máme si vzít koťě až po úplném vyléčení té dospělé? cca za 4 Týdny máme jít na kontrolu..

29.8.2015 18:03
saty

XXX.XXX.10.1

Záleží jak dlouho už je léčena na svrab. Pokud je parazit už mrtvý a jen doléčujete "tunýlky" tak by nakažlivá být už neměla.
Mám s podobném stádiu Morčata v práci svrab. Teď jsou 4 týdny po nasazení léků a doléčujeme napadané místa ve smyslu že parazit už nežije ale postižená místa se teprve hojí.
Neříkal vám náhodou vet zda a jak je svrab přenosný na člověka? na tom se s kolegyňkou nemůžeme shodnout.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2015 18:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co jsem vyčetla, tak je lepší ke kočce kocourek.

milan78

29.8.2015 18:12
milan78

XXX.XXX.227.76

saty napsal(a):
Záleží jak dlouho už je léčena na svrab. Pokud je parazit už mrtvý a jen doléčujete "tunýlky" tak by nakažlivá být už neměla.
Mám s podobném stádiu Morčata v práci svrab. Teď jsou 4 týdny po nasazení léků a doléčujeme napadané místa ve smyslu že parazit už nežije ale postižená místa se teprve hojí.
Neříkal vám náhodou vet zda a jak je svrab přenosný na člověka? na tom se s kolegyňkou nemůžeme shodnout.

Já si myslím, ze na člověka je přenosná zákožka svrabova. Tzv.kočičí svrab myslím způsobuje jiný parazit.Ale možná že se pletu.

29.8.2015 18:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

SteveHood napsal(a):
Dobrý den, Máme doma 3-letou kočičku.. (Kastrovaná, očkovaná, odčervená a po miminkách..) vzali jsme si ji z útulku.. je celkem aktivní.. miluje podrbání.. ALE! zrovna ji léčíme svrab.. veterinářka ji nakapala něco na záda a teď jí to čistíme..už si to neškrábe a ani neknučí.. má to čistčí.. a dokonce klidně spí.. no a teď k mé otázce..
Odtud máme naší kočičku a chtěli bychom i nějaké to kotě.. : http://www.utulek-ostrava.estranky.cz/clanky/kocky.html mají tam 3 měsíční.. a které je lepší pohlaví? (Kluk nebo kočička..) Bydlíme v 16. patře.. Pokud vám nebude něco jasné nebo budete mít otázky připomínky prosím Piště! :) Díky.

Doporučuji ke kočce (holce) kocourka.

Co se týče svrabu - po aplikaci spot onu by mělo být po něm, dočisťovat už by se měly jen zbytky toho, co napáchal. Takže bych se pořízení nové číči nebála - jen bych ji preventivně dala hnedka po píchodu k vám taky spot on (Stronghold), kdyby náhodou... ale mělo by to být vše ok. ;).

29.8.2015 18:18
lavacca

XXX.XXX.164.49

milan78 napsal(a):
Já si myslím, ze na člověka je přenosná zákožka svrabova. Tzv.kočičí svrab myslím způsobuje jiný parazit.Ale možná že se pletu.

K přenosu na člověka "Není však vyloučeno nakažení člověka i svrabovkou kočičí (Notoedres cati). K přenosu parazita dochází v teple a při velmi blízkém kontaktu nemocné kočky s člověkem (v posteli)."

viz : https://www.ifauna.cz/kocky/clanky/r/detail/4151/svrab-neboli-prasivina/.

29.8.2015 18:27
saty

XXX.XXX.10.1

lavacca napsal(a):
K přenosu na člověka "Není však vyloučeno nakažení člověka i svrabovkou kočičí (Notoedres cati). K přenosu parazita dochází v teple a při velmi blízkém kontaktu nemocné kočky s člověkem (v posteli)."

děkuji! tak prostě holky budou dodržovat přísný režim hygieny u zvířat dál...

29.8.2015 19:02
SteveHood

XXX.XXX.51.78

Děkuji všem za Reakci.. s kočkou v posetli nespím..(Když tak vyjímečně a jenom u noh..) Vet. nám neříkala a nezeptali jsme se (Naše chyba!) Takže kocourka? a Vet. Nám nějaké kapky aplikovala hned v ordinaci (Ve středu) a kočičce to nakapala na záda.. kočička už klidně spí neškrábe si to.. a potom jsme dostali nějaké kapky (Aplikovat do ouška a promasírovat ať to "čvachtá" a ptom nechat kočičku si protřepat hlavičku (ať parazit "vyleze") a potom dočistit.. už to má o hodně hezčí..:) Uvažujeme že až jí doléčíme a naočkujeme (cca 4.týdny) tak potom si vezmeme koťákto..:) Díky všem za reakci.. pokud vás něco ještě napadne klidně napiště..

29.8.2015 19:19
lavacca

XXX.XXX.164.49

SteveHood napsal(a):
Děkuji všem za Reakci.. s kočkou v posetli nespím..(Když tak vyjímečně a jenom u noh..) Vet. nám neříkala a nezeptali jsme se (Naše chyba!) Takže kocourka? a Vet. Nám nějaké kapky aplikovala hned v ordinaci (Ve středu) a kočičce to nakapala na záda.. kočička už klidně spí neškrábe si to.. a potom jsme dostali nějaké kapky (Aplikovat do ouška a promasírovat ať to "čvachtá" a ptom nechat kočičku si protřepat hlavičku (ať parazit "vyleze") a potom dočistit.. už to má o hodně hezčí..:) Uvažujeme že až jí doléčíme a naočkujeme (cca 4.týdny) tak potom si vezmeme koťákto..:) Díky všem za reakci.. pokud vás něco ještě napadne klidně napiště..

Ano, dle mého právě ta "kapka" byl právě ten spot on Stronger, jež právě zabírá krom blech a klíšťat i na svrab. Pokud to má kočka ošklivé, tak se dávají i kapky, aby tu nečistotu z ucha dostala ven. Nicméně ten parazit by měl být dík té kapce již mrtvý, jen se takhle dočišťují jeho následky, co nechal v uchu, apod.

Záleží na Vás. Buď můžete počkat, číču doléčit /teď si tak uvědomuju, že ani nepíše, jak dlouho ji máte? Pokud kratší dobu, je otázka zda ji za a) nechat zabydlet (bude si domov už víc usurpovat a může být na nový přírůstek trochu ostřejší) nebo za b) využít toho, že se ještě plně nezabydlela a mohl by příchod kamaráda být hladší, ale to vám dopředu nikdo stejně nezaručí no...takže je to vlastně stejně na vás, jak se na to cítíte.

suma sumárum bych stejně pokud budete za ten cca měsíc pořizovat dalšího kočičáka, raději kočeně i kotěti ten spot on dala jako prevenci, ať máte klid.

29.8.2015 19:28
SteveHood

XXX.XXX.51.78

Kočičku máme přes 2 Roky.. už je zabydlená..:) a když si vemem další přírustek tak zajdem za veterinářkou ať na ní koukne..

29.8.2015 21:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

SteveHood napsal(a):
Kočičku máme přes 2 Roky.. už je zabydlená..:) a když si vemem další přírustek tak zajdem za veterinářkou ať na ní koukne..

A ona chodí číča i ven ? Já spíš kde vzala ten svrab..nejčastěji ho mívají toulavé venkovní kočky, tak jsem si říkala, že to bude asi i její případ, když je z útulku...

Nicméně pokud ji máte už 2 roky, tak bych ji nejdřív doléčila a vše pořádně pro jistotu vyprala, atd. a pak bych pořídila dalšího chlupáče.

29.8.2015 22:29
SteveHood

XXX.XXX.51.78

lavacca napsal(a):
A ona chodí číča i ven ? Já spíš kde vzala ten svrab..nejčastěji ho mívají toulavé venkovní kočky, tak jsem si říkala, že to bude asi i její případ, když je z útulku...

Nicméně pokud ji máte už 2 roky, tak bych ji nejdřív doléčila a vše pořádně pro jistotu vyprala, atd. a pak bych pořídila dalšího chlupáče.

Občas ven zajdem.. na pár min.. Tak Dík to jsem chtěl slyšet..

29.8.2015 22:54
fikovnice

XXX.XXX.240.1

SteveHood napsal(a):
Občas ven zajdem.. na pár min.. Tak Dík to jsem chtěl slyšet..

Dobrý večer, dají se tu dohledat diskuse, které jsem zakládala já. Mám dva útulkové kocoury, druhého - mladšího - jsem si brala asi rok a půl po prvním. Z mladšího a menšího kocoura se paradoxně stal šikanátor toho staršího, většího a původního kocoura. Vztah mezi nimi se zlepšuje, ale velmi pomalinku. Po této zkušenosti byh si vzala na Vašem místě asi kocourka, ať máte rozdílné pohlaví. Ale že někdo z nich nebude šikanovat toho druhého, Vám dopředu asi nikdo neřekne... A ještě bych se stejně jako "Lavacca" zeptala, kde Vaše domácí číča přišla k tomu svrabu pokud není venkovní?

29.8.2015 22:55
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Aha, mezitím čtu Váš příspěvek, že číča je občas i venkovní...

29.8.2015 22:57
SteveHood

XXX.XXX.51.78

Dík za reakci..:).

29.8.2015 23:05
fikovnice

XXX.XXX.240.1

SteveHood napsal(a):
Dík za reakci..:).

Rádo se stalo !

milan78

30.8.2015 08:48
milan78

XXX.XXX.227.76

lavacca napsal(a):

Na Wikipedii je psáno o kočičím svrabu, ze není přenosný na človeka.A myslím, ze Saty, pokud má svrab na morčatech, tak se bude jednat o jiného parazita než je svrabovka kočiči. Na Wikipedii je ovsem pojmenovaná strupovka svrabova.

milan78

30.8.2015 08:54
milan78

XXX.XXX.227.76

Oprava: strupovka ušní.

milan78

30.8.2015 09:09
milan78

XXX.XXX.227.76

Ještě jinak, napsal jsem to zmateně. Svrabovka kočiči způsobuje svrab po celém těle ( zadavatelčin problem?) a ta přenosná na člověka je. A strupovka ušní způsobuje tu kavovou sedlinu v uších a následný zánět zvukovodu a ta na člověka přenosná není.

30.8.2015 09:33
SteveHood

XXX.XXX.51.78

Náš případ je v těch uších..nikoli po celém těle..

30.8.2015 21:50
lavacca

XXX.XXX.164.49

milan78 napsal(a):
Na Wikipedii je psáno o kočičím svrabu, ze není přenosný na človeka.A myslím, ze Saty, pokud má svrab na morčatech, tak se bude jednat o jiného parazita než je svrabovka kočiči. Na Wikipedii je ovsem pojmenovaná strupovka svrabova.

Wikipedii bych zcela nevěřila - vkládat to tam může kdokoliv.

Přidejte reakci

Přidat smajlík