Zdravím, chtěla jsem se zeptat, co vám u koček spolehlivě zabírá na blechy? Přijala jsem vyhozené kotě plné blech, je u nás třetím měsícem, ale nemohu jej ani za nic zbavit blech. Kotě je za tu dobu 3x odčervené a 7x odblešené už různými preparáty-poslední byl fronlain. Horší je, že nám blechy rozneslo po dalších 10 koček. Od vetů vím, že už od loňského roku je s blechama problém a letos se s tím setkáváme i my. Nikdy problém nebyl, ale letos je to mazec. Mám objednané tablety (název nevím) a hromadně hodlám ještě odblešit tabletama. Byt jsem preventivně dezinfikovala, protože kočky jsou sice venkovní, ale některým se podaří zabrousit i k nám domů.
Máte něco osvědčenoho, co vám zabralo? Za každou radu děkuji.
Ahoj já pořídila tenhle obojek http://www.spokojenypes.cz/antiparazitni-obojky-kocky/obojek-antiparazitni-beaphar-diaz-35-cm?id=26164 a spokojenost, žádné klíště ani blecha, mám venkovního kocoura .No Frontline prý teď moc nefunguje ani u psů ani koček co tak poslední dobou slyším.Jednou když byl kocour zablešený tak sem ho vykoupala v šampónu Dibaq pro kočky a též sem byla spokojená.
kobylatko
napsal(a):
Ahoj já pořídila tenhle obojek http://www.spokojenypes.cz/antiparazitni-obojky-kocky/obojek-antiparazitni-beaphar-diaz-35-cm?id=26164 a spokojenost, žádné klíště ani blecha, mám venkovního kocoura .No Frontline prý teď moc nefunguje ani u psů ani koček co tak poslední dobou slyším.Jednou když byl kocour zablešený tak sem ho vykoupala v šampónu Dibaq pro kočky a též sem byla spokojená.
A zničí to i vajíčka? Jinak děkuji, to už mám druhý názor na obojek...jenom mám strach aby se mi na něm kočka někde neoběsila-přeci jenom, šmejdí všude kde se dá a rajon mají veliký...
klapik

XXX.XXX.238.202
Také řeším problém s blechami. Už jenom proto, že má kočka alergii tak vždy poznám, že je nějaká poblíž. Jediné po čem se vždy zlepší jsou tablety comfortis. Žádné pipety apod mi nezabírali vyzkoušeli jsme asi 5 druhy včetně strongholdu. Také ještě používám obojek foresto ale vždy ho musím po nějaké době sundat protože se vždy škrábe jak se ho chce zbavit a rozšrábe se až moc, tak vždy počkám až se jí to úplně zahojí a znovu nasadím. Také koupel vždy pomůže na začátek, nebo aspoň se po ní lépe hojí příznaky alergie, používám šampón bea rival nebo arpalit neo (ten mi přijde možná lepší).