ciba70
XXX.XXX.0.30
Zdravím, mám dotaz týkající se našeho 3letého kocoura.jako kotě se naučil na bedýnku, to však po jeho 2,5 letech přešlo a nyní chodí kam se mu chce.na stul.židli.na prádlo, jak ho zase naučit na bedýnku.a v poslední době mě začal utočit na oči, už se dvakrát stalo že mi prokousl víčka, co s ním.Diky za radu.
ciba70
napsal(a):
Zdravím, mám dotaz týkající se našeho 3letého kocoura.jako kotě se naučil na bedýnku, to však po jeho 2,5 letech přešlo a nyní chodí kam se mu chce.na stul.židli.na prádlo, jak ho zase naučit na bedýnku.a v poslední době mě začal utočit na oči, už se dvakrát stalo že mi prokousl víčka, co s ním.Diky za radu.
Je kastrovaný? Nemá v moči krev? či když močí, nebolí ho to? Skoro mi to přijde jako problém s moč.cestami - kočku, jak to bolí, tak zkouší jiná místa než wc, protože si spojuje bolest s použitím toalety.
Prvotní tak je dojít k veterináři, ať mu vyšetří moč. Pokud to bude ok, pak hledat příčinu jinde. Pokud není kastrovaný, můžou na něj tlačit hormony. Pokud už je, neměnilo se u vás doma něco, co by mu mohlo vadit? (přestavba nábytku, stěhování, apod. ?).
ciba70
napsal(a):
Jaká víčka? Vy teď chodíte s děravými očními víčky? Lepší specifikace problému by nebyla?