Koťata nechtějí granule

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bejina

4.9.2015 08:32
Bejina

XXX.XXX.112.69

Máme dvě britské modré kočičky- sestřičky. Před týdnem měly 4 měsíce a nyní váží 2,5 kg. Jsou celkem velké, ale stále se mi zdají dost hubeňoučké. Snad je váha na jejich věk dostačující a budou snad sílit později. Krmím je denně masem, kapsičkama a něco mléčného (tvaroh, jogurt). Bohužel odmítají granule. Vyzkoušeli jsme mnoho druhů. Jedna z kočiček si alespoň vyjímečně dá granule Purina, ale druhá žádné, nechytly se ani na Royal Canin, Fitmin, Nativia. Máme ještě jednu venkovní kočku, té stačí jedna kvalitní kapsička denně (má jen jeden oblíbený druh a odmítá ho měnit) a jinak sní hodně granulí. To mi vyhovuje z toho důvodu, že si dá tolik kolik chce a já nemusím řešit, zda jí jídlo stačí. Koťata stále loudí jídlo a granule nechtějí. Co byste mi poradili? Všichni mi říkají, že pokud nebudou jíst granule, že se mi krmení hodně prodraží.

4.9.2015 08:47
joanne.s

XXX.XXX.41.2

K tomu masu. zkuste koupit z jiného zdroje, v jiné masně pěkné maso pro lidi. Některé kočky odmítají maso přemražené či krmné. Koťata dobře přijímají škrábané syrové hovězí, rozmíchané s troškou převařené vody na kašičku. Některé kočky zase milují ze syrového masa ryby, třeba tresku, lososa, makrelu. Nebo libovější vepřové maso.
Pokud maso žerou, nevidím důvod kapsičky řešit. A finančně vás to rozhodně nepoloží, krmit syrovým masem.

granule ze začátku nabízejte z ruky, velmi se osvědčilo zalít granule koťatům masovým vývarem. Na mou dospělou kočku zase zabírá pokapat olejem, rybí /lososový/, ale i třeba olivový.

co se týče výběru konkrétních granulí. pokud odmítají kuřecí, zkusila bych nějaké rybí. Osobně velmi doporučuji Orijen cat, nebo Acanu cat, dá se koupit i minibalení 340 g na vyzkoušení. Ceny se nelekněte, krmná dávka je nižší než u levnějších granulí, a pokud si na ně navyknou, uděláte pro jejich zdraví hodně. A je to pro vás stále únosnější finančně, než krmit jen kapsičkama /krmení kvalitními kapsičkami stojí denně minimálně 40 Kč na kotě - pokud dáte dvě kapsičky, zbytek granule a jiné/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2015 09:15

"Bohužel odmítají granule"
Proč bohužel? Evidentně mají rozum.

"Co byste mi poradili?"
Nenutit jim granule.

"Všichni mi říkají, že pokud nebudou jíst granule, že se mi krmení hodně prodraží"
Není důvod, proč se řídit "všichni říkají", stačí si to spočítat

4.9.2015 09:35
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hmn: taky jsem pro krmení masem, nejlépe syrovým.
Ale stejně bych se snažila naučit koťata i na granule. Je to praktické, bez toho si neumím představit krmení např. když budu potřebovat z domova na den a půl...

Bejina

4.9.2015 09:48
Bejina

XXX.XXX.112.69

joanne.s napsal(a):
Hmn: taky jsem pro krmení masem, nejlépe syrovým.
Ale stejně bych se snažila naučit koťata i na granule. Je to praktické, bez toho si neumím představit krmení např. když budu potřebovat z domova na den a půl...

Právě z tohoto praktického důvodu jsem chtěla, aby jedly granule. Když jsme déle v práci, tak vím, že by se zatím nasytily granulemi. S masem nemáme problém, s chutí jí kuřecí maso jak syrové tak vařené i libovější vepřové. Vždycky jsme měli kočky a všechny jedly granule, takže tento problém nás u britek přece jen trošku zaskočil. Na ceně granulí mi nezáleží, mohou být i dražší, ale hlavně, aby je s chutí jedly a já se nemusela v práci nervovat, že koťata jsou hladová, ač mají vedle sebe plnou misku granulí...

4.9.2015 13:08

Troška granulí se doporučuje i jako prevence zubního kamene

4.9.2015 14:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Bejina
Zkoušejte.
Některé jim určitě zachutnají.
Našim chutnají nejvíc, ty hnusné, jedovaté RC.
Jsou drahé, malé balení pro koťata měli v Baumaxu.
Mívají je z Francie nebo z Polska.
Bývá tam zkratka země původu. Když je někdy koupím, tak Fr.

4.9.2015 14:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Troška granulí se doporučuje i jako prevence zubního kamene

Slyšela jsem nějakou besedu, veterinář říkal, že když nebyly granule,
nebyly problémy se zubním kamenem.

4.9.2015 14:35
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zřejmě v době, kdy kočky nebyly krmeny konzervami, kapsičkami, ani vařeným masem, ale jen odřezky syrového masa..?

4.9.2015 15:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Zřejmě do r.1989.

4.9.2015 16:14
ladd

XXX.XXX.34.41

rapotacka11 napsal(a):

Mě to říkal náš veterinář taky. Ale možná to bude, jak říká joanne.
Já bych ale nějaký pozdní příchod z práce neřešil. V přírodě jsou šelmy taky spíš více času hladové, než nasycené. Na nějaké granule bych je naučil pro případ, že nebudu doma více dní, tak aby nebyly odkázené jen na zástup, který přijde jednou denně, jinak bych je jimi ale moc necpal. Ovšem, o tom, co se bude jíst rozhodne ve finále stejně kočka.

4.9.2015 16:37

rapotacka11 napsal(a):

To je zajímavé... Jestli třeba nejsou přemineralizované. Všeho moc škodí. A je fakt, že v dnešní době jsou kočky háklivé i na ty ledvinové kameny...No ono dřív nebyly ani pasty proti bezoárům a perské kočky "přežily"

4.9.2015 16:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

rapotacka11 napsal(a):

Ano, to je pravda a to z jednoho prostého důvodu - ten kámen se totiž tvoří hlavně díky rostlinné složce plné sacharidů. A v době, kdy kočky byly dokázané na lov myší, ptáčků, apod. + doma dostaly kozí či kravské mléko toho obilí fakt moc nekonzumovaly.

4.9.2015 16:57
lavacca

XXX.XXX.164.49

Bejina napsal(a):
Právě z tohoto praktického důvodu jsem chtěla, aby jedly granule. Když jsme déle v práci, tak vím, že by se zatím nasytily granulemi. S masem nemáme problém, s chutí jí kuřecí maso jak syrové tak vařené i libovější vepřové. Vždycky jsme měli kočky a všechny jedly granule, takže tento problém nás u britek přece jen trošku zaskočil. Na ceně granulí mi nezáleží, mohou být i dražší, ale hlavně, aby je s chutí jedly a já se nemusela v práci nervovat, že koťata jsou hladová, ač mají vedle sebe plnou misku granulí...

A u chovatele byly zvyklé na co? Ono totiž nejideálnější je právě to, když už chovatel koťata navykne na všechno možné - přes maso, kapsičky/konzervy až po ty granule. Pak totiž nový majitel tyhle problémy nemusí řešit.

Jaké druhy jste koťatům nabízeli? Zkuste nějaké z těch kvalitnějších - u nás dost chutná Brit Care I´m crazy kitten (kupuju starší kočce, která má už jen pár zubů) a Brit Care I´m sunny cat (s lososem), dále pak Taste of the Wild canyon river (opět rybí). Krmím hlavně masem + jsou právě naučené, že si můžou zobnout i těch granulí.

Právě pro koťata by bylo vhodné, aby měly přístup ke krmení celý den - třeba ráno a večer dát maso a přes den, aby měly granulky v misce a mohly si dát. Takže za sebe radím prostě zkoušet - možná bych zkusila i pár granulí nadrtit a posypat tím to maso, když maso jedí v pohodě. A pro začátek bych vybírala menší granulky (např. ty BC I´m kitten jsou docela malé a koťatům se dobře koušou). Jinak vývary, apod. u nás teda úspěch spolu s granulemi nikdy neměly, samotný vývar ano. Ale rozmočené granule žádná naše kočka nikdy nesnědla /zkoušela jsem to právě hlavně i té staré s pár zuby - teď už má jen 1 špičák/. Ale radši si dá ty kotěcí granule suché než v něčem namočené.

Bejina

4.9.2015 21:02
Bejina

XXX.XXX.112.69

lavacca napsal(a):
A u chovatele byly zvyklé na co? Ono totiž nejideálnější je právě to, když už chovatel koťata navykne na všechno možné - přes maso, kapsičky/konzervy až po ty granule. Pak totiž nový majitel tyhle problémy nemusí řešit.

Jaké druhy jste koťatům nabízeli? Zkuste nějaké z těch kvalitnějších - u nás dost chutná Brit Care I´m crazy kitten (kupuju starší kočce, která má už jen pár zubů) a Brit Care I´m sunny cat (s lososem), dále pak Taste of the Wild canyon river (opět rybí). Krmím hlavně masem + jsou právě naučené, že si můžou zobnout i těch granulí.

Právě pro koťata by bylo vhodné, aby měly přístup ke krmení celý den - třeba ráno a večer dát maso a přes den, aby měly granulky v misce a mohly si dát. Takže za sebe radím prostě zkoušet - možná bych zkusila i pár granulí nadrtit a posypat tím to maso, když maso jedí v pohodě. A pro začátek bych vybírala menší granulky (např. ty BC I´m kitten jsou docela malé a koťatům se dobře koušou). Jinak vývary, apod. u nás teda úspěch spolu s granulemi nikdy neměly, samotný vývar ano. Ale rozmočené granule žádná naše kočka nikdy nesnědla /zkoušela jsem to právě hlavně i té staré s pár zuby - teď už má jen 1 špičák/. Ale radši si dá ty kotěcí granule suché než v něčem namočené.

Díky, ty navrhované granule vyzkouším. S rozmočenými jsme také neměli úspěch a tak je drtím do masa, jenže potřebuji, aby jedly granule, když nejsme doma... tak jdu zkoušet dál. ;-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík