Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2015 11:06
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

Ahojte, mám asi blbý dotaz, ale ještě než se zeptám veta, chtěla bych to projednat tady. Kocour půjde na vytrhnutí špičáku, jiné řešení nevidím, má ho zabodnutý do horního rtíku. Předpokládám, že bude v narkóze. Je třeba stejně jako před kastrací 24 hod nejíst? Děkuji!

4.9.2015 12:23
joanne.s

XXX.XXX.41.2

To vám asi nikdo nepoví.

Nestačí před narkózou pouhých dvanáct hodin nežrát?

Jak se to stalo, že ho má zabodnutý?

4.9.2015 13:41
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

Vůbec nevím, jak se to stalo. prostě najednou měl ten zub nějaký delší a ranku od něj ve rtíku. už to má delší dobu, je to venkovní kocour, určitě ho to bolí, tak to chci konečně vyřešit. ptám se na to jídlo z toho důvodu, že bych si ho musela vzít na den domů, abych zajistila, aby nic nejedl před narkózou. jenže se bojím, že mi vše bude značkovat, je to asi 6-7 letý kocour nevykastrovaný. celý život byl jen venku, v místnosti se chová naprosto divoce. ale ten zub musí prostě pryč. navíc se bojím aby se kvůli tomu nezačala zase počurávat na koberce a spol moje kočka.

4.9.2015 13:47
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Tak to je trochu komplikace. může to být nepříjemné i bez druhé kočky. asi bych je nechala oddělené, v jiné místnosti.

4.9.2015 16:45
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kočičí svět napsal(a):
Vůbec nevím, jak se to stalo. prostě najednou měl ten zub nějaký delší a ranku od něj ve rtíku. už to má delší dobu, je to venkovní kocour, určitě ho to bolí, tak to chci konečně vyřešit. ptám se na to jídlo z toho důvodu, že bych si ho musela vzít na den domů, abych zajistila, aby nic nejedl před narkózou. jenže se bojím, že mi vše bude značkovat, je to asi 6-7 letý kocour nevykastrovaný. celý život byl jen venku, v místnosti se chová naprosto divoce. ale ten zub musí prostě pryč. navíc se bojím aby se kvůli tomu nezačala zase počurávat na koberce a spol moje kočka.

Tohle se zeptejte nejlépe veterináře, který ho bude operovat.

Nicméně u nás vždy stačilo těch 12 hodin (u půlročního kotěte před kastrací měla jídlo pryč jen 5 hod., protože měla rychlé spalování a delší hladovka by byla spíše ke škodě).

Mívala jsem takhle doma vždy venkovní kočky /kočky i kocoury/ právě před kastrací a pak i po ní a nikdy mi doma neznačkovali. Normálně ho oddělte do 1 místnosti, ať k němu ta domácí kočka nemůže /ať se zbytečně navzájem nestresují a nedráždí/ a mělo by to být ok.

5.9.2015 20:31
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Kočičí svět napsal(a):

Tuším, že vetka po mně chtěla, aby kocour nejedl jen od půlnoci a druhý den dopol. jsem jej vezla na kastraci. Takže 24h moje vetka nechtěla. Ale napadá mě: nešlo by mu ten špičák jen zbrousit? Je to samozřejmě o rozhodnutí veterináře, ale zeptala bych se na to. Přece jen - přijde o jeden zub, což ale znamená, že v tlamce může dojít k posunům ostatním zubů a třeba i s nutností v budoucnu extrahovat i další zuby... Zkrátka na toto bych se ještě poptala...

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.9.2015 21:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kočičí svět napsal(a):
Ahojte, mám asi blbý dotaz, ale ještě než se zeptám veta, chtěla bych to projednat tady. Kocour půjde na vytrhnutí špičáku, jiné řešení nevidím, má ho zabodnutý do horního rtíku. Předpokládám, že bude v narkóze. Je třeba stejně jako před kastrací 24 hod nejíst? Děkuji!

Stačí 12 h. A spíš než vytržení bych se pátrala po někom, kdo dokáže zub jen zbrousit. Trhání špičáku, to není jen tak, má velmi hluboký kořen, byla by to řezničina a kocour bude mít díru až někam do nosu. V případě, že se špičák zapichuje do patra, mu stačí zabrousit korunku, výhod to má mnoho, kromě mnohem kratšího a méně invazivního zákroku třeba i to, že takový zbroušený špičák je pořád do jisté míry funkční, u venkovního kocoura k nezaplacení.

6.9.2015 01:56
Tina125

XXX.XXX.12.95

Kočičí svět napsal(a):

My jsme byli na trhání hodně zubů nedávno s kočičkou a po nás veterinářka chtěla aby byla hlady 20 hodin.

6.9.2015 03:30
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Tina125 napsal(a):
My jsme byli na trhání hodně zubů nedávno s kočičkou a po nás veterinářka chtěla aby byla hlady 20 hodin.

Jenže u Vás to "Tino" asi byl větší zákrok, když trhali více zubů najednou. Asi byla i delší, a třeba i jiná anestézie, než u extrakce jednoho zubu.

6.9.2015 12:21
Kočičí svět

XXX.XXX.224.42

Tak máme hotovo, zub už je venku, a to bez anestezie hned při první návštěvěsmajlík kocourek to přežil, najedl se a už dovádí v příroděsmajlík a snad už nebude mít bolesti

7.9.2015 00:05
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Jenže u Vás to "Tino" asi byl větší zákrok, když trhali více zubů najednou. Asi byla i delší, a třeba i jiná anestézie, než u extrakce jednoho zubu.

Samozřejmě to mohlo být aji tím. Tak hlavně, že u zadavatelky všechno dobře dopadlo

Přidejte reakci

Přidat smajlík